Sandheden om Fibromyalgi - din Læge eller Gigt Professor ALDRIG vil fortælle dig

​Som så meget andet ved de heller ikke dette - og kan derfor ikke helbrede dig!

Fibromyalgi KAN Naturligvis Helbredes - Fibromyalgi årsag - Symptomer - Diagnose - Behandling

Om Fibromyalgi - Kort Version
Fibromyalgi skyldes at øverste halshvirvel (atlas) er kommet ud af justering, hvorved der kommer et træk i hjernehinder, hjernebasis og den forlængede rygmarv som rækker ned gennem atlas. Netop her sidder sovecentret og dårlig søvn er obligatorisk for fibromyalgi. Det betyder manglende restitution af muskler, som ophober mælkesyre og giver kronisk udmattelse af musklerne.

Forstyrrelserne trigger en dysfunktion af det autonome nervesystem, så det para-sympatiske (rest and digest) system undertrykkes og det sympatiske system (fight or flight) bliver dominerende og bombarderer kroppen med stress signaler og stress hormonerne kortisol og adrenalin og. Det lukker ned for fordøjelsen, hvorfor fordøjelsesproblemer opstår (forstoppelse). Stress hormonerne undertrykker skjoldbrusk kirtlen, hvorfor nogle får nedsat stofskifte og generel træthed, udmattelse og binyretræthed.

Har du lavt stofskifte?
Det er supernemt og hurtigt at konstatere om du har lavt stofskifte, du behøver ingen blodprøver eller læge: Er din morgen rectal temperatur under 36,5 har du lavt stofskifte.

Skæv øverste halshvirvel giver sig ofte udtryk i forskellig længde ben. Tjek om dine ben er lige lange Læg dig på gulvet med sko på. Få en til at se om benene er lige lange. Skoene fordi, så er det nemmere at se forskel i længde.

Eneste behandling er korrektion af atlas af en kiropraktor med speciale i "upper cervical care" en speciel uddannelse i korrektion af atlas. Der er ingen i DK, nærmeste er i Sverige 50 km nord for Göteborg.

Kost
Kost til alle sygdomme og til alle raske, bør være anti-inflammatorisk kost, de rigtige olier, lav kulhydrat, rigeligt grøntsager, de rigtige vitaminer og mineraler. Nerveforstyrrelserne fra Nakken trigger en dysfunktion af det autonome nervesystem, som kan bedres ved at støtte det med vitaminer og mineraler. I det hele taget bør du følge mine kostråd som for lavt stofskifte i min artiklen om Lavt stofskifte.

Dysautonomi - dysfunktion af det autonome nervesystem
Før du begynder at overveje kiropraktor, bør du som det første prøve at støtte denne dysfunktion af det autonome nervesystem med B1, B2, B3 vitamin i væsentlig højere dosis end normal anbefalet samt magnesium. Endvidere Jod i højdosis og Selen og kombineret med multi-vitamin tabl og B-combi, idet det hele spiller sammen i en symfoni.
Se min artikel om Dysautonomi, dysfunktion af det autonome nervesystem og hvordan du kan støtte Nervus vagus, som udgør den vigtigste del af det para-sympatiske nervesystem.

Høj dosis jod (12,5 mg - 50 mg) og højdosis B1-vitamin (150-300 mg x2 eller mere, kan hjælpe betragteligt på symptomer. Bør tages sammen med Selen og Magnesium.

==> se min artikel om Dysautonomi dysfunktion af det autonome nervesystem.
==> se min artikel kost til lavt stofskifte
==> Om B1, B2, B3 Vitamin og mitokondriernes energiproduktion, se min artikel om B1 vitamin mangel.
==> se min artikel om Jod.

​Hvad er årsagen til fibromyalgi, hvad kommer det af?

Fibromyalgi er ikke et mangelsymptom på nervemedicin eller andet lægemiddel, hvorfor et lægemiddel ikke kan hjælpe, det kan måske maskere nogle af symptomerne og smerterne ved at bedøve dig, men kan aldrig fjerne årsagen eller helbrede.

Vores sundhedssystem, som ikke er viden baseret, men penge- og lægemiddel baseret, styret af lægemiddel industrien, kan ikke helbrede hundredvis af kroniske sygdomme, fordi det aldrig kigger på årsagen, men alene behandler symptomer med medicin leveret af drug pusherne = lægemiddel industrien. Det er et helt forkert syn på sygdom og sørgeligt.

Behandlingen af fibromyalgi er også endt i denne lægemiddel - penge baserede blindgyde. Vågn op Gigt professorer! - hvad med at kigge på årsagen og rette årsagen til fibromyalgi, i stedet for at bedøve patienterne med nervemedicin og smertestillende?


Årsagen til Fibromyalgi stammer fra den øverste halshvirvel, kaldet "Atlas", som er ude af justering i forhold til hovedet som sidder ovenpå - og efterfølgende dysfunktion af det autonome nervesystem

Atlas er Sub-Luxeret, lidt ude af led, vippet lidt eller drejet lidt, hvilket påvirker nerveforsyningen til og fra hjernen ved at trække i hjernehinder, forlængede rygmarv og hjernebasis, hvorved alt i hele kroppen kan påvirkes, inklusiv forstyrre sovecentret i den forlængede rygmarv, så du ikke kan sove.

Netop manglende søvn er afgørende og karakteristisk for fibromyalgi - sover du godt, har du ikke fibromyalgi.

Fibromyalgi og øverste halshvirvel "Atlas"

Første halshvirvel er kroppens vigtigste knogle og vigtig for udviklingen af fibromyalgi
De fleste fibromyalgi patienter har været ude for en eller anden form for traume: fald, sportsskade, bilulykke, piskesmæld, noget der har forrykket den øverste halshvirvel, så hovedet kommer ud af balance.
Helbedøvelse kan også forrykke atlas, idet musklerne der holder atlas på plads afslappes helt. 

Årsagen til fibromyalgi kan også være stress med følgende oprindelse: psykisk, emotionel, infektion, vaccination, kemisk, dårlig hovedholdning med meget foroverbøjet arbejde, skæv arbejdsstilling. disse ting kan giver spændinger i nakkemusklerne, så halshvirvlen trækkes ud af justering. 

Hovedet skal sidde lige
Hjernen er designet til altid at være vandret og sidde lige, ovenpå den øverste halshvirvel. Hovedet hviler på atlas på 2 ledflader og holdt på plads af muskulatur.

Er hvirvlen forrykket en smule, er der sensorer, der prøver at rette hovedet, så vidt det er muligt, så det altid er lige. Det er det indre øre, øjne og sensorer i musklerne omkring atlas, der styrer det.

Hovedet er nødt til at følge atlas og sidder atlas skævt følger hovedet med og for at få rettet hovedet, er det kroppen, der kompenserer og retter sig ind for at hovedet kommer til at sidde korrekt. Mere præcist er det resten af rygsøjlen der retter sig ind og bliver skæv.

Fibromyalgi kan helbredes. Øverste halshvirvel missalignment, ansvarlig for fibromyalgi

Atlas, øverste halshvirvel, er kroppens vigtigste knogle. Markeret rød.

Når hovedet, Atlas og 2. hvirvel ikke er i perfekt forløb, så påvirkes hjernehinder, hjernebasis og forlængede rygmarv, som rækker ned til 2. hvirvel. Dette kan påvirke nerveforsyniningen til og fra kroppen.

Der har vi problemerne: Kroppens kompensatoriske stillings korrektion, træk i hjernehinder, hjernebasis og forlængede rygmarv, som rækker ned til 2. halshvirvel => ALT i hele kroppen kan påvirkes

8 små muskler, med stor betydning

Der er mange stillings sensorer i de små muskler fra kraniet til 1. og 2. hvirvel, som mærker efter hvordan hovedet er placeret. Det er især 4 sæt små muskler i nakken, tilsammen benævnt: Suboccipital muscles  De har meget stor betydning for kroppens balance, krops holdning og hovedets korrekte placering. De har direkte nerve-forbindelse til øjnene og indre øre.

Fibromyalgi helbredelse. Nogle af Nakkens små muskler

8 små muskler, med stor betydning

Hjernen er det overordnede kontrol-center, som modtager og sender nerve-signaler til hele kroppen, og fortæller kroppen at den skal kompensere for at hovedet sidder lidt skævt. f.eks trække skulderen ned i den ene side, trække hoften ned i den anden side, hvorfor det ene ben bliver lidt "kortere" og rygsøjlen bliver skæv.

Med tiden giver disse kompensatoriske forandringer i kroppen svage ømme punkter, nakke-skulder smerter, smerter i lænden, benene, nerverne til arm og ben påvirkes. Oven i dette bliver musklerne ikke restitueret p.g.a. manglende dyb søvn.

Fibromyalgi patienter har altid dårlig søvn. Kroppen og musklerne, restituerer i den dybe søvn og hvis man ikke sover ordentligt, når man aldrig at restituere fuldt ud og kroppen og musklerne bliver kronisk udmattede og ophober mælkesyre, så de smerter permanent.

Hjernesignaler går også til alle indre organer via vagus nerven, som løber henover atlas, ned langs halshvirvlerne på ydersiden, men indlejret i muskler. Nerven styrer det para-sympatiske autonome nervesystem til kroppen (Rest and Digest system). Atlas kan trykke på denne vagus nerve, eller den er klemt af spændte muskler, så "Rest and Digest" systemet undertrykkes.

Dit sympatiske nervesystem "fight or flight" stress system, bliver dominerende og bombarderer konstant din krop med stress signaler og frigiver stress hormonerne adrenalin og cortisol. Fordøjelsen går i stå, thyroidea bliver undertrykt, binyrerne udmattes, alt påvirkes. 

Denne ubalance i de 2 autonome nervesystemer, påvirker ALT i hele kroppen. Fordøjelsesforstyrrelser, acid reflux (opstød), irriteret tyktarm, forstoppelse eller diarre, undertrykkelse af thyreoidea giver lavt stofskifte, nedsat immunsystem. Den kroniske stress giver med tiden udmattede binyrer.

Alt sammen på grund af en lille knogle øverst i halsen
Ved korrigering af øverste halshvirvel ved Upper Cervical Care kiropraktik, kan man normalisere tilstanden og bedre alle symptomer. .

​Illustration, der viser kraniets/hjernens relation til atlas


Fibromyalgi skyldes forkert hovedstilling i forhold til atlas hvirvlen. En kiropraktor specialiseret i korrektion af øverste 2 halshvirlver, kan rette hvirvlerne, hvorved kroppen heler sig selv for fibromyalgi

Fibromyalgi skyldes forkert hovedstilling i forhold til atlas hvirvlen. Upper Cervical Care, via en kiropraktor specialiseret i korrektion af øverste 2 halshvirlver, kan fjerne fibromyalgi.

Fra uppercervicalillustrations.com

What is Body Imbalance? Video over samme illustration som ovenfor. Af Upper Cervical Care Kiropraktor dr. Drury. Flere videoer på Drury's webside her

​Video viser forholdet mellem atlas og hjernen og påvirkning af hjernestammen hvis atlas er sub-luxeret, dvs vippet eller drejet lidt i forhold til normal position

Du kan lege med denne animation på dette link: https://mymisalignment.com/atlasspinalcare/

De nævner "Nucca" som blot er en særlig teknik inden for "Upper Cervical Care", det står for National Upper Cervical Chiropractic Association

92-100% forbedring af fibromyalgi symptomer

​Artikel over case stories af 23 tilfælde af Fibromyalgi og Cronic fatigue syndrome
Upper cervical Kiropraktor William C. Amalu har samlet 23 tilfælde af kombineret fibromyalgi / kronisk trætheds syndrom. De blev behandlet med kiropraktik justering (flere justeringer) og fulgt 1-1½ år. Der ses forbedring på 92-100% af symptomer fra både fibromyalgi og kronisk trætheds syndrom, hos de 23 patienter.

Artikel som "doc" dokument. Primary Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndrome: Upper Cervical Management of 23 Successive Cases. William C. Amalu.
Publiceret: Amalu WC. Upper cervical management of primary fibromyalgia and chronic fatigue syndrome cases. Todays Chiropr. 2000;29(3)76-86

Fibromyalgi i kombination med hypo-thyroidea

Om Lavt Stofskifte og Fibromyalgi
Fibromyalgi er nogle gange, men ikke altid, kompliceret med lavt stofskifte, udmattede binyrer og fordøjelses forstyrrelser og det betyder yderligere besvær med at få rettet det hele. Her er kosten vigtig for at støtte disse supplerende ting og evt stofskifte medicin en periode, men det vil ikke i sig selv helbrede. Se siden om lavt stofskifte

Har du lavt stofskifte?
Det er supernemt og hurtigt at konstatere om du har lavt stofskifte, du behøver ingen blodprøver eller læge: Er din morgen rectal temperatur under 36,5 har du lavt stofskifte.

Hvorvidt lavt stofskifte er en direkte følge af fibromyalgiens stress og øget cortisol fra pressede binyrer, eller en selvstændig auto-immun tilstand, der er skubbet ud over kanten p.g.a. øget stress - Man kan forestille sig begge ting. Stress og dermed øget kortisol og adrenalin kan alene give hypo-thyroidea.

Har du antistoffer mod thyoidea anti-TPO og anti-TG, så er det en auto-immun hypo-thyroidea tilstand, som måske er startet eller forværret af stressen. Har du ikke forøget antistoffer mod thyroidea, kan årsagen være stress alene f.eks. som følge af atlas-subluxation.


​Alt er Biokemi
Alt er biokemi, enhver tanke og lille muskelbevægelse, nerveimpulser og signalstoffer, er i sidste ende biokemi.

Hvis 1. halshvirvel sidder skævt, kan det påvirke alt. Selvom det er en mekanisk ting, kan det påvirke nerver og blodkar til og fra hjernen, trække i hjenehinder og trække i hjernebasis, påvirke det autonome nervesystem med øget cortisol og adrenalin, hæmme fordøjelsen og thyroidea. Det der oprindeligt var en mekanisk ting ender med at påvirke hele biokemien.

Både det sympatiske (cervical gangler) og para-sympatiske (nervus vagus) nervesystem har elementer tæt på atlas og en atlas ude af justering, kan påvirke disse ting udover at påvirke rygmarven, trække i hjernehinder og trække i hjernebasis.

En påvirkning af det para-sympatiske system, vores "afslapnings" autonome nervesystem ("Rest and Digest"), kan hæmme det, hvorved det sympatiske autonome nervesystem, stress systemet ("fight or flight") bliver dominerende, hvorved der frigives stress hormoner Cortisol og Adrenalin, som bombarderer kroppen.

Cortisol undertrykker thyroidea og det alene kan være årsag til hypo-thyroidea og generelt auto-immune sygdomme.

Dominans af vores stress system lukker ned for fordøjelsen, med forstoppelse til følge, desuden mindre syreproduktion i maven, som giver syre opstød - ja lavt syre giver opstød, hvorfor syrehæmmer forværrer det hele. Spiserøret har syre receptorer, som lukker musklen til maven. Er der for lidt syre lukker musklen ikke ordentligt, men fortæl endelig ikke det til lægen, så kan de jo ikke sælge deres syremedicin, som fejlagtigt uddeles som bolsjer.

Stressen hæmmer thyroidea, med lavt stofskifte til følge. Stressen hæmmer immunsystemet hvilket kan trigge en auto-immun tilstand.

Langvarig stress lukker ned for binyrerne og medfører kronisk udmattelse (binyre træthed).

Kan en skæv atlas give hypo-thyroidea og kan man fixe hypo-thyroidea ved at justere Atlas?

​​Ja, lige præcis, se disse artikler og case studies, hvor hypothyroidea normaliseres ved at korrigere atlas.

Artikel: CONDITIONS: THYROID DISORDERS, HYPOTHYROIDISM, HYPERTHYROIDISM
Artikel: Thyroid Disorders
​Case Studies: Thyroid Disorders
​Case Study: Hypothyroidism Improved Under Chiropractic Care

.

Fibromyalgi Videoer

​Se videoen nedenfor hvor kiropraktor Dr Ray Drury forklarer om fibromyalgi og 1. halshvirvel. The Upper Cervical Spine Center. Uppercervicalspinecenter.com i USA Charlotte 

"At The Upper Cervical Spine Center we focus on the CAUSE of fibromyalgia rather than temporarily treating the symptoms. If an Upper Cervical misalignment is causing your fibromyalgia symptoms, a gentle correction of that misalignment could be all that’s needed to help you get your life back"

Drury er også forfatter til bogen: The Best-Kept Secret in Health Care: No Drugs or Surgeries Required. Hent den gratis fra hans webside som pdf (Højreklik og gem som)

Mary's Fibromyalgia Story - Patient hos ovenstående Dr Drury

Mary's Fibromyalgia Story - Udvidet Interview - Patient hos ovenstående Dr Drury

Fibromyalgia Chiropractic - Los Angeles - Carson - Dr. Drew Hall

Kiropraktor Dr John Bergman 100% success rate for removing fibromyaliga. Taler om Fibromyalgi, symptomer årsag og behandling. I denne video siger han ikke præcist at fibromyalgi skyldes halshvirvlerne, men i en anden video fra klinikken snakkes om halshvirvlerne. Om Fibromyalgi på deres klinik side

Se min artikel om ubalance i det Autonome Nervesystem og hvordan du kan rette det og hjælpe din Fibromyalgi

==> Gå til artikel

Artikler vedr Atlas sub-luxation og Fibromyalgi

​Atlas Sub-luxation og Fibromyalgi artikler

• Artikel Som "Doc" document: Primary Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndrome: Upper Cervical Management of 23 Successive Cases. af William C. Amalu. Case stories af 23 tilfælde.
• Lille info brochure om upper cervical care fra UpperCervicalillustrations.com: The Secret of Brain to Body Communication
• Artikel: Proof That Fibromyalgia Can Be Reversed
• Pdf Document af Dr. Justin Schallmann: Simple and Extremely Effective Ways to end Fibromyalgia Symptoms without drugs
• North Shore Wellness Centre, Canada: No Mystery about Fibromyalgia
• Bog af Kiropraktor Drury (fra videoen ovenfor): The Best-Kept Secret in Health Care: No Drugs or Surgeries Required. Hent bogen som PDF gratis på deres webside
• Dr. Ray Drury, Upper Cervical Spine Center: Fibromyalgia Natural Relief
• Advanced Spinal Care Center: Fibromyalgia and Upper Cervical Chiropractic
• Upper Cervical Chiropractic, California: Natural Treatments for Fibromyalgia. Natural Fibromyalgia Relief
• Scenic City Clinic of Chiropractic: Atlas Orthogonal Chiropractic - Natural Help for Fibromyalgia
• Foxnews website: Upper cervical chiropractors offer new hope to pain sufferers
• Upper Cervical Spine Center: Top Five Misconceptions about Fibromyalgia
• Artikel om hvordan hjernehinderne trækker i rygmarv og nerver: Fibromyalgia and Meningeal Compression, Dr Paul Whitcomb
• Kikopraktor side, Upper Cervical Health Care Los Angeles: Why Are The Atlas(c-1) And Axis(c-2) Special? | Los Angeles Chiropractor
• Artikel: The Role of the Craniocervical Junction in Craniospinal Hydrodynamics and Neurodegenerative Conditions
Artikel: Resolution of Fibromyalgia Following Upper Cervical Chiropractic Care: A Case StudyFibromyalgi & atlas sub-luxation. Case stories

• Resolution of Chronic Fibromyalgia and Improved Spinal Curves Following Correction of an Atlas Subluxation: A Case Report & Selective Review of the Literature. Pdf Document (højreklik for at gemme) 
• Michigan Association of Chiropractors: Upper Cervical Chiropractic Care: Case Study of a Patient with Loss of Ambulation and Debilitating Pain
• Back To Health Family Chiropractic. 2 testimonials: Fibromyalgia/Chronic Fatigue Syndrome (CFS)


Atlas sub-luxation og hypo-thyroidea. Case Stories
• Artikel: CONDITIONS: THYROID DISORDERS, HYPOTHYROIDISM, HYPERTHYROIDISM
• ​Artikel: Thyroid Disorders
• Case Studies: Thyroid Disorders
• ​Case Study: Hypothyroidism Improved Under Chiropractic Care


Gratis Bog af Kiropraktor Drury (fra videoen ovenfor): "The Best-Kept Secret in Health Care: No Drugs or Surgeries Required". Hent som pdf (højreklik for at gemme)

Fibromyalgi en sort sky hænger over dit hoved. Men fortvivl ikke, du kan helbredes for Fibromyalgi med alternative metoder!. Fibromyalgi helbredelse

Generelle videoer om Upper Cervical care - kiropraktor korrigering af Atlas

Kort Upper Cervical Care info video Kiropraktor dr. Drury. Flere videoer på Drury's webside her

Video generelt. Introduction to Upper Cervical Chiropractic

Tjek selv om du har sub-luxeret atlas - Forskel i benlængde

​Du kan selv tjekke om du har tegn på sub-luxeret atlas.

• Stå foran spejlet: Er hovedet skævt til den ene side, er den ene skulder eller hofte lavere?

• Tjek om dine ben er lige lange
Læg dig på gulvet med sko på. Få en til at se om benene er lige lange, med lidt kreativitet kan du bruge et spejl. Skoene fordi, så er det nemmere at se forskel i længde på hvor hælen ender.

Er benene altid ulige ved atlas sub-luxation? Jeg ved det ikke, logisk set vil jeg tro at hvis atlas "kun" er roteret i horisontalplan, uden at være vippet frem eller til siden, så er benene ikke ulige. Jfr. uppper cervical care kiropraktorer, så er der 270 forskellige måder atlas kan være sub-luxeret.

​Ulige benlængde skyldes atlas sub-luxation
Foto forskel i benlængde korrigeret ved atlas korrigering. Taget samme dag med kort tids mellemrum, før og efter atlas korrektion. Fra en patient hos upper cervical care kiropraktor i Milano. Fra youtube videoen: Atlas Orthogonal Chiropractic - Dr. Saba - Milan - Italy

Find en kiropraktor, der kan helbrede din fibromyalgi

Fibromyalgi helbredelse kræver, at det er en kiropraktor med special uddannelse i "Upper Cervical Care", en der kan rette på atlas, så din krop kan hele sig selv. En alm. kiropraktor kan formentlig ikke gøre meget. Det ER atlas der er "forstuvet" og den SKAL rettes, ellers bliver du ikke i orden, og det er kun specialister, der kan dette.


Jfr. Dr. Drury' bog, er kun 2% af samtlige kiropraktorer i USA (ca. 1.000 af 60.000), uddannet til Upper Cervical Care, så der er altså ikke mange som kan denne kunst-art. Indtil videre har jeg ikke fundet nogen nogen i Danmark med special uddannelse i Upper Cervical Care.


Denne info side om upper cervical care, er lavet af en tidligere patient af Dr. Drury og på siden har "Greg" som han hedder, en oversigt over kiropraktorer der praktiserer denne specielle teknik. Der er ikke mange udover USA. De nærmeste er Sverige ved Göteborg, Stokholm og i Tyskland i Køln. 2 i England, 2 i Spanien. Dr. Drury har etableret mange klinikker i USA og 4 i Italien, som han omtaler i sin bog.


Websiden upcspine oversigt over klinikker i Europa der beskæftiger sig med upper cervical care

Kiropraktorer med special kendskab til upper Cervicial Care

Danmark: Ingen
Sverige: Der er 2 klinikker i Sverige som har specialist uddannelse i  upper cervical Care. De fremgår af denne side uppercervicalcare.com

Den ene er 50 km nord for Göteborg, 363 km fra København: VästkustKliniken Den er også inden for rækkevide hvis du er i Jylland (Grenå - Varberg færge / Frederikshavn - Göteborg).

Den anden klinik er i Upplands Vaesby ved Stockholm (679 km fra København):  kiroklinik.se .

England:
London og Newport
Italien: Firenze og Reggio Emilia og Rom
Tyskland: Köln

Er der nogle kiropraktorer i Danmark, der kan denne teknik? Jeg har ikke fundet nogle. Har du klinik og har speciel uddannelse i upper cervical care, kontakt mig. Jeg vil gerne have nogle at henvise til.
 


Vælg IKKE AtlasProfilax
Jeg har set der er nogle i Danmark (2 stk), der praktiserer Atlasprofilax, med korrigering af atlas uden røntgen, uden måling, uden at være kiropraktor. Jeg kan ikke gå ind for dette. Det er lidt tilfældigt, om atlas bliver korrigeret rigtigt og nogle gange bliver det værre. Det er uacceptabelt. Det samme gør sig gældende for teknikken "AtlantoTec" som jeg har set nogle i Sverige praktiserer.

Dette er jfr massiv kritik af teknikken på denne side, som advarer mod specielle teknikker: Warning about Atlasprofilax, Atlantotec and Atlas Evolution

Teknikker, de siger god for er: Grostic - NUCCA - Atlas Orthogonal - Orthospinology techniques - Blair. Eller simpelthen BJ Palmers (kiropraktikens udvikler) originale upper Cervical Care teknik (Knee Chest) udviklet og forfinet fra 1930-1950'erne. Jeg finder ingen af disse teknikker i Danmark.

Efter BJ Palmers død i 1961 overtog sønnen skolerne og på grund af fjendskab og jalousi mellem far og søn (faderen blev påkørt af sønnen og døde senere), gik sønnen tilbage den ældgamle teknik, som fortsat praktiseres i den alm. kiropraktik = 100% af danske kiropraktorer og 98% af USA's kiropraktorer. Der er kun ca 1.000 kiropraktorer i verden der praktiserer upper cervical care kiropraktik.

Øvelser i stedet for Kiropraktor

Der er ingen kiropraktor i Danmark, der udøver "Upper Cervical Care", den teknik, der kan helbrede fibromyalgi, derfor vil jeg foreslå, at starte med øvelser af nakkens muskler og prøve at få atlas på plads på den måde.

Det er ikke sikkert du kan rette atlas med øvelser, men du kan styrke muskulaturen omkring atlas og rette nakken op, hvis den er foroverbøjet, det er vigtigt og det letter arbejdet hvis du senere er nødt til at finde en kiropraktor i Sverige. Det er lettere at holde en atlas korrektion, når du har styrket musklerne.


==> Find Nakke øvelser på min side om Nakke & halshvirvler

Alternativ behandling af Fibromyalgi

Fibromyalgi er ikke kostrelateret, så du kan ikke "spise dig rask", eller medicinere dig ud af problemet, det er et mekanisk problem, som kun kan rettes hos en kiropraktor med speciel kendskab til "Upper Cervical Care", een der er specialiseret i 1. og 2. Halshvirvel.

Men du kan støtte din dysfunktion af dit autonome nervesystem med kost og vitaminer og formentlig komme langt  ==> Se min artikel om Støtte af det autonome nervesystem.


Kiropraktor Behandlingen er ikke altid nem, det kræves at det er en kiropraktor med special kendskab til korrektion af 1-2 halshvirvel. Du skal have flere kontroller og evt. behandlinger hvis korrektionen falder tilbage til den gamle position og det skal ledsages af løsning af låste led og spændte muskler i nakken, massage af spændte halsmuskler og massage af trigger points, Trigger punkter (som ikke er tender points).

Den forkerte behandling dvs INGEN behandling, er den det etablerede sundhed-system har tilbudt i årevis, via diverse gigt professorer, hvor det synes vigtigst at oppebære professorater og få bevillinger til projekter, fremfor at finde ud af årsagen og behandlingen af fibromyalgi.


Kost og kosttilskud til Fibromyalgi

Kost og kost tilskud til fibromyalgi
Selvfølgelig skal kosten være optimal med de rette vitaminer, mineraler og fedtstoffer og anti-inflammatorisk, som til enhver rask som syg og er der tarmforstyrrelse, hvad der altid er, skal tarmen fixes.

Får du syrehæmmer - STOP, DET ØDELÆGGER FORDØJELSEN, du har ikke for meget syre, men for lidt syre. Der SKAL være syre i mavesækken, ellers kan enzymerne ikke virke.
 
Du bør spise en ordentlig kost, hvilket vil sige en anti-inflammatorisk kost - Se artiklen om lavt stofskifte i 2 dele: Lavt stofskifte - Del 1 og Lavt stofskifte - Del 2, som omtaler kosten. Du bør følge kosten for lavt stofskifte. Det indebærer højdosis Jod og Højdosis B1-Vitamin.


HØJDOSIS B1 VITAMIN - 300 mg 1-2 gange dagligt
B1 vitamin indgår i energiproduktionen og har betydning for elimination af mælkesyre. Og dine muskel celler mangler energi og der er ophobning af mælkesyre. Start langsomt med ½ tablet 300 mg.
Køb det på apotek i håndkøb B1 Vitamin Stærk 300 mg tabletter. 

NB Se ==> Min artikel om B1 Vitamin Mangel


HØJDOSIS JOD - 12,5 milligram x 1,2,3 eller 4 daglig  NB!
Højdosis JOD kan afhjælpe nogle af symptomerne ved fibromyalgi og lavt stofskifte.

Jod dosering: 12,5 - 25 - 37,5 - 50 mg Jod daglig. NB MILLI-GRAM ikke mikrogram. Det er over 100 x anbefalet dosis (150 mikrogram) som er alt for lav.

NB Se  ==>> Min artikel om Jod


Køb jod fra England:
Iodoral 180 tabl (12.5mg) = 323 kr. + 40 kr. forsendelse.
Pris £39,95 ==> nutrivital.co.uk
1 tablet Indeholder: 12.5 mg of pure iodine and iodide per tablet. 7,5 mg Kalium jodid og 5 mg frit Jod. Dosering 1, 2, 3 eller 4 daglig. Du skal nok op på 50 mg daglig, så køb også nogle 50 mg, selvom de er en bitte smule dyrere pr. mg. Idoral 50 mg 30 tabl. £27,50.

Du skal nok mest købe 50 mg, de kan deles til 25 og så have 12,5 til at starte op på og justere med. Pundet står billigt nu, ca 8,1 kr. Når England lukker ned, bliver det besværligt med told, toldbehandling og moms, så bliver det som med USA. Øv. Prøver at finde Idoral i et andet EU land.

Som ALTID med højdosis, start småt. 1. uge ½ tabl af 12,5 mg daglig.

Jod Bør tages sammen med Selen og disse vitaminer
Jod bør tages sammen med Selen 200 mikrogram. f.eks bioselen har en på 100 mcg. Samt B2 og B3 vitamin. D-vit 100 mcg. C-vit 500 mg x 4. Magnesium som citrat eller glucinat, ikke magnesium oxid som ikke optages.Fibromyalgi og dårlig Søvn
Fibromyalgi patienter har ALTID dårlig søvn, som skyldes påvirkning af den forlængede rygmarv, hvor søvncenteret sidder, som rækker igennem atlas.


Trigger points (ikke tender points)
Trigger punkter, er en muskel infiltration, en lille hård øm knude af kontraherede muskelfibre, i en muskel. Punktet har lavere surhedsgrad (pH 5), som tegn på minder iltforsyning, der er øget mængde inflammations faktorer. Man trykker eller masserer punktet for at få det opløst, inaktiveret. Ved tryk kan der opstå smerte andet sted, såkaldt referred smerte, som viser at tingene er i forbindelse via nerver.

Trigger punkter er ikke et kriterium for fibromyalgi diagnosen, men de fleste patienter har infiltrationer. Her er en youtube video om trigger points i nakke og skulder, så du får et indtryk af hvad det er: 

Neck Pain Gone in Seconds (Self-Help Myofascial Trigger Point Correction) - kiropraktor Dr Alan Mandell:  youtube.com/watch?v=ViVrUAH-gSU

Om trigger points på Wiki.

Mere om halshvirvler
Mere om halshvirvler, nakkesmerter, 1. halshvirvel ude af justering på min side om Halshvirvler og Nakkesmerter hvor du også kan finde øvelser til nakken. Der finder ud også vejledning hvordan du kan stimulere det pare-sympatiske nervesystem, "Rest and Digest" systemet som er blevet undertrykt p.g.a. stress og dominans af "Fight or Flight" systemet, som har udmattet binyrer og undertrykt thyroidea.

Støt musklernes funktion
C-vitamin - Q10  -  D-Ribose  -  Acetyl-carnitin

​Som støtte og energi til de trætte muskler kan du tage følgende kosttilskud: C-vitamin - Q10 - D-Ribose - Acetyl-carnitin

C-vitamin

C-vitamin er meget mere end et vitamin. Det har multifunktion i kroppen, som vitamin co-factor i en lang række processer, anti-oxidant, anti-toxin, anti-bakterielt, anti-viralt, anti-cancer.

ALLE dyr har brug for C-vitamin, de fleste laver det selv og laver mere når de er syge, det er simpelthen en del af vores biokemi. Det er ret kostbart og energi krævende for dyrene at producere det.

Enkelte dyregrupper har mistet evnen til at producere C-vit, idet genet der koder for det sidste enzym i produktionen, er degenereret. Det kan en art "tillade" sig, hvis man får rigeligt med C-vit i kosten, det er endda en fordel fordi det er "kostbart" at lave.

Følgende grupper kan ikke lave C-vit: højere primater: mennesker og menneskeaber, frugtædende flagermus, marsvin gnaveren, spurvefugle, benfisk. Alle andre laver selv C-vit, det gør planter forresten også.

Vildtlevende aber, får via kosten flere gram C-vit dagligt. Vi bør have lagt mere end anbefalet dosis, som er sat lidt højere end det der kan forhindre skørbug.

Vi bør have, som alm. vedligehold minimum 1,5 - 2 gram C-vit daglig delt i flere doser:  500 mg x 3 daglig, eller 500 mg x 4. 

Ved sygdom langt mere 10-20-30 gram dagligt eller mere afhængig af hvor syg man er. Nogle tager 60 gram oralt dagligt fordelt over flere doser. Der er ingen øvre grænse, det er det mest ugifte man kan tænke sig. Eneste bivirkning er at man får det bedre og så lidt tynd mave når man har taget for meget. Man tager stigende dosis så maven vænner sig til det.

Man bruger også intravenøs C-vitamin behandling til sygdomme f.eks cancer 60-75 gram pr. behandling.

Dette er studeret for 70 år siden helt tilbage i 40'erne og bruges med stor succes i dag, både oralt og intravenøst. Dette er videnskabeligt baseret.

Læger fornægter naturligvis at C-vitamin har nogen som helst virkning, de er arrogante og ignorante og gider ikke sætte sig ind i litteraturen med noget der ikke er penge i, idet det såkaldt moderne sundheds system, er penge baseret.

Men de kan starte med at læse arbejder af følgende 5 pionerer inden for C-vitamin forskning: Linus Pauling, den eneste enkelt person der har fået 2 gange nobel pris. Nobel Prisen i kemi i 1954. Oversigt over hans arbejder

De kan fortsætte med at læse arbejder af lægerne: dr. Frederick R. Klenner, M.D., dr. Robert F. Cathcart, M.D, dr. Hugh D. Riordan M.D, dr. Abram Hoffer, M.D     

Q10 - Coenzym Q10
til muskel cellernes ATP produktion (energi)

​Q10, også kaldet CoQ10 og Coenzym Q10, er kritisk i produktion af energi i cellernes mitokondrier inklusiv muskelcellerne. Vigtig anti-oxidant og indgår i cellens normale energi omsætning (ATP i mitokondrier). Dannes naturligt i kroppen, men produktionen falder væsentligt efter de 50 år og mange kronisk syge har nedsat produktion. Q10 på Wiki.

Q10 niveauet er reduceret hos Fibromyalgi patienter og ved at tilføre Q10 forbedredes energiomsætningen i muskelcellerne. 

Vigtigt vedr. Q10
Skal være som det aktive Ubiquinol som er den aktive og reducerede form for Q10 (ikke Ubiquinone som er i de fleste Q10 kosttilskud), den reducerede form er ca. 5 gange mere effektfuldt. Især vigtigt hvis man er op i årene, fordi så er man dårligere til at omdanne den inaktive Ubiquinone til det aktive Ubiquinol.

Q10 er en vigtig anti-oxidant, som kan bruges til at hjælpe kroppen med at hele mange forskellige tilstande. kræft, hjertekar sygdom, AMD (Øjet, alders relateret macula degeneration), hud aldring, fibromyalgi, neurodegenerative sygdomme, migræne, cronic fatigue, asthma, diabetes.

Optages kun sammen med fedtstof. Er tilsat lecithin for at fremme optagelsen, men tag det sammen med lidt fedt for at lette optagelsen. F.eks lidt sødmælk, fløde, ost, eller hørfrøolie, fiskeolie kapsler.

Q10 Alternativ behandling

Q10 som Ubiquinol 100 mg kapsler fra Amazon i England. 3x1 kapsel daglig i en måned, derefter 2x1 daglig.   

Q10 med Bio-PQQ
Mens Q10 er et enzym der medvirker i ATP energi produktionen i mitokondrierne, så stimulerer
Bio-PQQ (PyrroloQuinoline Quinone) fornyelse og antal mitokondrier, så kombinationen er et mitokondrie boost.

Q10 som Ubiquinol 100 mg kapsler i kombination med PQQ (10mg) fra Amazon i England. 1 kapsel daglig + supplér med 1 kapsel Ubiquinol 100 mg uden PQQ (se ovenfor), så du får 200 mg Q10 daglig.    

Q10 Alternativ behandling

D-Ribose - til muskel cellernes ATP produktion (energi)

​D-Ribose er en naturligt forekommende sukker art, som man finder inde i cellernes mitokondrier. Det er grundlaget for ATP produktionen, som er Cellens energi produktion, hvorfor det vil være gavnligt at få et tilskud D-Ribose for at hjælpe musklerne til mere energi. Vægtløftere mm. bruger også D-Ribose til at opbygge muskler.

Dr. Teitlebaum har vist i et klinisk forsøg med fibromyalgi patienter, at D-Ribose tilskud (5 gram 3 gange daglig i 3 uger) gav betydelig forbedring i energi, søvn og smerte. Se artikel (det er en pdf).

Det smager ca. som druesukker, knap så sødt. Man kan bruge det som sødemiddel. Kemisk set er det en sukker, men det hæver ikke blodsukker, det går direkte ind i dine celler og bruges til ATP energi produktion. Med 5 gram ad gangen, som anført nedenfor, kan du måske få lidt uro i maven.

Se denne artikel af Dr. Mercola: "Energy Boosting - That May Help Chronic Fatigue Syndrome"

Tag D-ribose 5 gram 3 x daglig i 3 uger og derefter 5 gram 2 x daglig.

Matas har det ikke, måske kan man finde det i helseforretninger. Man kan købe det billigt her på BulkPowders.dk det bliver sendt fra England, jeg har købt derfra flere gange. Europas billigste sted. Der kan du også købe NAC 

Acetyl-L-Carnitin - til muskel cellernes energi

​L-Carnitin, er en naturlig forekommende aminosyrer, kroppen selv producerer. Det er ren energi til  kroppens celler, idet det øger transporten af fedt ind i mitokondrierne for at blive forbrændt og øger dermed fedt-forbrændingen.
Undersøgelser af muskelprøver fra fibromyalgi patienter har vist, at mange er i underskud med Carnitin, hvorfor det vil være gavnligt at få et tilskud Carnitin for at hjælpe musklerne til mere energi.

• Acetyl-Carnitin. 2 x 400 mg. Denne aminosyre produceres naturligt i kroppen og har grundlæggende betydning i energiproduktionen såvel som for gen-, enzym- og neurotransmitterfunktioner. Kan passere blod-hjerne barrieren, det kan L-Carnitin ikke. Fås hos BulkPowders.dk sendes fra EU land, jeg har købt derfra flere gange. Billig porto, kommer hurtigt.

Fibromyalgi et symptom kompleks med mange symptomer

Fibromyalgi er en sygdom med et kompleks symptom billede med udbredte smerter fra kroppens muskler, muskel fascier, sener og led. Musklerne bliver ømme og hårde og kronisk udmattede.

Endvidere Stor træthed og udmattelse og søvnløshed. Derudover er der en række andre symptomer. Ordet FibroMyalgi betyder blot smerter i bindevæv & muskler.

Fibromyalgi en sort sky hænger over dit hoved. Men fortvivl ikke, du kan helbredes for Fibromyalgi med alternative metoder!. Fibromyalgi helbredelse

Fibromyalgi - en sky hænger over din sundhed
og hjerne - men fortvivl ikke, du kan helbredes!
... der er altid sol over skyerne!

Sygdommen er anerkendt som en selvstændig sygdom, af ikke psykisk art, af WHO med ca. 2% forekomst i befolkningen, hvoraf ca 90% er kvinder og særligt kvinder over de 50, men kan også ses hos børn. Forekomst hos mænd ca 10% af total forekomst.

Med de u-diagnostiserede tilfælde og de med svage symptomer, som ikke er klar over det, må man antage, at der er op til 4% af befolkningen, der lider af Fibromyalgi. Trods WHO's erkendelse af sygdommen, som ikke psykisk betinget, betragter mange læger fortsat tilstanden som psyko somatisk - altså noget indbildt, noget der foregår i din hjerne, så du bilder dig ind at det gør ondt.

Du er hypokonder i Lægernes optik!

​Tidligere fik du blot fortalt af lægen, at det er noget pjat, tag dig sammen, det er psykisk, det er psyko-somatisk, det er depression, lægen troede ikke på dig og du fik alle mulige bortforklaringer, den sædvanlige historie, når lægen ikke ved hvad det er.... og selvfølgelig recept på nerve medicin, for det foregår jo kun i dit hoved! ..og så får du da noget med hjem og lægen bliver af med dig. Men helbredt for fibromyalgi? NEVER!

Idag betragtes Fibromyalgi af den officielle medicinske verden, fejlagtigt, som en særlig sensitiv og overfølsom hjerne, der overfortolker signaler fra kroppen.

Lægernes betragtning af Fibromyalgi som pjat, er sat i system med hypokonder manualen, denne vejledning (pdf) fra foreningen "Dansk Selskab for Almen Medicin" og fibromyalgi henregnes i dag af medicin verdenen til kategorien "funktionelle lidelser" og betegnes som en "somatiserings" lidelse, en psyko somatisk lidelse, det er lægernes ny opfundne betegnelse for "hypokondri".

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi lændesmerter er meget normalt - du må søge alternativ helbredelse for fibromyalgi

Som fibromyalgi patient bliver du stemplet som hypokonder, du er ikke rigtig syg, det betyder også at yderligere udredning, blodprøver og andre tests, er meget begrænset. Alle sygdomme og symptomer  som lægen ikke forstår, kan måle eller se, skal nu betragtes som hypokondri og patienten skal tilbydes pykiatrisk behandling og kognitiv terapi (samtale terapi).

Så jo mere uvidende, utilstrækkelig og ignorant lægen er, jo større er din chance for at ende som psykiatrisk patient, selvom fibromyalgi symptomerne er virkelige og ikke en psykisk sygdom.

Når det gør ondt i kroppen er det et tegn på at noget er galt, kroppen prøver at fortælle noget, smerten er ikke sygdomme i sig selv, eller noget der foregår i hjernen. Den officielle medicinske verden er syg, når de ikke kan forstå det og kan behandle mennesker sådan, de trænger til psykiatrisk behandling.

Med Fibromyalgi er du "Somatiserings Patient"
Som følge af, at du betragtes som hypokonder, øh undskyld nu hedder det "somatiserings patient", gives diverse medikamenter, der dæmper (bedøver) din hjerne og krop, i form af smertestillende morfin lignende præparater, psykofamaka (nervemedicin), angstdæmpende og epilepsi medicin, men ikke noget der reelt helbreder sygdommen. Desuden får du "tilbudt" kognitiv terapi, samtale med psykiater eller psykolog.
Der findes ikke i Danmark noget særskilt lægemiddel registreret til behandling af fibromyalgi.

Retfærdigvis skal siges at nogle lægemidler som "Lyrica" (Neuropatiske smerter, angstdæmpende, anti-epileptikum) og "Tramadol" (syntetisk opium lignende) giver nogle patienter smertelindring og en tålelig hverdag, men der er bivirkninger ved fibromyalgi medicin, ved AL medicin og det helbreder ikke og er en dårlig løsning på lang sigt, det ødelægger kroppen og med tiden nedsættes reponsen på det.

Psykopharmaka er ikke en anstændig behandling af fibromyalgi, for det har ikke noget at gøre med en psykisk tilstand, derfor er der Ingen grund til at gå til lægen, for de kan ikke gøre noget godt for dig.

Fibromyalgi kan naturligvis helbredes med alternativ behandling, hvilket vil sige kost og kosttilskud.

Uddrag fra lægernes Hypokonder Manual

​Uddrag fra Lægernes HypoKonder Manual
I lægernes hypokonder manual vejledes lægerne i at foretage undersøgelse af patienter med "ukarakteristiske symptomer", med en såkaldt Psykiatri-pakke omfattende nedenstående blodprøver. Jeg bragte linket ovenfor, men her er det igen: Lægernes Hypokonder vejledning som pdf fra "dansk selskab for almen medicin", hvori praktiserende læger instrueres i at håndterer fibromyalgi som hypokonder patienter.

Læger dette er bare svineri! - "Ukarakteristiske symptomer", så er man straks psykiatrisk patient, det kan også bare være, at det er lægen, der ikke er i stand til at åbne øjnene! 

Jeg har bragt et udsnit fra hypokonder manualen i nedenstående foto. Læg mærke til det jeg har markeret med rødt. Thyroidea status undersøges KUN med blodprøve for TSH, som i mange tilfælde intet siger om patientens thyroidea status, TSH er simpelthen en elendig, intetsigende, dybt forældet test for thyroidea status, dvs hvis der er noget galt med thyroidea, vil disse prøver ofte ikke afsløre noget, hvilket jeg har redegjort for længere nede i denne artikel.

Lægen vurderer også TSH tallet forkert (kræver over 5 for at være positiv), hvilket gør det endnu mere meningsløst. Men lægen mener jo også at patienten er psykiatrisk patient, så hvorfor undersøge korrekt og nøjagtigt?

MEN istedet for alle disse prøver og manualer, så prøv at kigge på patienten og symptomerne og se om der er overensstemmelse med fibromyalgi, hypo-thyroidisme (lavt stofskift) eller binyre træthed. Symptomerne er listet op sidst på denne side, så hvis du er læge, skriv dem ud og hav dem liggende på dit bord.  

lægernes hypokonder manual for håndtering af fibromyalgi

Fibromyalgi er Relateret til øverste halshvirvel - lyt ikke til Lægernes ævl

Det lægerne siger er rent VRØVL - Fibromyalgi har intet - ABSOLUT INTET at gøre med fejl fortolkning af signaler fra kroppen, eller en psykisk tilstand. Fibromyalgi er reel og ikke noget du bilder dig ind. Hvis det gør ondt et sted, så er det fordi det gør ondt, meget simpelt!

Hvis man slår sig et sted, så gør det ondt, man kan ikke måle det, er det så en psykosomatisk tilstand, der kræver indlæggelse på psykiatrisk afdeling - og bedøvning af hjernen med kunstig kemi?

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi nakkesmerter - søg alternativ fibromyalgi helbredelse for lægen kan ikke hjælpe dig

Hvis det gør ondt fra musklerne, så må man fjerne årsagen til det, ikke skære hovedet af patienten ved at bedøve med medicin!

Til orientering for lægerne: Musklerne gør ondt ved fibromyalgi, fordi de er kronisk udmattede ophobning af mælkesyre og ikke får ro til restitution p.g.a.  manglende søvn. Alt sammen stammende fra halshvirvlerne ude af justering.

Man bliver helt deprimeret over at læse forskellige steder om fibromyalgi, DER ER IKKE ET ENESTE ORD OM PROBLEMET OG ÅRSAGEN 1.HALSHVIRVEL på: Netdoktor.dk, Gigtforeningen.dk, Dansk Fibromyalgi Forening og Fibromyalgi forbundet i Sverige. Er der virkelig ikke nogen der har forstået noget om fibromyalgi?

Vågn op Læger!

Læger vågn nu op, vi lever ikke i middelalderen, prøv at sætte jer ind i kroppens funktion og, prøv at se på helheden.

Prøv at sætte jer ind begrebet  "Funktionel medicin" ! Jeg har skrevet noget om det på "Home". Kort fortalt handler det om at se på årsagen og fjerne den, ikke at undertrykke symptomer med medicin.

NB funktionel medicin har intet at gøre med lægernes hypokonder begreb "Funktionel lidelse"  

Fibromyalgi alternativ helbredelse. læger I har ikke forstået noget om fibromyalgi - vågn nu op! - ellers må vi finde alternative behandlinger for fibromyalgi

Vågn op Læger!


De værste og mest skadelige læger

De værste og mest skadelige læger, er de der pynter sig med titler som specialist eller professor i gigt, smerte og psykiatri, som fodrer dig med nervemedicin og samtidig overser årsagen. 

I er skadelige fordi folk tror på jeres autoritet og tror I har viden om det I laver, hvad I IKKE har!,  og  fordi I "uddanner" dvs misinformerer alm. praktiserende læger via kurser, artikler og foredrag og bilder dem ind at fibromyalgi er psykisk betinget og det handler om smerte og hvordan smerte opfattes af hjernen og det er indbildning.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi læger I er psykisk syge - og har ikke forstået noget om fibromyalgi - vågn nu op! - ellers må vi finde alternative behandlinger for fibromyalgi

Skal din læge have psykopharmaka og kognitive samtaler?

Kan I ikke forstå at smerte ikke er sygdommen i sig selv, men kroppen prøver at fortælle at der er noget galt. Smerten er symptom på at noget er galt, så må man finde ud af det og rette det!

Er din læge psykisk syg?
Der er Virkelig noget galt med disse specialister og professorer, der prøver at tørre deres uvidenhed over på en stor gruppe af fibromyalgi patienter og betegner dem neurotiske!

Disse såkaldt specialister og professorer, har helt bestemt en psykiatrisk lidelse, hvis de ikke kan indse at de følger en HELT FORKERT VEJ! - I er ikke ved jeres fulde fem! - I bør have psykopharmaka og kognitive samtaler!

Den Perfekte opbevaring af lægernes forkvaklede ideer om fibromyalgi og Fibromyalgi Medicin 

Læger I er slået hjem til start. Fibromyalgi er  IKKE en psykisk sygdom og har ikke noget at gøre med hjernens opfattelse af smerte.

Smid alt væk og start forfra og læs om kroppens funktion, kost og sundhed og VIGTIGT frigør jer fra medicinal firmaerne og ideen om at sygdom behandles ved at undertrykke symptomer med kunstigt fremstillet kemiske stoffer med penge bundet i halen, benævnt "lægemidler"  

Kroniske sygdomme helbredes IKKE med læge-midler, men ved at se på helheden af tilstanden og med baggrund i viden om kroppens funktioner og indretning, at rette op på de ting der er i ubalance.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Ud med psykofarmaka til behandling af fibromyalgi - ind med alternativ helbredelse for fibromyalgi og det er først og fremmest kost og tarmen

Perfekt opbevaring af lægernes forkvaklede ideer om fibromyalgi og lægernes fibromyalgi medicin

​Fibromyalgi Symptomer og Diagnostisering

Symptomer på fibromyalgi kan være mange og er tit uspecifikke og vanskeligt erkendelige, især for en  læge, som normalt ikke kender ret meget til fibromyalgi, når der kommer en patient og klager over at det bare gør ondt i hele kroppen. Lægen ved ikke hvad fibromyalgi er og hvad man skal kigge efter.

​I sin sædvanlige arrogance, fortæller lægen fibromyalgi patienten at det er rent pjat, eller patienten bliver gjort grin med eller får at vide det er psykisk hvorefter patienten sættes på nerve medicin eller henvist til psykiatrisk udredning..
Patienterne er nødt til at være sin egen læge og finde ud tingene selv og søge alternativ helbredelse for fibromyalgi.

Som følge af lægens arrogance og ignorance og modvilje mod at sætte sig ind i tingene og høre på patienten, bliver kun ca. halvdelen af fibromyalgi patienter diagnostiseret, mens den andel halvdel må få finde ud af det på egen hånd og eller søge hjælp andre steder og prøve at finde nogle fornuftige, der vejleder i alternativ fibromyalgi helbredelse.

Ingen bliver helbredt for fibromyalgi af lægen, de kan ikke helbrede fibromyalgi, det kræver en anden tænkemåde at helbrede kroniske sygdomme.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. læger I har ikke forstået noget om fibromyalgi - vågn nu op! - ellers må vi finde alternative behandlinger for fibromyalgi

Symptomerne på Fibromyalgi


Muskelsmerter - Træthed - søvnløshed - kardinal symptomer for fibromyalgi
For at en patient's symptom billede skal klassificeres som fibromyalgi, skal der være udbredt smerte over mere end 3 måneder fra flere forskellige steder af kroppen, både over og under taljen. Desuden har man udpeget 18 såkaldt "Tinder Points" særligt følsomme punkter på kroppen. Ved tryk på 4 Kg. med fingrene, af en speciallæge, skal der være forøget smerte i mindst 11 af de 18 punkter. Idag kan man acceptere et færre antal sensitive punkter, hvis hele symptom billedet peger på Fibromyalgi. 

Udtalt træthed og udmattelse samt kronisk søvnløshed, er altid faste ingredienser i symptom billedet, desuden flere andre symptomer, som angivet nedenfor

Der findes ikke nogen specifik test f.eks blodprøve, der kan påvise fibromyalgi, hvorfor fibromyalgi diagnosen alene kan fastslås ved klinisk undersøgelse og patientens oplysninger og selvfølgelig fravær af andre sygdomme.

• Smerte mere end 3 mdr. flere steder i krop
• Udbredt muskel træthed, ømhed, stivhed, muskeltrækninger. Trættes let.
• Lændesmerter, nakke, Ledsmerter
• Forøget smerte i mindst 6-11 tinder points
• Forøget smerte overalt ved tryk
• Symptomer varierer med graden af fysisk aktivitet og vejret
• Stor træthed, manglende energi, udmattelse
• Kronisk Søvnløshed, nattesved
• Stivhed i kroppen og udmattet om morgenen
• Tåge over hjernen, kan ikke tænke ordentlig
• Manglende koncentration, dårlig hukommelse, depression, angst, humør svingning
• Svimmel, hovedpine, tinnitus, kæbeled
• Kronisk stress
• Fryser, Kuldskær, Kolde hænder, fødder
• Snurrende fornemmelse, følelsesløshed 
• Karpal tunnel syndrom
• Sensitiv overfor lugte, lys, lyd
• Brystsmerter, hjertebanken
• Allergi, kroniske infektioner
• Tørre slimhinder
• Vægtforøgelse
• Restless legs syndrome - Rastløse ben evt. arme. Kan ikke holdes i ro, kan ikke finde hvile, snurrende prikkende. Især i hvile og søvn

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi tender points - de 18 ømme punkter der skal undersøges i fibromyalgi

Fibromyalgi "Tinder Points", 18 punkter, hvoraf 11 skal være særligt ømme hos fibromyalgi patienten

• Bækkensmerter, urinvejs problemer, blødnings-forstyrelse kvinder
• Irritabel tyktarm, oppustet, skiftende forstoppelse diarre. IBS = irritable bowel syndrome

Forskellige Symptom billeder for Fibromyalgi

Fibromyalgi er et symptom kompleks sammensat af forskellige elementer 
Fibromyalgi kan ytre sig på forskellig måde med forskellig symptom billede og det skyldes at Fibromyalgi ikke er en egentlig sygdom i sig selv, men et sæt af symptomer stammende fra ujusterede halshvirvler, kronisk træthed, mangende søvn. Nogle gange forstyrrelse af hele hormonsystemet som en følge. 

Med i Symptom billedet kan være hypo-funktion af skjoldbrusk kirtlen (Lavt stofskifte), der er ofte binyre træthed (adrenal fatigue) hvor binyrerne er dårligt fungerende, med nedsat produktion af Cortisol stresshormonet (det er ikke en accepteret lidelse af lægerne i danmark).

Da der findes mange forskellige hormoner i kroppen, som alle spiller sammen, så er det samlede billede, det man kalder fibromyalgi, en blanding af symptomer fra halshvirvlerne, smerter i hele kroppen og med elementer fra de forskellige hormoner involveret, fordøjelses forstyrrelse.

Der er ofte irritabel tyktarm og dårlig fordøjelse og alt det som følger med, som bidrager til hele symptom billedet og fastlåser sygdommen (man kan ikke blive rask hvis tarmen ikke er rask). Irritabel tyktarm er også på lægernes liste over hypokonder diagnoser, trods det at 30% af danskere lider af det mere eller mindre.  

Nu er jeg klar over at nogle vil stejle over at jeg siger fibromyalgi ikke er en egentlig selvstændig sygdom, trods WHO siger det. Det skal ikke forstås sådan at jeg undervurderer tilstanden, slet ikke og I må bære over med det og vil selvfølgelig forklare hvorfor. Om nogle mange år vil man nok betragte sygdommen anderledes, når danske læger langt om længe, mange år efter alle andre, herunder alternativ behandlere, indser hvordan tingene hænger sammen.

Fibromyalgi er nogle gange ledsaget af lavt stofskifte og binyre træthed

Det store spørgsmål - Har du lavt stofskifte?

Nu tænker du nok, hvordan i alverden ved jeg om jeg har lavt stofskifte (hypo-thyroid)?
Blodprøve tests er stort set ikke brugbare for de afspejler sjældent patientens symptomer, men der findes et flere hundrede år gammelt instrument, der kan måle om du har lavt stofskifte.

Det kan ikke være mere simpelt: mål din rectal temperatur (mål i 2-3 minutter hvis det er et gammeldags) hver morgen over et par dage, før du står op. Normal rectal temp er 37,0 om morgenen hvor temp er lavest. Er den under 36,5 C, har du hypo-thyroid = lavt stofskifte. Jo lavere temp. jo lavere stofskifte. Er det slemt kan du komme ned i 35,+.

Fibromyalgi alternativ helbredelse.

Er det ikke fantastisk, et simpelt flere hundrede år gammelt instrument, kan måle om du har lavt stofskifte?
Thyroidea hormonet styrer det basale stofskifte og dermed også temperaturen.

Læs mere om lavt stofskifte i min artikel om Lavt Stofskifte og Hashimoto's

Fibromyalgi er ledsaget af kronisk træthed - dine binyrer er stressede ofte udmattede = binyre træthed med lav funktion

​Binyre træthed - oversigt - symptomer - betydning (Adrenal Fatigue)

Mange med fibromyalgi, lider også af adrenal udmattelse, binyre træthed. Patienterne har næsten bogstavelig talt brændt deres binyrer ud, efter mange års dårlig søvn, træthed, kroniske smerter og evt dårlig kost og overflod af medicin, så binyrerne er kørt træt, udmattet og er delvist holdt op med at lave hormoner.

Binyre barken (Cortex) producerer Cortisol og dehydro-epi-androsterone (DHEA).

Cortisol hjælper med at øge cellens energi, mental klarhed, immunfunktion, og virker kraftigt anti-inflammatorisk.

DHEA bidrager til at øge mental klarhed, velvære, evne til at håndtere stress, immunsystemets funktion og libido.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi og binyre træthed

Binyrerne er en del af det endokrine hormon system. Du har 2 binyrer, valnød store kirtler, som sidder ovenpå nyrerne. Binyren består af et ydre lag, binyrebarken (cortex) og et mindre indre lag binyre marven (medula).

Læs mere om udmattede binyrer i min artikel om Lavt Stofskifte og Hashimoto's

Sov Godt - Melatonin - "Sove hormonet"

Søvnen - er ekstrem vigtig
Vi bor på planeten Jorden, som har en døgnrytme med lys og mørke. Stort set alle levende organismer følger denne døgnrytme og sover når det er mørkt. Selv insekter sover. I de mørke timer skal kroppen restituere.

Karakteristisk for fibromyalgi er manglende søvn, på grund af forstyrrelse af hjerne ved 1. halshvirvel. Set er meget skadeligt for kroppen, for kroppen er designet til at vi skal have en hvileperiode hvor cellerne kan restituere. 6-7-8 timers hvile hver dag er meget vigtigt, så kroppen og musklerne kan restituere.

En vigtig øvelse for fibromyalgi patienter, er at prøve at få denne hvile, selvom det er meget svært.   

Hvad er melatonin?
Melatonin er et hormon der produceres i pinealkirtlen, kogle kirtlen, en lille kirtel i hjernen. Melatonin hjælper med at kontrollere din søvn og døgnrytme. Meget små mængder af det findes i fødevarer som kød, korn, frugt og grøntsager. Du kan også købe det som kosttilskud i udlandet, men ikke i DK. Melatonin på Wiki

Hvordan virker det naturlige melatonin?
Din krop har sit eget indre ur, der styrer din naturlige døgnrytme med søvn og vågne timer. Din krop styrer hvor meget melatonin du producerer og øger normalt sin produktion om aftenen og det forbliver højt natten over og falder om morgenen.

Lys påvirker hvor meget melatonin din krop producerer
Melatonin produceres kun hvis man er udsat for lys-mørke perioder. Så indstilles din døgnrytme og indre ur og der produceres Melatonin i de mørke timer. Dit indre ur ved hvornår det er sovetid. Om vinteren hvor der er lidt lys kan det føre til vinterdepression.

Hvis du har søvnproblemer, er det vigtigt du får rigeligt lys tidligt på dagen og sørger for dæmpet belysning om aftenen og helt mørkt om natten. Din krop producerer melatonin ud fra Lykke-Signal stoffet Serotonin, når det er mørkt. Det naturlige melatonin niveau falder med alderen og nogle producerer meget lidt melatonin.

Melatonin som kosttilskud
Melatonin kosttilskud bruges til behandling af jetlag eller søvnproblemer (søvnløshed). Melatonin dannes naturligt ud fra Serotonin som er vores "lykke-følelses" signalstof. Serotonin dannes i tarmen og i hjernen ud fra aminosyren Tryptofan (essentiel aminosyre) som omdannes til aminosyren 5-hydroxy-L-tryptophan (5-HTP) og videre til serotonin og videre til melatonin.

Noget nervemedicin (lykkepiller = Serotonin re-uptake hæmmere), hæmmer genoptagelse af dit eget serotonin, så det virker længere og du føler dig mere "lykkelig". Men det er aldrig godt at tage noget kunstig kemi, der griber ind et sted og har mange bivirkninger et andet sted.

Noget andet er, at hvis du ikke selv producerer serotonin, så hjælper det ikke at komme med noget kemi, der forlænger dit eget serotonin, for du har ikke noget. Lav serotonin produktion er netop karakteristisk  ved fibromyalgi og lavt stofskifte.

Iøvrigt, så virker Magnesium tilskud lige så godt som lykke-piller, for lykke-pillers virkning er netop at øge magnesium mængden i hjernen, hvorefter Magnesium øger Serotonin. Hvis du ikke får nok magnesium, hvilket de færreste får, tager Lykke-pillerne Magnesium fra knoglerne, indtil knoglerne er tømt (knogleskørhed). Hvis du får tilstrækkeligt med magnesium, har lykke-piller ingen virkning.

Ups, der kom jeg til at ødelægge medicinal firmaernes lykke-pille milliard forretning. Tag Magnesium istedet for lykke-piller og få samme virkning - og INGEN bivirkning!
Magnesium har ingen bivirkning, det er et naturligt og livsvigtig stof, mens lykkepiller har tonsvis af bivirkinger, inklusiv selvmord.
Bare sørgeligt at lægemiddel industrien ikke gider beskæftige sig med kosten og dens naturlige elementer, blot fordi det ikke kan patenteres og tjenes penge på. I stedet skal de finde på alt muligt kunstig kemi for at tjene penge og bilde os ind, vi bliver lykkelige og sunde af det.

Som nævnt under Magnesium, så indgår dette livsvigtige mineral i 700+ enzymatiske processer i kroppen og altså også serotonin produktion.
Se artikel: "Magnesium is as effective in the treatment of depressed elderly type 2 diabetics with hypo-magnesemia as imipramine" (imipramine=lykke-pille)

  
Man kan ikke få melatonin i DK, men man kan få Melatonin på Vitanetshop.com tag 3 mg 1 time før sengetid. (Vitanetshop sender fra Holland, så ingen toldproblemer)


5-HTP forløber for Melatonin
I stedet for at tage melatonin direkte som kosttilskud, vil jeg foreslå at tage aminosyren 5-HTP som er den naturlige mellemstation før serotonin og melatonin, som kosttilskud. Så har du grundlaget til selv at producere og regulere din serotonin og melatonin. Du må ikke få "Lykkepiller" samtidig med, at du tager dette kosttilskud, så virker det ikke.
 
5-HTP 200 mg tabl før sengetid, fås hos Mecindo.dk de sender fra England.

Tarmens tilstand er vigtig

Tarmens tilstand er vigtig
Tarmen er vigtig for helbred og almen velbefindende. Der findes flere nervetråde i tarmkanalen end i hjernen, tarmen er vores anden hjerne og tarmen kommunikerer med hjernen via disse nervetråde. Hvis tarmen ikke fungerer ordentligt, føler vi os ikke godt tilpas.

Tarmen er vores største immun organ og vigtig for immunsystemet. Næsten alle auto-immune sygdomme har sit udgangspunkt i en dårligt fungerende tarm, en tarm der er utæt, så den optager ting som ikke er meningen. For at helbrede en kronisk sygdom, er det vigtigt at sørge for at tarmen fungerer korrekt og er tæt, så den ikke optager ting der skader kroppen. Så optimering af tarmmiljøet og bakterierne i tarmen er essentielt for helbredet og for helbredelse af fibromyalgi's følgesymptomer. 

TARMSUNDHED OG TARM FLORA
Indtagelse af meget sukker og store mængder andet letoptageligt kulhydrat, er stærkt skadeligt for tarmen og dermed helbredet. Det kan forårsage "Leakey Gut" (utæt tarm). Meget kulhydrat kan forrykke tarmflora og favoriserer uønskede bakterier og candida svampe. En antibiotika kur vil også forårsage en forrykkelse af tarmflora og favorisere svampe (som ikke påvirkes af antibiotika) og bakterier, som er resistente overfor det pågældende antibiotika. Korrigering af tarm flora er vigtig hvis du skal helbredes for fibromyalgi's følgesymptomer.


•  Mælkesyrebakterier, yoghurt / Cultura blandet sammen giver 5 gode bakterier. I starten denne Pure Biotic Tarm - 30 KAPSLER. Fås i Helsam butikker.

•  Loppefrø skaller "HUSK". 1-2x daglig. I et halvt glas vand, drej rundt og drik straks. Start småt med 1/4 teske, for meget giver tynd mave. Beskytter tarm slimhinde, giver fylde, fibre og modvirker forstoppelse og giver ernæring til de gode bakterier. Drik rigeligt vand.

Gerne også hørfrø opblødt i vand 1 spske 1-2 gange daglig, men bland ikke oveni loppefrø, så klumper det.

REFERENCER VEDR FIBROMYALGI

• Fibromyalgi på Wikipedia
• Fibromyalgi på Netdoktor.dk
• Fibromyalgi på Gigtforeningen.dk
• Fibromyalga – den lange vej til anerkendelse på sygeforsikring.dk
• Dansk Fibromyalgi Forening
• Fibromyalgi förbundet i Sverige
• Fibromyalgi förbundet sverige. Brochure til læge
• Danske læger med syg indstilling til hypothyreose. sonjas-stoffskifteforum.info
• Dr. Jacob Teitelbaum webside CFS & Fibromyalgia
• Dr. Jacob Teitelbaum bog "The Fatigue and Fibromyalgia Solution: The Essential Guide to Overcoming Chronic Fatigue and Fibromyalgia, Made Easy!" på Amazon
• Dr. Jacob Teitelbaum. Fibromyalgia and CFS: A Clinical Update
• Dr. Murphree the Fibro Doctor webside
• Dr. Murphree webinar noter og Slides download pdf
• Dr. John Lowe  What We Know About Fibromyalgia (i webarchive) 
• Dr. John Lowe's webside biografi (i webarchive)
• Dr. John Lowe indlæg ved fibromyalgi kongres Frankrig 2000. "Fibromyalgia & Thyroid Disease Dr. John C. Lowe, et al" Download Pdf document 
• Dr. John Lowe bogen "The Metabolic Treatment of Fibromyalgia" på Amazon
• Dr. John Lowe. Fibromyalgia - A Medical Mystery Solved
• Dr. John Lowe. A Sunnier Times for Fibromyalgia Patients
• Dr. Mercola. The Simple Fibromyalgia Treatment that’s Nearly Always Overlooked…
• Dr. Macola. Are Synthetic Thyroid Drugs, Like Synthroid, Actually Making Your Condition Worse?
• Dr. Jockers  21 Natural Solutions for Fibromyalgia
• Dr. Jockers  The 7 Phases of Adrenal Fatigue
• Dr. Axe.  8 Natural Ways to Overcome Fibromyalgia Symptoms
• Dr. Axe. Natural Fibromyalgia Treatment That Works
• Dr. Axe. 5 Natural Remedies for Fibromyalgia
• Binyre træthed. Adrenalfatigue.org
• Binyre træthed Radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen. Binyretræthed - svækkede binyrer
• FOODS FOR FIBROMYALGIA — Using the Healing Powers of Food and Nutrition!
• Restless legs syndrome på wiki
• Chronic fatigue syndrome på wiki
• 5-Hydroxytryptophan 5-HTP på wiki
• Melatonin på wiki
• Serotonin på wiki
• HLA Studies in Fibromyalgia (vævsantigen knyttet til fibromyalgi) tandfonline.com
• Good thyroid health depends on good gut health. drknews.com
• Is Your Thyroid Destroying Your Gut Function?  scdlifestyle.com
• Thyroid hormone and the gut, artikel. ncbi.nlm.nih.gov
• D-Ribose på wiki
• Citron syre cyklus på wiki
• Cortisol and Thyroid Hormones. hypothyroidmom.com
• How Adrenals Can Wreak Havoc. stopthethyroidmadness.com
• Om Jod i tang. tang-thorkil.dk/jodvejledning.pdf
• Fødevare allergi - Hvor findes gluten? foedevareallergi.dk

INFO BOX - om Celle Stofskifte og Energi produktion

En Celles Stofskifte - Energi Produktion

​Det aktive Thyroidea hormon, T3, øger cellens stofskifte via forbrænding af glucose i ATP systemet (citron syre cyklus), øger protein syntesen og øger fedtforbrænding.

T3 produceres på følgende måde:
TSH, thyroidea stimulerende hormon, frigøres fra hypofysen ==> stimulerer thyroidea til produktion af T4 skjoldbrusk kirtel hormon ved processen: 4 Jod + aminosyren tyrosin ==> T4, som er et forstadie til det aktive T3 hormon.

Omdannelsen T4 => T3 sker for en god del i leveren, men også i andre organer, inklusiv tarmen, ved en enzymatisk proces (enzymet "Deiodinase" fjerner et af de 4 jod atomer, så der nu er 3 Jod), processen er Selen afhængig.

T3 frigøres til blodet hvor det transporteres rundt bundet til protein carrier molekyler, hvorefter det hæfter sig på celle overfladen. Alle kroppens celler har T3 receptorer på celleoverfladen. T3 transporteres aktivt ind i cellen og hæfter sig til receptorer på celle kernen, hvorefter bestemte gener og proteiner kommer til udtryk, som øger cellens stofskifte. Denne proces er afhængig af D-Vit og A-Vit.

T4 er et inaktivt forstadie til det aktive T3 hormon. Der er betydeligt mere T4 end T3 og det har længere halveringstid. T4 er et slags reservelager af hormon, der hurtigt kan rekruteres og omdannes til aktivt T3 hormon.

Det aktive T3 thyroidea hormon påvirker kroppens fysiologiske processer, øger stofskiftet, cellernes energi og ilt forbrug, øger cellens ATP produktion (Energi rigt molekyle) i cellen kraftværker Mitokondrierne, øger protein syntese, øger temp, øger vækst og udvikling og puls. Øger også forbrændingen af fedt. Mangel på thyroid hormon kan sænke stofskiftet med 50%.

Hvis T4 og T3 falder, er der feedback på hypothalamus stimulation af hypofysens TSH produktion, så der produceres mere T4 og omvendt. Denne feedback mekanisme involverende hypothalamus, hypofysen, thoroidea og thyroidea hormonerne T4/T3, holder kroppens stofskifte nogenlunde konstant.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi og cellens energi omsætning


Cellens Energi produktion sker Via ATP produktion i Mitokondrierne


Energi produktionen i kroppens celler sker i cellens mitokondrier, som er bakterie lignende celle strukturer med membraner, eget DNA og RNA. Der kan være hundreder og op til et par tusind mitokondrier i hver celle.

Nedbrydning af 1 glucose blodsukker molekyler, sker først i cytoplasma til 2 molekyler pyrodruesyre og dannelse af 2 ATP, uden forbrug af ilt.
Pyrodruesyren går derefter ind i mitokondrierne og ved forbrug af ilt indgår det i det man biokemisk kalder "Citron Syre Cyklus" eller Krebs' Cyklus hvor der dannes yderligere ATP molekyler.

Det aktive thyroid hormon T3 som kommer ind i cellen, fremmer denne energi produktion og øger det basale stofskifte. Cellernes sensitivitet overfor T3 reguleres af T3 Receptorer på celleoverfladen.

INFO BOX
T4 / T3 thyroid hormon - Hvad hæmmer omdannelsen af T4 til T3?

Nogle har problemer med at omdanne T4 til aktivt T3, hvilket giver store problemer for hypo-thyroid patienter hvis de er afhængig af medicin. Fordi det eneste medicin man kan få i Danmark er T4 hormon, lægerne nægter at erkende at nogle ikke kan omdanne T4 til T3 og derfor har ringe effekt af medicinen. Lægen fortæller dig at det officielle lægemiddel er godt nok, basta og hvis du mener noget andet så er det vist noget psykisk! - Sådan opfører lægerne sig konstant.

Hvis man ikke kan omdanne T4 til T3, er T4 indholdet i blodet normalt, hvilket holder TSH på et normalt niveau. Blodprøven ser pæn ud med normal TSH, som er det der normalt måles. Men du har det elendigt, for du kan ikke lave det aktive T3 hormon og er derfor hypo-tyroid med hele rækken af symptomer, selvom blodprøven er normal.


Følgende ting har indvirkning på T3 produktion og virkning


•  Stress hormonet Cortisol
og adrenalin, hæmmer omdannelsen af T4 til T3 og hæmmer tillige TSH, sådan at stress giver nedsat stofskifte.
•  Selen mangel hæmmer omdannelsen af T4 til T3, fordi Selen indgår i enzymet, der styrer processen.
mangel på Zink og omega-3 hæmmer også omdannelsen. 
•  Visse lægemidler hæmmer også T4 Til T3 omdannelse. F.eks Propanolol, som bruges mod migræne, højt blodtryk og HYPER-thyroidea. Prednison, som er kunstigt cortisol, hæmme også.
Man kan nemt forestille sig mange andre ting der hæmmer omdannelsen til T3, f.eks. miljøgifte, auto-antistoffer, antistoffer der blokkerer for T3 receptoren eller for enzymet. Inflammatoriske cytokiner fremmer hypo-thyroidisme ved at hæmme thyroid hormon receptorer.   
•  Tarmen har indflydelse på T4/T3 omdannelsen og T4 har indflydelse på tarmen og dens funktion. Tarmen synes at være et slags reservoir for T4, idet T4 kan udskilles med galde og genoptages via tarmslimhinden. T4 / T3 omsætningen i tarmen er afhængig af sund normal tarm og de gode bakterier. Op til 20% af T3 omdannelsen kan ske i tarmen / tarmslimhinden.    
•  D-Vit, A-Vit. T3's tilhæftning og funktion på cellekernens T3-receptorer er afhængig af D og A-Vit, så underskud af disse vitaminer, medfører lavt stofskifte.
•  Tungmetaller som bly og kviksølv fremmer reverst-T3 dannelse og blokkerer derved T3 produktion og giver lavt stofskifte. Der er kviksølv i TUN, med stor variation hvilke, og andre store fisk højt i føde-kæden. De akkumulerer kviksølv gennem mange år. Anbefalet grænse for kviksølv er 1 mg/kg fisk. De store fisk som sværdfisk og haj går op til den grænse. De små fiske arter som sild, sardin, laks, makrel har betydeligt minder indhold.  Om kviksølv i fisk på Wiki
Auto-immunitet, HLA antigener. Fibromyalgi er i nogen grad associeret med HLA antigenerne: B58, DR5, and DR8, hvilket kunne indikere at nogle af fibromyalgi tilfældene, er af auto-immun oprindelse, jfr denne artikel på samme måde som hashimoto hypo-thyroidisme er associeret med DR5 og auto-immunitet.

Ofte søgte ord vedr Fibromyalgi
Alternativ fibromyalgi helbredelse
fibromyalgi kost
Hvordan helbredes fibromyalgi
Fibromyalgi medicin
Alternativ Helbredelse af fibromyalgi
Fibromyalgi helbredelse ved kiropraktor

​Tags

#Fibromyalgi
#FibromyalgiBehandling
#AlternativFibromyalgiTerapi
#FibromyalgiKanHelbredes
#FibromyalgiMedicin

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk