Naturligvis kan Diabetes 2 helbredes - eneste rigtige behandling er lavkulhydrat Kost

Dette er del 2 af 2 ==> Gå tilbage til del 1

Stop Diabetes medicin Vanviddet - Medicin har aldrig helbredt Diabetes - Kun kosten kan helbrede Diabetes

Vanvid at behandle type 2 diabetes med yderligere insulin og anbefale kulhydrat rig kost. I forvejen er kroppens insulin produktion tårnhøj og tilførsel af yderligere insulin som medicin, er vanvid .... og skadeligt!?

Diabetes 2 er en sygdom i blodkarrenes indre overflade overalt i kroppen, med årsag i forhøjet blod insulin (også kaldet insulin resistens). Den forhøjede insulin laver de typiske diabetes 2 følgeskader som alle skyldes disse skader i blodkar med inflammation og fedtindlejring (insulin er et fedt lejrende hormon) i blodkar væggene.

Blodkar skaderne fra Insulin resistensen, er årsagen til åreforkalking, dårligt blodomløb, blodprop, hjertetilfælde og skader på nyre og øjne, alzheimers. Hos kvinder PCOS (polycystisk ovarie) og hos mænd, rejsningsproblem.

Det er de typiske diabetes 2 følge-sygdomme og det startede flere år før diabetes diagnosen! (se min artikel vedr insulin resistens og dens skader diabetes del 1)

Insulin resistens og den efterfølgende diabetes 2, kommer af kulhydrat rig kost - særligt slemt er de mange unødige mellemmåltider med kulhydrat.

Årsagen til diabetes 2 er simpel og helbredelse er lige så simpel: Fjern årsagen

Lavkulhydrat kost er eneste helbredelse for insulin resistens og dermed Diabetes 2

Du har brug for særlig mange kulhydrater og der er ingen grund til at du skal fylde dig med kulhydrater - netop det du ikke kan tåle.

Som diabetes 2 kan du ikke tåle kulhydrat, som er årsagen til din insulin resistens og dermed diabetes 2. Hvorfor i alverden skal du spise noget du ikke kan tåle? og hvorfor anbefaler alle en kulhydrat rig kost til diabetes 1 og 2 - HVORFOR?

Det er total gak i låget, at du som diabetiker 1 og 2, får at vide af læger, diætister og diabetes skolerne, at du skal spise masser af kulhydrat, netop det du ikke kan tåle! - hvor er logikken og fornuften?

Du har ikke brug for meget kulhydrat og kan selvfølgelig reducere insulin forbruget (misbruget) betragteligt ved at spise mindre kulhydrat.

• Ved type 1 kan du reducere insulin misbruget til ca. halvdelen
• Ved type 2 kan du helt droppe al insulin og metformin.

Ved begge typer skal ændringer foretages over et par uger, hvor du reducerer kulhydrater samtidig med du reducere medicin. Du skal nøje følge blodsukkeret.

Men ingen er interesseret i at fortælle dig, at du kan nedsætte medicin misbruget, fordi insulin på verdensplan, er det mest profitable lægemiddel og intet medicinal firma er interesseret i at informere læger, diætister, diabetes foreningen og DIG om korrekt og sund kost til diabetikere, der betyder mindre insulin forbrug.

Hvis du vil helbredes for diabetes 2 skal du IKKE følge det officielle sundheds systems fejlagtige kost anbefalinger

Den eneste rigtige behandling af diabetes 1 og 2, er reducering af kulhydrater og dermed reduktion af Insulin misbruget

Du kan nemt forebygge og helbrede insulin resistens, diabetes 2 og dermed hjertekar sygdom og det er meget enkelt: spis lavkulhydrat kost og undgå de mange mellemmåltider der får blodsukkeret til at stige konstant over dagen.

Spis gerne det sunde fedt, men undgå de giftige omega-6 holdige olier: solsikke, majs, madolie, becel, vindruekerne, rapsolie, margarine og hærdet vegetabilsk fedt.


Den traditionelle behandling af diabetes er forkert og skadelig for DIG som diabetiker, fordi med masser af kulhydrat kræves, at du også tager meget insulin og du kan ikke kontrollere blodsukkeret tilstrækkeligt og du kan ikke undgå at blodsukkeret og insulin i blodet kommer op i det røde felt nogle gange, der hvor det skader kroppen, blodkarrene, hjernen, øjnene, blodforsyningen i ekstremiteter, nyrerne og giver hjerte kar sygdomme, blodprop og alzheimers.

Selv med en kontroleret traditionel behandling, vil du med tiden få diabetes komplikationer, fordi den anbefalede kost og behandling ikke kan holde et sundt blodsukkerniveau. De alvorligste forandringer skyldes forhøjet blodinsulin niveau, som slet ikke måles. 

De autoriserede forstokkede behandlere må se at vågne op og tænke selvstændigt og begynde at arbejde FOR patienten og ikke anbefale noget der skader patienten. Sundhed er ikke at tækkes medicinal firmaeren og promovere deres produkter. sundhed drejer sig om at gøre det bedste for patienten og vejlede ordentligt.

De må frigøre sig fra en forstokket tankegang og frigøre sig fra medicinal industrien, som ingen interesse har i, at du skal nedsætte insulin forbruget.


En diabetiker på kulhydrat misbrug, er fanget i et jerngreb af insulin misbrug, de får at vide de skal spise masser af kulhydrat og følgelig er de nødt til at bruge masser af insulin for at kompensere for den megen kulhydrat, som de ikke kan tåle.
Samtidig er det svært at holde et stabilt blodsukker, med de skadelige virkninger det har.

Du må selv tage hånd om din Sundhed
De autoriserede forstokkede behandlere gider ikke sætte sig ind i en ordentlig diabetes håndtering og inden de vågner op om måske 10 år og du er død af hjertekar sygdom, så må du selv tage affære og tage hånd om din egen sundhed og selv starte på en moderne diabetes håndtering.

Ved at reducerer kulhydrat indtagelsen, kan du reducere insulin misbruget, det er jo simpelt og logisk.

Er du type 2, kan du med reduceret kulhydrat indtagelse alene, komme ud af metformin og insulin misbruget - og vigtigt helbrede insulin resistensen som er ansvarlig for skaderne - herved helbreder du automatisk diabetes 2, som blot er et symptom på insulin resistens. 

Er du type 1 eller 1½, kan du reducere insulin misbruget til måske under halvdelen alene med en korrekt og sund kost med lav kulhydrat og dermed få et meget mere stabilt og pænt blodsukker niveau, hvorfor du fuldstændig eliminerer komplikationer.

Det kommer an på hvor lidt kulhydrat du spiser og hvor meget insulin du selv producerer (jfr. type 1½).... samt om din bugspytkirtel kan komme op i højere omdrejninger, hvilket selvfølgelig er muligt.

Alle har en stor fordel i at reducere kulhydrat indtagelsen også ikke diabetes 2 og dermed reducere blodets insulin niveau og helbrede insulin resistensen som diabetes 2 har og som mange ikke ved de har.

​Disse 2 måltider siger det hele

Lægen Andreas Eenfeldt (c/o kostdoctorn.se) har målt sit blodsukker mange gange over 6 timer efter indtagelser af disse 2 måltider på forskellige dage. Blodsukker niveauet siger alt om kost og diabetes.

Det sunde måltid med bøf, grøntsager og fed bearnaise sauce giver et meget stabilt blodsukker og god mæthed lang tid. 

Sidder du ned???
Det usunde kulhydrat rige "slik måltid", blev serveret til en læge kongres om fedme, som Læge Andreas Eenfelt deltog i. Slik måltidet giver et højt blodsukker i løbet af en time og et lavt blodsukker 3-4 timer efter indtagelse, som følge af stor insulin produktion, som arbejder på højtryk for at få blodsukkeret ned - og typisk kommer det under normal niveau - det er her her man føler sult og træthed, så man lige skal have lidt mere slik eller kage for at klare den. 

​Insulin svingningerne er ikke med her, men slik måltidet giver store insulin svingninger. Både højt blodsukker og højt insulin niveau er skadeligt og den direkte vej til diabetes 2.

De Rigtige kostråd som de burde være

DE RIGTIGE KOSTRÅD
Du kan lige så godt få chokket nu!
Intet menneske på denne jord har brug for særlig meget kulhydrat, du har ikke brug for en kost indeholdende store mængder sukker, slik, kage eller masser af kulhydrater som groft brød, rugbrød, hvidt brød, ris, kartofler, pasta og pizza!

Alle, ikke mindst diabetikere, vil have stor glæde af at leve på en kulhydrat fattig og mere fedtrig kost og dermed sund kost, for at undgå insulin resistens, fedme, diabetes 2, hjerte-kar, åreforkalkning, blodprop, hjertetilfælde, cancer og en lang række andre sygdomme.

Se min artikel diabetes del 1 om hvordan forhøjet insulin i blodet, skader blodkarrene, som er det alvorligste ved insulin resistens og diabetes 2 og det der er ansvarlig for åreforkalning mm. = diabetes mange følgevirkninger.

Du kan nemt forebygge og helbrede insulin resistens, diabetes 2 og dermed hjertekar sygdom og det er meget enkelt: spis lavkulhydrat kost og undgå de mange mellemmåltider der får blodsukkeret til at stige konstant over dagen.

Vi er ikke designet til at spise masser af kulhydrater. Vi har i vores 3 mill års udvikling ikke spist meget kulhydrat, først da vi for ca. 10.000 år siden begyndte at dyrke korn og ris. Helt galt gik det da man opfandt madpyramiden for 30 år siden, hvor man, uden dokumentation, anbefalede masser af kulhydrater som bunden af en mad-pyramide.

Endvidere den usunde kulhydrat kultur der har bredt sig i det moderne samfund, med chips, popcorn, slik, kage og ikke mindst COLA og andet sodavand, som skal indtages konstant hele dagen. Det er den 100% sikre vej til diabetes 2.

Er du ikke diabetiker endnu, bliver du type 2 inden længe, hvis du fortsætter med at vælte dig i kulhydrater. Du er formentlig allerede insulin resistens og på vej til diabetes 2 og skader på dine blodkar er allerede begyndt for flere år siden.

Vores krop kan ikke klare al den kulhydrat. Vi er designet til at spise kød og fedt, fisk, snegle, rødder, vilde grøntsager & vild frugt (lavt sukker), muslinger, smådyr, bær samt en mammut, rensdyr eller hjort i ny og næ = stenalder kost.


Som diabetiker kan du ikke tåle kulhydrat hvorfor i alverden skal du spise noget du ikke kan tåle? - HVORFOR? - og hvorfor skal diabetes skolerne anbefale en kulhydratrig kost?

Kan det være fordi insulin industrien i Danmark startede i 1923 med nordisk insulin laboratorium (senere Novo) - og alt er gennem mange år infiltreret med ideen om, at man kun kan behandle diabetes med medicin, for det er et medicinals firma's opgave at sælge medicin!

Når det drejer sig om diabetes 2 kan man ikke behandle sig til helbredelse med medicin. Den eneste logiske, rigtige og fornuftige behandling, er at fjerne årsagen: insulin resistens forårsaget af overdrevet indtagelse af kulhydrater.

Gå over til Lav Kulhydrat Kost - LCHF


Gå over til lav kulhydrat kost - LCHF
Du kan få et meget bedre liv, livskvalitet og mindre sygdom og følgesygdom og omvende Insulin Resistens og helbrede Diabetes 2, ved at gå over til en kulhydrat fattig kost (LCHF Low Carb High Fat).

Det er simpelt, du erstatter kulhydraterne med fedt, mens proteinerne skal forblive ca. det samme (ca. 1-1,5 g pr. kg legemsvægt). Du supplerer med masser af salater og grøntsager med lavt glucæmisk index. Frugt indeholder sukker (ca. halvt frugtsukker, som er giftigt og halvt glucose som du ikke kan tåle), så det holder du dig fra i store mængder. 1-2 stk frugt daglig er OK. 

Vi har simpelthen ikke brug for ret meget kulhydrat. Det meste af energien du skal bruge til muskler og hjerne, kan kommer fra andet end glucose. Når det gælder hjernen, så kan den nøjes med 25% glucose og resten keton stoffer som den bedre kan lide.

Vore energi leverandør, mitokondrierne som findes i alle dine celler, har simpelthen 2 forskelllige måder at levere energi på, baseret på enten Glucose eller Keton stoffer fra fedt nedbrydning.

Vi kan klare os med 30 g. total kulhydrat daglig eller mindre, hvilket er det niveau de hårdkogte LCHF folk kører på.

Det er faktisk svært helt at undgå kulhydrater og det skal du heller ikke, du skal blot reducere det kraftigt. Du får noget kulhydrat via grøntsager, nødder, frugt og mælke produkter, som du kan danne glucose fra.

Du kan desuden danne glucose fra proteinerne du spiser og du kan omdanne ca 10% af fedtet (glycerol molekylet) du spiser (eller fra fedtdepot) til glucose. Fedtstofferne udgør den helt store energi kilde, der er ca. dobbelt så mange kalorier i fedt som i kulhydrat og protein og fedt er et glimrende næringstof for mennesker generelt og også for diabetikere.

LCHF for begyndere - lille vejledning
Vil du gerne spise rigtig mad og samtidig tabe dig i vægt og forbedre din sundhed - uden at være sulten?  ....og blive af med Diabetes 2 og medicin fri .. og reducere dit insulin forbrug ved Diabetes 1

Her er en PDF om LCHF Kost fra Kostdoktorn.se
LCHF-for-begynder (højreklik og download)

Min artikel om ​LCHF KOST - LOW CARP HIGH FAT
Lav kulhydrat, høj fedt holdig kost. Se her om LCHF Kost.

Kosttilskud ved Diabetes

​Diabetes 2 er en vascular sygdom (blodkar) forårsaget af forhøjet insulin i blodet, med følgende skader i alle blodkar overalt i kroppen. Det forhøjede insulin bevirker en inflammatorisk process i blodkarrenes indre overflade med fedtaflejring (du husker at insulin er et fedtlejrende hormon). Insulinet er årsagen til hjerte-kar sygdom med åreforkalking, blodprop, hjertetilfælde.

​Du kan nemt forebygge og helbrede insulin resistens, diabetes 2 og dermed hjertekar sygdom og det er meget enkelt: spis lavkulhydrat kost og undgå de mange mellemmåltider der får blodsukkeret til at stige konstant over dagen.

​Det siger sig selv, at det er særligt vigtigt at spise en anti-inflammatorisk kost med tilhørende kosttilskud for at modvirke de inflammatoriske processer. Man behøver ikke være professor for at se det. Det aller vigtigste er selvfølgelig at gå over til lavkulhydrat for at undgå skader efter den forhøjede insulin. 

Den anti-inflammatoriske kost er identisk med kosten til forebyggelse og helbredelse af hjerte-kar sygdom, som jo netop er forårsaget af forhøjet insulin.

Du kan tjekke min artikel om hjerte-kar sygdom og blodprop


Jeg kan kort opridse hvad enhver kost der fremmer sundhed for alle, består af:

• Lavkulhydrat, det er du selvfølgelig allerede i gang med, men det gælder alle.
Rigeligt med grøntsager af forskellig farve.
Drop alle omega-6 holdige olier (de er inflammatoriske, og giftige især hvis de steges i).
Du skal have mere omega-3 fiskeolie.
• Det sunde fedt: oliven og avocado olie, smør, kokos, fedt på kødet
Muti-vitamin tablet (2 daglig er normal dosis) af mærket Omnimin (fra biosym) fås alle steder.
Exstra D-vit er vigtig, tag roligt 80-100 mikrogram
• K2 vitamin 180 mikrogram daglig (der er 100 mikrogram i omnimin 2 tabl daglig, så du bør tage en ekstra 90 mikrogram K2 vitamin, som fås i Matas).

• Ikke for meget Kalk, kun det anbefalede 800 mg daglig incl det der er i kosten, mange får for meget kalk og for lidt magnesium. Kalk er inflammatorisk over anbefalet niveau og aflejrer sig i bløddele og blodkar væggene hvis du får for meget kalk og for lidt K2 vitamin og Magnesium. Uden K2 vitamin, kan kalken ikke finde ud af hvor det skal være, nemlig knogler og lejrer sig alle steder. Hvorfor tror du det hedder åreforkalkning?

Du kan leve af dit kropsfedt

Du kan leve af dit kropsfedt
At kunne bruge fedt og forbrænde det til energi for kroppen er simpelthen designet ind i kroppens funktion, til brug i perioder hvor der ingen mad er.

Hvis du har meget fedt kan du leve af dine fedt depoter, uden at spise noget overhovedet.

Et ekstremt eksempel er Angus Barbieri, som besluttede sig for en slankekur. Han spiste ikke noget i 382 dage, den længste faste der er kendt. Han gik fra 214 kg to 81 kg. Det var overvåget af en læge og han fik den nødvendige væske og salte.

Et eksempel fra dyrenes verden er isbjørnen, som i knappe perioder kan gå flere måneder uden mad, hvor den tærer på kroppens fedtreserver og noget af muskulaturen, som den forbrænder til energi for kroppen.

Vi skal ikke tære på vores muskulatur, derfor har vi brug for konstant tilførsel af mad, men vi kan bruge af vores fedtreserver.... eller fedt i kosten.

Ved fedtstoffernes nedbrydning dannes keton stoffer som er glimrende næring til dine celler, muskler og hjerne. Op til ca 75% af hjernens energi forbrug kan komme fra ketonstoffer, mens ca. 25% skal være i form af glucose. Mere om kulhydrat og fedt forbrændingen her...


Fedtet skal være det sunde fedt dvs. mættet fedt fra smør, kokosolie, oliven olie, avocado olie og fedt på kødet og fedt i fede mælke produkter. IKKE det skadelige fler-umættet omega-6 fra solsikke, majs, soja, becel, margarine som hjerteforeningen, fødevarestyrelsen og TV-kokkene markedsfører.

Jamen er fedt ikke usundt?
Absolut IKKE, det er mange års fedt forskrækkelse og misinformation om fedt især mættet fedt, kolesterol og smør, der går igen i diætisternes anbefalinger. Informationen er endnu ikke nået ud til diabetes foreningen, hjerteforeningen, fødevarestyrelsen

Det sunde fedt dvs mættet fedt, smør, kokos olie, enkelt umættet oliven olie samt kolesterol er sundt og livsnødvendigt for alle, også diabetikere (og diætister!) - UANSET HVAD DU HAR FÅET AT VIDE!


Dine fedtdepoter består af tri-glycerider og de enkelte fedtsyrer er hovedsaglig mættede fedtsyrer og oliven olie fedtsyren Oleinsyre.

Samme sammensætning som dine celle membraner og som mælkefedtet, fra din mors mælk, da du pattede. Derfor er der intet mærkeligt i at netop disse fedtstoffer er sunde.

Det mærkelige er at industrien og de officielle sundheds myndigheder i mange år har prøvet at bilde dig ind at kraftigt kemisk forarbejdet hærdet vegetabilsk fedt (= margarine) og fler umættet fedt = skadelige omega-6 vegetabilske, olier er sundt.

Det eneste usunde fedt er de fler-umættede Omega-6 holdige vegetabilske olier (solsikke, majs, soja, becel) (udover de anbefalede 9 g daglig) samt transfedt som er i margarine og andre hærdede vegetablilske olier.

ALLE KAN LEVE PÅ EN LAV KULHYDRAT - HØJ FEDT KOST!
Alle mennesker kan leve på en lav kulhydrat & høj fedtholdig kost (LCHF kost) - og ISÆR diabetes patienter har stor gavn af dette.

Som diabetiker er målet naturligvis at holde et stabilt blodsukker, der ikke går op i det røde felt og som ikke går for lavt ned, endvidere er målet et godt helbred uden komplikationer på længere sigt og god livskvalitet... og det opnår du med så lidt kulhydrat og så lidt insulin som muligt.

Hvis du er diabetiker og kun spiser en smule kulhydrat og kan holde et normalt blodsukker niveau, uden at tage insulin, ER DU IKKE SYG! - og dermed får du heller ingen følgesygdomme.

OK, du kan ikke tåle så mange kulhydrater som andre og hvad så? ...så spiser du bare mindre.

VIGTIGT - gå langsomt frem
Jeg vil understrege igen, at hvis du ændrer din kost til lav kulhydrat kost, skal du du gøre det langsomt, med små skridt ad gangen, over et par uger og indtage mindre og mindre insulin i takt med indtagelse af mindre og mindre kulhydrat.

Du skal som du plejer måle dit blodsukker og lære hvordan du reagerer på mindre kulhydrat og du bør gøre det i samarbejde med din læge eller diætist.

Fedt er sund kost også for diabetikere

Fedt er sund kost for alle også for diabetikere, man kan ikke leve uden fedt, hvis du hører noget andet, er det vrøvl. Går man meget lav i kulhydrat indtagelse, fx. under 30 g. daglig kommer du i mild ketose, hvilket er en god tilstand, hvor du hovedsaglig forbrænder fedt til energi istedet for kulhydrater.

Ketose
En mild ketose som ved LCHF kost er ønskværdig, kroppen arbejder bedre sådan og er ikke farlig for nogen, heller ikke diabetikere, såfremt dit blodsukker er kontrolleret nogenlunde omkring det normale. Med lav kulhydrat og evt. med mild ketose holder du blodsukkeret meget stabilt.

Ketose er en tilstand hvor kroppen med en reduceret indtagelser af kulhydrater, typisk under 50 g daglig, går over til en grundlæggende anden form for forbrænding fra hovedsaglig at være afhængig af glucose som energi til hovedsaglig at bruge keton stoffer (beta-hydroxybutyrate produceret i leveren) som energi kilde. Det gælder både muskel- og hjerneceller, som begge fint kan bruge keton stoffer som energi.

Keto-Acidose er noget andet
Er dit blodsukker helt ude af kontrol, altså højt, kan man risikere at komme i keto-acidose som er en anden og alvorlig tilstand af ketose, hvor syre base balancen forrykkes. Et vigtigt tegn er hurtig vejrtrækning.

Læs Mere om forbrænding af fedt og kulhydrater og Ketose her: ketose og keto-acidose her...

Intermitterende faste - faste 12-16 timer dagligt

​Meget gerne spis efter intermitterende faste (midlertidig faste), dvs faste hovedparten af døgnet F.eks. ingen mad og kalorier i 12-16 timer. 12 timer er nemt, 16 er svært. Jeg er selv startet på først at spise kl. 10-11 om formiddagen, selvom jeg tit står op kl. 6-7. Det har jeg ingen problem med. Hvis man ikke spiser noget fra kl. 22 til kl. 10 er det 12 timer. Faste fra 19 til 10 er 15 timer.

Det er vist at intermitterende faste stimulerer fedtforbrænding og stimulerer mitokondrierne (cellens små kraftværker) og stabiliserer blodsukkeret.

Faste betyder også at dit insulin niveau er på lavest mulige, så længe du ikke spiser - og som du allerede ved at det højt insulin der er det skadelige (udførligt omtalt i del 1).

Artikel: Intermittent Fasting Instead of Insulin for Type 2 Diabetes
Artikel: Why Fasting Is Such a Powerful Treatment Strategy for Diabetes

Sverige er længere fremme - med sund kost til diabetes - Lavkulhydrat kost


Sverige er længere fremme - med sund kost til diabetes - Lavkulhydrat kost. De er heller ikke handikappet med en 90 år gammel insulin industri - der påvirker sundheden negativt.

I sverige er de længere fremme med kost, den sunde LCHF kost er nærmest ved at blive en hel folke bevægelse og mange har nu en anden opfattelse af kost end det du har fået at vide af de danske forstokkede diætister og det gælder også kost til diabetikere.

LCFH kost anbefales nu, siden 2011, af de svenske myndigheder som første valg til diabetikere, hvilket du kan læse på: Kostdoktorn.se

Læs om hvordan du kan nedsætte dit insulin forbrug på den svenske Kostdoctorn.se:
Diabetes 1 - nedsæt Insulin forbruget
Diabetes 2 - nedsæt Insulin forbruget


LCHF for begyndere - lille vejledning
Vil du gerne spise rigtig mad og samtidig tabe dig i vægt og forbedre din sundhed - uden at være sulten?  ....og blive af med Diabetes 2 og medicin fri .. og reducere dit insulin forbrug ved Diabetes 1

Her er en PDF om LCHF Kost fra Kostdoktorn.se
LCHF-for-begynder (højreklik og download)

STENALDER KOST
Stenalderkost (Paleo), som jeg omtaler her, er også ideel at kigge på som diabetiker, omend vanskeligere at følge, men kan give noget inspiration.

MODERNE HÅNDTERING AF DIABETES 1 & 2 med lav kulhydrat kost og Reduceret insulin forbrug - Video foredrag

Nedenfor 2 video'er om Moderne diabetes håndtering. Det er 2 læger fra Australien Lowcarbdownunder.com.au der holder foredrag. De forklarer meget godt og grundigt om den moderne diabetes håndtering for diabetes 1 og 2, med kost og reduceret insulin forbrug. 

1. Video nedenfor om hvordan kulhydrat ødelægger din krop og hvor meget alle kan opnå ved at reducere kulhydrat og gå over til LCHF (Low carb high fat).

Prof. Tim Noakes (tidligere type 2) - Medical aspects of the low carbohydrate lifestyle


Video 2 nedenfor: Foredrag "LCHF to manage Diabetes" Dr. Troy Stapleton, type 1 diabetiker, fortæller om hvordan han har reduceret kulhydrat og nedsat insulin forbruget kraftigt, ved at gå på lav kulhydrat kost.

Grafer nedenfor fra video 2: Dr. Troy's blodsukker målinger på sig selv 2 forskellige uger. Kurverne 1 og 2 taler for sig selv. Den traditionelle anbefalede kost til diabetes 1 (øverste graf) giver store svingninger i blodsukker (rød kurve) selvom patienten er velkontrolleret med insulin medicinering efter traditionel behandling (insulin i blodet er stiplet linie)
.
1 nedenfor med officielt anbefalet diabetes kost. Dette er den forkerte diabtes kost som anbefales til diabetikere af danske læger og diætister.
2 (nederst) graf over blodsukker med den gode sunde lav kulhydrat kost, LCHF

Ovenfor: den traditionelle forkerte diabetes kost som anbefales af diabetikere, danske læger og diætister, giver relativt store svingninger i blodsukker. 

Graf 2 Ovenfor: Graf over blodsukkeret ved at følge den gode og sunde kost LCHF (lav kulhydrat høj fedt). Denne kost giver et stabilt blodsukker som holder sig inden for de sunde niveauer samtidig med lavere insulin forbrug.

Den korrekte moderne kost til diabetikere LCHF, giver i Dr. Troy's egne målinger, et meget stabilt blodsukker omkring de 5 og stabilt insulin niveau og Insulin forbrug reduceret med mere end 50%.

Store svingninger i blodsukker og insulin giver skader på kroppen og komplikationer.

I Dr. Troy's tilfælde ( han har diabetes 1), kan han holde et stabilt blodsukker og reduceret insulin forbrug ved at spise lav kulhydrat kost høj fedt (LCHF) og dermed eliminerer han komplikationer fuldstændigt.

Hvis du vil helbredes for diabetes 2 er første skridt IKKE at følge det officielle sundheds systems fejlagtige kost anbefalinger. Se video nedenfor:

Læge Sarah Hallberg. Reversing Type 2 diabetes starts with ignoring the guidelines - TEDx Talks

Moderne diabetes behandling er en skandale

at fed mad er skyld i diabetes, er en af de alvorligste misforståelser i moderne medicin.

Læs denne artikel af Dr. Med Uffe Ravnskov i Politiken Moderne diabetesbehandling er en skandale

​Nå, politiken gider ikke have besøgende uden man skal betale. Så lader vi være at besøge politiken og finder artiklen her: http://www.sonjas-stoffskifteforum.info/showthread.php?t=11810

Uffe Ravnskov slutter af med (citat):
"Heldigvis har talrige diabetikere i Sverige fundet ud af, at de bliver raske og slanke uden medicin, hvis de lader brødet, kagerne, kartoflerne, chipsene og Coca-Colaen stå og i stedet fråser i kød, flæsk, æg og alle slags fede mejeriprodukter.

Hvordan ser det så ud i Danmark, flæskestegens fædreland? Man leder desværre forgæves på Diabetesforeningens hjemmeside efter en omtale af de mange studier, der har vist den kulhydratfattige diæts fordele, og når det gælder det mættede fedt, er det »same procedure as every year!«.
Uffe Ravnskov docent, dr. med"
(Om Uffe Ravnskov )

Jyllandsposten siger: Dansk diabetesbehandling er i topklasse - Danmark er Førende i diabetes behandlingen: "Det gælder systematisk opfølgning af patienterne, dataindsamling, vores diabetes-skoler, og hvor hurtig ny medicin indføres"

Det er sørgeligt at læse, når man kan konstatere at Danmark absolut ikke er førende inden for behandling og lægers forståelsen for diabetes 2 og de anbefalede forkerte kostråd! - "Hvor hurtigt ny medicin indføres", morsomt, det er netop det, det drejer sig om for det offentlig - At skaffe penge til medicinal industrien.

Insulin helbreder ikke diabetes - Kun rigtig kost kan helbrede diabetes 2

Ingen er interesseret i at du skal helbredes - det er ikke det den moderne sundheds system er interesseret i og læger, diætister og diabetesforeningen er styret af medicinal industrien som absolut ikke ønsker at du skal blive rask.

Der er ABSOLUT INGEN PENGE i at informere korrekt om at kosten alene kan eliminere eller reducere insulin forbruget betragteligt og fjerne sygdommen.

Din privat praktiserende læge får betaling fra det offentlige pr. patient besøg og pr. prøve og han/hun er selvfølgelig heller ikke interesseret i at nedsætte sin indtjening.

Medicinal firmaerne er KUN INTERESSERET i at sælge så meget medicin som muligt og vejleder dig i forkert kost så du fortsat skal tage insulin og derfor skal du selvfølgelig tage masser af insulin for at kompensere for indtagelsen af det du ikke kan tåle, nemlig kulhydrat, .... hvor er logikken andet end profitten?????.

• Type 2 kan altid kontrolleres via kosten alene. Dette er videnskabeligt bevist
• Type 1 og type 1,5 kan delvis kontrolleres med kosten, sådan at du kan reducere insulin misbruget til ca. halvdelen. Det vil være individuelt hvor meget du kan reducere insulin medicinen, men en reduktion til halvdelen vil kunne opnås.

Type 1 kan ikke komme ud af insulin forbrug med kosten, fordi bugspytkirtlen ikke producerer insulin, så du skal have det udefra som medicin.

Vinderen er DIG - taberen er medicinal firmaer, lægerne mm. Hvem vil du helst, vinder?

De forkerte Diabetes KostRåd

En diabetes patient får at vide fra lægen, diætisten og ikke mindst diabetes foreningen og diabetes skolerne, at de skal spise en kost som øger dit blodsukker så du er nødt til at tage medicin for af kompensere for den forkerte kost.

Hvor er fornuften og logikken?

Den Nationale Kosthåndbog er udviklet af:
SundhedsStyrelsen, DTU Fødevareinstituttet, Foreningen af kliniske diætister og Fødevarestyrelsen. Her får du at vide, citat:   "Diabetesdiæten bør først og fremmest være fedtfattig og have et højt indhold af kulhydrater og kostfiber" - "Generelt bør mængden af synligt fedt i kosten reduceres til fordel for indtagelse af fuldkornsbrød, kartofler, ris, pasta og grøntsager.

Diabetes foreningen anbefaler masser af grove kulhydrater, morgen, middag, aften og til mellemmåltider. Som de skriver "højt indhold af kulhydrater".

DETTE ER VRØVL, DU FÅR AT VIDE FRA DIÆTISTER, Læger og det offentlige sundhedssystem - SOM ALTID!

Der findes enkelte fornuftige og selvtænkende diætister som anbefaler en korrekt kost og som ikke er faldet i medicinal industriens penge baserede sundheds opfattelse.

​Diabetikere skal undgå kulhydrater
det har man vidst i 100 år - 100 år gammel kogebog for diabetikere

Man har vidst i 100 år at diabetikere skal undgå kulhydrat- og at de kan leve på en lav kulhydrat kost.

Ingen nyhed, men det ser ud til de fleste har glemt det, i tilbedelsen af INSULIN som holder patienten i et JERNGREB af afhængighed af kulhydrat og Insulin.

Hvorfor skal diabetikere nu have masser af kulhydrat? - der er ingen login, andet end at medicinal firmaer skal sælge så meget insulin som muligt, men det gavner IKKE patienterne!

I bogen "Diabetic Cookery" Recipes and menus af Rebecca W. Oppenheimer fra 1917, fremgår det af bogens side 13 hvilke levnedsmidler som er "stricktly forbidden foods" (strengt forbudte fødemidler) for diabetikere: nemlig det der indeholder meget sukker eller stivelse (som bliver til glucose): sukker, brød, kager, ris, makaroni.

Læs Bogen online eller download den som pdf: Højreklik her og "gem som"

Præcis det, der er i bunden af den anbefalede kostpyramide og som har forårsaget en eksplosiv vækst i antal diabetikere. Se denne side 13 nedenfor.

Det er næsten diametralt modsat af hvad diabetes patienter får at vide af diætisten i dag, de får nemlig at vide de skal spise rigeligt med kulhydrater, hovedsaglig grove kulhydrater, men alligevel levnedsmidler, som ender som blodsukker - DETTE ER GAK I LÅGET!

Glykæmisk index

Glykæmisk index fortæller dig i hvor høj grad og hvor hurtigt et levneds middel ender som blodsukker.

Interessant er det at rent hvidt sukker har samme eller lavere glykæmisk index end fx. de stivelses rige fødemidler: ris, pizza, spageti, kartoffelmos, tørrede dadler, honning. Det er naturligvis fordi rent sukker kun indeholder 50% glukose og 50% fruktose, hvoraf den sidstnævnte ikke bidrager til blodsukkeret, mens det rene stivelse (= kæder af glukose) indeholder består af glukose, som altså giver højere og hurtigere stigning i blodsukker, som igen betyder risiko for diabetes 2 og hvis du er diabetes 1, kræver det mere insulin for at holde blodsukkeret i skak.

Dadler = rent slik med kæmpe sukker indhold, topper listen over fødemidler med højt glykæmisk index.

Kan type 2-diabetikere leve et liv uden medicin? U-Turn - Et liv uden piller

​TV DR1 serie med Chris MacDonald & professor Bente Klarlund Pedersen


Har du set diabetes 2 tv serien U-Turn
? Det er et forsknings projekt med Chris MacDonald og professor Bente Klarlund Pedersen, der leder forskningsprojektet på TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet.

U-Turn Episode 1-9. Nogle episoder har været på Youtube, men er nu slettet.

U-turn-deltagerne har nu i seks måneder forsøgt at gøre sund mad og motion til en fast del af deres hverdag. Gruppen er halvvejs i forløbet og skal derfor helbredstestes på Rigshospitalet. Chris MacDonald håber på markante forbedringer af deres type 2-diabetes, men de sidste par måneder har været svære for deltagerne, og motivationen til at fastholde den sunde livsstil har været udfordret.

Af udsendelsen fremgår at: vigtigste årsager til diabetes 2, er for meget stillesiddende arbejde og for usund kost med mange kalorier gennem mange år. Der indgår et madlavnings kursus med sund kost ledet af en diætist.

• Chokkerende at der ikke fokuseres på de elementer i kosten som er ÅRSAG til Diabetes, nemlig overflod af kulhydrater og især mange kulhydrat rige mellemmåltider.

• Det er også chokerende at deltagerne skal knokle rundt med hård træning gennem flere måneder, et program, der stresser kroppen. Hallo, helbredelse af Diabetes 2 drejer sig ikke om hård træning, som næsten ingen kan følge, flere er også ved at give op over dette overdimensionerede trænings program. Det drejer sig om KOSTEN og IKKE hård træning. 

• Man forstår hvorfor denne udsendelses serie prioriterer på denne forkerte måde:
Professor Bente Klarlund er læge (speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet) og dermed pr. definition er kosten nedprioriteret.
Chris MacDonald er trænings coach.

Men der burde være Kraftig fokus på kosten og kulhydraterne og ikke andet. Let motion er rigeligt, for eksempel 1 times gåtur daglig, sammen med kost ændring.

​Facebook Grupper vedr. Diabetes og LCHF

Dansk LCHF basic - facebook gruppe. LCHF / Lavkarbo på dansk. Debatforum for dig der spiser LCHF og lavkarbo. antal medlemmer: 18.000+    https://www.facebook.com/groups/dansklchf/

Facebook gruppe. Diabetes 1 & LCHF.   https://www.facebook.com/groups/DT1LCHF/
En lukket gruppe for type 1 diabetikere der er nysgerrig efter informationer om levemetoden LCHF eller ønsker at dele deres viden for at få LCHF og insulin og kulhydrater til at gå op i en højere enhed.

Facebook group - Diabetes - LCHF.    https://www.facebook.com/groups/DiaSupCoaching/
We are a LC/LCHF, Low Carb, Low Carb High Fat group. This means that we eat less than 50 grams of carbohydrates a day, in fact most of us eat 30 or less a day. We do not believe in the ADA, American Diabetes Association’s guidelines for meals. By following a LCHF WOE many of our members have greatly reduced the need for medication and some have even been able to eliminate meds, along with stabilizing their blood sugar and lowering their numbers.

Dette er del 2 af 2 ==> Gå tilbage til del 1

Flere artikler om Sukker-Kulhydrat-Diabetes

Sukker - Hvide Dræber

Hvor giftig er sukker egentlig, er frugtsukker sundere end sukker, er honning sundt? Læs mere....

Om Diabetes

Om Diabetes, Blodsukker og Insulin, Det Grundlæggende. Læs mere....


Referencer om Sukker - Kulhydrat - Diabetes

Diabetes

1. Sukkersyge. på Wikipedia

2. Den Nationale Kosthåndbog. Diabetesdiæt

3. Diabetes foreningen anbefaler masser af grove kulhydrater

4. WHO Diabetes 2 fremtidsprognose

5. Diabetes mellitus type 1 - på Wiki

6. Diabetes mellitus type 2 - på Wikipedia

7. Om Diabetes på svensk: kostdoctorn.se

8. Diabetes 1 - nedsæt Insulin forbruget. kostdoctorn.se

9. Diabetes 2 - nedsæt Insulin forbruget. kostdoctorn.se

10. Diabetic Cookery - download bog

11. Moderne diabetes håndtering. fra Lowcarbdownunder.com.au

12. Blodsukker målinger på netdoktor.dk

14. Insulin – et tveægget sværd

15. How Much Glucose Does Your Brain Really Need?

Ketose & forbrænding

16. Ketogenesis på Wikipedia

17. Ketogenic Diet på Wikipedia

18. Diabetesisk syreforgiftning - Netdoktor

19. Diabetic ketoacidosis på Wikipedia

20. Is Ketosis Dangerous - på EatingAcademy?

21. Ketoacidosis versus Ketosis. Dangerous?

22. How Long Can You Live Off Your Body Fat?

23. Energi omsætning. Metabolisk syndrom - på EatingAcademy

24. LCHF kost på denne blog, Low Carb High Fat, Lav kulhydrat høj Fedt kost

Beta-celler & Regenerering

25. Can Beta Cells Be Healed?

26. Beta cell regeneration

27. Diabetes researchers track cells’ ability to regenerate

28. Regeneration of Insulin-Producing Cells in the Pancreas: A New Hope for Diabetic Treatment

29. New potential way to regenerate beta cells in type 1 diabetes revealed

Sukker

30. Sukker er skadeligt artikel på Videnskab.dk:

31. Sukker (sukrose) på Wikipedia

32. Sucrose (sukker). Engelsk på Wikipedia

33. Glukose (druesukker, blodsukker) på Wikipedia

34. Glucose (druesukker, blodsukker) Engelsk Wikipedia

35. Frugtsukker, Fruktose på Wikipedia

36. Fructose. Engelsk på Wikipedia

37. Honning på Wiki

38. brun farin

39. Om sukker fra Dansukker (pdf)

40. Table of Fruits and Sugars. Sugar Content of Fruit

42. Sugar 101. Den amerikanske hjerte forening (American Heart Organisation)

43. Arne Astrup, påstand om at "sukker ikke feder"

44. Arne Astrup, påstand, nu var det øl, som ikke feder

45. Du er måske for sød. Pjece om sukker. fødevare-styrelsen. pdf

46. Sukker. Fødevarestyrelsen

47. Du er måske for sød. Pjece om sukker. fødevare-styrelsen. pdf

48. Sukker Fakta. Børns sukker indtagelse. Fødevarestyrelsen (pdf)

Videoer om Sukker-Kulhydrat-Diabetes

49. The Secrets of Sugar - CBC News.
https://www.youtube.com/watch?v=xDaYa0AB8TQ

50. Fructose is POISON: Sugar the Bitter Truth
Prof. R. Lustig, MD, University of California
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

51. The Skinny on Obesity. University of California Flere videoer http://www.uctv.tv/skinny-on-obesity/

52. Medical aspects of the low carbohydrate lifestyle
Prof. Tim Noakes (fra Lowcarbdownunder.com.au ), (tidligere type 2)
https://www.youtube.com/watch?v=fL5-9ZxamXc

53. LCHF to manage Diabetes Dr. Troy Stapleton (fra Lowcarbdownunder.com.au ), (type 1 diabetiker)
https://www.youtube.com/watch?v=SI5l6NqVYw0




​​[/emember_protected]

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)




Støt LangtFedtLiv.dk