Hjerte anfald - blodprop i hjertet er almindeligste årsag til død . . . og invaliditet i den vestlige verden

800.000 årlige hjerte dødsfald i USA
Der dør årligt 800.000 i USA på grund af hjerte anfald (41% af alle dødsfald), forårsaget af forkert kost, en kost der fortsat anbefales af sundheds myndigheder, læger og hjerteforeninger i danmark, USA og andre vestlige lande. Før den moderne kost, døde 3.000 årligt i USA af hjerte anfald.

Den dødelige kost, kan meget enkelt ændres til sund kost, ved at føre den tilbage til tidligere.. FØR margariner, Omege-6 rige vegetabilske olier og store mængder sukker, fruktose (frugtsukker) og andre kulhydrater.

Hjerteanfald . . . dig næste gang ?

Årsagen til blodprop og hjerte anfald - ER IKKE kolesterol og IKKE mættet fedt, som alle fortæller dig, men hvad er det så?

Er det dig næste gang, hjerteanfald, invaliditet og død? ... eller vil du ændre din kost og få 25 år ekstra levetid? - simpelt spørgsmål - enkelt svar!

Disse nye sygdomme skyldes din kost

​Med simple ændringer kan du undgå sygdom og død ...helt gratis...og få et Langt Fedt Liv

 • Hjerte-kar sygdomme, blodprop, åreforkalkning
 • Kræft - Sukkersyge - Fedme - Gigt - Allergi
 • Hjerne sygdom. Alzheimer, parkinson, ADHD
 • Tidlig ælde. dårlig livskvalitet og tidlig død

​• Alle sygdommene - har samme årsag. På denne blog finder du information om:
• den gode kost - hvad skal du spise
• den slemme kost - hvad skal du undgå
• hvorfor skal du undgå omega-6 olier
• hvorfor mættet fedt og kolesterol er sundt


Blodprop i hjertet

Årsagen til åreforkalkning, blodprop og hjerteanfald, er inflammation og aflejring af fedt i karvæggen, som følge af forhøjet insulin (insulin resistens forløber for diabetes 2) og IKKE vores gode ven Kolesterol

Har du ikke insulin resistens (diabetes 2) har du ikke åreforkalkning og hjerte-kar sygdom - så enkelt er det!

Se min artikel om diabetes 2 og Insulin Resistens

​50% af folk med hjerteanfald har normal kolesterol niveau. Kolesterol niveau hos patienter indlagt akut med hjerteanfald er tilfældigt om det er højt eller lavt.

Mærkeligt ikke, når lægerne igen og igen, ikke videnbaseret, pådutter os, at det er kolesterol der giver hjerte-kar sygdom og absolut vil pådutte 600.000 danskere det totalt tåbelige kolesterol medicin. Danmark har verdensrekord i misbrug af kolesterol medicin. Værre end USA. Det er tåbeligt at hæmme og sænke noget der er livsvigtigt for os, nemlig kolesterol. 

Kolesterol medicin er kun livsvigtigt for medicinal industrinen og dets aktionærer og hele sundhedssystemet som er styret af medicinal industrien og dermed økonomi baseret og ikke videnskabeligt baseret.

Sagen er at kolesterol indhold i blodet ikke har noget at gøre med hjerte-kar sygdom.

Hjertets Coronar arterier og Blodprop
​Coronar arterier eller kranspulsårer sørger for blodforsyningen til selve hjertemusklen. Blodprop i hjertet er tilstopning af en af disse arterier. Blodprop i en af hjertets kranspulårer, Coronar arterierne, er den mest almindeligste årsag til hjerteanfald og skader på hjertet.

Dele af hjerte muskulaturen kommer til at mangle ilt - og dele af hjertet dør simpelthen - der kommer et arvæv i hjerte muskulaturen og du er rigtigt dårligt stillet - det kan ikke reparere sig selv.

En blodprop starter med aflejring af plak i arterie væggen og indsnævring af karret. Hvis noget af dette materiale løsrives, sætter det sig fast længere nede hvor blodkarret bliver mere snævert, hvorved muskulaturen kommer til at mangle ilt.

Dette er iskæmisk hjertesygdom og medfører nedsat pumpeeffekt.

Hjerte har 4 større kranspulsårer:
LMain (Left Main Coronary Artery), som er et kort kar, under 1 cm, som derefter forgrener sig i LAD og LCX.
LAD (Left Anterior Descending Artery). Venstre nedadgående arterie som forsyner størstedelen af hjertets hjertehalvdel.
LCX (Left Circumflex Coronary Artery). Venstre "Drejende" arterie som forsyner hjertets venstre laterale del.

RCA Right coronary artery, som forsyner højre hjertehalvdel.

​Hjertet har 4 større kranspulsårer. Lmain. L for Left. Ganske kort stykke arterie, her skjult under lunge arterien. LAD og LCX er forgreninger af Lmain.

RCA er arterien til hjertets højre del (R=right).

Der ses plak dannelse og indsnævring (stenose) med blodprop og forstoppelse, af midterste del af LAD og kompromitteret blodforsyning og dermed iltmangel til hjertemusklen efter blodproppen. Denne del er den forreste del (anterior) af hjertet, mens området mellem LAD og RCX er antero-laterale del af hjertet. Disse 2 steder er der hvor der oftest opstår blodpropper og nedsat muskelfunktion, nedsat pumpefunktion. Nedsat kontraktion betegnes hypokinesi.

Symptomer på hjerteanfald

Hypokinesi i hjertet - Nedsat kontraktion af dele af hjertet

​Ved indsnævring også kaldet stenose, af en af koronar arterierne fås nedsat iltforsyning af hjertemusklen efter indsnævringen. Det er hjerteanfald. Det opleves som hjerte smerter også kaldet Angina Pectoris, eller bare Angina. Brystsmerter og smerter der stråler ud i venstre arm og kæbe. Det forstærkes ved anstrengelse.

Dele af musklen mangler ilt og der ses nedsat bevægelse af hjertemusklen, såkaldt hypokinesi, som kan ses ved skanning eller levende røntgen.

Hvis noget af indsnævringen, plakket løsriver sig, er det en blodprop som vil sætte sig fast længere nede hvor karret bliver mindre, hvorved blodtilførslen helt lukkes og i løbet af en 1½ time dør de dele af musklen, der er helt uden ilt. Det afficerede muskel stykke bliver til arvæv og kaldes hjerte-infarkt. Rammes et større stykke af musklen, kan det medføre akut hjertedød.


Tegn på Hjerteanfald hos Kvinder - er mere utydelige
Hjerteanfald hos kvinder er mere skjulte og utydelige end hos mænd.
Læs her: 7 skjulte tegn på hjerteanfald hos kvinderVideo: Hypo-Kinesi af hjertet som følge af hjerte infarkt - Helbredelse af hjertet med stamceller

Video: Stamceller til behandling af skade på hjertemuskulaturen efter blodprop i hjertet. Der vises en Angio-grafi (røntgen kontrast) optagelse af hjertets bevægelse før og efter stamcelle behandling. Før behandlingen ses hypo-kinesi, nedsat hjertekontraktion i den antero-laterale del af hjertet. Efter stamcelle behandling, er hjertet normalt og patienten føler sig normal. Dette er fra en en 10+ år gammel optagelse fra DR2.

Calcium Score

Calcium score måles ved CT skanning af hjertet, hvor det "skæres" i skiver og man finder et udtryk for calcium indholdet for skiverne for hver af coronar arterierne, hvorefter man lægger tallene sammen og får en Calcium Score, som er et udtryk for hvor meget kalk der er aflejret indvendigt eller udvendigt på arterierne og udtryk for risikoen for at udvikle blodprop på et senere tidspunkt.

• Coronary calcium score 0: Ingen synlig plak, risiko for at udvikle coronar arterie sygdom under 5%.
• Coronary calcium score 1-10: Let plak med kalkaflejring. Risiko under 10%
• Coronary calcium score 11-100: Mild grad af plak med kalkaflejring. Mild eller minimal risiko for coronar arterie sygdom
• Coronary calcium score 101-400: Moderat aflejring af plak med kalk. Risiko for udvikling af betydelig forsnævring og mild koronar arterie sygdom.
• Coronary calcium score > 400: Udbredt plakdannelse med kalkindlejring. Høj sandsynlighed for mindst en betydende forsnævring.

​Se artikel: Coronary Calcium Score

Hvad er årsagen til blodprop?

Årsagen til åreforkalkning, blodprop og hjerteanfald, er inflammation og aflejring af fedt i karvæggen, som følge af forhøjet insulin (insulin resistens) og IKKE vores gode ven Kolesterol

Har du ikke insulin resistens (diabetes 2) har du ikke åreforkalkning og hjerte-kar sygdom - så enkelt er det!

Se min artikel om diabetes 2 og Insulin Resistens

Kolesterol og mættet fedt er IKKE årsag til blodpropper og hjerte-kar sygdomme som alle prøver at fortælle dig. Der er INGEN, absolut INGEN sammenhæng.

Usund kost skaber en betændelses tilstand i blodårernes indvendige overflade. Kroppen prøver at hele de betændte overflader ved at dække det til med en sårskorpe, fuldstændig tilsvarende hvis du får et sår på huden.

Sårskorpen i blodårerne kaldes for "plak" og består af forskellige stoffer, fedtstoffer som omega-6, mættet fedt og kolesterol, fibrin, kalk, hvide blod legemer.

Ja, kolesterol indgår i plakket, ligesom omega-6 indgår, men kolesterolet er ikke årsagen til plak dannelsen, kolesterol er tilstede fordi det er et helende stof, som er med til at reparere skaden.


Man har i 60 år påstået at kolesterol og mættet fedt er årsagen til plakket, men det er helt forkert. Man kan IKKE sige at fordi noget er tilstede så er det årsagen, det er simpelthen uredelig forskning, men ikke desto mindre, så er det hvad der er sket, og denne forkerte antagelse holder stadig ved, for alle fortæller dig at kolesterol og mættet fedt er årsag til blodprop.

Når der er en ildebrand et sted, er der som regel brandfolk tilstede, ikke? - OK så må brandfolkene være årsagen til branden, det er det man påstår! Men lige som brandfolkene er tilstede for at slukke branden, så er kolesterol tilstede for at reparere skaden indvendig i blodårerne.​

Hvilke ting i kosten giver Blodprop?

Mættet fedt og kolesterol giver IKKE blodprop, er IKKE årsag til blodprop, men hvad er det så?

Årsagen til åreforkalkning, blodprop og hjerteanfald, er inflammation og aflejring af fedt i karvæggen, som følge af forhøjet insulin (insulin resistens) som igen er en følge af overdreven indtagelse af kulhydrater

Her er en liste over tingene i kosten der giver betændelse (inflammation) i kroppen inklusiv inflammation indvendigt i blodkarrene og årsag til plak dannelse i blodårerne: ​

 • Kulhydrater i overflod, særligt de mange mellemmåltider med kulhydrat: slik, kage, sodavand. Bevirker konstant stigning i blodsukker og insulin niveau.

  Det er det forhøjede insulin niveau, insulin resistens, som er ansvarlig for de største skader på blodkarvæggene og dermed ansvarlig for åreforkalkning, hjerte-kar sygdom, blodprop og hjertetilfælde. Har du ikke insulin resistens, har du ikke hjerte-kar sygdom, så simpelt er det.

  Insulin resistens bliver i løbet af et par år til diabetes 2, men skaderne begynder flere år forud for unormalt blodsukker og dermed diabetes 2 diagnose.

  Du kan nemt forebygge og helbrede insulin resistens, diabetes 2 og dermed hjertekar sygdom og det er meget enkelt: spis lavkulhydrat kost og undgå de mange mellemmåltider der får blodsukkeret til at stige konstant over dagen.

  Sukker
  , inklusiv sukker i frugt og honning. Alkohol er lavet af sukker, så den er også med. Frugtsukker som er halvdelen af et sukker molekyle, er iøvrigt lige så giftig som alkohol.  

  Hurtige kulhydrater i overflod. Det er det letoptagelige kulhydrat som hvidt brød, pizza, pasta, hvide ris, popkorn, chips, kage, slik, sukker, frugt, tørret frugt. Giver højt blodsukker og insulin, samt store svingninger, som er skadelig på blodkarrene.

  Overforbrug og misbrug af sukker og hurtige kulhydrater giver et usablilt svingende blodsukker og højt insulin niveau. Begge er inflammatoriske og medvirkende årsag til hjerte-kar. Det høje insulin niveau også kaldet insulin resistens er Diabetes 2. Insulin er desuden et fedtlejrende hormon og medfører fedme.

  Kulhydrat rig kost er en FED KOST
  Kulhydrat rig kost er en FED KOST, den er inflammatorisk, giver hjerte-kar sygdom, Diabetes 2, fedme og er medvirkende til en lang række andre sygdomme.
  Har du allerede diabetes 2 eller er på vej til det, så kan du nemt ændre det. Se denne artikel: Diabetes, kost, blodsukker og insulin


 • For meget kalk. Vi har brug for 800 mg kalk daglig, anbefalet af WHO og levnedsmiddel styrelsen. Hvis du spiser mælke produkter, især ost får du rigeligt med kalk og må IKKE tage kalk tilskud. For meget kalk vil også afkalke dine knogler!!! Spiser du mange mælkeprodukter, altså drikker en liter mælk (120 mg kalk/100 ml) og meget ost, får du for meget kalk. For meget kalk giver betændelse i kroppen.

  Kalk er ikke nok til at bygge knogler. Der kræves også magnesium, D-vitamin og K2 vitamin. Hvis du ikke får disse 3 andre elementer, kan kalken ikke finde ud af hvor den skal gøre af sig selv, knoglerne afkalker og kalken aflejres i bløddele, herunder i blodkarrene og hjerteklapper.

  Er du blevet påduttet statiner, vil det nedsætte din Q10 produktion (energi til hjertet). Desuden hæmmes K2 vitamin, hvorved du får øget tendens til kalkaflejring i blodkarrene. 

 • For meget kalk kan tillige give hjertestop. Man hører jævnligt om idrætsfolk der får hjertestop, jeg har mistanke til masser af kalk (mælk, ost) kan være årsagen. 1 liter mælk er 1200 mg kalk, altså over det anbefalede. 100 g. ost er omkring 6-700 mg kalk. 
 • For meget Omege-6 fedtstof. Det er fler umættet fedt, som vi ikke må få for meget af, max 9 gram daglig, men stort set alle får for meget, fordi der er Omega-6 overalt og tilmed fortæller alle dig, helt fejlagtigt, at vi skal erstatte mættet fedt med fler umættet fedt.

  Levnedsmiddel styrelsen, hjerteforeningen, becel reklamer, læger, diætister fortæller dig at du skal have fler-umættet fedt og bruge det i stedet for mættet fedt. De opfordrer dig til at ødelægge din krop.

  Disse omega-6 rige olier promoveres også som stege olier, hvorved de bliver endnu mere giftige. Kokkene i TV bruger det. Becel har tilmed yderligere ødelagt olien ved at tilsætte omega-3 og fortælle det er en stegeolie. Omega-3 kan ikke steges i.

  Omege-6 rige fedstoffer er: solsikkeolie, soja-, majs-, becel, margarine, rapsolie, madolie, hærdet vegetabilsk fedt (se deklaration på kager, slik, færdiglavet mad).

  De gode sunde fedtsoffer er: oliven, avocado, kokosfedt, smør, okse og svinefedt. Desuden Omega-3 som tilskud i mængder på 3-6 gram som fed fisk, fiskekapsler og hørfrø olie.

 • For lidt Omega-3 fedtstof. Det er fler umættet fedt som vi heller ikke må få for meget af, men de fleste får for lidt af. Vi skal have 3-6 gram daglig. Omega-3 som tilskud i mængder på 3-6 gram som fed fisk, fiskekapsler og hørfrø olie.

 • Homocystein, forhøjet niveau i blodet
  Denne parameter måles normalt ikke, for det skal undersøges inden for en time. Men Højt Homocystein indhold menes direkte at øge risikoen for plak dannelse og dermed blodprop.

  Forøget niveau af homocystein kan du få hvis du har mutation i MTHFR genet og følgende dårlig funktion af MTHFR enzymet som indgår i folat cyklus. Hvis folat cyklus er hæmmet, bremser det andre cykler der er associeret med folat cyklus, dvs kroppens metylering og methionin cyklsus, som også bremses så der ophobes homocystein.

  Dette medfører endvidere også at produktionen af Glutathion er bremset, så du har mindre anti-oxidant. Om Homocystein på Wiki.

OK, der var det hele, alt det der giver dig blodprop. Fælles for omega-6, sukker, kulhydrater og kalk, er at de skaber en betændelse i kroppen og altså også indvendig i blodkarene og starter en plak dannelse. En løsrevet del af plakken er en blodprop. Tilstoppede blodårer = hjerte-kar sygdomme = blodprop og død eller invaliditet. Blodprop i hjernen er også en af de meget alvorlige tilstande.

Omega-6 er endvidere kroppens naturlige inflammations fremmende stof, mens Omega-3 er inflammations hæmmende. Disse 2 essentielle fedtstoffer indgår simpelthen direkte i kroppens forsvars mekanisme til bekæmpelse af infektioner og skader. Hvis du, ligesom de fleste, spiser for meget Omega-6, laver du en betændelse i kroppen, det er simpelthen dens funktion. Derfor er der en max anbefalet grænse hvor meget Omega-6 du må få.  

Nu har du fået årsagen, så er det nemt at rette kosten. ​

Forebyggelse af blodpropper

Du kan forebygge blodpropper ved at spise en anti inflammatorisk kost, en kost der reducerer inflammation i kroppen. Selvfølgelig undgå de skadelige ting der er listet ovenfor under "Hvilke ting i kosten giver Blodprop?"

Det skal være en anti-inflammatorisk kost Kosten med masser anti-oxidanter, grøntsager af forskellig slags og anti-oxidanter som kosttilskud: C-Vit (3 x 500 mg ), Multivitamin Omnimin Pure med alle de gode mikromineraler og med det rigtige B9. Ekstra Magnesium tilskud. D-vitamin, K2 Vitamin, evt Q10 som ubiquinol.

Vedr. K2-Vitamin: Det modvirker at kalcium lejrer sig i blodkar væggene, i stedet transporterer det kalken, det rigtige sted, nemlig til knoglerne og forebygger dermed også osteoporose. Se lidt længere nede vedr K2.

Omege-3: Det er ekstremt vigtigt du tager omega-3 kapsler eller spiser meget fed fisk. Omega-3 forebygger og modvirker inflammation i kroppen. Du kan også tage 1 spiseskefuld hørfrø olie daglig. Hvis du er syg hørfrø olie 2 gange daglig.

Motion super vigtigt
Hold dig igang med forskellige aktiviteter, rengøring, havearbejde, en cykeltur, svømning. En daglig gå-tur på 1 time er super. Der er ingen grund til at gå i fitness og stresse kroppen.
Løb er dumt, det hamrer på din ledbrusk i hofter og knæ, hver gang du dunker ned.

Undgå Stress: Stress frigiver cortisol og adrenalin. Adrenalin er inflammatorisk, giver højrere blodtryk.

Mental sundhed er vigtigt
Hold din mentale sundhed optimal

Undgå Rygning

Drik et glas rødvin eller en øl

Undgå kolesterol medicin - Undgå Statiner
Medicinen er skadelig, nedsætter Q10 produktionen som er vigtigt for hjertet. Nedsætter K2 vitamin og fremmer derved aflejring af kalk i blodårer. Du har brug for kolesterol og det er ikke årsag til blodprop. Statiner er let anti-inflammatoriske, men du er meget bedre hjulpet med anti-inflammatorisk kost og omege-3.

hjertemagnyl 75mg
Hvis du er i risiko for udvikling af hjertesygdom, dvs hvis du har coronar stenose, kan du tage en hjertemagnyl 75mg dagligt.
Hjerte magnyl forebygger blodpropper ved at modvirke sammenklumpning af blodplader, den lille dosering er også let anti-inflammatorisk. Det er desuden vist at denne lille dosering er med til at forebygge tarmkræft.

Hjerte magnyl er Salicyl syre, et gammelkendt medicin mod smerte, hovedpine og feber og virker ved at det hindrer inflammation.
Det er oprindeligt udvundet fra barken af piletræet salix, deraf stoffets navn, så oprindeligt et naturprodukt, men laves selvfølgelig kemisk nu.

Det indvirker også på blodets størkning og giver forlænget størkningstid og derfor forebygger det blodpropper fordi det holder blodet mere flydende og nedsætter størknings tendens ved at reducere blodpladernes sammenklumpning.​

Nu anbefaler sundheds myndigheder at folk i risiko gruppe (mænd fra 40'erne, kvinder er også begyndt) at tager dagligt forebyggende mod blodprop dannelse i form af en hjerte magnyl, under hvilket navn de sælges på apoteket i håndkøb.

Da salicyl syre øger størknings tiden, er det ikke så godt sammen med mavesår, men tag det sammen med noget mad eller hørfrø / loppefrø hvis du har problemer med svien fra maven og tendens til mavesår.

Mavesår er forårsaget af bl.a. stress og kan fremprovokeres af kosten og især alkohol især vin og stærkere ting, så en korrigering af kost kan forhindre eller helbrede mavesår.

Sørg for at holde mave slimhinden beskyttet og undgå ting der slider på slimhinden og her er sprit, som i de stærke alkoholiske drikke, ret slemt og også vin som i tillæg er surt.
Alkohol er simpelthen irriterende på slimhinden og det ved du allerede, for sprit får din hals til at snøre sig sammen hvorfor du begynder at hikke.

Sure ting som f.eks sure frugter og sur vin, er også med til at irritere slimhinden. Brød, sukker og kulhydrater er også med til at ætse slimhinden.


NB!
hovedpine piller af gruppen panodil / pinex indeholder ikke salicyl syre og virker på en anden måde. Det kan ikke bruges forebyggende mod blodprop, den er dog anti-inflammatorisk, så noget forbygger den nok. 

Blodprop hos Kvinder og P-Piller

En del kvinder er begyndt af få blodpropper i hjernen de senere år. P-piller af de nyere typer, såkaldte 3. og 4. generations p-piller giver markant større risiko for venøse blodpropper og er ansvarlig for mange blodpropper, formentlig mange flere end det er kommet frem (endnu).

​De skal først indsamle data og tælle hvor mange der dør, før de offentliggør en anbefaling.

Hvis du ikke vil være en del af denne statistik, så stop nu før det er for sent. Gå tilbage til de gamle 2. generation p-piller eller meget bedre: hold helt op med disse kunstige hormoner.

Koronar Stenose - indsnævring af Koronar arterierne - Hvad gør du

​Årsagen til blodprop er inflammation indvendigt i karrene og i kroppen generelt - nøglen til at helbrede din Coronar stenose

Det er din kost og livstil og kostens inflammatoriske elementer, der har givet dig inflammation indvendigt i blodkarrene og aflejring af plak, forkalkning af plakket og indsnævring i coronar arterierne. Den vej du gik for at nå dertil hvor du er nu, det er samme vej tilbage for at omvende din coronar plakdannelse og coronar indsnævring.

Altså du skal undgå de ting der giver inflammation i kroppen og indvendigt i blodkarrene. Det er anti-inflammatorisk kost, undgåelse af de ting der giver blodprop, som beskrevet andet sted på denne side. Undgå sukker og hold et stabilt blodsukker. Højt blodsukker og insulin er meget belastende for blodkarrene indvendigt. Stess er skadeligt, det frigiver adrenalin som er inflammatorisk.

Omega-6 olier er inflammatoriske og skal helt undgås. Kalk i overflod giver blodprop og kalkaflejring, især hvis du ikke får magnesium, stor dosis D-vitamin og K2 vitamin. Omega-3 er vigtigt. De vigtige gode olier: oliven, avocado, smør, kokosfedt, okse og svinefedt. Hørfrø olie 2 x 1 spiseskefuld daglig.


​K2 kan opløse din coronar calcifikation
K2 vitamin aktiverer det eneste kendte enzym (Osteocalcin), som binder og fjerner kalcium fra blodkar væggene og transporterer kalken det rigtige sted hen: knoglerne.

NB: det er vigtigt du får både D-vit i god dosis samt K2-vit.
D-vitamin og K2-vitamin tilsammen, beskytter både mod kacification af blodkarrene og beskytter mod afkalkning af knoglerne (Osteoporose).

Se denne artikel:
High dietary menaquinone (K2) intake is associated with reduced coronary calcification. CONCLUSION: high dietary menaquinone (K2) intake, but probably not phylloquinone (K1), is associated with reduced coronary calcification. Adequate K2 intakes could therefore be important to prevent cardiovascular disease. Artiklen her.

Mere om vitamin K2 i denne artikel:
Vitamin K2: The Missing Nutrient for Heart and Bone Health hvor der står "Vitamin K2 is every bit as important as vitamin D for protecting your heart and bone health; it’s essential for activating enzymes involved in transporting calcium from your arterial walls to your bone".

Der står endvidere "The quartet of calcium, vitamin D, K2, and magnesium all work together synergistically, and should ideally be taken in combination"

Se også denne youtube video om K2 vitamin:
Everything You Need To Know About Vitamin K2


K2 Vitamin som tilskud

K2 til alm. vedligehold af godt helbred, vil jeg foreslå Omnimin multi-vitamin tabl, som indeholder 100 mcg K1 + K2 vitamin. Det er den eneste multi-vitamin jeg anbefaler, fordi den indeholder de rigtige B9 og B12.

Omnimin multivitamin, fås Matas, helsemin, helsam mm. Her på Helsebixen

K2 som ekstra tilskud
Har du afkalkede knogler eller hjerteproblemer, koronar arterie indsnævning, vil jeg anbefale ekstra K2 90 mcg, som separat tablet.


K2-Vitamin 90 mikrogram Tablet fås i Matas mm. Her på Helsebixen


Kolesterol medicin mindsker ikke din coronar forkalkning
Kolesterol medicin er skadeligt og skal undgås. Kolesterol er vigtig for kroppen og hæmning og sænkning af kroppens produktion af kolesterol er total gak i låget. Kolesterol har ikke noget med blodprop at gøre, hvorfor sænke det? Vis mig en videnskabelig artikel der siger at kolesterol giver blodprop!

Kolesterol medicin kan selvfølgelig ikke reducere din coronar forkalkning, for kolesterol har ikke noget med blodprop, plakdannelse og indsnævring at gøre.

Se artikel: "One randomized placebo-controlled trial did not find any significant benefit with atorvastatin (cholesterol-lowering drug), vitamin C and vitamin E in patients with high coronary artery calcium score." Artiklen her.


Kolesterol medicin øger din tendens til at få coronar arterie forkalkning
Er du blevet påduttet statiner, vil det nedsætte din Q10 produktion (energi til hjertet). Desuden hæmmes K2 vitamin, hvorved du får øget tendens til kalkaflejring i blodkarrene.

Fremgår af samme artikel som længere oppe: Vitamin K2: The Missing Nutrient for Heart and Bone Health.  "A recent study found statins may increase calcification in the arteries; another found statins deplete your body of vitamin K2, suggesting this may be a mechanism by which statins harm your heart."

Spis din Koronar arterie stenose væk

Historien om en læge der helbredte sin coronar stenose med kosten - uden kolesterol medicin

​En 44 årig læge blev akut syg med smerte i venstre arm, kæbe og bryst. Undersøgelse af hjertet viste at LAD (left antererior descending) arteries distale del var forsnævret, blodprøve viste enzymforhøjelse som tegn på hjerteinfarkt. Han var slank og havde lavt total kolesterol på 156. Han vidste de var et kost forsøg igang og uden behandling og uden medicin, uden kolesterol medicin, gik han i gang med en plantebaseret kost, vegetarkost, med udelukkelse af sukker og reducering af fedt, med hørfrø som omega-3 kilde. 

Normal kolesterol, det er morsomt, at folk der bliver indlagt akut med hjerteanfald, nogle har højt, nogle har lavt andre har normalt kolesterol, der er ingen sammenhæng mellem akut hjerteanfald og kolesterol. Men det er klart for kolesterol har ikke noget med hjerte tilfælde og blodprop at gøre.

Efter 32 mdr. på plantebaseret kost, havde han helbredt sin koronar stenose og hjertet var normalt. Foto nedenfor af hjertet før og efter.

​Historie og foto fra artiklen "Resolving the coronary artery disease epidemic through plant-based nutrition." Prev Cardiol. 2001;4:171-177. Hent som PDF

Ballon udvidelse af Koronar arterie - Indsættelse af Stent

Ballonudvidelse (PCI Percutan Coronar Intervention) og er en procedure, hvorved man udvider en forsnævring eller fjerner en blodprop i kranspulsåren, så blodforsyningen til hjertet bliver bedre. Indgrebet foretages via et kateter gennem en blodåre i lysken.

Hos de fleste patienter indsættes et eller flere små rørformede trådnet (stents), der holder kranspulsårerne åbne efter ballonudvidelsen. Det rørformede trådnet forhindrer, at åren klapper sammen efter ballonudvidelsen.


Bypass operation

Koronararterie bypass kirurgi, er en kirurgisk procedure til at genoprette normal blodgennemstrømning til en blokkeret koronararterie. Der tages et stykke arterie eller vene fra et andet sted på kroppen det ny blodkar syes på coronar arterien uden om der hvor der er blokkeret, så der laves en omvej for blodet.

Har du haft Blodprop og har nedsat hjertefunktion - hvad gør du

​Du gør det samme som for at forebygge blodpropper ved at spise en anti inflammatorisk kost, en kost der reducerer inflammation i kroppen. Selvfølgelig undgå de skadelige ting der er listet ovenfor under "Hvilke ting i kosten giver Blodprop?"

​Hjerte infarkt, skade og ar i hjertemuskulaturen, kan helt eller delvis helbredes med stamceller.

Se videoen ovenfor med overskriften "Video: Hypo-Kinesi af hjertet som følge af hjerte infarkt - Helbredelse af hjertet med stamceller"

Læger advarer mod ny type kolesterol

​Læger advarer mod ny type "kolesterol" Tri-Glycerider. Medicin industrien har nu opfundet endnu en fidus til at tjene penge. De påstår at TriGlyceriderl er endnu farligere end den onde kolesterol og at 20 % af befolkningen har for højt indhold af dette i blodet.

​Surprise! ... og så har de lige medicinen til at nedsætte dette TriGlycerid, lige som 12% af befolkningen skal nedsætte deres almindelige kolesterol (helt UDEN grund, for det er uden betydning). Surprise nr. 2: de læger der påstår dette er naturligvis betalt af medicinal industrien.

Note: TriGlycerider er den kemiske betegnelsen for fedt. Alt fedt er sammensat af 3 fedtsyre molekyler og et glycerol molekyle. TriGlycerider i blodet er fuldstændigt normalt og kroppens måde at transportere fedt fra leveren ud til kroppens fedt reserver. TriGlycerider produceres i leveren især ud fra kulhydrater og alkohol.

Note: Det fedt vi spiser ER triglycerider, ligesom alt fedt, men det optages ikke som triglycerid, men nedbrydes til de enkelte fedtsyrer først og transporteres til leveren, hvor det enten forbrændes eller opbygges til nyt fedt (triglycerider).

Efter et fedtmåltid er der ekstra meget triglycerid i blodet, fysiologisk set fuldstændigt normalt. Det gælder alle dyr incl mennesker.

Cirkulerende triglycerider aflejres IKKE i blodkarrene og er ikke ansvarlig for blodprop. Det er fysiologisk set normalt og dermed er der ingen grund til at sænke det med medicin.

Kolesterol Myter og Fakta - Video på dansk

Kolesterol Myter og Fakta. Læge dr.med Uffe Ravnskov. Dansk Video foredrag. Han har i mange år arbejdet for sandheden om Kolesterol og afdækning af alle myterne om Mættet fedt og Kolesterol. Se hans side om Kolesterol myter. Om Uffe Ravnskov på hans hjemmeside.

Heart Attack Grill

​Heart attack grill - for en gang skyld ærlig markedsføring. Video nedenfor om denne grill i Las Vegas. Faktisk er der ikke noget usundt med en burger. Moderat mængde Oksekød med lidt bolle omkring, det er ikke det der er usundt ved fast food.

Heart attack grill - for en gang skyld ærlig markedsføring. Video om denne grill i Las Vegas. Faktisk er der ikke noget usundt med en burger. Moderat mængde Oksekød med lidt bolle omkring, det er ikke det der er usundt ved fast food.

Det er al den ekstra kulhydrat i form af Cola og pommes frites, der gør fast food usundt og fedende. De store mængder kød som serveres i Heart Attack Grill - det er heller ikke sundt. Alt med måde, både kød (protein) og kulhydrat.

Referencer Kolesterol & Hjerte

1. Myter om kolesterol af Uffe Ravnskov
Kolesterol sænkende medicin er bluff, helt unødvendigt. Om Uffe Ravnskov på hans hjemmeside. 

2. The Benefits of High Cholesterol. Weston A. Price Foundation er en uafhængig organisation, hvis formål er korrekt information om fødevarer, især fedtstoffer. westonaprice.org

3. Dangers of Statin Drugs: What You Haven’t Been Told About Popular Cholesterol-Lowering Medicines. Weston A. Price Foundation.

4. The Oiling of America - Om hele fedt og kolesterol forskrækkelsen. løgnen om mættet fedt og kolesterol. Weston A. Price Foundation

5. Ovenstående "The Oiling of America" i dansk oversættelse. Weston A. Price Foundation
Livet er fedt - her får du sandheden om fedt

6. The Weston A. Price Foundation's forslag til USA's regering vedr. fødevarer og fedtstoffer:

Weston A. Price makes the following recommendations: Comments to the FDA Obesity Working Group. Dokumentet ligger på FDA's hjemmeside (FDA = food and drug administration svarer til fødevarer styrelsen)
Word doc, højreklik og vælg "gem destination som"

7. Om statiner på Lægemiddel kataloget online medicin.dk

8. Cholesterol: Its Regulation and Role in Central Nervous System Disorders

9. Patent fra Merck vedr. et kombinations præparat Statin & Q10.

10. hjertekirurg Dr. Dwight Lundell, "The Great Cholesterol Lie". Årsagen til hjerte-kar sygdomme & blodprop er IKKE kolesterol. Hvad man kan gøre for at undgå blodprop.

Videoer om Kolesterol løgnen

Saturated Fat & Cholesterol Lies
www.youtube.com/watch?v=Pue5qVW5k8A

The Cholesterol Myth (Kristine Soly MD, in Internal Medicine, Cardiology, and Holistic Medicine)
www.youtube.com/watch?v=PuYqr_W22Z0

Cholesterol Myth: Dr.glidden tells the truth
www.youtube.com/watch?v=grzDgbt0da8

The Cholesterol Myth (Holistic Pharmacist Brian)
www.youtube.com/watch?v=aJk1MM16d-M

The Oiling of America (President Sally Fallon, Weston A. Price Foundation)
www.youtube.com/watch?v=fvKdYUCUca8

Kolesterol Myter og Fakta. Uffe Ravnskov Video foredrag på dansk.  https://vimeo.com/133132124

Flere artikler om Kolesterol & Hjerte

Kolesterol er SUNDT

Kolesterol Kost. Kolesterol er SUNDT, er IKKE årsag til hjerte-kar sygdom og Blodprop. Læs mere....

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk