Poly Cystisk Ovarie Syndrom  -  PCOS

PCOS er en hyppig årsag til infertilitet hos kvinden. Det antages at ramme 5-10% af kvinder i den fødedygtige alder, som dermed ikke kan blive gravid. Tilstanden kaldes også "hyperandrogenic anovulation syndrome" (for meget mandlig hormon, an-ovulation = uden cyklus, syndrom)

Poly Cystisk Ovarie Syndrom. PCOS

​De mest fremtrædende symptomer er: menstruations forstyrrelse, ude af cyklus, infertilitet. Forhøjet indhold af testosteron i blodet er et ret sikkert tegn (hyper androgenisme, skægvækst, dybere stemme), insulin resistens, ovarierne er forstørrede, perlehvide med talrige små cyster, som er umodne follikler som ikke kommer videre, er gået i stå pga hormon ubalance.

De mange små cyster kan også erkendes ved ultralyd scanning. Der er hormon ubalance. Uterus slimhinden er forandret, fortykket med forøget risiko for kræft. Tilstanden er ledsaget af overvægt, fedme, pre-diabetes 2 eller diabetes 2, forhøjet blodtryk, mental nedtrykthed.
Lykkes det at blive gravid, har du øget risiko for abort og for tidlig fødsel.

Venstre. Polycystisk ovarie. Forstørret med talrige små cyster.
Højre. Normalt ovarie med få større follikler og een stor som snart skal frigive sit æg.

Årsagen til PCOS
Årsagen til PCOS er ifølge læger uafklaret og dermed er behandlings forslag lige så usikker. Der foreslås forskellige medikamenter, hormoner og kirurgi. Se om PCOS på Wiki , samt her ovarydisease.com

Men det hele er såre simpelt: PCOS er sukkersyge i ovariet, kort og godt (måske ikke så godt). Ovariet er blevet insulin resistent og har taget skade af for meget og svingende insulin niveauer ( = høj indtagelse af sukker og andre kulhydrater) og hormon systemet er kommet i uorden.

For meget testosteron produktion giver hormon ubalance, ovariet bliver inaktivt og kommer ud af cyklus, bliver an-ovulatorisk.

Insulin resistensen påvirker iøvrigt hele kroppen med fedme og diabetes og alt hvad det bringer med (hjertekar, blodprop, forøget kræftrisiko og meget andet.....).

Dermed er behandlingen af PCOS lige så såre simpel:
Det mest simple og logiske at behandle årsagen, er ikke noget en læge begiver sig ud på. De kan jo ikke udskrive en kost korrigering på recept og forstår slet ikke konceptet, at kosten skulle have nogen som helst indflydelse på helbredet.

Årsagen til PCOS er for meget kulhydrat og mangel på JOD, så der er ikke grund til diverse lægemidler, hormoner og kirurgi.

​Med højdosis JOD dvs 25 mg daglig, kan du normalisere PSOS - men du skal også sørge for normalisering af blodsukker.

Se min artikel om Jod. Der er særligt en video om Jod og ovarierne og PSOS.
==> Min artikel om Jod

1) Følg rensnings kuren som booster hormon systemet og er super som starten på en slanke kur (omtalt på denne side)

2) Det er helt nødvendigt, at du reducerer din indtagelse af kulhydrat, som ingen har brug for i særlig stor mængde, som er ansvarlig for insulin resisistens, som igen er ansvarlig for fedme og hormon ubalance. Ja, en kulhydrat rig kost er en fed kost, det er det du bliver tyk af, ikke fedt. 

Du må tabe dig til et rimeligt niveau og få noget ordentlig fedtstof, dvs mættet fedt som smør, fede mælkeprodukter, fedt på kødet, kolesterol og kokosolie.

Endvidere æg, olivenolie, avocado olie og fiskeolie Omega-3, fordi kroppen har brug for fedt og køns hormonerne som er involveret, er lavet ud fra det vigtige og livs nødvendige fedtstof: kolesterol, vi kan ikke undvære kolesterol.

Du også have noget D-vit tilskud (35 mikro gram Matas), det er forresten også lavet ud fra kolesterol.

Du skal IKKE have olier af: Solsikke, majs, soja, becel, margarine, vindrue kerne, de har et stort indhold af fler-umættet omega-6 fedtsyrer og dermed skadelige for kroppen. Rapsolie er på grænsen, indeholder 20% omega-6.

Note: vi skal have 3 gram omega-3 daglig og 9 gram omega-6 daglig og det sidste får vi alle ALT for meget af, da det er overalt. Så drop de giftige olier. Du kan også tage 1x2 daglig spiseske hørfrø olie, det er det levnedsmiddel med mest Omega-3.

LCHF (low carb high fat) livsstilen som omtalt her er super for at komme ud af PCOS eller bare tabe sig, men du behøver ikke gå fuldt LCHF, hvor du går helt lav i kulhydrat (30g kulhydrat daglig), du kan blot vælge at reducere kulhydraterne og du vil også tabe dig. Det er kulhydraterne man bliver fed af, ikke fedt.

Der er mere forklaring på om at tabe sig, ved at reducere kulhydraterne, på siden "Overvægtig ? – Simpelt at Blive Slank – Sådan Taber Du Dig"

Video: Ovarian Cyst Natural Treatment. 7 Diet Tips to Cure Ovarian Cysts.
This video is based on the book: "Ovarian Cyst Miracle" by Carol Foster

Kikkert undersøgelse af bughule, ovarier og ægledere

Video: Kikkert undersøgelse af bughule hos kvinde. Der er lidt PCO og ovariet punkteres. Forklaring nedenfor

Foto: Kikkert undersøgelse af bughulen hos kvinden fra videoen ovenfor

Kikkert undersøgelse af bughulen. Et rør er ført igennem bugvæggen og det ene instrument styres gennem dette rør + et rør i den anden side og et rør til videoen = 3 forskellige indgange gennem bughulevæggen. Den indvendige afgrænsning af bugvæggen er bughinden.

Blokkerede ægledere

Blokkerede ægledere

Dette er en anden meget vigtig årsag til infertilitet. Skyldes, underlivs infektioner, clamydie infektion, anden infektion eller operation i bughulen. Enhver form for infektion eller operation i bughulen vil medføre irritation, blod, vævsvæske, vævsrester i bughulen, som uungåeligt vil give en reaktion fra bughinden, som kan starte en sammenvoksning.

Ægleder indgangen, tragten skal være åben og fri for at opfange ægget, er den dækket til af sammenvoksning, er det umuligt at blive gravid.​

Heldigvis er der 2 æggeledere som skiftevis skal fungere, er det kun den ene der er fungerende og den anden blokkeret, kan du kun blive gravid i denne periode, altså hveranden gang.

Se videoerne nedenfor som kan løsne op for sammenvoksninger i æggelederen og i dens indgang, kirurgisk ved kikkert operation eller ved massage (se massage videoen nedenfor).

Venstre: Illustration af sammenvoksning omkring æglederens indmunding. Højre: Kikkert undersøgelse

Video: Sammenvoksninger i bughulen. Skematisk video - NB Videoen kan ikke vises her, men gå til Youtube og se den: youtube.com/watch?v=LVP6JngpgEE

Video: Sammenvoksninger i bughulen klippes og brændes over ved kikkert operation. Ironisk nok, kan disse aktiviter fremprovokere nye sammenvoksninger.

Video: Test for gennemgang i ægleder. Der sprøjtes blå farve i uterus, hvis det kommer ud af ægleder tragten er der gennemgang. Polycystisk ovarier: Ovarierne er forstørret med mange cyster uden tydelige modne follikler eller nogle på vej. De små cyster punkteres.

Endometriose - Underlivssmerter - mentruationskramper - infertilitet

Endometriose er en af de hyppigste årsager til underlivs smerter, kramper og ufrugtbarhed hos kvinden. Endometriose antages at ramme 6-10% af yngre kvinder og en stor del er infertile eller har svært ved at blive gravid

​Endometriose er uterus slimhinde celler, der er vandret via æggelederne ud i bughulen og som i pletter eller større plamager, kan dække uterus's bughule side, eller dække ovarier og æggelederenes tragt og frynser eller være lokaliseret på ethvert bughule organ. Vævet kan også danne cyster.

Tilstanden er hyppig og ses hos 6-10 % af alle yngre kvinder. Samtidig er det noget man ikke snakker om, jfr denne Worldwide Endometriosis March

​Årsagen angives som ukendt, men direkte slægtskab har 7 gange større forekomst, altså hvis mor har haft det er der 7 gange større sandsynlighed for at en datter får det. Altså 700%, det er meget.

For mig ligner det en ren mekanisk ting, at menstruations blod med afstødte levende slimhinde celler presses retrograd via æggeledere ind i bughulen, hvorefter de levende celler kan slå sig ned på bughule organernes overflade. En slags implantation, podning eller transplantation af celler uden for uterus.

​Den relativt store forekomst hos kvinder og den pletvise forekomst af vævet på bughule organernes overflade taler for at det foregår sådan, altså rent mekanisk.

​Endometriose vævet er som uterus slimhinden, østrogen følsomt og vokser / falder månedligt i takt med ovariernes hormonproduktion på samme måde som uterus slimhinden vokser og forbereder sig til graviditet op til ægløsning. Jeg ved ikke om det egentligt afstødes lige som uterusslimhinden og om det har en selvstænding blodforsyning, men i hvertfald udskilles forskellige stoffer og hormoner som forårsager en steril inflammation, aseptisk bughindebetændelse som kan give fibrøse (bindevæv) sammenvoksninger, lige som enhver anden bughindebetændelse. Inflammatoriske stoffer derfra, kan i sig selv forstyrre fertiliteten.

​Den arvelige forbindelsen kunne være en arvelig større vidde på æggeledere, som tillader at uterus blod/slimhinde afstødning lettere går baglæns. Dette er min egen logiske tankegang, der siger det.

​Vævet udskiller stoffer og hormoner ligesom uterus slimhinden og risiko for ektopisk graviditet, graviditet uden for livmoderen, er større ved endometriose.

​Et af de hormon stoffer der udskilles fra uterus og endometriose vævet er prostaglandiner, som kræves for normal ægløsning og efterfølgende begivenheder som implantation af blastocytten i uterusslimhinden. Men endometriose vævet producerer prostaglandiner uafhængigt og forsinket i forhold til uterus slimhindens produktion. Det er ude af synkronisering, herved kan det forstyrre blastocyttens implantation og give meget tidlig abort, som kvinden ikke vil bemærke.

​Kvinder med endometriose har nedsat fertilitet og de vigtigste ting der forårsager det er: sammenvoksning i bughulen af æggeleder, tragt eller dækning af ovarier eller omtalte hormonforstyrrelse.

​Om Endometriosis på WikiPedia     
Endometriose på Sundhed.dk "Lægehåndbogen"

Så hvad kan du gøre?

​Der er 2 vigtige ting vedr. endometriose: smerter og nedsat fertilitet.
Smerterne kan i nogen grad bedres med kosten ved at køre en anti-inflammatorisk kost, der nedsætter og dæmper reaktionerne i bughulen, ligesom progesteron behandling vil undertrykke østrogen'et og få vævet i ro.

​Sammenvoksninger kan i nogle tilfælde løsnes ved abdominal massage og man kan åbne blokkerede æggeledere og sammenvoksning af ægleder tragt og ovarie, som instrueret af Hethir Rodriques (se nedenfor). Men jeg kan ikke se at en kostændring eller massage kan fjerne endometriose vævet og fjerne vævets produktion af hormoner.

​Hvis du vil være gravid, er enhver form for hormon behandling udelukket. Hvis du er ung og har mange års fertilitet tilbage kan du prøve med kost og massage en kort periode og se hvordan det går. Hvis du er ved at nærme dig din naturlige afslutning på fertiliteten, altså i slut 30'erne, er der ingen tid at spilde.

Jeg vil derfor anbefale du bruger alle de officielle og konventionelle tilbud du kan få, herved mener jeg kikkert undersøgelse og kikkert operation i første omgang og IVF når du er blevet opereret.

Som nævnt producerer endometriose vævet hormoner, der alene kan forstyrre det at blive gravid.

​Kikkert operation går ud på at fjerne endometriose pletterne, fri skære evt. sammenvoksninger. Åbne cyster. F.eks kan endometriose cyster helt omslutte et ovarie, hvorved halvdelen af alle ægløsninger (= hver anden måned) ikke kan give graviditet.

Kikkert operation sker ved at de laver 2 små huller i bugvæggen under fuld narkose, det er vist på tegning ovenfor om PCOS ligesom Friskæring af sammenvoksninger er vist i video ovenfor.

​Oversigt's video - What is "Endometriosis" and what are the "Endometriosis Symptoms"?

​Endometriosis surgery

​foto fra ovenstående video visende en rød endometriose plamage

Ending Endometriosis - A Documentary

​Laparoscopic surgery for endometriosis

​Denne video anbefaler at man skærer vævet væk med laser, istedet for at brænde det, ellers risikerer, man at det ikke er helt væk og kommer igen.

​CO2 laser skæring af endometriose

Endometriose skematisk oversigt - kan ikke vises her - gå til Youtube (åbner i nyt vindue)

Self Fertility Massage
Self Fertility Massage af Hethir Rodriguez, massage / holistisk terapeut specialiseret inden for fertilitet - hjemmeside

​Videoen self fertility massage nævner endometriose, men hendes artikel om endometriose: nævner ikke massage. (castor oil i videoen=amerikansk olie)

​Artikel The Natural Fertility Diet: How to Eat for Optimal Fertility

Kost og endometriose
Kost og endometriose - Jeg har ikke en speciel kost for jeg mener ikke kosten kan løse problemet. Så det bliver alm sund kost og det er en anti-inflammatorisk kost.

​Video'en Self Fertility Massage

​Videoen Self Fertilitet Massage ™ er en serie af massage teknikker, der bruges til at hjælpe med at støtte fertilitet og menstruationscyklus.

Hethir Rodriguez har brugt denne naturlige frugtbarheds terapi til at undervise kvinder til at udføre fertilitets massage teknik på sig selv.
Self Fertilitet Massage ™ er en meget effektiv og billig måde at øge din fertilitet på naturligt.

Hun har arbejdet med tusinder af kvnder som massage terapeut i det seneste årti, og har gode resultater fra brugen af massage terapi.

De teknikker, videoen Self Fertility Massage ™ underviser i, hjælper kroppen til at blive afbalanceret, få en sund blod cirkulation i abdomen og omkring uterus, ovarier og ægledere, bedre immunforsvar, nedsættelse af stress, og meget meget mere.

​Jeg vil derfor anbefale du bruger alle de officielle og konventionelle tilbud du kan få, herved mener jeg kikkert undersøgelse og kikkert operation i første omgang og IVF når du er blevet opereret.

Video'en Self Fertility Massage af Hethir Rodriguez. Kort uddrag af videoen.
Jeg har hele videoen. Du kan finde omtale af videoen "How to Use Self Fertility Massage" og også købe den her på Hethir Rodriguez hjemmeside

Video'en Self Fertility Massage af Hethir Rodriguez. Du kan finde omtale af videoen "How to Use Self Fertility Massage" og købe den her på Hethir Rodriguez hjemmeside

Gennemgang af videoens indhold

Videon omtaler selv instruktion i:
Massage og akupressur på abdomen, amerikansk olie omslag og zoneterapi.

Udføres: daglig eller 4 gange om ugen i 2-3 perioder: Kun fra menstruations ophør til ægløsning, derefter en måned senere. Massage må ikke udføres ved graviditet.

Total tid for massagen: 45 min. daglig incl. Akupressur massagen
Massage olie: mandelolie (matas 500 ml 100kr) er god og behagelig og sund for huden.

1) Castor oil Pack = amerikansk olie omslag. Bruges udvendigt på abdomen ca. 30. min. før massagen. Opvarmer og afslapper abdominal væggen.

En klud vædes med amerikansk olie og lægges på maveskindet. Alternativt indgnid amerikansk olie på maveskindet. Et stykke plastic over, en varmedunk og et håndklæde over igen.​

2) fertility massage. De enkelte massager nedenfor. Hver gentages mindst 3 gange.
a) the spiral
b) The log
c) intestine massage
d) Scooping
e) zic zac
f) small spirals
g) gentle ovary stimulation

3) zoneterapi (Reflexology) for fertilitet. Punkter på foden. Punkter for:
lever, uterus, fallopian tube (æggeledere), Pineal gland (koglekirtel), Pituatary gland (hypofyse), thyroid gland (skjoldbrusk kirtel), Mave, tarme.

Jeg har videoen og har du spørgsmål til den eller vil låne den, er du velkommen til at kontakte mig.

Bogen Pregnancy Miracle

Bogen Pregnancy Miracle er på 338 sider.
Linket ovenfor er den officielle salgsside.

Bogen omfatter
Omfatter kost, livsstil, akupunktur og akupressur samt en rensnings kur. Hele bogen er en vejledning i hvordan hun lettere kan blive gravid, især hvis der har været fertilitets problemer eller kvinden har nedsat fertilitet fordi hun er i den sidste del af fertilitetes perioden.

1) Kost og livstil har jeg skrevet om på dette site
2) Akupunktur og akupressur er behandlet i Self fertility massage Videoen.
3) Rensningskuren har jeg givet omtalt her...

Derfor behøver du ikke læse bogen.
Jeg har selvfølgelig bogen og har læst den og har du spørgsmål til den er du velkommen til at kontakte mig, du kan måske også få tips og uddrag fra bogen (jeg har tidligere haft den liggende til gratis download, men det må jeg selvfølgelig ikke).

Vil du have et barn - Projekt Barn

​Hallo kvinde! - Har du ønske om at få barn,
men er single - Så se her:

​Du er single - ved ikke hvordan du skal finde en far til dit barn - du har måske tænkt på sæddonor - tiden går, du er ved at være desperat

Så se her: Jeg er mand og vil gerne være far til dit barn og starte en lille familie sammen med dig.

Jeg søger en kæreste, en dejlig varm kvinde, til at lave en lille hyggelig varm familie med et barn eller to og fortsætte slægten sammen, er det ikke det livet drejer sig om?

Det kan også være at vi bare skal være venner og bo hver for sig og ses en gang i mellem og have et fælles barn-projekt.
Det behøver ikke at være så svært, der er gennem menneskets historie lavet milliarder af børn, så mon ikke vi også kan finde ud af det?

Jeg har nærmest indtryk at kvinder aktivt fravælger en mand for at få børn, come on hvor er vi henne?

Vi lever i "zapper - og duer ikke, næste" tidsalderen, ikke godt til at finde en partner. Har du også haft det sådan? Altid noget der ikke lige passede dig og din forestilling om hvordan "han" skulle være.

Sådan har jeg haft det, ledte efter den helt rigtige, den eneste ene. Hør her, det er pjat. Der er mange der passer til dig og mig. Lær en lille smule af de arrangerede ægteskaber, der har man bare at finde ud af det, når forældrene har sat os sammen. Jeg går ikke ind for dette, men sundt at tænke på.

En sjov ting jeg har lagt mærke til hos kvinder: det er næsten helt utænkeligt at en kvinde vil have en mand der er "lavere" i højde end dem selv, samtidig skal han helst være ældre end kvinden, men der er mere elastik på denne parameter, men endelig ikke for gammel, med mindre han er rig eller skuespiller. 

Tiden lærer os, at det i høj grad er os selv og vores egen indstilling, der bremser for at finde en partner. Hvis du ikke selv arbejder for at det lykkes, vil det ikke lykkes.

Mine krav til dig
Jeg har ingen specielle eller store krav til dig - din uddannelse, nationalitet, sprog og hudfarve har ingen betydning, du må gerne være mørk.
Du er dig selv og uden plastic - hvad kan man forlange mere? Du kan godt lide fysisk berøring, sex og massage. Er du nogle Kg for meget, det er kun charmerende, så er der mere at holde om. Måske er du genert med dårligt selvværd, det er ikke noget problem, jeg forstår.

Hilsen Hans Rønne, Biolog og Dyrlæge.
mål: 186 cm / 87 kg. Bor v. Vanløse Station, flytbar.

PS! Jeg skriver meget om kvindens fertilitet, så jeg vil melde ud, at jeg har fået testet min sæd og den er fundet normal.

​Så hvad siger du, skal det være nu, inden det er for sent for dig?

Kontakt mig via kontakt siden eller skriv en kommentar nedenfor.

Om mine Personlige egenskaber: Sød, dejlig, kærlig med humor og ser OK ud. Blød, romantisk, omgængelig, uhøjtidelig, hjælpsom, omsorgsfuld, ærlig, nysgerrig, intelligent, utraditionel. Casual klædt, ikke så materialistisk og luksuriøs, det bliver man ikke lykkelig af, de vigtigste ting i livet er alligevel gratis.

Rolig med dybde, integritet, reflekterende, hvilende i mig selv. Fokuserer positivt, at udvikle mig og blive et bedre menneske, åben for nye ting. Noget udover det almindelige. Holder meget af musik, især klassisk.

Mit naturlige politiske ståsted er, at jeg støtter de små svage dårligt stillede, de uden rettigheder, med lille timeløn og lange arbejds tider, som kæmper med bureaukrati med alskens krav: de små selvstændig erhvervsdrivende, som min familie har tilhørt i 4 generationer. Det vil sige politisk blå, men er ikke politisk aktivt.

Er selvstændig som min far, farfar og oldefar og arbejder hjemmefra med blogging, internet og internet business og kan holde fri når jeg vil og kan arbejde uanset hvor jeg bor, den ultimative frihed.

Jeg interesserer mig især for kost og sundhed, derfor denne blog.

Personlighedstype INTP-ISTP, som er en mellemting mellem: Albert Einstein, Charles Darwin / Clint Eastwood, Daniel Craig, Harrison Ford.
Som introvert kan jeg ikke underholde dig 24/7 og tale konstant, du har sikkert også dit eget liv, egne ting og interesser du vil dyrke.

Har du personligheds Typen: DEJLIG er det fint.

Så lad mig høre, hvad er din Personligheds type?
Test din egen personlighed
her: Tag Personligheds Testen her

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk