​Omega-3 & Omega-6. De fler u-mættede essentielle fedtstoffer

omega-3 (alfa-linolensyre) og omega-6 (linolsyre) er essentielle fler u-mættede fedtstoffer (poly umættede fedtstoffer). Essentielle, betyder, at vi ikke kan lave dem selv, men skal have dem med kosten, men vi må IKKE få FOR meget, så er de giftige.

Det helt store problem er at vi får ALT FOR MEGET omega-6, fordi denne olie findes i snart sagt alt, mens vi normalt ikke får så meget Omega-3.

Som alle andre essentielle næringsstoffer, bliver vi forgiftet hvis vi får for meget, det gælder også vitamin A, D og E samt mineraler. For stor indtagelse medfører forgiftning, mens for lille indtagelse medfører mangel sygdom. Det samme gælder for omega-3 og omega-6.

Derfor kan vi ikke bare hælde disse olier i os i store mængder, som det anbefales af sundhedsmyndighederne (vi skal erstatte mættet fedt med enkelt og fler umættet fedt, hedder det)

Stort set al vegetabilsk margarine, madolie, salatolie, solsikke, majs, becel og soja olier, indeholder store mængder omega-6 olier. Omega-6 findes også i dressing, sovser, færdiglavet mad, kage, brød og al halvfabrikata hvor der er brugt margarine eller vegetabilsk olie.

Omega-6 findes endvidere naturligt i kød, æg mælk grøntsager, nødder, solsikke kerner. F.eks valnød kerner indeholder 38% omega-6, dvs. 38 gram omega-6 (linolsyre) i 100 gram valnød kerner. Solsikke kerner indholder 32% omega-6.

Solsikke olie er den olie med størst indhold af omega-6, nemlig ca. 64%, altså 64 gram omega-6 (linolsyre) pr. 100 gram solsikke olie. Kig på etiketten på en solsikke olie flaske, næste gang du er ude at handle. Der angives procent del af fler u-mættede fedtstoffer og det er næsten udelukkende omega-6 (der er under 1% omega-3).

Indholdet kan variere, fra olie til olie, fra produktion til produktion. Den flaske jeg har stående, koldpresset solsikke olie fra urtekram, er der anført 48-74% fler u-mættet.

Anbefalet mængde pr. dag
Omega-3 anbefalet dosis: 3 gram dagligt.
Omega-6 anbefalet dosis: 6 gram dagligt

The Weston A. Price Foundation [3] anbefaler følgende mængder af omega-3 og 6: Max 4% af det samlede daglig kalorieindtag i fordelingen 1,5% omega-3 og 2,5% Omega-6.

Ved kaloriebehov på 2500 kcal, bliver 4% = 100 Kcal dgl. Der er 8,84 Kcal i 1 gram olie, så det bliver max 11,3 gram olie pr. dag samlet af 3 og 6. Bedst i fordelingen ca. 1:2 sådan at der er 2 gange mere omega-6 end omega-3.

Omega-6 og Omega-3 indgår i cellemembranen Omega-3 og Omega-6 indgår som en vigtig bestandel af celle membranen, men for meget fler u-mættet fedt giver ustabile og utætte celler, hvilket medfører utallige skader, endvidere fremprovokeres dannelsen af frie radikaler.

Da vi i en moderne kost får alt for meget omega-6, er det den der er ansvarlig for celle skader, mens vi som regel får for lidt omega-3, som stort set kun findes i fed fisk og fiskeolie.

Omega-3 indgår i hjernen
Omega-3 indgår med en stor andel af normal hjerne og er vigtig for normal hjernefunktion.

Omega-6 fremmer inflammation, Omega-3 hæmmer inflammation

Omega-3 og Omega-6 indgår i produktionen af prosta-glandiner i kroppen, vigtige stoffer i kroppens betændelses (inflammation) reaktioner som f.eks. bruges til bekæmpelse af infektioner.

Inflammation er kroppens forsvar mod skader og infektioner (inflammation = in flame = indre flamme = betændelse)

Omega-3 omdannes til prostaglandin 1 (PG1) som er et inflammations HÆMMENDE stof.

Omega-6 omdannes til prostaglandin 2 (PG2) som er et inflammations FREMMENDE stof.

Altså Omega-6 fremmer inflammation og omega-3 hæmmer inflammation. Begge funktioner er vigtige og en del af vores krops normale forsvar f.eks mod indtrængende organismer som virus og bakterier og ved fysiske skader, sår, sygdom og lignende.

Da den ene fremmer og den anden hæmmer inflammation, er det vigtigt der er en vis balance mellem de 2. Omega-3 modvirker at betændelses tilstanden sker spontant eller løber løbsk.

En optimal indtagelse af omega-3 i forhold til omega-6 er ca 2 gange så meget omega-6 som omega-3

Omega-3 og 6 konkurrerer om at blive omdannet til prostaglandin. Hvis der er meget Omega-6 i forhold til Omega-3, dannes mest inflammations fremmende prostaglandin fra omega-6. Den moderne kost har netop stor overvægt af Omega-6.

Den store mængde Omega-6 som vi får i en moderne kost, både absolut og relativt i forhold til Omega-3, som vi ikke får så meget af, er altså grunden til en universel inflammation, utætte celler og dannelse af frie radikaler i kroppen, hvilket igen er årsag til hjerte-kar sygdom, kræft, gigt, allergi mm.

​Omega-3

Omega-3. alfa-linolensyre får vi normalt ikke så meget af. Omega-3 findes i fiskeolie og stort indhold i hørfrø olie og lidt i raps olie, men vegetabilske olier indholder IKKE de vigtige langkædede omega-3 EPA og DHA, som vi har brug for, de er KUN i fisk og havdyr.

Det anbefales at spise fed fisk et par gange om ugen samt tage omega-3 fiskeolie kapsler fx. 5 stk daglig af de billige fra netto.

Omega-3 er ekstrem vigtig
Modvirker inflammation og dermed utalllige sygdomme inklusiv hjerte-kar sygdom, gigt mm.

Omega-3 er ekstrem vigtig i normal hjernefunktion og tilstrækkelig omega-3 indtagelse, afhjælper dermed på de fleste hjerne og nerve forstyrrelser som f.eks. alzheimer og ADHD.
Da omega-3 og omega-6 konkurrerer med hinanden, skal omega-6 indtagelsen samtidig nedsættes.

hørfrø og hørfrø-olie har meget stort indhold af omega-3 her hør planten (Linum pubescens). Lin-olie er hørfrø olie, navngivet efter planten, ligesom tekstilen "Hør" i gamle dage hed "linned".

Omega-3 anbefalet dosis: 3 gram dagligt.
Minimum 1,5 Gram/dag. Max 3 gram dagligt, altså ikke for meget.

FDA (USA's food and drug administration) angiver at op til 3 gram er sikkert. Større dosis kan give blødningstendenser, især hvis du i forvejen får blodfortyndende medicin.

Der er ikke meget i alm. mad bortset fra fed fisk, så det anbefales at du tager omega-3 kapsler dagligt så du får tilstrækkelig.

Der findes flere forskellige omega-3 olier, som de langkædede omega-3 olier som DHA og EPA. Vi kan kun i ringe grad bruge alfa-linolensyre som udgangspunkt og danne DHA og EPA (5% kan omdannes).

Vi har mere eller mindre tabt evnen til at danne de vigtige DHA og EPA, mens vores nærmeste slægtninge, aberne, har bevaret evnen til at omdanne plante omega-3 til de langkædede. Vi er da heller ikke vegetarer, som aberne hovedsaglig er. Fisk og vandlevende dyr er netop grundlaget for udviklingen af mennesker.

Derfor SKAL vi have noget fiskeolie eller fed fisk hvor DHA og EPA er i, mens aberne kan nøjes med planter som omega-3 kilder. Formentlig en genetisk tilpasning af mennesket til en kost indeholdende fisk, skal- og krebsdyr og vandlevende dyr generelt.

De største kilder til omega-3: Fed fisk, torske lever og levertran. Krebsdyr. Fiske rogn (4%). Hørfrø olie (53%), raps olie (11 %), selve hørfrøet (18%), men spises hele hørfrø, udnyttes olien ikke, de går lige igennem.

Fed som fisk som laks, sild, tun, makrel indeholder 1,3 - 2,2 g omega-3 pr. 100 g, hovedsaglig som de gode langkædede DHA og EPA omega-3 fedtsyrer. Fiske rogn f.eks torskerogn, har stort indhold af de gode omega-3 olier, ca. 3 gram pr. 100 g.​

Rejer, krabber, muslinger og andre ikke fede havdyr, indeholder ca. 0,4% omega-3, hovedsaglig af de gode EPA og DHA.​

fed fisk er en god kilde til de gode langkædede omega-3 fedtstoffer. Tag også nogle fiske olie kapsler for at være sikker på at du får nok omega-3.

Det er de langkædede omega-3 syrer, EPA (Eicosa-pentaensyre) og DHA (Docosahexaensyre), som især er gavnlige og dem SKAL vi have via kosten og det er kun fisk, krebsdyr og havdyr, der har dem

Den billige Omega-3 fra Netto er et top produkt, lavet af Lysi.com en kæmpe fabrik i Island som er underleverandør til mange omega-3 produkter.

Ingen som helst grund til at "abonnere" på at få tilsendt omega-3 kapsler og betale 20 gange så meget og så er de lavet samme sted, nemlig Lysi.

Omega-3 fiske olie kapsler, den billige fra netto, Kr. 18.95 De har nu fået en anden dåse

Omega-6

Omega-6: Linol syre er et essentiel fedtstof som vi skal have, men vi må ikke få for meget. Anbefalet indtagelse er 9 gram dagligt. Der findes flere omega-6 olier, men vi kan lave alle ud fra linolsyre.

Omega-6 er vigtig for opretholdelse af normal og intakt hud og ved at virke inflammations fremmende, så man kan bekæmpe infektioner og skader.

Vi får ALT ALT for meget Omega-6. Vi må ikke få for meget af Omega-6 , men det gør vi, for hele vores madkultur er fedtet ind i dette skadelige fedtstof.

Alt er fedtet til af Omega-6 vegetabilske olier. Findes i store mængder i solsikke, majs, soja, Margariner, Becel, raps og hørfrø olier.
Al færdiglavet mad, sovser, dressing, brød og alt med fedtstoffer i. Dyrene, køerne, hønsene, bliver fodret med det, og ender i dig. Det er i kød, æg, mælk og smør og nødder. Hvis du ammer, ender det i baby.


Der er størst omega-6 indhold i solsikke olie, ca 64%, dernæst majs (56%) og soja olie (54%) og mindst i raps olie med 20 %. Oliven (11%), avocado olie (12%), smør (12%).

Tænk på hvor meget margarine der bliver brugt i industrien, i færdiglavet mad, i brød og wienerbrød fra bageren. Det er alt sammen lavet af en eller flere af de omega-6 holdige vegetabilske olier.

Solsikke olie - den olie som indeholder mest af den usunde omega-6 olie linolsyre, ca 64%.
Disse ustabile olier bliver ødelagt af lys, ilt og varme, så de skal være i mørke flasker og selvfølgelig er de ikke egnet til at stege i.

Fler u-mættet fedt er skadeligt i for stor mængde

For stort indtagelse af fler u-mættet Omega-6, giver en række sygdomme som hjerte-kar sygdomme, kræft, gigt, nedsat immunforsvar, leverskader, skader på kønsorganer, lunger samt problemer med fordøjelsen, desuden nedsat indlæringsevne, dårlig vækst og fedme.

En af hoved årsagerne til Omega-6's skadelige effekt, er at omega-6 olierne går ind i cellemembranen og gør den ustabil, mere flydende og utæt.

En anden skadelig effekt af omega-6 er at den er inflammations fremmende, dvs fremmer betændelse. Disse skadelige effekter er desuden med til at danne frie radikaler.
Samlet set, medfører disse effekter utallige problemer som er medvirkerkende årsag til de mange sygdomme.

Nu er de gudhjælpende mig også begyndt at stege kartoffel chips i solsikke olie, se på emballagen, det står højt og tydeligt "Solsikke Olie", det er dog en særlig forædlet solsikke (NuSun) med kun 15-35% omega-6 i olien i (en stor del er oleinsyre), men der er meget olie i sådan en pose chips.

Omega-6 anbefalet dosis: minimum 4,5 gram pr. dag. anbefalet 9 gram. mest til unge mænd og gravide. Mindst til ældre.

Du får rigeligt af omega-6 via kosten fordi det er i alt inklusiv kød, mælk, æg og kylling. Du skal ikke tænke på at du får for lidt, du skal tværtimod begrænse alt indtagelse af vegetabilske olier og mad med meget omega-6.

Chips stegt i solsikke olie - her en særlig solsikke forædling med kun 15-35 % af omega-6 fedt i olien

Omega-6 giver hjerte-kar sygdom
Indtagelse af for meget Omega-6 (linolsyre) medfører hjerte sygdom "er kraftigt associeret med hjerte sygdom" som det fremgår af artiklen [19].

Undersøgelser af fedtet i forkalkede årer har vist, at kun 26% er mættet fedt. Resten er umættet, med mere end halvdelen som fler u-mættet fedt. Blod propperne består altså for størstedelen af u-mættet fedt hovedsaglig linolsyre = omega-6 [19].

Indtagelse af for meget Omega-6 er associeret med større forekomst af bryst- og colon kræft. [19]

Der skal desuden være en rimelig fordeling af Omega-3/6 i kosten, sådan at at der højst er 3 gange så meget omega-6 som omega-3.

Hvis vi går tilbage til vores tidlige forfædre, så har de formentlig fået 3/6 omega i forholdet 1:1 eller 1:2. Idag er forholdet i den vestlige verden 1:20 eller værre.

Problemet er at Omega-3, Omega-6 og det sunde mættede fedt, konkurrerer om pladsen i cellemembranen og hvis vi spiser for meget omega-6 afspejler fordelingen sig i cellemembranen, som bliver unormal.

En anden grund til, at fler u-mættede fedtsyrer kan medføre mange helbreds problemer er, de er meget ustabile og let oxideres og bliver harske, dvs. de ændrer kemisk struktur og når de spises indeholder de frie radikaler som udløser en kaskade af uheldige processer. Det samme sker hvis de opvarmes ved madlavning.

Eller også bliver fedtstofferne omdannet i kroppen til frie radikaler, fordi de er så ustabile.

Vedrørende sojaolie
Soja olie er billig og er den madolie der på verdensplan er den mest producerede. Sojaolie bruges ofte som bestanddel af magariner, færdigmad og halvfabrikata med vegetabilsk olie i. Du finder soja i meget og hvis der står vegetabilsk olie på etiketten på dressingen eller salat-olien, er der formentlig soja olie i.

Spis ikke sojaolie, sojamælk eller sojaprodukter i større mængder og giv ikke til spædbørn eller børn eller hvis du vil have børn (fertilitets forstyrrelse)

Det ser ud til der kan være talrige problemer med soja bl.a. allergi, forskellige hormon påvirkninger f.eks. Soja-østrogener som måske indvirker på fertiliteten samt andre hormonpåvirkninger og andre ting f.eks skjoldbruskkirtel hormonmangel.

Søg selv på Google for uheldige soja virkninger eller Se Her: Myths & Truths About Soy

​Omega-9

Omega-9 er Olein Syre, det er den mest fremherskende fedtstof i oliven olie, som indeholder 70%. Den har fået navnet efter oliven. Avocado olie indeholder også 70%, smør har også Oleinsyre i mælkefedt 35%, cellemembranens fedt består af 35% omega-9. Vi er designet til at spise denne fedtsyre, det er simpelthen en stor del af os.

Denne fedt stof er super sund, men ikke en essentiel olie altså ikke en vi skal have udefra og meningsløst at lave kapsler med Omege 3 + Omega 6 + Omega 9. For det første er der ingen grund til at vi skal have Omega 6 som kosttilskud, idet vi får alt for meget i forvejen.

For det andet er Omega-9 ikke essentiel. Den er sund og du kan roligt spise store mængder oliven olie og avocado olie.   

Balance Olie - Oliven Olie med tilsat Fiskeolie sælges til overpris

Hold dig fra direct sales firmaer der prøver at pådutte dig abonnement på omega-3 og test af omega-6/3 niveau - og salg af såkaldt "Balance Olie"

Såkaldte direct sales firmaer (fx. zinzino med flere, network marketing) reklamerer med test af omega-6/3 niveauet og meget belejligt har de selvfølgelig løsningen på dit problem: nemlig et månedlig abonnement på omega-3 kombineret med olivenolie, til overpris, såkaldt balance olie.

Omega 3/Omega 6 balance test er fuldstændig irrelevante og en unødig udgift du som distributør pådutter andre, og tager dem som gidsel, for når du præsentere resultatet af første test, ved folk ikke hvad de skal sige, for de forstår ikke tingene. Jeg er klar over du har løsningen, nemlig en unødvendig udgift i form af balance olie abonnement.

Hør her: Alle der ikke spiser korrekt og tager hensyn til at vi skal have 3 g. Omega 3 og max 9 g. Omega 6, har u-balance mellem disse 2 essentielle fedtsyrer. Alle får for meget Omega 6, fordi det er overalt. Derfor har alle en dårlig test hvis man måler det.  

Derfor er der ingen grund til at teste omega balancen og ingen grund til at spise balance olie til overpris. Det er gratis at give information om hvad man skal spise af disse olie. Det der er vigtig er, at du reducerer Omega 6 indholdet i din generelle kost, så du max får 9 g. Omega.6 og så tager Omega 3 som tilskud eller spiser fed fisk så du får 3 g. Omega-3 hver dag.  Det giver ingen mening at kombinere olivenolie med fiskeolie. Det er ikke sådan at de 2 olier skal være tilstede i hver mundfuld mad eller hvert måltid. Fedtstoffer bliver indbygget i vores 50 billioner cellers celle membraner langsomt.

Zinzino websiden for balance testen giver information om hvordan du reducerer Omega 6 og så er der Omega-3 i balance olien. Desuden gives der information om reduktion af kulhydrater for at reducere det generelle oxidative stress niveau. Det er fint, rigtig og vigtig at der gives disse informationer og det er det der giver en bedre balance test efter 3 mdr. brug af olien og ikke selve balance olien.

.... men hvorfor skal folk betale for test og md. abonnement af balance olie, når de kan få gratis information hvad de skal spise og hvis de spiser rigtigt, får de automatisk rettet deres balance mellem de 2 olier.

Så her er den gratis information: reducer Omega-6 så du max får 9 g. daglig (mere info ovenfor på denne side hvor der er Omega-6). Spis Omega-3 fiske olie kapsler, de billige fra Netto. De er lavet på Lysi.com fabrikken, samme fabrik som leverer Omega-3 fiskeolien til balance olien. Du behøver ikke spise oliven olie, men hvis du vil have det så brug det over salaten. Det der er vigtigt er, at du ikke får for meget Omega-6. Oliven olie er sundt fordi det indeholder Oleinsyre (Omega-9) som er en enkelt-umættet fedt, som udgår 35% af cellemembranerne fedt, men oliven olie indeholder også 11% Omega-6, så hvis du i forvejen får meget Omega-6, så vil oliven olie give dig endnu mere.   

Please be serious!! Network marketing er den mest in-effektive form for salg, de er nødt til at sælge til KÆMPE OVERPRIS for at de grådige i toppen af deres bi-nære Kompensations plan (=verdens væste kompensations plan), kan tjene så meget som muligt (fx. Ørjan Saele = Zinzino, Seven, natures Own).
Den slags firmaer slår sig på at de eliminerer mellemmænd, men sandheden er, at der istedet bliver hundredvis af mellemmænd, nemlig alle distributører i netværket og derfor er de nødt til at sælger deres produkter til 5-10 gange normal pris for at hver kan få en meget lille bid af kagen. Ørjan Saele får naturligvis den største del af kagen. Zinzino er designet som en penge maskine. Jeg var med i Natures Own for mange år siden, så jeg kender den slags.  Det er naturligvis kulsejlet og der er stort set ingen distributører mere.

Den slags firmaer er også skadelige når de prøve at finde nye distributører, som er den reelle business. Det kræves at være udadvendt, social intelligens, en rigtig sælger at sælge distributør pakker til andre. De lette ofre, de som lader sig overtale er oftest nogle der gerne vil tjene penge, men ikke har den fornødne erfaring, gå på mod, udadvendthed, som er nødvendig. Resultatet er at de sidder tilbage skuffede og disillussionerede og som tabere i dette spil.
Network marketing er virkelig en skadelig parasit, hvor kun enkelte har success, mens 98% er bedragede.

Eksempel 1: ud over at deres balance olie er overflødig, hvis du endelig er faldet for den, så kan du få den til ca. halv pris hos den leverandør som leverer til Zinzino: Bioactive foods. Efter at Zinzino erhvervede dette firma steg priserne hos zinzino til det dobbelte, men du kan stadig købe til halv pris hos selve firmaet eller her: arctic med.

Eksempel 2: Zinzino slår sig på at sælge kaffe pads (dyreste form for kaffe) og kaffe maskiner til overpris. For kaffe er så og så antioxidativ, hallo, ja det er al kaffe, men behøve du at giver 10 x normal pris for kaffe og kaffemaskine!!!!!!!!!!!!
En kaffemaskine koster hos Zinzino ca. €420 incl nogle kaffe pads, mens du kan købe nøjagtig samme maskine i europa til ca. €56 (uden kaffe pads), kan du se hvad jeg mener?? For at komme af sted med dette nummer har zinzino (= Ørjan Saele) fået eneret på maskinen i danmark, så du bliver holdt hen i uvidenhed om den reelle pris. Køb maskinen til omkring €56 andre steder i europa. En Rombouts kaffemaskine kan du få her til 80 euro eller vil du give 400 euro hos Zinzino?  Se mere her: Zinzino truth og her: Zinzino review overpriced coffee pods ..

I Stedet Drop testen, drop omega-3 abonnement: Spis ordentligt incl. olivenolie på salaten og tag de billige fiske kapsler fra Netto og du har sparet 250 pr. måned. Køb en rigtig kaffemaskine til et par hundrede kroner. 

Hvorfor har jeg skrevet ovenstående om zinzino? - fordi nogle platugler har prøvet at udnytte mig, til at sælge deres tåbelige omega 3/6 tests. Hvis de ikke havde henvendt sig, kunne jeg være ligeglad, men jeg vil ikke udnyttes, derfor afslører jeg dem her.

Flere artikler om Fedtstoffer

Fedtstoffer i Maden – Smør Sundt – Skadelige Vegetabilske Olier

oliven & avocado olie er sundt enkelt u-mættet fedt

Fedt syrer i mælk, olier og fedtstoffer

Celle membranen og fedtstoffer

Referencer - Fedtstoffer

1. The Oiling of America - Om hele fedt og kolesterol forskrækkelsen. Løgnen om mættet fedt og kolesterol. Om Omega-3 og 6.  Weston A. Price Foundation

Weston A. Price Foundation er en uafhængig organisation, hvis formål er korrekt information om fødevarer, især fedtstoffer. westonaprice.org

2. Ovenstående "The Oiling of America" i dansk oversættelse. Weston A. Price Foundation
Livet er fedt - her får du sandheden om fedt

3. The Weston A. Price Foundation's forslag til USA's regering vedr. fødevarer og fedtstoffer:

Weston A. Price makes the following recommendations: Comments to the FDA Obesity Working Group. Dokumentet ligger på FDA's hjemmeside (FDA = food and drug administration svarer til fødevarer styrelsen)
Word doc, højreklik og vælg "gem destination som"

4. Omega-3 på Wikipedia. Dansk

5. Omega-3 på Wikipedia. Engelsk

6. Omega-3 på Netdoktor.dk

7. Omega-6 på Wikipedia. Dansk

8. Omega-6 på Wikipedia. Engelsk

9. U-mættet fedt. Unsaturated fat på Wikipedia

10. Essentielle fedtsyrer på Wikipedia. Engelsk

11. Kokosnød olie. Coconut Research Center

12. COCONUT OIL AND HEART DISEASE

13. Coconut Oil and Heart Disease

14. Health Benefits of Coconut Oil

15. Will New 2015 Dietary Guidelines Reverse Four Decades of Foolish Fat Phobia?

16. Fedtrig kost bremser aldring af hjernen

17. A wonder food for the brain is Coconut oil

18. Uheldige soja virkninger. Soy Myths & Truths

19. Skeaff, 2009. Artikel pdf
Samlet studie af 28 forskellige undersøgelser omfattende 280.000 personer og follow up perioder fra 4-25 år og analyse af 6.600 dødsfald, viste følgende: (CHD = coronary heart disease)

- Intake of trans fatty acids = transfedt was strongly associated with CHD mortality.
-  Intake of saturated fatty acids = mættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of mono unsaturated fatty acids = enkelt umættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of poly unsaturated fatty acids = fler u-mættet fedt omega-6 was significantly associated with CHD mortality

Videoer om Fedtstoffer

The Oiling of America (President Sally Fallon, Weston A. Price Foundation)
www.youtube.com/watch?v=fvKdYUCUca8

Kolesterol Myter og Fakta. Uffe Ravnskov Video foredrag på dansk.  https://vimeo.com/133132124Enter your text here...

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk