Hvad er Alzheimer's?
Kost & Alternativ Behandling

Af Wikipedia fremgår: "Alzheimers sygdom (ofte forkortet Alzheimers eller kaldet Alzheimers Syndrom) er en fremadskridende degenerativ hjerne sygdom, der medfører svigtende hjerne funktion, efterhånden demens, og efter 7 til 10 år død. Sygdommen rammer typisk ældre mennesker, og er den mest almindelige årsag til demens."

Alzheimer's symptomer

Tiltagende problemer med at huske ting der lige er sket, det går især ud over korttids hukommelsen. Kan ikke finde ord og deltage i en samtale, man går i stå, kan ikke huske hvad det var man skulle og kan ikke finde ud af alm. dagligdags ting. Kan ikke finde rundt i byen selvom man kender den. Senere mistes det meste af sproget og kan ikke sammensætte sætninger og det bliver kun til enkelte ord.

90.000 har demens i Danmark. 

Alzheimer's forandringer

Karakteristisk for Alzheimers er ophobning af amyloid pigment i hjernecellerne og neurofibrilær tau proteiner. Desuden sker der tab af nerveceller og svind af hjernevævet i flere områder af hjernen.

foto fra Wikipedia


Alzheimer's årsag

Årsagen til Alzheimer's er ukendt. Det vides ikke om de omtalte ophobninger af pigmenter er den primære årsag eller om det er en følge af noget der sker før. Ophobningen af pigmenter fører til en neuro inflammation, en betændelses reaktion i nervevævet.

Alzheimer's behandling

Der sker en formindskelse af acetylkolin produktion, et signal stof i hjernen og brug af medicin der hæmmer nedbryding af acetylkolin har en vis effekt.

Der er ingen kendt behandling eller helbredelse for Alzheimer's andet end støttende medikamentel behandling og pleje, støtte og forståelse fra pårørende.

Nyttige links om Alzheimer's

Alzheimer's disease på Wikepedia (engelsk)

Dansk Alzheimerforening
www.alzheimer.dk/

Amerikansk Alzheimerforening
http://www.alz.org/

Engelsk Alzheimerforening
http://www.alzheimers.org.uk/

Alzheimer’s Australia
https://fightdementia.org.au/

Ingen af ovennævnte alzheimer foreninger angiver årsag, forebyggelse og behandling

Det er chokkerende at ingen af de ovennævnte Alzheimer's foreninger angiver årsagen til Alzheimer's eller forebyggelse og behandling, når alle angiver, at hvis man har diabetes 2 øges risikoen for Alzheimer's!

Der angives heller ingen nærmere specifikationer for hvilken kost man skal spise, dog fremgår det at middelhavskost giver nedsat risiko. En enkelt forening angiver, at man skal holde igen med sukker, og det er jo fornuftigt og rigtigt, det gælder alle sygdomme. 

Og så det sædvanlige pjat ingen om at undgå mættet fedt og ingen kolesterol, dette er den gamle fejlagtige fedtforskrækkelse, der går igen.  


Mine betragtninger om Alzheimer's og Kost
Min tilgang til tingene er altid helt anderledes end lægens, som med medicin lindrer symptomer og ikke andet, altså helbreder ikke.

Det synes jeg ikke er godt nok, jeg søger altid at fjerne årsagen ved at korrigere nogle ting.

Årsagen til Alzheimer's angives alle steder som ukendt, men der er tale om en inflammation i nervesystemet, derfor bør man spise en kost der giver mindre inflammation generelt og sørge for at de 2 vigtige Omega-3 og Omaga-6 er i rette forhold og mængde, for de indgår direkte i kroppens immunsystem.

Da det meste af hjenen består af fedt og især kolesterol er rigt repræsenteret i myelin skederne, så bør man sørge for en fedt rigtig kost, dvs det sunde mættede fedt, kolesterol samt de enkelt umættede olier: oliven og avocado og fler-umættet Omega-3 og begrænse de skadelige fler umættede fedtstoffer (Omega-6).


Updatering Kost og Kosttilskud til alzheimer

Jeg har lavet en fælles vejledning om Kost, Vitaminer, Mineraler og Kosttilskud til alle degenerative hjernesygdomme. Den bør du kigge på: Degenerative hjernesygdomme. Kost og Kosttilskud
 

Noget så simpelt som B1 Vitamin kan væsentligt forbedre symptomer for mange sygdomme, fordi B1 indgår i cellers energi produktion og mange er i B1 mangel og mange af hjernesygdommmene er en Mitokondrie dysfunktion og følgende celle energi krise.

Tag B1 Stærk 300 mg tablet. Start med 1 tablet 1.uge og se om det giver bedring. Næste uge 1 x2 daglig. Næste uge 3 tabl. daglig osv op til bedring.  

B1 Stærk 300 mg tablet, fås håndkøb på apotek. Du skal have 1 til flere tabletter dagligt indtil bedring. B1 hedder også Thiamin. B1 mangel sygdommen Beri-Beri, giver massive neurologiske problemer.

Det kan tage flere måneder at få dækket B1 mangel og det skal gå langsomt så systemet kan følge med, dvs mitokondriernes enzymer skal op i gear. Bliver det værre, gå ned i dosis og vent lidt med at gå op igen. Op til 1-2-3 gram B1 dagligt kan være nødvendigt indtil du har fået dækket dit behov. 
Får du Diabetes 2 medicin Metformin er du i B1 mangel, for det hæmmer B1. Drikker du alkohol er du i B1 mangel.

• Bog download som PDF: Thiamine Deficiency Disease, Dysautonomia, and High Calorie Malnutrition
• Youtube Video: Vitamin B1 (Thiamine) Deficiency: the "Great Imitator" of Other Illnesses
• Youtube Video: Dr. Chandler Marrs on Vitamin B1 (Thiamine) - Mitochondria's Gateway to Energy
 

Immunsystemet
Omega-6 og omega-3 olier er afgørende faktorer i immunsystemet, der skal være et bestemt forhold imellem de to, sådan at man skal have ca 2-3 gange mere omega-6 end omega-3. De anbefalede mængder er 6-9 gram omega-6 og 3 gram omega-3 daglig.

Omega-6 er betændelsesfremmende, mens omega-3 er betændelseshæmmende, de indgår simpelhen direkte i immunreaktionerne overalt i kroppen.

Da Omega-6 er betændelses fremmende, er det vigtigt du ikke får for meget af det. Så første punkt er at få disse olier i rette mængder.

Tag fiskeolie kaplser fx. 6-9 stk af de billige fra Netto

Vedr. Omega-6 fler u-mættet fedt

Det usunde skadelige Omege-6 fler u-mættede fedt er overalt, det værste er solsikke olie med 65% i. Majsolie, sojaolie, madolie, becel, margarine.
Dermed alt færdiglavet mad, brød, kage, chips. Solsikke frø og valnødder har stort indhold. Mandler er bedre.

Som sagt vi skal have 6-9 g. pr. dag af omega-6 og IKKE MERE. Alle får meget mere.

Fedtsammensætningen
Det optimale fedt for et menneske er SMØR, som er mælkefedt af samme sammensætning som mækefedtet i modermælk. Der er vel ingen der kan benægte at modermælk er den optimale ernæring for et spædbarn, vi er simpelthen som pattedyr designet til at få det som spæd. Derfor er det logisk at fedtet er optimalt (komælk fedt fx. smør og modermælk fedt er stort set ens)

Mættet fedt er godt
Mange fortæller at mættet fedt er dårligt, men det er der intet belæg for. Det er 50 års misinformation, manipulering, bedrag og efterfølgende fedtforskrækkelse der stadig hænger ved, så det er det man fortsat hører fra det offentlige system.​

Hvis man ser på kroppens 50 billioner cellers cellemembran, så indeholder den ca. samme fedtfordeling som mælkefedt. Igen en indikation på at mælkefedt er det optimale.

Menneskets hjerne indeholder 86 millliader nerveceller, som også har cellemembran.

Mælkefedt indeholder:
50% mættet fedt af forskellige fedtsyrer
35% olein syre. Enkelt umættet fedtsyre samme som i olivenolie (også kaldet Omega-9)
15% = resten en blanding af andre fedtstoffer inklusiv omega-6 og omega-3 samt 0,5% kolesterol.


Myelin skeder
Myelin skeder er nervecellernes isolation, ligesom isolationen på en ledning. Myelin består af FEDT hvor kolesterol indgår som en stor og væsentlig del. Om Myelin skeder

Så det jeg vil foreslå er at få noget ordentligt fedt dvs. mættet fedt og kolesterol samt olivenolie og avocado (som ligner oliven i fedtsammensæting).

Omega-6 og 3 som anført ovenfor skal vi ikke have ret meget af (om omega-3 og Omega-6)

(Glem alt hvad du har hørt om mættet fedt at det skulle være usundt, vrøvl)


Kokos Fedt
Det mættede fedt, der vil jeg foreslå smør, som jo er det optimale for dine cellemembraner samt KOKOS OLIE.

Kokos olie er en vidunder olie især til nerve-systemet. Det er næsten ren mættet fedt og derfor super sundt. Det mættede fedt er kortkædede fedtsyrer som er super næring til hjernen.

Kokos olie bliver flydende ved 25 grader og så bliver det meget tyndt, tyndere end olivenolie og det er netop fordi det er mindre molekyler.

Du kan bruge kokos olie på brød og det er super godt og sundt at stege i, fordi som næsten ren mættet fedt, er det meget stabilt.

Du kan også tage 2 gange 10-20 gram kokosolie daglig direkte med ske.

Mere om Kokos olie længere nede.​


Kolesterol Medicin
Kolesterol medicin er skadelig medicin og uforenelig med kroppens funktion, desuden er det virkningsløst. Det blokkerer for den naturlige og livsvigtige syntese af kolesterol og er en dårlig ide for alle mennesker, især hvis man har hjernesymptomer eller hjernesygdom.

C-Vitamin
C-Vitamin er en vigtig antioxidant som neutraliserer stoffer fra stofskifteprocesser, der er blevet iltet og dermed aggressive. Tag 3x500 mg daglig. En stor dosis men det er ikke skadeligt, så det kan du roligt tage.

D-Vitamin
Generelt får alle for lidt D-vit. Jeg forslår 85 Mikrogram (Matas) udover det der er i Multi-Vitamin tabl Ominimun Pure. Det er 10 gange mere end anbefalet dosis, men anbefalet dosis bliver sikkert opjusteret og du kan roligt tage det.

Nervetransmissionen

Magnesium
Magnesium er ekstrem vigtig for nerve transmissionen og jeg foreslår tilskud fx. 2-3 kapsler Magnesium Citrat (mærket Solaray fra Matas). Mere om Kalk og Magnesium her...

Magnesium kan bedre kognitive evner og bedre symptomer på Alzheimers.
Artikel: Elevation of Brain Magnesium Prevents and Reverses Cognitive Deficits and Synaptic Loss in Alzheimer's Disease Mouse Model

Kalk
Når vi snakker om Magnesium, så er det vigtigt der er en balance mellem Kalk og magnesium, de virker begge i nervetransmissionen og du må IKKE få for meget kalk og hvis du spiser mælkeprodukter især ost får du rigeligt med kalk OG MÅ IKKE TAGE KALKTILSKUD.

For meget kalk giver også afkalkning af knoglerne, ja det er rigtigt + blodprop.

Alzheimer's er Sukkersyge (diabetes) i Hjernen

Alzheimer foreningerne angiver alle at diabetes 2 patienter har øget risiko for Alzheimer's. Så de er tæt på at angive årsagen, uden at vide det.

Alzheimers er netop Diabetes i hjernen også kaldet diabetes 3.

Lad mig lige ridse op hvad den alm. sukkersyge type 2 er (gammel mands sukkersyge):

Diabetes 2 er insulin resistens af kroppens celler, især muskelceller. Cellerne er blevet udsat for store blodsukker svingninger og efterfølgende insulin svingninger, så cellerne er kørt trætte og ikke orker at respondere på insulin, som virker ved at transportere blodsukkeret ind i cellerne.

Når man har diabetes 2 producerer man ekstra meget insulin, men cellerne bliver mere og mere ligeglade med insulinet, så bugspytkirtlen er nødt til at producerer mere og mere insulin.

Årsagen til diabetes 2, er store mængder sukker og hurtige kulhydrater gennem mange år, som får blodsukkeret og insulin niveauet højt op. De høje insulin niveauer er den direkte årsag til fedme, som følger med diabetes 2, idet insulin også er et fedt lagrende hormon. 

Hjernen kan også blive insulin resistent
De svingende blodsukker og insulin værdier, kan også gøre hjernecellerne insulin resistente.  Dvs de er kørt trætte af det meget insulin og har nedsat sin følsomhed for insulin. Det betyder at blodsukkeret som der er rigeligt af (højt blodsukker) ikke bliver transporteret ind i hjerne cellerne og de kommer til at sulte og dør af sult til sidst.

Video "The Secrets of Sugar" - CBC News
spol frem til 28:18. Afsnit om alzheimers, diabetes i hjernen. Der vises et forsøg med en rotte der har fået sukker og fået alzheimer's

Nyttige links om Alzheimer's Diabetes 3

Alzheimer's: Diabetes of the Brain?

Diabetes and Alzheimer’s Disease – What’s The Link?

Type 3 Diabetes på www.diabetes.co.uk

Forbyggelse og alternativ behandling af Alzheimer's.  Kokos olie som behandling af Alzheimer's

behandlingen af Alzheimer's er en 2 komponent ting

1) Når Alzheimer's er diabetes 3 og skyldes insulin resistens, så er behandlingen af Alzheimer's den samme som diabetes 2, nemlig kost korrigering.

Skær kraftigt ned på sukker og de hurtige kulhydrater, gør det langsomt over nogle dage. Kroppen skal tilpasse sig, den har været vant til kolosale mængder af kulhydrater, nu skal den lære, at der ikke er så meget mere.

se mere her: Diabetes Kost – Reducer Insulin med Moderne Diabetes Håndtering

2) Kokos olie er en superfood, en gave til dit helbred og super god næring til hjernen.

Alle mennesker med hjerne symptomer -og sygdomme burde have kokosfedt i kosten: blodprop, ADHD, depression, alzheimers, parkinson, MS

Alle mennesker bør simpelthen bruge kokosolie.

Det meget specielle ved kokosolie, er at det består af mellem kædede mættede fedtsyrer, som nemt bliver omdannet til keton stoffer, som er glimrende næring for hjenecellerne som kan leve af 75% keton stoffer og 25% glukose.

Ved at spise kokosolie, tilfører du næring til de sultne hjerneceller, som ikke kan få glukose (på grund af insulin resistens).

Kokos olie har masser af andre gode virkinger
Der er masser af information om alle de gode virkninger ved kokos fedt.

​Se også denne artikel på Videnskab.dk, som taler om at Fedtrig kost, især kokosolie, bremser aldring af hjernen.

​"Bivirkning" ved kokosolie: Udover det er super sundt og giver godt helbred, får du også en flottere hud og bliver smuk. 52-årig ligner en ung kvinde: Her er hendes hemmelighed

Kokos Olie's gode egenskaber: Coconut Research Center

Det er vist at kokos olie kan forbedre Alzheimer's

Her er en historie om et ægtepar hvor manden fik alzheimers. Han blev sat på kokosolie og blev markant forbedret på få uger. Ikke noget videnskabeligt forsøg, bare en virkelig historie. Se videoen nedenfor.

Nedenfor har manden tegnet et ur, før han begyndte med kokos olie. Tegning af en urskive med tallene er en alm. test for Alzheimer's.

Se her i dette link hvordan han tegnede uret efter et par uger​: Coconut Ketones

Coconut Oil Cure for Alzheimer

Our story; Alzheimers' and Coconut Oil. Ægtepar fra Australien. Han havde begyndende hukommelses problemer og depression. Allerede efter 1 uge på kokos olie mærkede han fremgang.

Vitaminer og Mineraler til behandling af Alzheimer's

VITAMINER & MINERALER

Multi-vitamin med B-vitaminer UDEN det kunstige B9 Folinsyre/folsyre, f.eks Omnimin Pure 1x2 tabl dgl (se matas mm.). Denne indeholder også Selen/Zink E-vit, Jod, Jern og en god mængde af de forskellige B-vit, A-vit, K1+K2 vitamin.

Dette er den ENESTE multi-vitamin tabl jeg vil anbefale. Hvorfor: Den indeholder IKKE den kunstige B9, som nogle har problemer med p.g.a. mutation i MTHFR genet. Fås uden Jern den hedder OmniX.
Den indeholder Calcium-L-Metylfolat (den rigtige aktive B9) som der står i parentes på etiketten, selvom der står folsyre først.

Selen er super vigtigt for Tyroidea. Indgår i enzymer der omdanner T4 til T3 + binder kviksølv og modvirker kræft.
A-Vit Booster immunsystemet.

B12-Vitamin. Særskilt ud over det der er i Omnimin Pure. B12 vitamin underskud er den mest alm. vitamin mangel tilstand. Især vigtig til hypo-thyroid og fibromyalgi for at mindske træthed, smerter og forbedre søvn. Støtter binyrer, giver bedre mental klarhed. 1.000 µg er stor dosis, men anbefalet dosis er latterlig lav. Ingen øvre grænse er fastsat, nogle læger giver et par tusind mikrogram B12. Se artikel B12 Mangel af Dr. Axe: Draxe.com

I starten kan du tage Veg B12 som Methylcobalamin. Smeltetablet 1.000 µg. 1 dgl. (Helsam kr.159 for 120 tabl). Metyl-cobalamin formen som er den aktive form, hvis du har en mutation i MTHFR genet skal du måske have denne og ikke cobalamin. Du kan måske droppe den når du er kommet i orden og nøjes med de 50 mcg B12 Metyl-cobalamin der er Omnimin Pure.  

•  D-Vit. Meget vigtig, stærkt undervurderet. Ekstra tilskud ud over de 20 der er i Omnimin Pure (2 tabl). f.eks Matas D-vit 85 mcg 

C-Vitamin tag 3x500 mg daglig. Stærkt undervurderet. Vigtig anti-oxidant og for alm. sundhed, ISÆR vigtig ved hypo-thyroidea og binyre udmattelse (binyrerne har største C-vit konc i kroppen). NB hvis du er på T4 erstatnings hormon (eltroxin og eutryrox) og har dårlig effekt, så tag 2 C-vit tabletter (1 gram) SAMTIDIG med Eltroxin for bedre effekt og bedre T3 omdannelse. Ingen har nogensinde fortalt dig det, se senere.

•  Magnesium 2-3 tabl 125 mg Magnesium citrat, som er det der optages bedst. På Mecindo.dk  

​​VIGTIGT
B-VITAMINER - til normal hjernefunktion

B-vitaminerne B9, B6 og B12 er kritisk for at kroppen kan lave gluthation, vores vigtigste anti-oxidant og er vigtige til normal funktion af hjernen og produktion af neurotransmitters (hjerne signalstoffer).

Mangel på B12 giver en række neurologiske symptomer som usikkerhed, neurologiske, sitrende og snurrende fornemmelser og kognitive forstyrrelser. Det er vist at B12 niveauet er lavt hos Alzheimers patienter og tilførsel bedre symptomerne. B12 mangel er sandsynligvis medvirkende til generel forværring hos nogle Alzheimers patienter.

Høj homocystein i blodet er skadeligt og er almindelig hos Alzheimers patienter og associeret med fald i kognitiv evne. 
Lavt niveau af B9 og B12, samt højt niveau af homocystein er associeret med demens og tilførsel af B9+B12 er vist at kunne bedre symptomer. 


Artikel: Folate, vitamin B12, and serum total homocysteine levels in confirmed Alzheimer disease. "Low blood levels of folate and vitamin B12, and elevated Homocystein levels were associated with AD"
Note: dette fund er foreneligt med en MTHFR mutationen, hvor man har dårlig udnyttelse af folat (B9) og B12, medførende dårlig metylering og forhøjet homocystein.

Artikel: MTHFR Gene Mutations: A Potential Marker of Late-Onset Alzheimer's Disease? "in 93 consecutive elderly patients revealed high prevalence of MTHFR mutations (92.5%)"
Note: Oh My God. De har næsten alle denne mutation i metylerings systemet!

Artikel: Plasma homocysteine as a risk factor for dementia and Alzheimer's disease. "increased plasma homocysteine level is a strong, independent risk factor for the development of dementia and Alzheimer's disease"

Artikel: Is Hyperhomocysteinemia an Alzheimer’s disease (AD) risk factor, an AD marker or neither?

Artikel: Folic acid, ageing, depression, and dementia


Du skal selvfølgelig tage B6 + B9 + B12 vitamin som kosttilskud

Vigtig Vedr B9 + B12 og Alzeimers
Alzheimers kan muligvis være associeret med en mutation i MTHFR genet, som koder for enzymet der indgår i B9 Folat Cyklus og dermed metylering i kroppen.

Metylering, som er donation af en metylgruppe, er en helt basal funktion i kroppens biokemi, den indgår i utroligt mange processer, DNA syntese, omsætningen af en række aminosyrer og neurotransmitters som serotonin, epinephrin, dopamin. Envidere for eliminering af tungmetaller, produktion af Gluthation, menneskets vigtigste anti-oxidant og for energiomsætningen via ATP.

Det vides at Alzeimers patienter har forhøjet HomoCystein i blodet. Hæmning i B9 omsætningen medfører præcis en stigning i homocystein, hvilket indikerer at Alzeimers kunne være associeret med denne mutation.

Folk med en mutation, kan i varierende grader ikke nedbryde, udnytte, metabolisere det kunstige B9 (folin-syre, folsyre) som er i næsten alle vitamin tabletter inklusiv Gerimax, B-complex og alm. multi-vitamin tabletter, hvorfor de har B9 mangel, med mindre de spiser godt med grønne grøntsager, som hjælper på alle sygdomme.
Værre er det at den kunstige B9 i mere eller mindre grad blokkerer for metyleringen.

Det er nemt at imødekomme problemer med denne mutation: undgå det kunstige B9 og tag det rigtige B9 i den aktive form som hedder metyl-folat, eller calcium-Metyl-Folat.

Desuden skal du have B12 i metyl-formen (den aktive form), for den indgår sammen med metyl-folat i metyleringsprocesserne.Jeg foreslår følgende vedr. B-Vitaminer:

1. Undgå al form for kunstig B9, det er folin-syre eller folsyre

2. Vælg en multi-vitamin som indeholder den rigtige og aktive B9 som er metyl-folat eller calcium-metyl-folat. Samt den aktive B12 som hedder metyl-cobalamin.
Jeg kender kun en multi-vitamin, som opfylder dette og det er "Omnimin Pure", som fås hos matas, helsemin eller helsam butikker. Den fås også uden jern OmniX.
Note: selvom der står folsyre på etiketten og calcium-metyl-folat i parantes, så er det den rigtige.

3. Du bør have ekstra B12 dosis 1.000 mikrogram særskilt, som metyl-folat. Det optages bedst som sugetablet.
Veg B12 som Methylcobalamin. Smeltetablet 1000 µg. 1 dgl. (Helsam kr.159 for 120 tabl). Find en Helsam butik.

4). Du bør have ekstra B6 særskilt. 50 mg daglig, fås matas mm. eller f.eks i Helsebixen til 50 kr. for 50 tabl 

Tarm Sundhed

•  Mælkesyrebakterier, yoghurt / Cultura blandet sammen giver 5 gode bakterier. Samt denne mælkesyre kapsel, med højt antal bakterier: Pure Biotic Tarm - 30 KAPSLER. Fås i Helsam butikker.

•  Loppefrø skaller "HUSK". 1-2x daglig. Mod forstoppelse, beskyttelse af tarmslimhinden og for normal tarmfunktion. Put loppefrø i et halvt glas vand, drej rundt og drik straks. Start småt med 1/4 teske, for meget giver tynd mave. Beskytter tarm slimhinde, giver fylde, fibre og modvirker forstoppelse og giver ernæring til de gode bakterier. Drik rigeligt vand. Gerne også hørfrø opblødt i vand 1 spske 1x2 daglig, men bland ikke oveni loppefrø.

​Gurkemeje og Alzheimer's disease

​Der er talrige beretninger om Gurkemejes helbredende egenskaber for stort set alt muligt. En af dem er at det er virksomt over for Alzheimer's sygdom og kan bedre tilstanden.

Gurkemeje har være brugt i tusinder af år som krydderi i madlavningen i Indien og som farvestof. Gurkemeje er den gule farve i karry pulver, som er en blanding af flere forskellige krydderier.  

Indien har en af verdens laveste forekomster af Alzheimers.​

Gurkemeje er en kraftig anti-oxidant lige som andre krydderier. Der er flere forskellige aktive stoffer i rødderne, Curcuminoider, hvor Curcumin er en af dem. De aktive stoffer optages og kan passere blod hjerne barrieren.

De synes at virke som anti-oxidant og anti-inflammatorisk og neutraliserer frie radikaler og modvirker de betændelses reaktioner som sker i og omkring nervecellerne og som nedbryder nervecellerne samt synes at reducere amyloid pigmenterne som er karakteristisk for alzheimers.

Gurkemeje er derfor også kandidat at forsøge sig med i andre hjerne degenerative sygdomme som parkinson og multiple sklerose.​

Gurkemeje Som Kosttilskud​

Du kan få gurkemeje i 3 forskellige former: som rod, som pulveriseret rod i pose eller som kapsler. Derudover kan du få gurkemeje ekstrakt i kapsler, fx. Turmeric Kapsler. Jeg ved ikke om denne ekstrakt indeholder alle de aktive ingredienser og kan derfor ikke anbefale den.

Gurkemeje er tæt beslægtet med ingefær og rødderne ligner hinanden. Det er rødderne som tørres og pulveriseres som er gurkemeje pulver.

Gurkemeje planten dyrkes i stor stil i Indien


De aktive stoffer i gurkemeje er fedtopløselige og du skal tage det samtidig med mad​ hvor der er fedt i, ellers optager du ikke de gode ting. Tag det fx. samtidig med kokosolie eller i madlavning hvor der er fedt i. 

Du kan bruge gurkemeje pulveret i madlavning og fx. i smoothie. Pas på pulveret er kraftigt farvende og sviner​ ud over det hele og på tøjet.

Biogan Gurkemeje Pulver (200 gr). 1-2 g daglig

Men det er nemmere at tage som kapsler med ekstrakt af Gurkemeje

gurkemeje Alternativ behandling

CurcuminX4000 180 kapsler på engelsk webshop. £34.95. Tag 1x3 daglig første måned og derefter 1x2 dgl.

Case Story med 3 Alzheimer Patienter og Gurkemeje
I denne case story med 3 alzheimer patienter får de Gurkemeje pulver i kapsler 764mg/dag og der ses væsentlig forbedring hos patienterne:

Effects of turmeric on Alzheimer's disease with behavioral and psychological symptoms of dementia​


I nedenstående dobbelt blind forsøg med gurkemeje ekstrakt (curcumin 3C complex), findes ingen forbedringer hos den gruppe der får ekstraktet.

Oral curcumin for Alzheimer's disease: tolerability and efficacy in a 24-week randomized, double blind, placebo-controlled study​

Efter disse 2 ovenstående undersøgelser, ser det ud som om man skal have gurkemeje som pulver og det er jo også det der bliver brugt i madlavningen.

Andre artikler om Gurkemeje:

Turmeric på Wikipedia
Super Food: Let’s Talk Turmeric
The effect of curcumin (turmeric) on Alzheimer's disease: An overview
Therapeutic Potential of Turmeric in Alzheimer's Disease: Curcumin or Curcuminoids
Can Turmeric Cure Alzheimer’s Disease?
Turmeric Benefits for Parkinson’s
Benefits of Turmeric for Multiple Sclerosis
Curcumin Inhibits Experimental Allergic Encephalomyelitis. Suggest its use in the treatment of MS and other Th1 cell-mediated inflammatory diseases.

Samlet Kosttilskud anbefaling omkring Alzheimers

Kost der hjælper hjernen, rigtig fedt sammensætning, rigeligt med grøntsager, restriktiv kulhydrat indtagelse
Gluten fri kost?. Det er usikkert hvorvidt Gluten kan være associeret med Alzeimers.
IKKE for meget omega-6. Udeluk al OMEGA-6 du får rigeligt i alm kost.
IKKE for meget sukker og hurtige kulhydrater
Omega-3. Fiskeolie kapsler fx. 9 stk af de billige fra Netto. Sørg for at få op til 1.000 mg DHA af den vigtigste Omega-3 variant, specielt til hjernen.
C-Vit 3 x 500 mg
D-Vit 85 mikrogram oveni multi-vitamin
Multi-vitamin med B-vitaminer UDEN det kunstige B9 Folinsyre/folsyre, f.eks Omnimin Pure (se matas mmm.) Denne indeholder også Selen/Zink E-vit, Jod, Jern og en god mængde af de forskellige B-vit.
Dette er den ENESTE multi-vitamin tabl jeg vil anbefale. Hvorfor: Den indeholder IKKE den kunstige B9 (folinsyre/folsyre), som nogle har problemer med p.g.a. mutation i MTHFR genet. Fås uden Jern den hedder OmniX.
B-12 vitamin 1.000 mg som sugetabl (se Helsam)
Q10 2x100mg som Ubiquinol (den aktive reducerede Q10)
Kokosolie f.eks 1 spiseske x 2 daglig
Magnesium 2-3 kaplser magnesium Citrat
• Ginkgo Biloba extract. Øger blodomløb i hjernen
• Curcumin gurkemeje ekstrakt. CurcuminX4000 tabl. 1x3 dagligt en måned, derefter 1x2 dgl.


Alfa Lipoinsyre 1 kapsel 500mg. Et vitaminlignende næringsstof, der er afgørende for cellulær energiproduktion, hjælper mitokondrier til at generere energi. Det er også en potent antioxidant, særligt godt til hjernen. Se også afsnittet om Alfa-Liponsyre ovenfor under MS.
Fås hos BulkPowders.dk sendes fra EU land, jeg har købt derfra flere gange. Billig porto, kommer hurtigt.

• Acetyl-Cystein 600 mg daglig. F.eks som Mucomyst 600 mg slimløsnende hostemiddel (se apotek). Forløber for Glutathion. Fås hos BulkPowders.dk sendes fra EU land, jeg har købt derfra flere gange. Billig porto, kommer hurtigt.
Det er surt, så put det i GelatineKapsler, kan nemt gøres i hånden. Gelatinekapsler - vælg den største size 00. Fås også hos Bulkpowders.dk

Acetyl-Carnitin. 2 x 400 mg. Denne aminosyre produceres naturligt i kroppen og har grundlæggende betydning i energiproduktionen såvel som for gen-, enzym- og neurotransmitterfunktioner. Kan passere blod-hjerne barrieren, det kan L-Carnitin ikke. Fås hos BulkPowders.dk sendes fra EU land, jeg har købt derfra flere gange. Billig porto, kommer hurtigt.

Fosfatidyl-Serin tabl 3 x 100 mg. Denne universelle byggesten for cellemembraner er mest koncentreret i hjernen, især i synapserne, som forbinder nervecellerne med informationsoverførselsnet. PS er også vigtigt for de membraner, der skaber mitokondrier, cellens energigeneratorer. Fås hos BulkPowders.dk sendes fra EU land, jeg har købt derfra flere gange. Billig porto, kommer hurtigt.

Referencer - Fedtstoffer

1. The Oiling of America - Om hele fedt og kolesterol forskrækkelsen. Løgnen om mættet fedt og kolesterol. Om Omega-3 og 6.  Weston A. Price Foundation

Weston A. Price Foundation er en uafhængig organisation, hvis formål er korrekt information om fødevarer, især fedtstoffer. westonaprice.org

2. Ovenstående "The Oiling of America" i dansk oversættelse. Weston A. Price Foundation
Livet er fedt - her får du sandheden om fedt

3. The Weston A. Price Foundation's forslag til USA's regering vedr. fødevarer og fedtstoffer:

Weston A. Price makes the following recommendations: Comments to the FDA Obesity Working Group. Dokumentet ligger på FDA's hjemmeside (FDA = food and drug administration svarer til fødevarer styrelsen)
Word doc, højreklik og vælg "gem destination som"

4. Omega-3 på Wikipedia. Dansk

5. Omega-3 på Wikipedia. Engelsk

6. Omega-3 på Netdoktor.dk

7. Omega-6 på Wikipedia. Dansk

8. Omega-6 på Wikipedia. Engelsk

9. U-mættet fedt. Unsaturated fat på Wikipedia

10. Essentielle fedtsyrer på Wikipedia. Engelsk

11. Kokosnød olie. Coconut Research Center

12. COCONUT OIL AND HEART DISEASE

13. Coconut Oil and Heart Disease

14. Health Benefits of Coconut Oil

15. Will New 2015 Dietary Guidelines Reverse Four Decades of Foolish Fat Phobia?

16. Fedtrig kost bremser aldring af hjernen

17. A wonder food for the brain is Coconut oil

18. Uheldige soja virkninger. Soy Myths & Truths

19. Skeaff, 2009. Artikel pdf
Samlet studie af 28 forskellige undersøgelser omfattende 280.000 personer og follow up perioder fra 4-25 år og analyse af 6.600 dødsfald, viste følgende: (CHD = coronary heart disease)

- Intake of trans fatty acids = transfedt was strongly associated with CHD mortality.
-  Intake of saturated fatty acids = mættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of mono unsaturated fatty acids = enkelt umættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of poly unsaturated fatty acids = fler u-mættet fedt omega-6 was significantly associated with CHD mortality

Videoer om Fedtstoffer

The Oiling of America (President Sally Fallon, Weston A. Price Foundation)
www.youtube.com/watch?v=fvKdYUCUca8

Kolesterol Myter og Fakta. Uffe Ravnskov Video foredrag på dansk.  https://vimeo.com/133132124Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk