Den Hvide dræber - Sukker & FrugtSukker - er Giftigt

Bruger du GIFT i kaffen?

Du kan lige så godt få chokket med det samme - Sukker er GIFT!

Det hvide sukker - er naturligt sukker
Der er ikke noget der hedder naturligt sukker i modsætning til hvidt sukker. Alt sukker er naturligt sukker. Det hvide sukker, brun farin og sirup kommer fra sukker rør og sukker roer og er altså naturligt sukker, men fordi det er naturligt behøver det ikke være sundt og det er det heller ikke.


Sukkeret i frugt, tørret frugt​, juice og honning betragtes normalt som naturligt sukker og dermed sundt, men det er ikke mere naturligt end hvidt sukker og ikke sundere og det giver ingen mening at tale om naturligt sukker. Sukkeret i frugt, juice og honning er det samme sukker som i hvidt sukker.

Det hvide sukker (raffineret sukker) er oprenset saft (sirup) fra sukker rør eller roer. Om det er hvidt eller sirup gør ingen forskel, sukkeret er det samme. Sukkeret er sakarose, som er et naturligt sukker molekyle sammensat af frugtsukker og druesukker, og det spaltes til disse to molekyler når vi optager sukkeret.

Sukkeret i frugt, juice og honning er en blanding af Sukrose (det hvide sukker som igen består af frugtsukker og druesukker), frit frugtsukker og frit druesukker. Alt i alt er der ca. lige meget frugtsukker og druesukker​ i frugt og honning. I æbler, pærer, honning og Cola, er der dog lille overvægt af frugtsukker, som er den gifttige og værste sukkerart. Cola fordi det tilsættes bevidst som høj fruktose majssirup. Fruktose er mere sødt end glucose (druesukker) og sakarose (hvidt sukker). 

Sukker - Kemisk set

Sukker Kemisk set
Et molekyle af alm. hvidt sukker molekyle består af 1 fruktose (frugtsukker) og 1 glukose (druesukker) molekyle sat sammen til et di-sakkarid: Det er sukrose og det vi kender som hvidt bordsukker og sukker knald.
Sukrose findes også i frugt og honning sammen med frit frugtsukker og frit druesukker, i varierende mængde. Altså frugt indeholder ikke bare frugtsukker, men en blanding af de 3 forskellige sukker molekyler Sukrose, Fruktose og Glucose. Sukrose er sammensat af Fruktose og Glucose og bliver spaltet til de to når vi spiser det.

Slutresultatet er at sukker i frugt består af ca 50% Frugtsukker (frugtose) og 50% Druesukker (Glucose) plus minus nogle procent, afhængig af hvilken frugt. Det er bestanddele som indgår i Hvidt Bordsukker. Så kemisk set er der ikke forskel på sukker i frugt og hvidt sukker.

Honning har ca lige meget glucose som fruktose, måske 45% af hver og de sidste 10% lidt forskellige andre sukkerarter. Det varierer afhængig af hvilken honning og sukkereret i den nektar bierne har suget.   

Sukker er på grund af frugtsukker delen giftigt og derfor noget du skal undgå, mens glukose delen ikke er giftig i sig selv, men får blodsukkeret til at stige og er dermed farligt i større mængder og hvis man udsætter sig for det konstant. Så medfører det diabetes 2, fedme, hjerte-kar sygdom og alskens sygdomme.

Sundt sukker - Findes IKKE
Sukkeret i frugt, juice og honning er ikke sundere end hvidt sukker, det er det samme. Alt sukker er skadeligt og unødvendigt.

Frugtsukker - det giftige i sukker
Frugtsukker (fruktose, fructose) og dermed også alm. sukker, som indholder 50% frugtsukker, er giftigt dvs et fremmed stof vi ikke kan registrere som et næringsstof, der kan udnyttes i kroppens celler eller hjernen, men som ender i leveren, som prøver at uskadeliggøre det.

Frugtsukker er lige så giftigt som alkohol kalorie for kalorie og det forårsager præcis de samme skader som alkohol. Alkohol er da også lavet ud fra gæring af sukker og frugt. Den eneste forskel, er at frugtsukker ikke har den "sjove virkning" som alkohol.

Hvor er der frugtsukker
Frugtsukker finder du overalt hvor der er sukker: honning, frugt og i alm. sukker og dermed i slik, kage mm.
Frugtsukker udgør halvdelen af det alm. hvide sukker (sukrose), som består af 50% glukose og 50% fruktose (frugtsukker). Brun farin, sirup har samme fordeling.

Frugtsukker findes som frit frugtsukker og som halvdelen af sukrose i frugt, juice, cola (høj fruktose majs sirup), honning. Især æbler og pærer har mest frit frugtsukker.

Frugtsukker i frugt
Som navnet siger er der frugtsukker i frugt, men også glukose og sukrose (frugtsukker og glukose sammensat) i varierende mængde, stort set lige meget glukose og fruktose, dog har æbler, pærer har lidt overvægt af frugtsukker.

Alt i alt kan man betragte frugt at indeholde ca. 50% fruktose og 50% glukose, nøjagtig som det alm. hvide sukker.

Sukker er giftigt - Undgå det
Sukker er giftigt, derfor skal du undgå alt hvad der er sukker i:
Alm sukker (hvidt sukker, farin, sirup), slik, kage, sodavand, Cola, Juice, honning og alt andet sukkerholdigt.

Du kan spise frugt i begrænset mængde (fx. et par stk. daglig), fibrene i frugten modvirker i nogen grad de skadelige virkninger af frugtsukkeret.

Undgå mange søde frugter og undgå helt tørrede frugter (rosiner, dadler, figner, svesker, abrikoser, banan), som er rent slik med op til 80% sukker indhold, en kæmpe sukker bombe. Meget slik, fx lakrids konfekt, chokolade og haribo mix, indeholder MINDRE sukker end rosiner og dadler.

Flydende Sukker - Cola & Juice

FLYDENDE SUKKER Cola & Juice

Det flydende sukker "cola" indeholder 10,6% sukker altså ca. 10,6 g sukker pr. 100 ml = 35 g sukker i en dåse på 33 cl, hvoraf ca. 55% er frugtsukker.

Reducer juice, der er meget sukker i (10%) og halvdelen er frugtsukker, den anden halvdel glukose, som får blodsukkeret til at stige.

Det er naturligt forekommende sukker fra frugt, men det bliver sukkeret ikke mere sundt af, det er stadig kulhydrat og skadeligt sukker, desuden kalorieholdigt og fedende. Nøjes med et halv glas.

Frugtsukker er sødt - øger sult
Frugtsukker er i sin frie form meget sødt (1,7 gange mere end alm. sukker).

Indtages frugtsukker i sin frie form som ren frugtsukker, er det som meget sødt (på tungen), men vores hjerne og krop får ikke den sukker den tror, for vi kan ikke "se" eller udnytte denne sukker, det giver ingen mætheds-fornemmelse via Leptin (mætheds-hormonet), det giver sult så man har lyst til at spise og drikke endnu mere (cola, juice).

Ren frugtsukker findes kun i diabetiker chokolade, ellers findes frit frugtsukker altid sammen med glucose og som den ene halvdel af sukrose f.eks i juice, cola, frugt, honning.

Når man indtager alm sukker (sukrose), spaltes sukkeret i tarmen som glucose og fruktose som begge optages fra tarmen.

1 alm. æble på 150 g giver dig ca. 13,8 g fruktose, som ca. svarer til den daglige anbefalede mængde frugtsukker, som USA's hjerteforening har sat! (12 g frugtsukker for kvinder 18 g for mænd). Desuden indeholder det ca 5,8 g. Glucose, altså totalt ca 20 g sukker.

Ifølge nedenstående tabel over sukkerarter i frugt, er der i 100 g æble

Sukkerarter i 100 g æble
• 2,3 g Frit Glucose
• 7,6 g frit fruktose
• 3,3 g sukrose som igen er sammensat af halv fruktose og halv glucose = 1,6 g fruktose + 1,6 g glucose. 

Det bliver totalt 9,2 g fruktose og 3,9 g glucose i 100 g æble og i et alm æble på 150 g er der:

 Sukkerarter i 1 alm æble på 150 g:
• Fruktose 13,8 gram
• Glucose   5,8 gram

Se indholdet af sukkerarter i forskellig frugt i denne tabel: Table of Fruits and Sugars


Glukose, druesukker, ikke gift
Det er sukkerets indhold af frugtsukker, som gør at alm. sukker er giftig og ikke glucose.
Som sagt udgør halvdelen af alm. sukker af glucose, som er en naturlig brændstof og energi kilde (blodsukker er glucose) for kroppens celler inklusiv hjernen og er godt i moderate mængder.
Glucose forbrændes enten straks eller lagres som glukogen i musklerne eller leveren og skader ikke leveren.

Stivelse (kæde af glukose), ikke gift
Glucose indgår i stivelse som er et langstrakt molekyle sammensat af mange glukose molekyler (brød, pasta, kartofler). Ved fordøjelsen nedbrydes stivelse til glukose som optages som glukose.

Stivelse er altså ikke giftigt, man skal dog ikke indtage store mængder glukose eller stivelse, fordi det giver store udsving i blodsukkeret, insulin resistens, diabetes og fedme på længere sigt med deraf følgende virkninger. Især stivelse i alm. hvidt brød, cornflakes og pasta er hurtigt nedbrydeligt til glukose og bevirker dermed store svingninger i blodsukkeret, mens de grovere ting med fibre som rugbrød, groft brød og havregrød, nedbrydes langsommere hvorved glukosen frigives langsommere og mere jævnt.


Morgenmad med masser af sukker
Vær opmærksom på at stort set alle morgenmads produkter har tilsat alm. sukker i store mængder udover stivelses indholdet i grundproduktet, fx. cornflakes (majs flager) er stivelse, men derudover er der tilsat kolosale mængder sukker fx. i "frosties" cornflakes.


Honning er også frugtsukker
Honning indeholder total 82 g sukker pr. 100 g, hvoraf 40 g i total fruktose, 31 g glucose. Derudover 5g sucrose (halvdelen medregnet i total fruktose), maltose og nogle mere komplekse sukkerarter. Honning på Wiki


Raffineret sukker - er det værre end andet sukker?
Man hører tit at raffineret sukker, det hvide sukker, er værst i forhold til fx. brun farin, som er 94% tilsat hvidt sukker til sukkerrør saft (melasse), så det totale sukkerindhold er 95%.

Til det vil jeg sige, at alt sukker en noget skidt, brun farin indeholder lidt vand og nogle smagsstoffer, farvestoffer og lidt mineraler fra sukkerrør saften. Kalorie indholdet er 388 mod 406/ 100 g for det hvide sukker. 

Sukker indholdet er 5% lavere end hvidt sukker, så på den måde kan man sige det er lidt bedre, men det er stadig 95% sukker som stadig er giftigt. Sødeevnen er så tilsvarende lavere, så hvis man skal have samme sødeevne og bruger mere, så er vi lige vidt.
Om sukker fra Dansukker (pdf)

​Se denne artikel på Videnskab.dk:
Sukker er skadeligt "Fruktose i almindeligt sukker er gift og forbruget bør reguleres på samme måde som alkohol og tobak, argumenterer amerikanske forskere. Nordiske eksperter er ikke helt uenige."

Høj fruktose majs sirup (high Fructose corn syrup)

Det bliver mere og mere almindeligt med High fructose corn syrup (HFCS, majs sirup) som bruges overalt i USA, fordi det er meget billigere end alm. sukker og søder mere. Man bruger majs stivelse og med en enzymatisk proces, spalter man stivelsen (som hovedsalig er glukose) og laver noget af det om til fructose i fri form og altså ikke bundet i alm. sukker. Den frie fructose, gør at det er mere sødt. Høj fructose majs sirup anvendes overalt i fødevareindustrien, sodavand, brød, pålæg, morgenmad etc. på grund af dens ekstrem lave pris, høje sødme- og konsistens forbedrende-, samt fugtigheds præserverende egenskaber.

Høj fruktose majs sirup, er endnu mere skadeligt end alm. sukker, da det er enzymatisk beriget med fruktose, som jo er den skadelig del. Findes i variation med forskellig fruktose indhold, en alm. brugt variant i sodavand er 55% fruktose og 45% glucose og altså ikke de 50% fruktose, som der er bundet i alm. sukker.

Det flydende sukker cola indeholder ca. 10,6 g sukker pr. 100 ml hvoraf ca. 55% er frugtsukker. Så juice, cola og andre sodavand med tilsat sukker og majs sirup (høj fruktose) bør aldrig indtages, ligesom alm. sukker under enhver form aldrig bør indtages.

Frugtsukkers skæbne i leveren
Metabolisk Syndrom  -  Fedtlever sygdommen

Frugtsukkeret nedbrydes i leveren ligesom alkohol og medfører de samme skader som alkohol, benævnt metabolisk syndrom som omfatter: fedtlever, lever degeneration, skrumpe lever, insulin resistens, hjertekar sygdomme, blodprop, diabetes, fedme, forhøjet blodtryk og gigt (urinsyre produktion), oxidativt stress og frie radikaler og hvad deraf følger fx. kræft.

Der produceres triglycerider (fedt) i leveren, der skyller fra leveren ud i blodkarrene via VLDL carrier molekyle (very low density lipoprotein) for i blodet at omdannes til LDL carrier molekyle som transporterer fedtet, triglyceriderne, til lagring rundt i kroppen

LDL carrier molekylet, bliver af nogle fejlagtigt betegnet som LDL-kolesterol, eller det "lede" kolesterol, men LDL (low density lipoprotein) carrier molekyle er blot en transportør med mange funktioner, en af dem er at transportere det nødvendige kolesterol rundt i blodbanen, en anden at transportere beta-caroten (A-vit forstadie), en tredje er at transportere Q10 rundt og en fjerde at transportere triglycerider rundt, som i dette tilfælde.

Men det er nemt at give kolesterol skylden for LDL, så har man en grund til at sælge unødvendig kolesterol sænkende medicin.

Metabolisk Syndrom

VLDL medfører dannelse af frie radikaler som igen giver universel betændelse i kroppen herunder indvendigt i blodkarrene (= hjertekar sygdom) og kan starte kræft mm.

Det er IKKE kolesterol der medfører hjerte-kar sygdom og blodprop, det er BETÆNDELSE (Inflammation) i blodkarrene forårsaget af bl.a. frugtsukker, glukose og mængder af det skadelige omega-6 (fler-umættet fedt), mens mættet fedt, kolesterol og omega-3 modvirker betændelse.

Dannelsen af VLDL og dermed evnen til at transportere fedt ud af leveren, er afhængig af cholin (B-vit compleks) og metionin, en essentiel aminosyre. En mangel på disse komponenter forværrer fedtleveren, fedtet kan ikke komme ud, men ophobes istedet. Desuden store mængder omega-6 olier (solsikke mm.) synes at fremme fedtlever, mens mættet fedt sammen med cholin og metionin og fravær af omega-6, synes at forebygge og måske helbrede leveren (choline and fatty lever).

Cholin findes i æg, lever, rejer, tun, laks, oksekød og kan dannes i kroppen ud fra aminosyren metionin. Metionin findes i kød, fisk og mejeriprodukter og lidt i grøntsager.

Frugtsukker og alkohol medfører såkaldt metabolisk syndrom. En af forandringerne er fedlever, senere skrumpe lever


Frugtsukker (fruktose) er også ansvarlig for den brune farve når du opvarmer sukker, fx at brød bliver brunt, bruner kartofler eller kødet bliver brunt ved stegning. Fruktosen indgår i kemisk forbindelse med aminosyrer og danner kræft-fremkaldende stoffer, det samme foregår i din krop og blodårer, når fruktose danner forbindelser med aminosyrer.

Meget få i danmark er opmærksomme på disse skadelige ting omkring frugtsukker, har du fx. hørt det fra fødevarestyrelsen, fra læger eller diætister?

NOVO har "opfundet" en behandling
mod NASH fedtlever sygdom

Når det drejer som om en kronisk sygdom, er der altid nogle som skal skæv vride tingene og "opfinde" et kunstigt molekyle (kaldet et lægemiddel), der kan dæmpe sygdoms symptomer, men ikke fjerne årsagen.

Hør her NOVO og læger:
En kronisk sygdom, som er livsstil betinget og kost betinget, her er det eneste rigtige at korrigere kosten, altså fjerne årsagen, IKKE at give medicin som IKKE fjerner årsagen.

Spørg et 7 års barn
Spørg et 7 års barn, hvad man skal gøre. Jeg spiser forkert kost og bliver syg af det - hvad skal jeg gøre?  Ethvert 7 års barn, kan svare på det - lad være med at spise forkert kost. Simpelt.

Men der er ikke profit i at fortælle patienterne om den rigtige behandling, at korrigere kosten, vel? Det gælder NASH og det gælder diabetes 2, fedme og kolesterol (som ikke er en sygdom, kun en pengemaskine), ingen absolut INGEN grund til at anvende medicin.

Hvad er NASH fedtlever sygdom?
NASH står for "Non-alcoholic steatohepatitis" eller "Non-alcoholic fatty liver disease" (se om NASH på Wiki) en fedtlever tilstand IKKE forårsaget af alkohol, men af forkert livsstil, nemlig for meget sukker, ISÆR FRUGTSUKKER og hurtige kulhydrater, samme livsstil der giver diabetes 2, hjertesygdom, kræft og hele rækken af livsstilsygdomme og den moderne verdens sygdomme.

En fedtlever forårsaget af alkohol betegnes som ASH (alcoholic fatty lever disease, alcoholic steatohepatitis ) er fuldstænding samme sygdom, årsagen er blot en anden nemlig overdreven indtagelse af alkohol. Det er samme fysiologiske processer der giver fedtlever ved alkohol, som ved overdreven indtagelse af sukker og især frugtsukker.
Alkohol produceres af sukker og frugt og der er ingen forskel på de skader sukker og alkohol laver. Det er frugtsukker (fruktose) delen af sukker, der er den giftige del og lige så giftig som alkohol.

Hvordan behandles NASH? - IHVERTFALD IKKE MED MEDICIN!!!
NASH fedtlever sygdom skyldes kosten og derfor er den eneste rigtige behandling at korrigere kosten eller med andre ord: SPIS ORDENTLIGT - IKKE "TAG DIN MEDICIN"! 

Behandling mod NASH fedtlever - alternativ behandling
med kost - den eneste rigtige behandling

• reducer alkohol, sukker og hurtige kulhydrater. Sørg for stabilt blodsukker. Stor kulhydrat indtagelse producerer kraftige blodsukker/insulin svingninger og producerer rigeligt med fedt og derfor fedtlever, hvis fedtet ikke kan transporteres UD af leveren. Spis også rigeligt med grøntsager.

• fjern alt omega-6 holdigt olier fra kosten. Omega-6 olier (fler umættet fedt) er en skadelig olie (over de anbefalede 9 g. daglig), som forårsager at fedtet OPHOBES i leveren.  
spis rigeligt med mættet fedt og her er kokos fedt og smør super godt. Mættet fedt sørger for at fedtet bliver transporteret UD af leveren istedet for at blive ophobet i leveren, som beskrevet ovenfor.
• cholin og methionin aminosyrer er vigtige for at fedtet kan transporteres ud af leveren, som beskrevet ovenfor

Cholin findes i æg, lever, rejer, tun, laks, oksekød og kan dannes i kroppen ud fra aminosyren metionin. Metionin findes i kød, fisk og mejeriprodukter og lidt i grøntsager.

Det var det: den perfekte behandling mod NASH fedtlever sygdomVideoer om Sukker

The Secrets of Sugar - CBC News Video nedenfor

Fructose is POISON: Sugar the Bitter Truth. Video nedenfor

Fructose is POISON: Sugar the Bitter Truth
Video med biokemisk dokumentation vedr sukker og frugtsukker. Dr. Lustig Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, california university, explores the damage caused by sugary food.

​Global fedme & diabetes epidemi
Sukker er den store bandit

Den store sukker indtagelse, er den helt store bandit i den globale fedme og diabetes epidemi, som er en katastrofe i USA og er ved at være det i Danmark.

Som nævnt tidligere forårsager sukker desuden en lang række andre sygdomme, herunder hjerte-kar, blodprop og kræft, som udgør de 2 største dødsårsager i Danmark og USA.

De største helbreds problemer i dag er relateret til kosten og det er kostens indhold af: Sukker, andre hurtige kulhydrater (hvidt brød, hvide ris, pizza, pasta), fler-umættet omega-6 fedt, hydrogeneret vegetabilsk fedt (hærdet fedt, trans fedt) som margarine, som er de helt store syndere.

USA's fedme og diabetes epidemi skyldes i høj grad stor indtagelse af sukker. En epidemi som har bredt sig globalt og som også er kommet til danmark. Sukker og kulhydrat holdig kost er en FED kost

Med i helbreds problemerne, er at vi får alt for lidt mættet fedt, for lidt kolesterol og for lidt fler-umættet omega-3 fedt (fiske olie).

Ud over kosten er der også de læge-påførte helbredsproblemer, som de negative effekter af kolesterol medicin, som man helt misforstået, prøver at pådutte befolkningen. Danmark har en tvivlsom verdens record i denne medicin, 600.000 danskere får kolesterol nedsættende medicin uden grund. Se siden om kolesterol

Da sukker er den helt store synder i helbreds problemerne, og lige så giftigt som alkohol, kalorie for kalorie, så burde der være anbefalede grænser for indtagelse af sukker, lige som for alkohol. Så lad os se på det.

Anbefalet indtagelse af sukker, frugtsukker og alkohol
Desværre har fødevare-styrelsen ikke sat en rimelig daglig anbefalet indtagelse for frugtsukker, lige som for alkohol.
De har sat nogle alt for høje vejledninger, helt ude af trit med den tilgængelige viden (se længere nede).

Fødevare-styrelsen har heller ikke meget hjælp at hente fra såkaldte eksperter.
Formanden for ernærings rådet (rådet nu nedlagt), Arne Astrup, fremsatte påstand om at sukker ikke feder

En udtalelse der var meget belejligt for Danisco sukkerfabrik, som da også havde financieret undersøgelse med 7 mill. Først 6½ år senere blev Arne Astrup nødt til at trække udtalelsen tilbage og meddelte i 2003 at sukker alligevel feder.

Senere var den gal igen, nu var det øl, som ikke feder, udtalte Arne Astrup. Den undersøgelse var ikke overraskende betalt af bryggerier.

Anbefalet mængde Alkohol
Drik kun den anbefalede mængde alkohol dvs 2 genstande dagligt for kvinder og 3 for mænd, det kender vi.

En genstand er 15 ml ren alkohol eller 12 gram. Så for kvinder er den anbefalede alkohol mængde daglig 24 g og for mænd 36 g. alkohol.
Husk frugtsukker og alkohol er lige giftigt Kalorie for Kalorie. Så 1 cal alkohol er lige så giftig som 1 cal frugtsukker.


Hvad er så en rimelig anbefalet mængde sukker?
Hvad er så en rimelig anbefalet mængde sukker og frugtsukker pr. dag? Husk frugtsukker og alkohol er lige giftigt Kalorie for Kalorie!

Hvor er der en rimelig anbefaling, der skulle hedde:
Spis kun x antal gram sukker eller frugtsukker dagligt, har du set det nogen steder.
Der er ikke meget hjælp at hente fra fødevare-styrelsen, som har sat en alt for høj grænse (se længere nede).

OK, her er noget fra USA som dagligt indtager 109 g. sukker pr person i gennemsnit og hvor denne sukker indtagelse er en kæmpe katastrofe.

Den amerikanske hjerte forening (American Heart Organisation) har anbefalet at nedsætte sukker indtagelsen og har angivet en anbefalet grænse for daglig indtagelse af sukker på 100 cal for kvinder og 150 cal for mænd. Der er ca. 4 cal pr. gram sukker så hvis du dividerer med 4 får du 25 g (kvinder) og 37 g. sukker for mænd.

Som du ser er denne anbefalede mængde sukker fra USA samme mængde alkohol i gram, som vi har i danmark.

Bemærkelsesværdigt og stor kredit at den amerikanske hjerte forening tør sætte nogle grænser. Der er generelt kæmpe kræfter fra industrien mod alt der nedsætter deres indtjening.

Som nævnt er det frugtsukker delen, der er det slemme og det udgør halvdelen af sukkeret vægtmæssigt, så USA's grænser svarer til 12 g (48 cal) frugtsukker for kvinder og 18 g (72cal) for mænd.

Så disse grænser for frugtsukker er lavere end vores grænser for alkohol: 24 g alkohol (168 cal) for kvinder og 36 g alkohol (252 cal) for mænd (7 cal/g alkohol).

Chocking - fødevare-styrelsen
I denne pdf pjece fra fødevare-styrelsen og på denne side, angives at sukker op til 55 g for kvinder og 70 g. for mænd og 30-40 g for børnehave børn, eller max 10% af kalorie indtaget fra sukker, er sund kost. Samtidig fremgår intet vedr frugtsukker. Sørgeligt af vores officielle institution vedr. levnedsmidler ikke kan finde ud af at give ordentlig vejledning og sætter ALT for høje grænser. Desuden slet ikke berører frugtsukkeret, som er det giftige.


Børns indtagelse af sukker
I denne pjece omtales børns sukker indtagelse: Sukker Fakta
Børns sukkerindtagelse er chokkerende og endnu højere end den høje grænse fødevare-styrelsen har sat.


1 dåse Cola - 35 g. sukker
1 alm dåse Cola (33 cl) indeholder 35 g. sukker, hvor frugtsukker udgør ca 55%, fordi der bruges high fructose corn sirup (majs sirup) med ekstra meget og frit frugtsukker. Cola er ekstrem sød, fordi frugtsukker er mere sødt end alm. sukker.
Så med 1 dåse cola, har du fået mere end din daglige ration af frugtsukker...... men der er sukker i utrolig mange ting.

½ liter cola daglig 53g sukker - 19 kg.
sukker pr år - svarer til 10 kg. fedt


Sukker & frugtsukker i mange ting
Du finder sukker overalt når du handler. Selvfølgelig alle former for slik, kage, brød, rugbrød, drikke og frugt yogurt, mælkesnitte, frugt stang, frugt, juice, sodavand, kakaomælk, morgenmads produkter til børn !!!, ketchup, Syltede agurker, sennep, syltetøj, Dild-saucen, remoulade, saftevand, honning og meget meget mere. Det gælder selvfølgelig ikke de ting, der er kunstigt sødet, det er så en anden gift (aspartam) og en anden historie.
Kig på deklarationen. Husk at af alm. sukker er halvdelen frugtsukker, som er det skadelige.


Morgenmads Dødslisten - Morgenmad med Sukker

Morgenmads dødslisten
Morgenmad med masser af sukker er ikke mad for mennesker - slet ikke for børn. Vær opmærksom på at stort set alle morgenmads produkter har tilsat alm. sukker i store mængder udover stivelses indholdet. De meget sukker holdige morgenmads produkter, må betegnes som rent slik. Hvis man oven i det hælder sukker på bliver det endnu værre. Det er simpelhen ikke mad for mennesker.

Her er morgenmads dødslisten med de værste først:
Frosties 37% sukker
Guldkorn 35% sukker
Crüsli chokolade 30% sukker.
Kellogg's All-Bran 22% sukker
Cheerios 21% sukker
Bran Flakes (coop) 18% sukker
Bran Flakes (urtekram) 15% sukker
Fuldkorn (special K) 13% sukker
Havre Flakes (axa) 12% sukker
Havre Fras (quaker) 11% sukker

Morgenmad tilbehør dødsliste
Sukker selvfølgelig = 100% sukker
Honning 82% sukker
Syltetøj op til 67% sukker
Rosiner 65% sukker
Pålægs chokolade 62% sukker
Nutella 56% sukker
Ren tørret banan, ikke stegt 28 % sukker hveraf 12% total frugtsukker
Tørret frugt mix måske 50% afhængig af frugttype og tilsat ekstra sukker ud over det naturlige i frugten.

Drikke yoghurt 12% sukker
Frugt yoghurt 10% sukker
Juice 10% sukker
Cacao mælk 9,5% sukker
Müsli - pas på sukker indhold, enten tilsat sukker eller sukker i tørret frugt som rosiner.

Du kan lave din egen sunde Müsli uden sukker, kun med havre og hvede flager og hakkede nødder og mandler.

Acceptable Morgenmads produkter med max 10% sukker (bedste først):
Ota Solgryn, Havregryn 1%
Rug Fras Quaker 3,7%
Fibre Flakes (urtekram) 6,8%
Kellogg's Corn Flakes 8%
Bran Flakes (sund fornuft) 8%
Havrefras 9,9%
Fitness (Nestle) 10%


Sund morgenmad
Havregryn, Ota Solgryn har 1% sukker, 10% fibre, 13% protein, vitaminer og mineraler og det eneste man bør indtage af kulhydrater (og tilbyde børn), sammen med groft brød og rugbrød.

Et ordentligt morgenmåltid kan derudover bestå af mælkeprodukter, så fede som muligt (for at få sunde kalorier), sødmælk, yoghurt uden sukker, ost, smør, æg, bacon, kød eller kødpålæg, stegt laks, grøntsager fx. tomat, agurk mm og 1 stk. frugt.

Husk mættet fedt mætter i lang tid og feder ikke. Vi har desuden brug for mættet fedt og kolesterol, ikke mindst børn har brug for det. Hurtige kulhydrater som sukker og corn flakes med sukker på, feder og mætter ikke i lang tid og giver store svingninger i blodsukkeret.

Det er sund fornuft at erstatte sukker og de hurtige kulhydrater med grove kulhydrater, fede mælkeprodukter, æg, kød og grønt. Det er sund kost og giver et stabilt blodsukker, mæthed lang tid, en sund krop, velvære og god indlæring.

Skummet mælk: det er meningsløst af fjerne det meget sunde mælkefedt fra mælk. Fedt feder ikke, det mætter og slanker dermed. Er du bange for at blive for tyk, er det kulhydrater, først og fremmest sukker, du skal skære ned på. Det er kulhydrater der er en fed kost.

Store svingninger i blodsukker
Det meget sukkerholdige og fiberfattige morgenmad er simpelthen ikke mad for mennesker og især ikke for børn. Det er meget hurtige kulhydrater som optages hurtigt, får blodsukkeret til at stige lynhurtigt, for at falde 1-2 timer senere under normalt niveau (på grund af stor insulin frigivelse). Blodsukker under niveau, giver træthed, sult, irritabilitet, aggresivitet, ukoncentration, dårlig indlæring.

Det eneste man tænker på er at få noget at spise, helst sukker og så er det nemt at tage en chokolade bar, wienerbrød eller cola. Så kører karusellen igen med hurtig stigning i blodsukker og fald senere.

Svingningerne i blodsukker og insulin medfører med tiden diabetes, insulin resistens og fedme.
Derudover er sukkeret giftigt som forklaret tidligere, medførende endnu mere fedme og alverdens problemer.

Hvad er sundest:  Whisky - Juice - Cola?

Juice eller whisky - hvad er sundest?


Uden at blinke og tænke over det, vil du nok sige Juice, for det er jo presset frugt og frugt er jo godt, ikke (tror man).

Men lad os se lidt nærmere på det. Husk at frugtsukker og alkohol er lige giftigt Kalorie for Kalorie!

Et glas juice på 225 ml indholder 22 g sukker, idet jeg regner med ca 10% sukker, total 89 cal. hvoraf 11 g er frugtsukker svarende til 44.5 Cal. (4,06 cal/g).

1 whisky 4 cl. (1 genstand) = 12 g ren alkohol 89 cal (7 cal/g).

Kalorie mæssigt er der det samme i whisky'en og 1 glas juice.
Gift mæssigt er det frugtsukker delen i juicen, der er lige så giftig som alkohol og der er 44,5 cal i fra frugtsukkeret, mens whisky har 89 cal fra alkohol. Whisky'en er altså dobbelt så giftig og du skal op på 450 ml juice eller 2 glas juice for at få samme giftighed som en genstand.

Juicen har også lidt fibre, lidt mineraler, vitaminer, plante flavonoider (plante farvestoffer) som er anti-oxidanter samt druesukker som udgør resten af calorierne.

0,45 L Juice svarer til 1 genstand
I Levergiftighed svarer 1 genstand whisky til 2 glas juice (0,45 liter). Juicen er lidt sundere på grund af andre ting end frugtsukker, men indeholder så dobbelt så mange calorier, nemlig total 178 cal hvor 1 genstand whisky indeholdt 89 cal. Halvdelen af sukkeret i juice er eller bliver til glucose som får blodsukkeret til at stige.. og falde efter 1-2 timer. Giver sultne utidige og ukoncentrerede ADHD børn.

0,45 liter Cola svarer til 1 genstand
Vedr. Cola, så svarer knap ½ liter (450 ml) alm Cola til 1 genstand i lever giftighed. Cola har lidt mere sukker (10,6%) end juice og der er overvægt af fruktose (55%) i cola svarende til 105 cal fra frugtose. Cola'en har ingen fordele frem for Whisky, tværtimod den indeholder betydeligt flere calorier, totalt 53 g sukker svarende til 191 cal, hvor 1 genstand whisky indeholdt 89 cal.

Flere artikler om Sukker-Kulhydrat-Diabetes

Moderne Diabetes beh.

Moderne Diabetes Håndtering er reduktion af kulhydrater og insulin. Læs mere....

Om Diabetes

Om Diabetes, Blodsukker og Insulin, Det Grundlæggende. Læs mere....

Forbrænding fedt

Forbrænding af kulhydrater og fedt – Om Ketose og Keto-Acidose. Læs mere...

Referencer om Sukker - Kulhydrat - Diabetes

Diabetes

1. Sukkersyge. på Wikipedia

2. Den Nationale Kosthåndbog. Diabetesdiæt

3. Diabetes foreningen anbefaler masser af grove kulhydrater

4. WHO Diabetes 2 fremtidsprognose

5. Diabetes mellitus type 1 - på Wiki

6. Diabetes mellitus type 2 - på Wikipedia

7. Om Diabetes på svensk: kostdoctorn.se

8. Diabetes 1 - nedsæt Insulin forbruget. kostdoctorn.se

9. Diabetes 2 - nedsæt Insulin forbruget. kostdoctorn.se

10. Diabetic Cookery - download bog

11. Moderne diabetes håndtering. fra Lowcarbdownunder.com.au

12. Blodsukker målinger på netdoktor.dk

14. Insulin – et tveægget sværd

15. How Much Glucose Does Your Brain Really Need?

Ketose & forbrænding

16. Ketogenesis på Wikipedia

17. Ketogenic Diet på Wikipedia

18. Diabetesisk syreforgiftning - Netdoktor

19. Diabetic ketoacidosis på Wikipedia

20. Is Ketosis Dangerous - på EatingAcademy?

21. Ketoacidosis versus Ketosis. Dangerous?

22. How Long Can You Live Off Your Body Fat?

23. Energi omsætning. Metabolisk syndrom - på EatingAcademy

24. LCHF kost på denne blog, Low Carb High Fat, Lav kulhydrat høj Fedt kost

Beta-celler & Regenerering

25. Can Beta Cells Be Healed?

26. Beta cell regeneration

27. Diabetes researchers track cells’ ability to regenerate

28. Regeneration of Insulin-Producing Cells in the Pancreas: A New Hope for Diabetic Treatment

29. New potential way to regenerate beta cells in type 1 diabetes revealed

Sukker

30. Sukker er skadeligt artikel på Videnskab.dk:

31. Sukker (sukrose) på Wikipedia

32. Sucrose (sukker). Engelsk på Wikipedia

33. Glukose (druesukker, blodsukker) på Wikipedia

34. Glucose (druesukker, blodsukker) Engelsk Wikipedia

35. Frugtsukker, Fruktose på Wikipedia

36. Fructose. Engelsk på Wikipedia

37. Honning på Wiki

38. brun farin

39. Om sukker fra Dansukker (pdf)

40. Table of Fruits and Sugars. Sugar Content of Fruit

42. Sugar 101. Den amerikanske hjerte forening (American Heart Organisation)

43. Arne Astrup, påstand om at "sukker ikke feder"

44. Arne Astrup, påstand, nu var det øl, som ikke feder

45. Du er måske for sød. Pjece om sukker. fødevare-styrelsen. pdf

46. Sukker. Fødevarestyrelsen

47. Du er måske for sød. Pjece om sukker. fødevare-styrelsen. pdf

48. Sukker Fakta. Børns sukker indtagelse. Fødevarestyrelsen (pdf)

Videoer om Sukker-Kulhydrat-Diabetes

49. The Secrets of Sugar - CBC News.
https://www.youtube.com/watch?v=xDaYa0AB8TQ

50. Fructose is POISON: Sugar the Bitter Truth
Prof. R. Lustig, MD, University of California
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

51. The Skinny on Obesity. University of California Flere videoer http://www.uctv.tv/skinny-on-obesity/

52. Medical aspects of the low carbohydrate lifestyle
Prof. Tim Noakes (fra Lowcarbdownunder.com.au ), (tidligere type 2)
https://www.youtube.com/watch?v=fL5-9ZxamXc

53. LCHF to manage Diabetes Dr. Troy Stapleton (fra Lowcarbdownunder.com.au ), (type 1 diabetiker)
https://www.youtube.com/watch?v=SI5l6NqVYw0
HASHTAGS: ​​
#NASHleversygdom
#NOVONASH
#NOVOleversygdom


Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk