Lidt blandet til Christine

​Hej Christine, hermed lidt om ADHD, tarmproblemer, lavt stofskifte, Vaccinations skader, kost og kosttilskud.

Stress ikke over dette, jeg hører dig ikke i om du har læst det. Du kan vælge ikke at læse det og springe direkte til mine foreslag til hvad du kan gøre, eller helt ignorere alt.
Jeg synes bare jeg ville give en baggrund for hvordan jeg mener tingene hænger sammen og hvorfor.

Forslag til hvad du kan gøre - kost og andet

Findes langt nede på siden under overskrifterne markeret med gult:  Kost til ADHD & Ting at undgå
 
Jeg har puttet hele denne webside i en PDF du kan downloade ==> Download her

Alt er Biokemi
Hver en lille muskelbevægelse, nerveimpuls og tanke, grunden til du kan se og læse dette, er i sidste ende biokemi. Alt hvad der sker i kroppen, alle livsytringer er biokemi. Og biokemien sker i samtlige 80 billioner celler i kroppen. Hver en celle er en lille kemisk fabrik.

Næringsstoffer i levnedsmidler, mineraler og vitaminer er naturlige stoffer og afgørende for biokemien og for sundhed og gavnlige inden for normale mængder. Nogle er ikke gavnlige, men stærkt skadelige hvis vi får det i overflod, som kulhydrat og omega-6.

Vi er alle lidt forskellige genetisk og epi-genetisk. Epi-genetik er de faktorer der afgør hvordan generne aflæses: miljø, stress, kost, vitaminer og mineraler.


Vores personlighed afgøres af vores genetiske, epi-genetiske, biokemiske sammensætning og hjernes netværk af neuroner.
Generne kan ikke ændres, de er fastlåste ved undfangelsen, hjernens neuron netværk, kan i nogen grad modificeres over tid, noget er fastlåst.

En sjov tanke er: vi ser alle forskellig ud i ansigtet, jeg tror hvis man kan se ind i hjernen, så er den lige så forskellig fra person til person, som ens udseende. 


Vores biokemi afgøres af genetik, som ikke kan ændres, men også af epi-genetik som påvirkes af miljø, stress, kost, vitaminer mm.
Epi-genetikken, hvordan generne aflæses, kan delvis ændres med livsstil, kost og kostfaktorer og dermed kan noget af de biokemiske reaktioner ændres.

Man kan også ændre de biokemiske reaktioner ved af skubbe til de biokemiske processer, ved at tilføje mere eller mindre af en bestemt faktor: vitamin, mineral eller aminosyre, som indgår i den biokemiske process direkte eller som co-faktor


D-vitamin alene modulerer 3.000 gener og er en af de vigtigste faktorer for vores sundhed. Det er i virkeligheden et hormon, som vi selv kan producere ud fra kolesterol, når vi får sol på huden. De fleste får for lidt sol, og mange smører sig fejlagtigt med cancer fremkaldende "faktor" så de ikke laver D-vit, derfor bør vi have D-vit som tilskud og 10x mere end anbefalet. Vi skal have ca. 100 mikrogram.


Epi-genetik  stort  i fremtiden
Epi-genetik bliver en meget stor ting i fremtiden til at modulere og optimere ens sundhed. Et område er cancer, som i høj grad er epi-genetisk bestemt, hvor gener udtrykker sig uheldigt som følge af dårlige miljø og kost faktorer. Max 5% af cancer former, er genetisk bestemt, men selv disse gener kan modificeres epi-genetisk. BRCA genet for brystkræft giver ikke automatisk brystkræft, genet kan påvirkes af miljø, kunstige østogener, kost mm.

Viden om hvilke faktorer der udløser en dårlig gen aflæsning, så genet via mitokondrierne, giver sig udtryk i cancer, bliver en meget stor ting i fremtiden og ja det er mitokondrierne, der kontrollerer om en celle skal blive en kræftcelle, som er en celle i energikrise.

Egentlig ved man allerede meget om dette og hvad der kan give cancer, men at få viden om forebyggelse af cancer og andre sygdomme ud, bliver vanskeligt, idet medicinal industrien, som styrer sundheden, pr. automatik stritter imod at befolkningens skal have viden om forebyggelse ved brug af naturlige tiltag. Det går ud over indtjeningen, som er det vigtigste.

En ting der viser hvor meget epi-genetik betyder, er hver eneste af vores 80 billioner celler, har nøjagtig samme kromosomer og DNA og dermed gener, men de bliver til meget forskellige celler, som laver forskellige proteiner og enzymer, det hele bestemt af kontrollen med hvordan generne aflæses, epi-genetikken. 

Kroppen er en helhed
Kroppen er en helhed og man kan ikke se isoleret på et enkelt organ eller organsystem, fordi alle ting påvirker hinanden. Hjernen kommunikerer med samtlige kroppens organer og omvendt, både direkte via nervetråde og indirekte via signalstoffer som hormoner og lokalt virkende signalstoffer.

​Hjernen og tarmen taler sammen og tarmflora indgår i dette system. Direkte via nervetråde i sympatiske og para-sympatiske nervesystem. Indirekte via signalstoffer fra tarmen / hjernen og stoffer produceret af tarmflora. 50% af kroppens dopamin og 80% af serotonin laves i tarmen og virker lokalt der i regulering af peristaltik, sekretion, smerte, kommunikation og mere. Mikroflora kan også producere serotonin.

Vores mentale tilstand og veltilpashed afhænger i meget stor grad af tarmens tilstand og mikroflora. En interessant ting: Autisme kan alene helbredes ved at ændre tarmflora ved fæces transplantation. 


Dopamin og Serotonin er også nogle af vores vigtige signalstoffer (neurotransmitter) som produceres lokalt i hjernen. Neurotranmitter stoffer, er stoffer nerveceller bruger til at kommunikere med hinanden, hvor nervecellerne støder op til hinanden.

Ved enhver hjernesygdom eller mental tilstand (og alle sygdomme) bør man kigge på tarmen og kosten og få fixet og optimeret dem, som det første.
Afhængig af ens biokemiske sammensætning, kan der være nogle kostfaktorer, man skal tage i lidt større eller mindre mængder.


Neurotransmitter stoffer produceres ud fra proteiners aminosyrer og nogle trives godt på meget protein = aminosyrer til neurotransmitter produktion, andre har det bedst med mindre protein. De der mangler neurotransmitters, bør spise mere protein især om morgenen. 

Nogle trives godt med meget plantebaseret kost andre med mindre plante, det hænger sammen med vores biokemi og vores forskellige biokemiske cykler. Nogle har brug for meget B-Vitamin som får cyklerne til at køre hurtigere, andre kører i forvejen hurtigt og mere B-vitamin, mere plantebaseret, får dem til at føle sig mindre godt tilpas.
Det samme hvis man tager B-vitamin som tilskud, nogle kræver mere end andre.

Meget af visse B-vitaminer som B9, enten som tilskud eller bladgrønt, vil gøre nogle lidt utilpasse, mens andre kræver det for at føle sig optimalt. Det er biokemi det hele, men det er vanskeligt på forhånd at sige, man må prøve sig frem.     


Veganer er en kæmpe misforståelse, vi er ikke rene planteædere, det er aberne heller ikke.. iøvrigt er abernes biokemi lidt anderledes.

Vegetar kan gå an, men mange faldgruber, som man skal kende for ikke at falde i. De værste ting i kosten, er af vegetabilsk oprindelse og ansvarlig for en masse sygdomme:

kulhydrat i overflod (diabetes, cancer, inflammation, fedme mm), omega-6 i overflod, manglende animalske Omega-3 DHA-EPO varianter, høj kobber, lav zink, soja giftigt, pollen allergi, 1.000'vis pesticider i frugt og grønt, sukker og frugtsukker (fruktose en gift), gluten delvis ufordøjeligt og skadeligt for mange, mange ufordøjelige plante elementer som kan lave ballade (ligniner), alkohol og tobak (gifte dannet fra vegetabilier), manglende B12 (som vi IKKE selv kan danne), plante proteiner mindre lødige end animalsk protein, som har en bedre sammensætning for os, som selv er dyr.


Generelt har planter tusindvis af kemiske forsvarsmekanismer mod bakterier, vira, svampe og insekter og mod at blive spist. Forskellig fra plante til plante. Planter kan ikke flygte og har udviklet dette gennem 400 millioner år. Nogle er gavnlige for os andre skadelige.

Generelt er planter svært fordøjelige og der er en grund til at rene planteædere har et anderledes tarmsystem, længere med stor blindtarm eller som hos drøvtyggerne 4 maver, hvor vommen er et gæringskammer, hvor det er bakterierne der nedbryder planterne og dyret lever derefter af bakteriernes omsætnings produkter. 


Animalske ting inklusiv fedtet, er meget mere fredelige når vi snakker den rene vare (uden nitrit og andet tilsætningsstoffer), og ikke skadelige i moderate mængder, men kan ikke stå alene, vi er ikke rene kødædere, og der er mange gode ting i vegetabilier som vi SKAL bruge: Vitaminer, spor mineraler, magnesium, fibre, kulhydrater,  1000 vis af forskellige gavnlige antioxidanter som polyphenoler, anthocyaniner hvor plantefarve stofferne indgår mm.

Hvis man ikke føler sig frisk, er man nødt til at prøve sig lidt frem med tingene, ændre lidt på kost og kostfaktorer og lytte til sin krop, hvad den fortæller OG man er nødt til at se på tarmen og tarmflora og få alt optimeret.

​​Skematisk Oversigt over nogle vigtige biokemiske reaktioner systemer (cykler)

Direkte link til dette skema: https://www.langtfedtliv.dk/foto/metyleringscyklus.jpg


4 biokemiske cykler, som alle har forbindelse til hinanden. Hvis en cykel kører langsomt, hvis der er en hæmning et eller andet sted, mangel på en faktor, variation i et gen så tilsvarende enzym det koder for, har nedsat virkning, påvirker det de andre cykler. Nogle af de vigtige gener (enzymer) er afsat som farvede box'e.


De 4 cykler fra venstre mod højre:
1. Kreb's cyklus til venstre, som producerer energi i form af ATP, er kun flygtigt aftegnet, men har selvfølgelig mange reaktioner.


2. Cyklen BH4 Tetrahydro-Biopterin cyklus, er den der laver neurotransmitters som serotonin og dopamin. Denne cyklus er i forstørret udgave i Skema lidt længere nede.


3. Cyklen THF er B9 og B12 vitamin cyklus hvor genet MTHFR indgår. Har man genvariation der, som 40% har, kan cyklen køre langsommere. Herved kører cyklen til højre langsommere og kroppens metylerings processer kører langsommere. Metylering er kroppens næst hyppigste process, efter energi processen. Det kunstige B9 folin-syre, som der er i næsten alle vitamin præparater, kan blokere cyklen delvis, fordi man ikke kan omsætte det, hvis man har genvariationen.

Ved at tilføre det rigtige B9 og B12, afhjælper man den nævnte genvariation, hvilket er årsag til jeg anbefaler ét bestemt B-complex og Multi-vitamin præparat, som netop indeholder de ægte B9 og B12, som er metyl-formen.

Den kunstig fremstillet B9 folin-syre findes ikke i naturen, men indgår i alle vitamin præparater, undtaget den jeg nævnler. Den kunstige B9 skal i kroppen omdannes til den ægte B9, hvilket nogle ikke kan, nemlig de der har genvariation i nævnte gen, eller de har nedsat evne til at omdanne den.

Den ægte B9, metyl-folat, findes i grønne bladgrøntsager, mens den ægte B12 findes i animalske ting som kød, fisk, æg og ost, men ikke i planter. Nogle Bakterier i tyktarmen laver B12, men vi kan ikke optage det derfra, det er for stort, mens andre dyr kan. Vi skal have B12 udefra.

Hvorvidt cyklen kører væsentlig langsommere, kommer an på variationen (forskellige variationer), formentlig 20% har nedsat cykel hastighed, som følge af deres genvariation. Størst nedsættelse ved dobbelt gen afvigelse (begge alleler), her er nedsættelsen af enzym aktiviteten måske 40%. Jeg har selv en enkelt afvigelse i MTHFR genet.

4. Methionine cyklen er hoved metylerings cyklus, som re-cykler homocystein til methionin med SAM-e som mellemstation, som fungerer som en metyldonor, som afgiver en metyl gruppe til brug i en af kroppens mange biokemiske processer.

Gassen Metan er CH4, hvis man fjerner et H (brint) fås en metyl-gruppe CH3-- med en arm der gerne vil hæfte sig på noget.

Kroppens metylerings processer, som foregår overalt, er koblet til denne cyklus. Metylering betyder tilførsel af en metyl gruppe til et stof. Det er en nøgle process i mange biokemiske reaktioner overalt og i epi-genetikken, aflæsning af gener, enzymers, proteiners, hormoners kontrol, produktion og nedbrydning, immunsystemet, stressrespons, detox. Om Metylering på Wiki

Methionin er en essentiel aminosyre. SAMe = S-adencyl Methionin

Kører cykel 3 langsommere på grund af genvariation i MTHFR genet, kører cykel 4 også langsommere, kroppens metylerings processer bliver langsommere og der sker en ophobning af homocystein, som er skadeligt på blodkar og medvirkende til hjertekarsygdom, osteoporose m.m. Man føler sig også elendig.

Homocystein produceres i kroppen, men kommer også fra nedbrydning af kostens proteiner. Spiser du en dag meget protein, kan nogle føle sig dårlig tilpas på grund af ophobning af homocystein. Tag noget ekstra B-vitamin complex denne dag for at blive OK igen.

Tilførsel af B6 og de rigtige B9 og B12 får cykel 3 til at køre hurtigere, som automatisk får cykel 4 til at kører hurtigere og kroppens metylerings processer kommer op igen, så man igen kan fjerne homocystein, så det kommer på normalt niveau.

Er homocystein for lav føler man sig også elendig, det skal ligge på et passende niveau.  
Artikel: High Homocysteine Level: How It Affects Your Blood Vessels

Helbred psykiske / mentale problemer med kost og kosttilskud - ikke medicin

Enhver psykisk afvigende tilstand kan helt eller delvis afhjælpes ad naturlig vej, ved at hjælpe de faktorer der er involveret, via korrekt kost, vitaminer og mineraler.


Magnesium
Muskler, Nerver og hjernes aktivitet kræver Magnesium for at fungere, men ingen interesserer sig for Magnesium, samtidig har de fleste for lavt niveau. Magnesium indgår i 700 forskellige processer. Magnesium alene kan forbedre depression og andre mentale tilstande, migræne og meget andet.

Magnesium findes i alt der kan spire fordi planten skal bruge magnesium: frø, kerner, ærter, bønner, nødder, mandler, kokonød. Når planten er spiret, er det grønne i planterne, Magnesium atomet i klorofylet.
Artikel: The Role of Magnesium in Neurological Disorders


Omega-3
Omega-3 fiskeolie er afgørende for normal hjerneaktivitet, men de fleste får for lidt og fedter tilværelsen ind i Omega-6 olier, som konkurrerer med Omega-3 om pladsen i cellemembranerne, fordi alle offentlige institutioner og hele sundheds systemet og TV kokke, mener man skal ødelægge sin krop med omega-6 olier.
Artikel: 17 Science-Based Benefits of Omega-3 Fatty Acids
Artikel: Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent and shared effects of EPA, DPA and DHA
  

D-Vitamin
D-vitamin alene modulerer 3.000 gener og er en af de vigtigste faktorer for vores sundhed også for hjernesundheden. Vi bør have 20 gange mere end de anbefalede 5 mikrogram, altså 100 mikrogram.

Folk med ADHD har lavere niveau af D-vitamin.
Artikel: The Role of Vitamin D in Brain Health: A Mini Literature Review
Artikel: Vitamin D and vitamin D receptor levels in children with attention-deficit/hyperactivity disorder
Artikel: The Relationship between Serum Vitamin D Level and Attention Deficit Hyperactivity Disorder
.

C-vitamin
Super vigtig for vores sundhed, meget mere end et vitamin og som sådan co-factor for en række processer. Det er del af vores biokemi, det er en anti-oxidant, anti-bakterielt, anti-viralt, anti-cancer, vigtig for immunsystemet, vigtigt for alt. Vi bør have 2 gram dagligt og ikke det anbefalede 80 mg.


Neurotransmitters laves af aminosyrer
Neurotransmitter stoffer laves ud fra aminosyrer og man kan hjælpe systemet med at producere mere neurotransmitters, ved at spise protein om morgenen og i øvrigt holde et stabilt blodsukker gennem dagen uden de store blodsukker toppe og efterfølgende crash med lavt blodsukker.

Man holder et stabilt blodsukker ved at holde igen med store mængder kulhydrater også om morgenen, lyst brød, cornflakes med sukker, sukker vand (juice), frugt yoghurt (12% sukker) og i stedet få noget protein (kød, ost, mælkeprodukt, æg), groft rugbrød, et stk frugt og fedt - og især droppe de mange mellem måltider med kulhydrat gennem hele dagen: slik, kage, sodavand, chips, popcorn.

Man kan supplerende hjælpe systemet med at producere neurotransmitter stoffer ved at tilføje aminosyren som er forløber for neurotransmitteren.

Der er også genetisk / biokemiske variationer med for stor produktion, eller manglende nedbrydning af neurotransmitters, f.eks ved bestemte genvariationer hvor nogle enzymer har nedsat effekt.

Ovenstående skema BH4 er fra min egen genrapport. Jeg har en dobbelt allel afvigelse i COMT genet, hvorfor COMT enzymet (catecholamin transferase) har ca. 40% nedsat virkning, markeret med COMT i rød stiplet oval. Ud af skemaet kan man så aflæse hvilke reaktioner man kan forvente at være påvirket. COMT enzymet nedbryder dopamin og nor-adrenalin, hvorfor jeg kan forvente at have for meget dopamin - altså det modsatte af ADHD.

Dopamin Neurotransmitter (se cykel 2 nedenfor)
Reaktionen for dopamin er (se skema):

Tyrosin ==> L-Dopa ==> Dopamin

via følgende enzymer: TH = Tyrosin decarboxylase og DDC = DOPA decarboxylase. Man ser at DDC enzymet er direkte afhængig af B6 vitamin, øverst til næst-højre i skemaet.

Tyrosin er en ikke-essentiel aminosyre som fås via kosten, eller fra omdannelsen af den essentielle aminosyre PhenylAlanin, som ses ovenover tyrosin. PenylAlanin skal vi have via kosten, vi kan ikke lave den selv (derfor essentiel).

Tyrosin findes generelt i proteiner, men især i ost, som har navngivet aminosyren, idet ost på græsk hedder Tyros. Der er ca. 1,5 gram tyrosin i 100 gram fast ost. Kød omkring 0,6 g.

Tyrosin er udgangspunktet for dopamin produktion med L-Dopa som mellemstation. L-Dopa (også betegnet levodopa) bruges i Parkinson behandlingen for at øge dopamin niveauet.

Det er oplagt at tage aminosyren tyrosin som tilskud ved enhver form for lav dopamin, for at øge dopamin niveauet, det siger sig selv.

Tyrosin er også udgangspunktet for thyreoidea hormonet thyroxin (T4, stofskifte hormonet).
Om Tyrosin i Wikipedia 
Om Dopamin på Wiki

​Cykel 2 - BH4 - mere detaljeret

BH4 - Tetrahydro-Biopterin cyklus, omfatter de biokemiske reaktioner, som laver neurotransmitters

Tetrahydro-Biopterin Cyklen laver Serotonin og Dopamin
Tetrahydro-Biopterin er markeret mange steder i skemaet som BH4. Det er en co-faktor for enzymerne der producerer dopamin, serotonin, melatonin, og nor-adrenalin. Afgørende neurotransmitters i hjernen.

Skemaet som direkte link, så man kan få det større
https://www.langtfedtliv.dk/foto/biopterinpathwayh37.jpg

Natural Ways to Raise Dopamine Levels. Dr. Berg DC kiropraktor

Serotonin Neurotransmitter og Depression (se Cykel 2 ovenfor)
Serotonin er "lykkefølelses" hormonet. Hvis man følger skema, finder man Serotonin nederst i midten. Udganspunktet for serotonin produktion er den essentielle aminosyre Tryptofan

Tryptofan ==> 5-HTP ==> Serotonin

Ved hjælp af enzymerne TPH, tryptofan hydroxylase og DDC DOPA Decarboxylase som også virker her. Serotonin produktionen er lige som med Dopamin, afhængig af B6 vitamin.


Depressions Medicin
Første valget ved depression er SSRI medicin, Serotonin re-uptake hæmmer (selective serotonin reuptake inhibitor), som hæmmer optagelsen af serotonin så det virker længere tid, men det tilføjer ikke mere seroton.

SSRI medicin giver stærk afhængighed mange bivirkninger og udtrapning har fæle bivirkninger og er sværere end at udtrappe narkomisbrug. Nogle af bivirkningerne er på tarm og fordøjelsen, netop fordi 90% af kroppens serotonin sker i tarmen (enterochromaffin celler) og virker lokalt der.

Brug af medicinen er afhængig af og kræver fortsat at man laver serotonin selv. Laver man for lidt serotonin hjælper medicinen ikke med at lave mere.

Klinisk depression er flere former for depression
Klinisk depression er en paraply af forskellige former for depression og kun en af dem forbedres med SSRI og man kan ikke blindt, uden at kende årsagen, bare udskrive SSRI depressions medicin. Forresten hvis man kender årsagen kan man jo bare behandle årsagen, i stedet for at bruge medicin!

Forskellige former for Depression
• 38% af depressioner, er af den undermetylerede type, som responderer på SSRI med forøgelse af serotonin og på alm. kosttilskud, som tidligere beskrevet med 5-HTP og B6.

Nu bliver tingene lidt komplicerede: B9 øger serotonin, men øger også optagelsen af serotonin, så serotonin kan ende med at blive lavere, afhængig af hvor meget B9.

Det er bedst ikke at supplere med meget B9, men i stedet bruge SAM-e og den essentielle aminosyre Methionin, som begge øger metyleringen, men også er en serotonin re-uptake hæmmer (lige som SSRI medicinen). 

• 20% af depressive er over-metylerede og mangler B9 vitamin (cykel 4 er standset ved SAM-e), laver for mange metyl-grupper, som laver for meget serotonin, men ingen interesserer sig for det, eller for at måle det - eller for i det hele taget at vide det. Ekstra B9 og B12 får cyklen i gang igen og metyleringen ned på et normalt niveau.

Denne biotype af personer som ofte også lider af skizofreni og angst, får også SSRI medicin, men de har i forvejen højt serotonin og kan ikke tåle medicinen og udvikler selvmords tendenser, hvor de før medicinen ikke havde voldelige tendenser. De fleste af 50 rapporterede skoleskydere i USA er af denne type og er på SSRI medicin.
Artikel som pdf: School Shootings in the US: Are SSRI Drugs to Blame for Gun Violence?

• Ca 1/3 af depressive skyldes kobber overload eller pyrrole disorder. Heller ingen interesserer sig for det.

• Kobber overload ca 17% af depressive, rammer næsten udelukkende kvinder, særligt efter fødsel, er ansvarlig for 95% af fødsels depressioner. Der ses lav dopamin, høj nor-adrenalin. Fosteret kræver kobber for normal vækst, men kvinden kan ikke blive af med kobberet igen. Desuden østrogen bevirker ophobning af kobber og nogle er dårlig til at eliminere det. Standard detox, sved og brug af zink som konkurrerer med kobber. Medicin ingen effekt for det har ikke med serotonin at gøre.

• Pyrrole disorder 15% af depressive
, ophobning af pyrrole et normalt nedbrydnings produkt af røde blodlegemers nedbrydning. Ophobning på grund af for lidt af et enzym. Medfødt, men forstærkes meget af stress. Patienten kan være helt elendig med depression, angst og frygt, lav serotonin, dopamin og GABA. Det er samtidig den letteste at afhjælpe. Giv store doser zink og B6 som enzymet er afhængig af, anti-oxidant, glutathion og afstressning, GABA. SSRI medicin nogen virkning.

• 5% af depressioner skyldes
Toksisk overload, bly, kviksølv og andre gifte. Behandling Detox med glutathion, anti-oxidanter, sved, zink.
 
Artikel om forskellige depressions typer: Will New Brain Biochemistry Findings Clear the Murky Waters of Depression?
Se også videoen nedenunder

Advanced Nutrient Therapies for Brain Disorders - William Walsh (Nov 2015) Walsh Research Institute

Han har over en 30 års periode målt biokemiske parametre i blodprøver på 30.000 patienter og sammenholdt det med deres mentale sygdom. Dette er meget vigtig pioner arbejde i Biokemiens indvirkning på mentale problemer og meget overraskende oplysninger, at man med kost og kostfaktorer, uden brug af alle de grimme psykopharmaka, kan helbrede en lang række mentale tilstande, næsten alle. Institutet uddanner klinikere i disse ting. WalshInstitute.Org
 

Alternativ til Depressions Medicin
Man kan hjælpe serotonin produktionen, på forskellig måde, ved at tilføre forløberen for serotonin, enten som tryptofan (essentiel aminosyre), eller bedre næste trin 5-HTP mod serotonin. B6 er direkte involveret i serotonin produktion, så det er oplagt også at tage tilskud af B6.

Man kan også give B3, som indirekte hjælper serotonin ved at spare på tryptofan. Den dybeste depression, hvor personen sidder i et hjørne ude af stand til at kommunikere, kan afhjælpes på 15 minutter ved at give højdosis B3 (2-3 gram).

B3 (nicotin amid) indgår som en del af NAD/NADH (nicotin amid dinucleotid) som er led i ATP energi transportkæden. Kroppens produktion af B3 vitamin er meget tryptofan krævende, og ved at tilføje B3 sparer man tryptofan, som så kan bruges til Serotonin produktionen. Mon B3 er vigtig?

I stedet for medicin kan man tilføre mere serotonin ved at give udgangspunktet Tryptofan eller 5-HTP (hydroxy Tryptofan). Brug af 5-HTP kosttilskud, er at foretrække og det har i blindforsøg lige så god effekt som SSRI medicin.

Naturligvis bør man også have diverse kosttilskud, som er med til at fjerne depression: Magnesium, Omega-3 fiskeolie, alle B-vitaminer, hvor B6 er en begrænsende faktor, B3 er en tryptofan besparende faktor.

Tryptofan er den mindst forekommende aminosyre i levnedsmidler, den kræver insulin og et transport molekyle for at passere blodhjerne barrieren og konkurrerer der med 3 andre aminosyrer, mens 5-HTP er specifikt målrettet at producere serotonin, passerer blod-hjerne barrieren uden transport molekyle og uden konkurrence.


Tryptofan bruges også meget i kroppen til at producere B3 vitamin, hvorfor tilførsel af B3 vitamin, alene indirekte fremmer serotonin, idet det vil spare på Tryptofanen, så det kan bruges til serotonin produktion.

Mærkeligt nok får man mest tryptofan og serotonin ved at spise kulhydrater, selvom det kun indeholder lidt tryptofan, men blodsukker øgningen og dermed insulin øgningen og mindre konkurrence fra andre aminosyrer, fremmer tryptofans optagelse og dermed produktion af serotonin. En af årsagerne til "lykkefølelse" og afhængighed, af at spise slik og kage og andet sukkerstads.

Artikel: 5-HTP (5-Hydroxytryptophan) vs. Prozac (SSRIs)
Artikel: 6 Strategies to Eliminate Depression  

Alternativ behandling af symptomet Angst
her kan gives GABA eller faktorer der fremmer GABA, som er vores vigtigste dæmpende neurotransmitter. GABA = Gamma-amino-smørsyre. Theanin, det aktive stof i grøn te især af Matcha typen, fremmer GABA. GABA øger også Serotonin og Dopamin.

Matcha grøn te er det Japanerne bruger i deres te-ceremoni. Man kan købe ren theanin, jeg har noget stående. Matcha grøn te, kan fås i Føtex, jeg har sådan en dåse købt på tilbud til 35kr. Normalt er vist 50.

Theanin findes også i alm grøn og sort te, det er vel derfra te har fået navnet. Matcha er en særlig sort, dyrket i skygge, så det laver mest muligt theanin. Matcha er den mest theanin holdige te. 1 gram pulver indeholder 20 mg, så en stærk kop lavet af 2,5 gram (½ teske) indeholder 50 mg.

Forskellen på grøn og sort te er udelukkende en varmebehandling af den grønne, så man ødelægger det naturlige enzym, der oxiderer tebladene når de ligger og tørrer. Sort te er oxiderede teblade, ligesom en skive æble bliver mørkt.

Beroligende effekt ses efter 30 minutter med Theanin dosis på 50-200 mg og holder 8-10 timer. Moderat angst symptomer bedres ved 200 mg 1 eller 2 x daglig.
Mere alvorlig angst 600-800 mg fordelt over dagen.

Gaba produktion er også afhængig af B6 og af zink, som der skal suppleres med. 

Nå nu kom jeg lidt på afveje i forhold til ovenstående skema, det hører til det første skema, hvor man ser GABA nederst hvor der er en grøn box mærket GAD.

Artikel: L-Theanine Reduces Symptoms of Anxiety An amino acid in Green tea helps reduce generalized anxiety
Artikel: Matcha Green Tea and L-Theanine


​Gener
Et gen er en kortere eller længere sekvens af DNA'et på et kromosom. Genets eneste rolle er at være en kode for et protein. I de biokemiske cykler er det enzymerne som er mest interessante. Genet betegnes med samme navn, som det enzym det koder for. Så det bruges som synonym i flæng. Genet MTHFR koder for enzymet MTHFR.

Alt i alt er vores 19.000 gen par, fordelt på vores 23 kromosom par, det der udgør een og man har bare at holde af dem og fremme sine gode sider. Generne er fastlåst ved undfangelsen og du kan takke din mor og far for det spil kort du har fået. Det er din opgave at spille kortene ordentligt, holde dem rene og ikke grise dem til.

Hvis dit spil kort giver dig en lidt dårlig hånd, er det gavnligt at vide hvor tingene køre lidt skævt, for at prøve at hjælpe epi-genetikken på vej.

Epigenetik, det der sker efter generne, hvordan de udtrykker sig, hvordan de reguleres, er lige så vigtigt som generne selv.

Alle har minimum 1.000 gen-afvigelser (SNP's *), det er en del af levende væseners biologi og "survival of the fittest" konceptet. Man kan have flere variationer på samme gen. Generne kan ikke ændres, men man kan arbejde med sine gener og behandle dem ordentligt (kost, livsstil, stress), så vil de også svare ordentligt tilbage.

Omvendt kan et perfekt gen modarbejde dig, hvis du ikke behandler det ordentligt, så er der andre faktorer som påvirker det ellers perfekte protein og dets funktion.

Selvom dine kort som udgangspunkt så gode ud, kan du "grise dem til" med kost, livsstil, stress, så de er blevet "dirty"... så andre faktorer påvirker de ellers fantastiske gener. Det er halvdelen af "Dirty Genes" bogens indhold.

* SNP = Genafvigelse = single nucleotid polymorphism. En af baserne i et base par i genet er forkert.

Tegningen viser hvordan et kromosom's DNA er snoet op og komprimeret. Et gen er en sekvens af kromosomets DNA. Et Gen består af så og så mange basepar. Der findes kun 4 forskellige baser og koden bestemmes af forløbet af baser.

Vores 23 enkelt kromosomer. Vi har 2 af hvert kromosom, undtaget kønskromosomerne hvor kvinder har 2 X'er og manden har 1 X og 1 Y. (MT er mitokondrie DNA)


Genet MTHFR er lokaliseret på kromosom nr. 1. Genet er 20.373 base par stort og eneste funktion er at kode for proteinet (enzymet) MTHFR (Methylene-tetrahydro-folate Reductase), som indgår i metylerings-processene. Er Co-substrate for homocysteine remethylatering til methionine. Vigtigste genvariation er i positionen basepar nr. 677, som giver nedsat funktion af enzymet. Om MTHFR På Wiki

ADHD

​ADHD er ikke en sygdom, men en biokemisk variation, hvor personen kommer i dopamin underskud, ved en af følgende muligheder:

• Brænder dopamin af for hurtigt, enzymer for effektive
• Producerer for lidt dopamin, enzymer mindre effektive
• Har for lidt af aminosyren tyrosin, som er forløber for dopamin
• Har fordøjelses problemer med utilstrækkelig nedbrydning af protein f.eks ved for lidt mavesyre - eller dårlig optagelse af aminosyrer over tarmepitelet
• Færre dopamin receptorer, så normal mængde dopamin giver mindre signal i "belønnings" systemet.
• Nogle af de mange co-faktorer, som er involveret i neurotransmitter netværket, ikke er optimale, eksempel B6 vitamin
• Mindre sensitiv, "resistent" over for en bestemt faktor, sådan at man skal have mere end normalt.

B Vitaminerne
B-vitaminerne er vitale for alle kroppens reaktioner, enten direkte (B3, B6) eller indirekte via kroppens metylerings processer (B9,B12).

B-vitaminerne er hjerne vitaminer, idet neurotransmitter stofferne's produktion er afhængig af B-vitaminerne. B6 er en afgørende faktor i produktion af dopamin, serotonin og GABA (vores vigtigste dæmpende neurotransmitter). Er der for lidt B6 er det en begrænsende faktor.


​ADHD is a Nutritional, Not a Mental Problem. Dr. Berg DC kiropraktor

Mangel på et af B-vitaminerne eller andre vitaminer, giver alvorlig sygdom som ender dødeligt, det ligger i navnet, at det er vitalt. Mangel symptomer ved B vitaminerne omfatter i stort omfang symptomer fra nerve, hjerne og mentalt, hvilket giver et fingerpeg hvor det virker.

F.eks Det første B vitamin, der blev beskrevet B1 (Thiamin), indgår i energi processen og forbrænding af glucose og særligt følsomme er højenergi celler som muskel, hjerte og hjerne og nerver. Mangel sygdommen BeriBeri har været kendt i østen i hundredvis af år og toppede i 1920'erne i Japan hvor folk med ensidig kost med polerede ris, fik sygdommen.

Ris skallen indholder B-vitaminer, men ikke det indvendige kulhydrat rige. Sygdommen er nærmest glemt, men er ved at få en renæssance i USA jfr Derrick Lonsdale, MD, som har interesseret sig for B1 i mange år. Han nævner at ADHD symptomer ligner nogle af B1 mangel symptomer og mener at mangel er udbredt både hos unge og ældre f.eks. demente.

En høj kulhydratrig kost udløser symptomer hos folk der er på grænsen af B1 indtagelse og netop unge svømmer i kulhydrater dagen lang. Vi kan kalde det subklinisk BeriBeri.

Formentlig findes B1 vitamin mangel også i Danmark, som følger godt med USA i dårlig sundhed.
 
Artikel: ADD, ADHD and Other Problems of Modern Childhood
Artikel: Beriberi is Alive and Well in America
Artikel:
Beriberi, the Great Imitator
A
rtikel: Thiamine deficiency - Beriberi – A forgotten disease  "earliest symptoms of thiamine deficiency are nonspecific and include fatigue, irritation, poor memory, sleep disturbances, precordial pain, anorexia, abdominal discomfort and constipation."
Artikel: Dr. Amen’s 7 Types of ADHD
Artikel: Dopamine Supplements to Improve Depression Symptoms, Mood, and Motivation
Artikel: Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) as a pyridoxine (B6) dependent condition: urinary diagnostic biomarkers
Artikel: Om B-vitaminer på Wiki

Er Indtagelse af Vitaminer Optimalt?
Anbefalet daglig indtagelse af vitaminer, er sat lidt over, hvor det giver dens karakteristiske mangel sygdom, men er det optimalt for alle funktioner? Næppe. Der er også nogle der har en vitamin afhængighed, en nedsat følsomhed for et vitamin og kræver højere niveau. Måske en slags resistens.

Ovennævnte B1 vitamin har anbefalet daglig indtagelse på 1,1 mg, nogle kræver mere og en kulhydratrig kost er særlig krævende.


C-Vitamin Daglig indtagelse
Anbefalet C-vitamin er sat til 80 mg dagligt, hvor 10 mg daglig, akkurat er nok til at forhindre dødelig skørbug som millioner er døde af gennem tiden. Men er 80 mg tilstrækkelig til at støtte alle funktioner, så man trives optimalt og ikke bare lige skraber sig igennem?

Nej, man bør have 2 gram daglig, svarende til hvad vilde aber får naturligt via kosten. De store aber og mennesker og et par andre dyr, er de eneste der ikke selv kan lave C-vitamin, alle andre dyr (og planter), laver sit eget C-vitamin.

Tilstrækkelig C-vitamin vil f.eks forebygge et stort antal hjertekar sygdomme, som i virkeligheden er skørbug og inflammation i blodkarrenes vægge. Højt blodsukker og højt insulin og overflod af Omega-6 olier, er med til at give inflammationen. Kolesterol gør sit bedste for at hele såret i blodkarrene, det er en af kolesterols utallige funktioner. Men i stedet gøres den til syndebuk, så man kan sælge sit uduelige kolesterol medicin. Den kaldes en risiko faktor og bliver i samme sætning gjort til årsag. Hallo det er ikke det samme.

Samme logik som: Ved en brand møder man ofte brændfolk, altså må årsagen til branden være brændfolkene.

Kolesterol'en skal netop slukke branden, inflammationen, som betyder "brand i"

Vi har generne til at lave vores eget C-vitamin
Vi har generne til at lave vores eget C-vitamin, men genet der koder for enzymet, er degenereret med tiden, så det er ikke funktionelt. Fint hvis man får tilstrækkelig C-vitamin i kosten, men det gør vi ikke, så vi lider af sub-klinisk skørbug og dør på stribe af hjerte-kar sygdomme og andet.

C-vitamin er meget gavnligt ved enhver form for sygdom og stress: Virus- og bakterie infektioner, "stress" f.eks. rejse-stress, cancer, kemo, ståling, forgiftninger, vaccination, inflammatoriske tilstande, alle de kendte og ukendte sygdomme, børnesygdomme, auto-immun sygdomme, allergi, osteoporose, større skader, operationer, slange- og insekt bid, fødsel meget stressfuldt både for mor og baby.

Alm. forebyggende daglig dosis 2 gram fordelt over 4 gange (det udskilles hurtigt så skal fordeles) er OK som alm. vedligehold og dækker en del af ovenstående.
Afhængig af hvad det er kan man tage ekstra som tabletter eller pulver, man kan tage 5-10 oralt ad gangen som er grænsen for hvad tarmen kan lide (løs mave), men man kan gentage det flere gange over dagen. Hvis tarmen kan lide det kan man uden problemer tage 100 g oralt dagligt.

Fejler man noget alvorligt og livstruende må man i gang med IV C-vitamin, der gives ca. 70 gram, som giver høje blodværdier i 6 timer. Ved cancer gives 2 gange ugentlig.     

Men for sundhedssystemet er det bare et vitamin, som man skal have 80 mg af og derefter ignoreres det fuldstændig og er ikke eksisterende. Medicinal firmaer kan ikke tjene penge på at sælge C-vitamin og kan heller ikke tjene penge hvis folk ikke er syge. Derfor hører man intet om dette og information skal holdes væk fra befolkningen.


Enkelte læger tør tænke selvstændigt, selvom det er risikabelt for lægen i forhold til ledelsen at prøve noget der ikke er dikteret af medicinal industrien.
Der dør årligt 300.000 personer i USA af sepsis (bakteriel blodforgiftning). Denne USA læge Dr. Paul Marik på intensiv afd. på et Hospital i Virginia er begyndt at give C-vitamin. Tidligere døde 40% på hans afdeling af sepsis. Han har nu givet intravenøs C-vitamin behandling til 150 sepsis patienter og kun 1 er død.
Artikel: Doctor Turns Up Possible Treatment For Deadly Sepsis


Havde det været et registreret lægemiddel og ikke "bare" et vitamin, ville overskrifterne være overalt, om dette nye mirakel medicin, markedsføringen massiv og alle ville begynde at bruge det, hvilket dette viser, idet han skriver: "Taxpayers and drug companies have spent billions of dollars searching for an effective treatment for sepsis. Drug companies could reap billions in profits if they can develop a successful treatment for this common and often fatal disease"

Velkommen til det moderne sundhedsvæsen!

Nutritional Deficiencies that Cause ADHD. Dr. Berg DC kiropraktor

ADHD symptomer
ADHD symptomer Uro, ballade, skænderi og irritabilitet fremprovokerer dopamin, hvorfor det er karakteristika for personen, ligesom impulsivitet, distraktion, uopmærksomhed, u-organiseret, hyperaktivitet, kan ikke sidde stille, de skal konstant vrikke, rokke fra side til side og banke, de skal konstant bevæge sig rundt med mange pauser, indre rastløshed, humørsvingninger, svært ved at komme op om morgenen, dårligt selvværd, håbløshed, manglende motivation, hurtig kedsomhed, vanskelighed ved at holde fokus og færdiggøre ting.

Diverse stimulerende midler og aktiviteter som lige her og nu giver en god følelse, fremkalder dopamin som "belønning", hvorfor personen er i risiko for misbrug og afhængighed af: sukker, spisning, alkohol, nikotin, narko, spil, video game, hyperfokus på én ting.


Bevægelse producerer dopamin
Bevægelse producerer dopamin, hvorfor en eller anden fysisk aktivitet, træning eller sport, især om morgenen, vil være en super god ide. Så behøver man ikke være urolig og skændes de næste flere timer for ubevidst at fremprovokere dopamin.

Det drejer sig om at kende sin biokemi og indrette sit liv optimalt inden for de rammer den giver og tilpasse ens livstil og ernæring til ens biokemi så de matcher. Vi er alle forskellige genetisk set, det er hele grundlaget for livets udvikling. En biokemisk variation kan både være en fordel og en ulempe, afhængig af hvilken situation man er i.

Der er altid noget man er god til, det drejer sig bare om at finde ud af hvad det er.
Det drejer sig om lære hvilke kort man har og spille sine kort optimalt, så genernes sammensætning passer med ens situation og kostfaktorer og så generne kommer bedst til udtryk på en positiv måde (epi-genetik).

En lang række gener og dermed enzymer og genernes aflæsning, ernærings faktorer som f.eks vitaminer og mineraler, kan være involveret i ADHD, hvor mange gener og deres afledte enzymer, har med dopamin neurotransmitter systemet at gøre.

De der involverer dopamin udgøres af DAT (dopamin transport molekylet), DRD4/DRD5 (Dopamine receptor), TAAR1 (receptor for amphetamin og dopamin), MAOA (enzym der deaminerer dopamin, nor-adrenalin og serotoni), COMT (enzymet der nedbryder dopamin og nor-adrenalin), and DBH (enzymet der omdanner dopamin til nor-epinephrin=nor-adrenalin).
COMT genet og Dopamin receptorer synes at være involveret i ADHD, jfr nedenstående artikler.


Andre gener associeret med ADHD inkluderer SERT (Serotonin transporter), HTR1B (5-HT receptor), SNAP25 (synapse protein), GRIN2A (Glutamate receptor), ADRA2A (alpha-2A adrenergic receptor), TPH2 (Tryptophan hydroxylase), and BDNF (Brain-derived neurotrophic factor)

Om ADHD Attention deficit hyperactivity disorder på Wiki


Dopamin Neurotransmitter - synapse
Ovenfor tegning af dopamin neurotransmitter i spalterummet (synapse) mellem 2 nerveceller (neuroner). DAT er dopamin transport molekyle. D1-D5 er forskellige dopamin receptorer i cellemembranen.

Dopamin produceres i cellen ud fra tyrosin og transporteres ud af cellen for at generere et signal, hvor det befinder sig kort tid, under 1 minut. Det enten genoptages for at bruges igen eller nedbrydes via MAO eller COMT enzymerne. Ritalin hæmmer DAT dopamin transport molekylet, så dopamin virker længere tid i spalterummet.


Artikler:
• Om Dopamine på Wiki  "ADHD" associated with decreased dopamine activity
Role of COMT gene in ADHD: a systematic meta-analysis
Catechol-O-Methyltransferase (COMT) Gene and Executive Function in Children With ADHD
ADHD candidate gene study: association with DBH and DRD2 (dopamine receptors)  "involvement of the dopamine pathway in the etiology of ADHD; specifically the genes DBH and DRD2"

Behandling af ADHD
Som enhver anden sygdom kan man kun helbrede den, hvis man kender årsagen og ændrer der.
Et kunstigt stof og lægemiddel kan ikke helbrede en kronisk sygdom, for det adresserer ikke årsagen, men sætter lap på symptomet, mens den grundlæggende årsag ikke fjernes. Derfor bør enhver brug af lægemiddel undgås som førstevalg og i stedet bør man se på hvorfor og gå ind og rette kost, kostfaktorer og fixe tarmen, som ofte er en del af problemet.

Derfor bør ritalin ikke være første valg, der er flere bivirkninger og langtids effekt er kun dårligt kendt.


Hvad er Funktionel Medicin
Denne måde at se på kroppen og sygdom, er en helheds betragtning, en holistisk tilgang og betegnes "funktionel medicin", som er en ekstra uddannelse oven på en sundheds uddannelse, som kan tages på "Institute for functional medicin" www.ifm.org. Instituttet har eksisteret i 25 år. Mark Hyman (se lidt længere nede) er involveret i dette som underviser. Der er på verdensplan 1000+ Funktionel medicinere, men det vil formentlig øges betragteligt, for det er den eneste rigtige måde at se på sygdom og behandling på.

Det tager længere tid at udrede en patient via funktionel medicin i starten, men på længere sigt en kæmpe besparelse, når patienten bliver helbredt, frem for at rende fra den ene specialist til den anden gennem 20 år uden helbredelse. 

En Lærebog: Textbook of functional medicin. Hent som PDF

Kost og Kosttilskud til ADHD

Kost til ADHD:
Anti-inflammatorisk kost, hvilket betyder at man holder et stabilt blodsukker og undgår for meget Omega-6 rige olier som er: Solsikke olie, majs, raps, becel, margarine, soja olie, vindruekerne olie. Vi har brug for 6 g. Omega-6, som vi rigeligt får i alm kost uden disse olier, for Omega-6 findes overalt.

Stabilt Blodsukker betyder man skal undgå de kæmpe store mængder kulhydrater som sukker, lyst brød, ris, kartofler, chips, popcorn, slik, kage, sodavand, juice, frugtyoghurt. Særligt bør man undgå de mange unødige mellemmåltider med disse ting. Sukker, slik, sodavand, juice bør helt undgås

Generelt mindre kulhydrat og mere protein, mere grøntsager af forskellig farve, mere af det gode fedt, særligt om morgenen, så man kan få produceret nogle neurotransmitter stoffer af proteinerne.
Det gode fedt er animalsk fedt, smør, mælkeprodukter, ost, kokos fedt, oliven og avocado olie.

Det er menings løst at tale om mættet fedt i forbindelse med plante contra animalsk fedt og at mættet fedt er animalsk fedt. Det er fuldstændig ævl.
Alle former for fedt er en blanding af forskellige fedtsyrer i forskellig mængde og den enkelte fedtsyre er ikke forskellig fra plante til dyr. Der er mættet fedt i alle de Omega-6 rige olier.
Der hvor der er mest mættet fedt er kokosolie, en sund plante fedt med 90% mættet fedt.

Multivitamin tablet og B-Complex er vigtigt, særligt B-vitaminerne. Jeg anbefaler de med de rigtige B-vitaminer, som er:
Multivitamin: Omnimin fra firmaet Biosym, som fås overalt: Matas mm. Normal dosis er 1 tabl 2 gange daglig.

B-complex: Omni-B Active fra firmaet Biosym, som fås overalt: Matas mm

• Ekstra tilskud af D-vitamin ud over de 20 der er i Omnimin. vi bør have 100 mikrogram D-vit. Tag yderligere 80 mikrogram. F.eks Matas har en på 70 mcg.

• Ekstra tilskud af C-vitamin. Vi bør have 2 gram daglig. Den er vandopløselig og bør derfor fordeles over dagen som 500 mg 4 gange daglig. Føtex har en billig "Budget" med 500 mg. 

Omega-3 er supervigtig. Tag fiske olie kapsler, Møllers tran eller lignende. Suppler med vilde fede fisk, ikke bur-laks som har for meget Omega-6 olier. vilde fisk er: Stillehavs laks, makrel, sild. Tun bør undgås der er kviksølv i de store gamle rovfisk.

Magnesium tilskud. Magnesium citrat Bertelsen 2-3 tablet a 125 mg. Fordel over dagen, start med ½ x 2 daglig. Kan give lidt løs mave, du skal lige vænne dig til det. Fås Matas. Magnesium oxid, som der er i de fleste præparater optages kun 2% og duer ikke. 

Probiotika = mækesyre bakterier. Blanding af yoghurt / cultura giver 5 gode bakterer. Skal være naturel. IKKE frugt yoghurt med masser af sukker.
I starten mælkesyrekapsler f.eks denne som jeg selv bruger når jeg laver egen yoghurt/cultura. Pure Biotic Tarm fra renew life. Med 80 milliarder bakterier i coated kapsler som først frigives i tarmen. Fås helsam eller helsemin vesterbrogade overfor hovedbanen.

Motion, en gåtur eller anden fysisk aktivitet

Tarmen og fordøjelsen skal i orden jfr neden for

Tyrosin tilskud. Tyrosin aminosyren er udgangspunktet for produktion af dopamin og Tyroxin thyroidea hormonet. Acetyl tyrosin, som jeg har puttet i kapslerne, er blot tyrosin som salt af eddikesyre, som gør den lettere opløselig.

Har du tager Ritalin i længere tid, bør det nedtrappes langsomt og erstattes med Tyrosin. Tager du ikke Ritalin altid, men springer en dag over nogle gange, foreslår jeg at stoppe og begynde på Tyrosin.

Start altid småt: jeg foreslår 250 mg morgen og 250 mg kl. 18. på tom mave så der ikke er konkurrence med andre aminosyrer. Tag det nogle dage og mærk efter hvordan det virker.

Ved ingen effekt øg til 500 mg. om morgenen og uændret 250 mg kl. 18 og prøv et par dage. Du skal måske ende op med 1-1½ gram dagligTing at undgå

Gluten. Gluten fri prøveperiode 3 uger jfr nedenfor
• Sukker, slik, juice, kage, sodavand
• Kunstig sukker
, den eneste acceptable er ren stevia
Pesticider. Der er 1000'vis af sprøjtemidler, der blive brugt i frugt og grønt. Køb økologisk frugt og grønt og hvis ikke muligt køb dansk. Økologisk kød og andre animalske ting er ikke så vigtigt
Farvestoffer og konserverings midler. Så lidt som muligt
Drop Syrehæmmer - Stop dette vandvid

Der kan være intolerance
over for bestemte ting, så de laver immunreaktioner i kroppen: de hyppigste er gluten, mælkeprotein, æg, gær, soja. Dette er er en følge af utæt tarm og dårlig fordøjelse og optagelse af for store molekyle fragmenter, som laver IgG immunsvar i kroppen og man føler sig utilpas. Få tarm og fordøjelsen i orden så forsvinder det meste, måske undtagen gluten reaktion. Intolerance er forskellig fra allergi. Om intolerance i Patient Håndbogen


Ting at undgå prøveperiode 3 uger
Undgå Gluten. Findes i hvede, rug og byg. Ikke i havre. spis gluten fri  i en 3 ugers periode. Den er svær, for gluten er overalt og jeg er ikke så glad for at anbefale glutenfri, for det er et stort indgreb i ens kost. Men sandheden er at de fleste vil føle sig bedre uden gluten, for gluten er delvis ufordøjelig og laver reaktioner hos alle.

Jeg anbefaler en 3 ugers glutenfri periode så tarmen kan hele, så kan du prøve at introducere gluten igen langsomt med små mængder og se hvad der sker. 

Det kan lade sig gøre at køre glutefri uden store problemer, jeg har selv kørt glutenfrit i 6 måneder. Jeg har kørt helt uden brød og glutenfrit og på lav kulhydrat kost. Det går super godt.

Glutenfrit Brød
Hvis man vil have brød, er det bedst at lave det selv af. Netto har en glutenfri mel, som indeholder forskellige andre ting end ovenstående 3 korn sorter.
Jeg har en glutenfri-lav kulhydrat bagebog, en e-bog man kan lade sig inspirere af. Man kan tilføje nogle af de glutenfri melsorter for at tilføje mere kulhydrat.

Glutenfri Musli til yoghurt/cultura blandingen. min opskrift:
• 1 del havre flager
• 1 del knust cornflakes (ikke frosties med masser af sukker)
• 2 dele friskt findelt (i lille kaffemølle) nøddeblanding:
5 mandler, 3 valnød kerner, 2 pekan kerner, 1 paranød, ½ teske hørfrø, 1 teske kokos fiber mel (fås Føtex).

Denne musli er supergod, gluten- og sukkerfrit.. næste der er lidt tilsat sukker i cornflakes og selvfølgelig meget kulhydrat stivelse i havre og især cornflakes. selvfølgelig lidt naturlig sødme, sukker  i de forskellige nødder.
Skal være friskt malet så det ikke harsker. Nødder rigt på gode mineraler, især magnesium og gode olier.


How to Treat ADHD Naturally. Dr. Axe, funktionel mediciner, som selv har haft ADHD som barn

Natural ADHD Solutions. Dr. Axe, funktionel mediciner, som selv har haft ADHD som barn

​Dr. Axe's webside artikler:
•  Symptoms of ADHD, Diet and Treatment
•  ADHD Diet: the Recommended Foods, Supplements & Essential Oils
 

​Han taler i video'en om Vetiver olie at det forbedrer ADHD symptomer. Han har også denne artikel: Vetiver Oil Improves ADHD, Anxiety & Brain Health

Urtegården har sådan en olie: Vetiverolie ØKO hvor man kan købe den online. Jeg kan ikke finde den der hvor jeg normalt køber sådan noget: Helsemin, Helsam, Matas.
Han anbefaler i videoen at indgnide 2 dråber i huden i nakken.

Kunstig sukker, aspartam, acesulfam, sucralose. NEJ. Farvestoffer og konserveringsmidler. NEJ. Ikke skyr, der er meget få bakterier i. mysli

7 Strategies to Reverse ADHD. ADHD er ikke en Ritalin mangel. Dr. Mark Hyman, funktionel mediciner

Fix your broken brain by fixing your body first, siger Dr. Mark Hyman, MD - funktionel mediciner.
Fjern de dårlige ting - tilføj de gode ting og lad kroppen hele sig selv. Han omtaler "Kraft" som laver diverse fødevare, at de var tvunget til at tage farvestoffer, som man ved kan give ADHD symptomer, ud af nogle bestemte levnedsmidler. Teksten til denne video findes her på hans Website

I sin bog "The UltraMind Solution - Fix Your Broken Brain by Healing Your Body First" skriver han på side 151:  Tyrosin er en vidunderlig, sikker og billig måde at øge dopaminniveauerne på. Selv militæret har undersøgt det og bruger det til at øge fysisk og mental præstation under stressede forhold.
(Faktisk bruger jeg det til at hjælpe mig med at holde fokus og skrive denne bog!) Og aminosyren phenylalanin kan være meget nyttig til at øge den anden energifagende, motiverende og fokusere neurotransmitter norepinephrin.

Dopaminniveauer er lavt hos misbrugere, hos personer med lavt energiformer af depression og hos personer med ADHD. Stumulant medicin som Ritalin er designet til at efterligne dopamin effekter. Derfor er de ordineret til personer med ADHD.

Kokain, speed og en kop kaffe minimerer også dopaminens virkning. Men at tage nogen af ​​disse stoffer over tid (inklusive Ritalin) udtømmer din krops evne til at lave vores egen dopamin, nor-epinephrin og epinephrin.

Bogen "Ultramind solution" kan downloades her som pdf.

​Bogen Dirty Gene
Ben Lynch har skrevet bogen Dirty Genes om genvariationer. Ben Lynch's Søn "Tasman" har ADHD. Her er hvad han skriver i sin bog om sønnen og ADHD:

Lyder disse ting bekendte?
■ "Vil du venligst holde op med at bevæge dig uophørligt mens vi taler?!"
■ "Jeg bad dig om at tage skraldet ud. Hver tirsdag aften er skrald aften. Hvorfor skal jeg minde om hver uge? "
■ "Jeg sværger, hvis dit hoved ikke var på dine skuldre, ville du glemme det."
■ "Far, jeg har glemt min fodboldtrøje. Kan du medbringe det? Mit spil starter om ti minutter! "

Yep, det er mig og min ældste søn, Tasman. Jeg elsker ham og alle mine børn. Men mand, kan de skubbe mine knapper! Tasman er et fantastisk barn. Han er næsten lige-En studerende, respektfuld (normalt) og en utrolig atlet.

Hvis du så ham i skole eller kom til huset til middag, ville du aldrig vide, at han kæmper med ADHD. Det gør han dog. Han har en hurtig COMT enzym og en sund methyleringscyklus, så han brænder gennem hans dopamin og nor-adrenalin, som om der ikke er nogen morgen.

For at gøre sager værre er barnet et barn. Han er en høj, slank, voksende dreng, som ikke spiser nok protein til al den fodbold han spiller og alle de stress-neurotransmittere, han brænder igennem.

Så jeg er konstant over ham: "Vil du gerne spise mere protein, så du kan tænke klart?" Jeg bliver ved med at fortælle ham, at gå i gymnastiksalen for at opbygge muskler er totalt spild af tid, hvis han ikke spiser tilstrækkelig protein. Sheesh. Fædre ved ikke noget!

Så hvordan klarer han at udmærke sig i skolen? Hvordan er han aktiv og social og ikke keder og deprimeret? Jeg kender min biokemi, og nu gør du det også. Du ved, at COMT's job er at brænde gennem flere biokemiske stoffer, herunder dopamin. Nøglen er da at hjælpe Tasman med sin hurtige COMT at gøre mere dopamin.

Og det viser sig, at dopamin er fremstillet af protein-specifikt, fra aminosyren kendt som tyrosin, som findes i både animalske og vegetabilske former for protein. Kan du gætte hvad jeg giver Tasman til yderligere at støtte sin dopamin?

Det er rigtigt. Supplerende tyrosin. Han har en flaske i sit badeværelse, og han tager en kapsel hver morgen. Jeg behøver ikke engang at minde ham mere. Han har allerede fortalt mig, "Far, jeg føler mig så meget bedre, når jeg tager tyrosin, så du behøver ikke at spørge".

Siden han begyndte at opbygge sine dopamin niveauer naturligt, gennem protein og tyrosin, er han et andet barn. Systemet er dog ikke idiot-sikker. For omkring tre ugers siden var Tasman irritabel og bare en punk. Først blev jeg irriteret. Så stoppede jeg med at være en far og satte på min læremode. "Tasman, hvor mange tyrosinkapsler tager du?"

Han tog, "To, tre eller fire, afhængigt af dagen." Bam. Fordi en kapsel fik ham til at føle sig godt, antog han, at flere kapsler ville få ham til at føle sig bedre. En påmindelse til mig, som jeg strengt overgav ham, at doser betyder noget.

Jeg sagde til ham at holde op med at tage tyrosin indtil videre, og inden for en halvanden dag fik jeg mit gode barn tilbage. Så begyndte han at glemme ting igen og sove for meget. Jeg instruerede ham til at tage en tyrosin om dagen - men kun når han føler, at han har brug for det.

På dage, hvor han har meget at gøre Især en masse skolearbejde eller ting, der tager mental fokus, tager han tyrosin. På ferie, ikke så meget. Så det er hvor vi er nu. "lyt til din krop," siger jeg til Tasman. "Forstå biokemien og hvordan du føler."

Da han modnes og begynder at øge sit proteinindtag, vil jeg sandsynligvis reducere tyrosin endnu mere, især da han bliver mere selvbevidst og bedre i stand til at bedømme, hvad hans krop fortæller ham. Selv når din selvmedicin er "naturlige midler" - som tyrosin,er det en ballance gang, som kræver, at du hele tiden er opmærksom på, hvad du har brug for.

Lyt til din krop og hjælp dine børn til at lære at lytte til deres. Det du hører, vil altid være bedre end hvad nogen læge nogensinde kan fortælle dig. Efter alt er din læge bare en træner. Du eller dit barn er atleten.

​Om Brug af Ritalin til ADHD
Ritalin som bruges til ADHD er et amfetamin lignende stof, som virker som amfetamin: som en dopamin re-uptake hæmmer, som nedsætter optagelsen af dopamin og nor-adrenalin, så de virker længere tid, uden at tilføre mere dopamin.

Ritalin er navngivet efter forskerens kone Rita, syntetiseret i 1944 til at øge blodtryk. Senere har man fundet ud af at et af bivirkningerne var at det var amfetamin lignende og at det lige som amfetamin øger dopamin, ved at være en dopamin re-uptake inhibitor.

Som ethvert andet kunstigt fremstillet molekyle, dvs stort set alle lægemidler, dumpes det ned i et fin biokemisk system, udviklet gennem 200 millioner år (pattedyr).

Kroppen kender ikke kunstige stoffer. De påvirker selvsagt det fine biokemiske system, som en elefant i en glasbutik.

Et lægemiddel kan aldrig helbrede en kronisk sygdom og har altid en række utilsigtede virkninger.

Bivirkninger For ritalin: afhængighed (det er amfetamin lignende), manglende appetit, vægttab, mundtørhed, søvnløshed, ændring af personlighed og 8 gange forøget risiko for senere parkinson's, fordi stoffet griber ind i dopamins regulering, ved at blokere dopamins transportprotein (DAT).

Desværre må elefanter vente udenfor


Langtids effekten af Ritalin brug er dårlig kendt.
Brug til små børn, hvor hjernen stadig er under udvikling, skal undgås.

• Om Ritalin (Methylphenidate) på Wiki
• Artikel: Addiction-Related Gene Regulation: Risks of Exposure to Cognitive Enhancers vs. Other Psychostimulants
"The long-term neuronal effects of these drugs, however, are poorly understood"
• Artikel: Methylphenidate for ADHD: Mechanism of Action and Formulations
• Artikel: ADHD Drugs Associated with a Dramatic Increased Risk for Parkinson’s
• Ritalin i lægemiddel kataloget

4 Forskellige måder at lære på - ADHD har én særlig
ADHD, har som følge af deres symptomer, en anden form for indlæring end at sidde stille og lytte til læreren, som opfattes som kedeligt og uoverkommeligt. De modtager og behandler ny information på en anden måde. Det betegnes Kinestetisk læring og betyder at personen bedre kan lære og huske, ved at være fysisk engageret, ved at udføre bevægelse, have hænderne på tingene, få tingene vist, bruge egne ord til at beskrive tingene, tegne, byggeklodser. De har god øje-hånd koordination, bruger hænderne til at kommunikere.

Ved at bruge disse teknikker, lærer de tingene hurtigt og permanent. Kinestetisk læring er en af 4 indlærings teknikker:
• Visuelt (ved at se)
• Audidativt (lytte)
• læse/skrive
• Kinestetisk (bevægelse)


​• Om Kinestetisk læring på Wiki 
• Artikel: Kinesthetic Learning Academy - Learning with movement. What Does Kinesthetic Learning Mean?
• Artikel: Being a Kinesthetic Learner
• Artikel: The Physical (Bodily-Kinesthetic) Learning Style
• Artikel: 16 Characteristics of Kinesthetic and Tactile Learners

Tarmen - skal fixes

​Du har forstyrrelse i tarmen, tarmflora og fordøjelsen. Det kan startes ved en anti-biotika kun, vaccinationen eller gluten, meget sukker og andet kulhydrat.
Blindtarms betændelse kommer ikke ud af den blå luft, der er altid en årsag.

Tarmen, tarmflora og fordøjelsen er helt afgørende i vores sundhed, simpelthen det vigtigste.

Du har formentlig utæt tarm, forrykning af tarmflora, og nedsat fordøjelse. Det skal fixes som det første.

Årsagen til 100 auto-immune sygdomme, er utæt tarm og dårlig fordøjelse, dårlig spaltning af proteiner, Tarmen bliver porøs og optager for store fragmenter af ufuldstændig nedbrudte proteiner, hvor tarmepitelet kun skal optage små molekyler svarende til de enkelte aminosyrer.

Disse ting genererer et immun respons i kroppen. Nogle af tingene ligner kroppens egne proteiner og man laver antistoffer der både angriber det unormale der er trængt ind, men også ens egne proteiner.

Problemet er ofte gluten, som er rigtig grimt fordi det, for det første kan det ikke nedbrydes fuldstændigt af noget menneske, for det andet hvis fordøjelse i forvejen er dårlig, er fordøjelse af gluten endnu dårligere.

Gluten fragmenter, små kæder af aminosyrer (peptider) fungerer som en gift og er i stand til at åbne tarmepitelets "tight junctions", sammenføjningen mellem 2 tarm epitel celler, så tarmen bliver utæt og alle fragmenter, der er store nok til at gå igennem, optages.

Gluten er dernæst i stand til at lave kraftige immun reaktioner i kroppen og auto-immuniteten er i gang.

Intolerance
Der kan være intolerance over for bestemte ting, så de laver immunreaktioner i kroppen: de hyppigste er gluten, mælkeprotein, æg, gær, soja. Dette er er en følge af utæt tarm og dårlig fordøjelse og optagelse af for store molekyle fragmenter, som laver IgG immunsvar i kroppen og man føler sig utilpas.

Få tarm og fordøjelsen i orden, så forsvinder det meste, måske undtagen gluten reaktion. Intolerance er forskellig fra allergi.
Om intolerance i Patient Håndbogen.


Mavesyre - opstød - fordøjelse
Alle med lavt stofskifte har nedsat fordøjelse og tarmfunktion, inklusiv for LIDT mavesyre, hvilket giver syreopstød, fordi syre sensoren ved indgangen til mavesækken ikke mærker syre, som normalt får den til at lukke. Er der for lidt syre, så lukker den ikke ordentlig.

Fejlagtigt får ALLE med lavt stofskifte udskrevet syremedicin og kører på det i årevis, som gør alting værre: fordøjelsen ødelægges, proteiner nedbrydes ikke, bakterieflora ændres med overvækst i tyndtarmen som normalt er ret bakterie fattig.

Optagelse af B12 er afhængig af "intrinsic factor" fra mavesækken, som er afhængig af syre. Lav mavesyre giver manglende optagelse af B12.

Lav mavesyre betyder at mavens enzym pepsin ikke virker og proteinerne ikke bliver spaltet ordentligt, hvilket giver problemer længere nede med optagelse af for store peptid stykker, mangel på aminosyrer og problemer generelt med fordøjelse og ernæringen inklusiv hjerne neurotransmitter som skal bruge aminosyrer til produktionen.


Tarmen fixes
Tarmen fixes ved at spise anti-inflammatorisk kost, rigeligt fibre i form af grøntsager, reducere alle de mange rene kulhydrater i form af ren stivelse som hvidt brød, kage og sukker, slik, juice og sodavand.
 
Tag gerne 1 spiseske æblecider eddike i et glas vand og brug eddike på salaten. Vi skal bruge syre. 

Udeluk problemet gluten i hvert fald i en periode.
Tilføj nogle mælkesyre bakterer i form af kapsler og yoghurt/cultura blanding. Skal være NATUREL ikke frugt, hvor der er 12% sukker.

Der kan være overvækst af candida gærsvamp i tarmen, normalt er der lidt, men en forrykket tarmflora og meget kulhydrater, lav syre, kan give overvækst. Sats på at tingene normaliseres, i alvorlig tilfælde en svampekur, kan evt forsøges alternativt uden medicin.  


Reguler tarmen - modvirk diarre og forstoppelse
Loppefrø og hørfrø, start med små doser og øg dosis til en god tarmfunktion.
Loppefrø strøget teske morgen og aften i et glas vand. Drik straks uden opblødning ellers bliver det en gel. Man kan også blande det i musli eller andet.
Hørfrø. 1-2 teske opblødt 5 minutter i et glas vand 1-2 gange daglig.


Min artikel om tarmen - Tarmen, tarmflora og tarmproblemer.

Lavt stofskifte

​Det tager nøjagtig 30 sekunder at tjekke om man har lavt stofskifte:

Mål rektal temperaturen om morgenen før du står op, hvor temperaturen er lavest. Er den under 36,5 har du lavt stofskifte.

Jeg tror du har en subklinisk "Hashimoto's" som er en auto-immun lav stofskifte. Kroppen danner antistoffer som angriber skjoldbrusk kirtlen, thyreoidea, og dens funktion påvirkes. Stofskifte er kroppens termostat, som skruer op eller ned for fyret.


Hvorfor mener jeg det?
• Du er træt
• Din TSH (thyroidea stimulerende hormon fra hypofysen) er 1,97 som er i den høje ende. Funktionel medicinere arbejder med en TSH øvre grænse på 2 og den skal helst ligge mellem 0,5 og 1,5.

Grænsen der bruges i Danmark og nogle steder i USA på 4,5 er alt for høj.
I øvrigt svinger stofskiftet og dermed TSH over dagen. TSH kan svinge 50%, så hvad er en rigtigt TSH?

• Din anti-TPO (tyroxin peroxidase) er forhøjet. Tyroxin peroxidase er et enzym thyroidea bruger i produktionen af thyroidea hormonet Thyroxin T4.
Anti-TPO er antistoffer mod dette enzym, som kroppen har lavet som led i en auto-immun reaktion.

Dit tal er 37 hvor grænsen er 20 eller 25 afhængig af hospital. Men tallet bør være så lille som muligt. Så der ER sket noget, men tallet er endnu på et lille niveau, den kan komme op i hundrede eller et par tusind.

• Du får / fået syre medicin hæmmer på grund af syreopstød, hvilket er karakteristisk for lavt stofskifte. Det ødelægger ALT - STOP. Mere under tarmen.


Du skal ikke tage let på dette
Du skal tage dette alvorligt og være glad for at du har fundet ud af det i et tidligt stadie. Hashimoto's er mange år om at udvikle sig, hvor anti-TPO stiger og stiger og de første mange år er TSH værdien inden for det de kalder "normale", hvilket betyder der ikke gøres mere og der måles ikke antistoffer. Du får at vide at du har ikke lavt stofskifte.


Sygdommen udvikler sig og bliver værre og værre og du ender sammen med 100.000+ andre kvinder som træls med lavt stofskifte i årevis 20-30-40 år - og som ikke kan hjælpes af sundheds systemet - og som er helt desperate, hvilket de mange facebook grupper og fora vidner om, både i Danmark og udlandet.
 
Her en dansk facebook gruppe for lavt stofskifte med 22.000 medlemmer:
https://www.facebook.com/groups/stofskiftesupport/

Først bliver de ikke erkendt som lavt stofskifte, men får at vide det er noget pjat og psykisk og de får nerve medicin.

Senere hvis de efter flere år og mange lægebesøg og insisteren på undersøgelse, ender på lavt stofskifte medicin så helbreder det ikke sygdommen, men er udelukkende en lap på symptomet, fordi den grundlæggende årsag ikke adresseres. 

Der tilstøder andre immunsygdomme til, det kan være symptomer fra led og hud.

Årsagen til Hashimotos
Årsagen er lige som de 100 andre auto-immune sygdomme, en utæt tarm og dårlig fordøjelse, dårlig spaltning af proteiner, Tarmen bliver porøs og optager for store fragmenter af ufuldstændig nedbrudte proteiner, hvor tarmepitelet kun skal optage små molekyler svarende til de enkelte aminosyrer.

Disse ting genererer et immun respons i kroppen. Nogle af tingene ligner kroppens egne proteiner og man laver antistoffer der både angriber det unormale der er trængt ind, men også ens egne proteiner.

Problemet er ofte gluten, som er rigtig grimt fordi det, for det første ikke kan nedbrydes fuldstændigt af noget menneske, for det andet hvis fordøjelse i forvejen er dårlig, er fordøjelse af gluten endnu dårligere.

Gluten fragmenter, små kæder af aminosyrer (peptider) fungerer som en gift og er i stand til at åbne tarmepitelets "tight junctions", sammenføjningen mellem 2 tarmeiptel celler, så tarmen bliver utæt og alle fragmenter der er store nok til at gå igennem, optages.

Gluten er dernæst i stand til at lave kraftige immun reaktioner i kroppen og auto-immuniteten er i gang.


Hashimoto's Helbredelse
Hashimotos, helbredes ved at helbrede tarmen, få fordøjelsen i orden og udelukke gluten. Stop med syre-hæmmer. Tag noget enzym tilskud for at få en ordentlig fordøjelse (Betain-pepsin).

Er anti-TPO høj, kan det være fornuftigt at give thyroidea medicin en periode for at thyroidea kan falde til ro. Har tilstande varet mange år, kan thyroidea være permanent skadet og det er ikke muligt at få den helt op i omdrejninger igen. 

• Min artikel om lavt stofskifte er i 2 dele. Her er 1.del om lavt stofskifte
• Om Thyroidea auto-antistoffer i patient håndbogen 

Vaccine skader

​Vaccine industrien er big big business, beskidt og med korruption.

CDC i USA (center for disease control and prevention), tjener penge ved at sælge vacciner, modtager betaling for at godkende vacciner og har medicinal industri tilknyttede ansatte eller tidligere industri ansatte medarbejdere. Der er mange svingdøre.

USA's regering holder hånden over medicinal industrien. Profit er det vigtigste, mens befolkningens sundhed blot er noget man kan udnytte som en guldgrube og grundlaget for profitten. Medicinal firmaerne har fået ansvarsfrihed af USA regering, så man ikke kan stille dem til ansvar for vaccineskader. De vred armen om på regeringen og forlangte det.

Nu er Google og Youtube (som ejes af Google), begyndt at censurere videoer og fjerne kritiske vaccine videoer. Amazon som er verdens største boghandel og verdens 2. største firma, er begyndt at censurere og fjerne kritiske bøger om vaccine og alternativ sundhed. Sandsynligvis efter pres fra medicinal firmaer, som ikke vil have kritik af vacciner eller information om alternativ sundhed.


Præsident Bush, som har interesser i medicinal industrien, gav industrien fri for ansvar og indførte en skat på vacciner, som betaler et vaccine råd, som yder erstatning for vaccine skadede. Men det offentlige stritter meget imod at erkende skader og give erstatning, for "vacciner kan da ikke gøre skade", de er jo testet og absolut sikre. NOT. Det gælder også Danmark, folk må kæmpe i årevis og prøve at overbevise det offentlige at det er vaccinen der er årsag til deres elendighed og det tager år at få en evt erstatning.


Herefter er vejen banet for industrien til at fylde befolkningen med vacciner, der er dårligt undersøgte - og der kommer mange i fremtiden, de fleste helt unødvendige.


De er ikke blot dårligt undersøgte, med mangelfuld dokumentation, små forsøg som de selv kan udvælge. F.eks de kan lave så mange forsøg de har lyst til, lad os sige de laver 10 og kun den ene viser 20% beskyttelse. Herefter tager de denne ene undersøgelse og pludselig er der en vaccine som bliver markedsført som effektivt mod XXX.

Sådan er det iøvrigt med alle lægemidler, de kan selv udvælge forsøg som har en statistisk signifikant effekt, selvom det kun er 10% bedre end placebo. Så markedsføres det som den store åbenbaring og virksomt mod.... De fortæller ikke om de forsøg der ikke viste noget.  

Der er også helt bevidst svindel, Merck en af de helt store i vaccine produktion er taget 2 gange i vaccine svindel med forfalskning af resultater:  Merck Fighting Fraud Lawsuits in U.S. Courts on MMR and Gardasil Vaccines.


Ved Vaccine kliniske forsøg følges symptomer kun et par uger. Men lokal irritation og rødme er helt uinteressant. Selvom nogle børn dør samme dag som vaccinen og andre går i coma eller bliver meget dårlige, hvorefter det hele går ned ad bakke med deres helbred, er det langtids skadevirkning, der er mest interessant og her de største skader viser sig.

Vacciners tilsætnings stoffer
En anden ting med vaccine er, at tilsætnings stofferne "adjuvants" slet ikke er undersøgt for skadelig virkning og når de tester måles ikke overfor saltvand som kontrol, men en kontrol med disse adjuvantia i. Så får man mindre forskel i bivirkninger og det er jo formålet at vise at vaccinen er helt harmløs, mener de!


En alm. brugt tilsætning er aluminium, det er standard i dræbte vacciner. Man ved det er neurotoksisk. Man har brugt det i 80 år og regner så med det er sikkert, men det er aldrig testet. Man ved at det forøger immunrespons, men ved ikke hvordan det virker. Man finder f.eks. aluminium i lang tid hos vaccinerede personer. Det forsvinder ikke lige med det samme, men bliver i kroppen og laver problemer.
Aluminium er en kraftig inducer for oxidativt stress.

Artikel: High Aluminum Found in Autism Brain Tissue

Derfor er aluminium farligt i en vaccine

Endnu en adjuvans er Polysorbat og tween 80 som tilsættes for at øge immunrespons, det er også skadeligt og man ved ikke hvordan det virker. De bryder begge blodhjerne barrieren, hvilket medicinal firmaer godt er klar over, for de bruger det i chemo midler til hjerne tumor, netop for at åbne til hjernen.

Polysorbat og tween 80 forårsager microglia aktivering, en kronisk aktivering af hjernens immunsystem. hvis du får det i ung alder får du autisme, i en senere alder kronisk træthedssyndrom.
Men naturligvis er de ligeglade med at det er skadeligt og når man bruger det i kontrollen registreres skader ikke som bivirkning og de fleste skader er alligevel langtids skader, som slet ikke registreres. 

I nogle vacciner bruges kviksølv som konservering. Det er en kendt neurotoksisk substans.


Når det drejer sig om Virus vacciner, så kan man ikke dyrke virus uden det dyrkes i nogle levende celler. I gamle dage levende hønseæg, i dag bakterier, gær eller cellekulturer. Man kan ikke isolere virus fra sådan en suppe uden at få andre ting med som også vil være med i vaccinen og lave en immun respons.

Børn i USA er de mest syge i den vestlige verden - og de børn i verden der bliver vaccineret mest, startende med Hepatitis vaccination dag 0, den dag de bliver født. Hallo, det er en seksuelt eller narkoman overført sygdom, hvor er fornuften at give til et spædbarn? - og hvor hjernen er langt fra udviklet. Sindsygt.


​Vacciners bivirkninger
Kan være alt fra død til alle mulige immunologiske, inflammatoriske og auto-immune ting og milde til alvorlige hjerneskader.

Immunologiske ting sker, som følge af deres natur, ikke straks og meget bekvemt for medicinal firmaerne, efter det kliniske forsøg er overstået, så det bliver aldrig registreret som en bivirkning.

I den milde ende er at tarmflora og tarmepitelet bliver skadet og tarmen utæt, hvilket indirekte kan give en række følgeskader, som umiddelbart ikke sættes i forbindelse med en vaccination og som igen sker efter det kliniske forsøg er overstået.

Gardasil - HPV vaccine, en af de største vaccine katastrofer

​Gardasil - HPV vaccine, en af de største vaccine katastrofer
Gardasil, vaccinen mod HPV virus (livmoderhals kræft), som også har være brugt i Danmark i flere år, er en af de største vaccine katastrofer. Hundredvis af danske piger og unge kvinder er skadede, har fået smadret sin tilværelse og kan ikke få livet til at hænge sammen.

Samtidig kan de ikke blive anerkendt som vaccine skadede, for "vacciner er jo sikre" og det kan absolut ikke være vaccinen og det er iøvrigt noget pjat. Det sædvanlige ævl fra det offentlige sundhedssystem, når man står over for noget man ikke forstår. De samme som har godkendt vaccinen til Danmark, er de samme som vurderer at det er noget pjat.

Resultatet af HPV vaccine taler sit tydelige sprog i Danmark
Men resultatet af HPV vaccinen taler sit helt eget tydelige sprog. Se disse support grupper og sider om HPV skadede i Danmark og se videoen "de vaccinerede piger" nedenfor, som er en dokumentar fra TV2 om 47 danske HPV skadede piger.
Beskrivelse af de enkelte piger. Fra TV2 udsendelse

Desværre bliver video'en fjernet igen og igen, men jeg har tidligere downloaded den og har sat den på min egen Vimeo som er en alternativ videoplatform.

• Vaccine info side om HPV skadede: Vaccineinfo.dk
• Facebook side om de danske HPV skadede: HPV vaccine info
Deres webside: hpv-vaccine-info.org
• Facebook side Landsforeningen Hpv-bivirkningsramte
Facebook side: UK Association of HPV Vaccine Injured Daughters
• En dansk families historie om HPV: The Gardasil Experience in Denmark: One Family’s Story
• Beskrivelse for de enkelte piger. Fra TV2 udsendelse
• HPV pigerne er desværre ikke forsvundet, de er stadig syge og nye kommer til
• May Days dækning af HPV-skandalen med fokus på Sundhedsstyrelsens trusler mod læge Stig Gerdes
• Læge Stig Gerdens Behandlingsmanual for HPV som pdf
• Glutathion-niveauet er vigtigt
"Professor Emeritus i kemi, Boyd E. Haley, er dybt bekymret m.h.t. det øgede antal vaccinationer, der anbefales for at forhindre svineinfluenza og andre influenza-sygdomme"
FDA Approves Dangerous Gardasil Vaccine for Adults in the U.S
•  “Vaccines are Not for Public Health, It’s Really About Profit” — Former Merck Sales Rep Reveals

Pigerne lider af kronisk trætheds syndrom og man har vanskelighed med at putte deres symptomer i en kasse som man kender. Hallo kroppen er ligeglad med kasser og betegnelser. Kroppen er i vildt oprør og der er noget helt galt.

Den eneste kendte ting man kan putte en betegnelse på er: POTS, Postural orthostatic tachycardia syndrome, pulsen stiger når man rejser sig og så har de mange symptomer, som hver skal ses af hver sin læge. Man kan da ikke have at én ser på det hele og på helheden - suk!
 
Symptomer er uforståelige og dermed kan det ikke være vaccinen, er det offentliges udgangspunkt.

Kronisk Trætsyndromet får af alternative læger betegnelsen: ME-CFS (myalgisk encephalomyelit - kronisk træthedssyndrom). Chronic fatigue syndrome på Wiki.


Document: Om ME for den praktiserende læge: ME – en kronisk overset sygdom som pdf.

Document: Om POTS. Det kan også være værd at kigge i folderen om POTS, en lidelse som mange ME-patienter lider af. Hent folder om POTS som pdf.

Document: Om ME - Norsk udredningsprotokol for ME på Oslo Universitetssygehus som pdf


Man har påvist at noget af virus anti-gen passere blodhjerne barrieren. Jeg gætter på blodhjerne barrieren er brudt og fragmenter af antigenet og de neurotoksiske ting når ind til hjernen og laver ballade, påvirkning af hele systemet, inflammation. Jeg gætter på at nogle af disse kronisk trætte har lavt stofskifte. I videoen taler 2 piger sammen og den ene siger har du egentig også problemer med kolde hænder og fødder, ja siger den anden. Et typisk tegn på lavt stofskifte.

"de vaccinerede piger" som er en dokumentar fra TV2 om 47 danske HPV skadede piger

Ham kontorchefen fra sundheds styrelsen Henrik Jensen, som snakker om udleverede emails, er en dyrlæge jeg har gået på hold med.

 

Gardasil vaccinen er godkendt til piger/kvinder op til 26 år, fordi dødeligheden i kliniske forsøg over 26 var for høj, really? Det er altså OK nogle dør, bare det ikke er så mange. Gardasil markedsføres ikke mere i Danmark, men er erstattet af det andet mærke, som måske ikke er så slemt, det ved jeg ikke.

HPV-vaccinens mange ansigter


Nu vil jeg ikke komme ind på at HPV vaccine i virkeligheden giver øget kræfttilfælde. Den dækker langt fra 100%, men kvinden føler sig sikker og får ikke foretaget svaber af livmoderhalsen, som ellers er en god forebyggende ting. Og tages prøven i god tid er der ingen problemer. Altså falsk sikkerhed ved vaccinen.
Der er andre ting, som typer og tidspunkt, om man har virus i forvejen, som synes at have indvirkning på om der efter en vaccination kan opstå kræft. Nogle rapporter viser øget kræft tilfælde efter vaccination.

Naturligvis presser industrien på for at få solgt så mange vacciner som muligt. 
 
Artikel: Gardasil May Cause Cancer
Artikel: Study: Increased Rates of Cervical Cancer in Sweden Linked to Increase in HPV Vaccinations
.

​Det er klart for enhver at det danske sundhedssystem ikke har mulighed, viden og indsigt i at hjælpe de vaccine skadede, fordi man aldrig ser på helheden på kroppen, altid tænker hvilket lægemiddel kan vi bruge her. Men man kan ikke slå denne sygdom op, for de kan ikke putte et navn på det. Man er nødt til at være åbne for nye muligheder og tænke andet end et lægemiddel.

De der prøver at hjælp alternativt bliver slagtet, som denne læge Stig Gerdes, der prøver at hjælpe alternativt ved at give C-vitamin og Glutathion og får sin autorisation frataget af sundheds styrelsen: https://www.mayday-info.dk/daekning-af-hpv-skandalen/

De piger der i videoen "De vaccinerede piger", tager til London, får IV C-vitamin og andet, der ikke nævnes.

Men hvad er alternativt, når man ikke ved hvad det er eller har nogen som helst fornuftigt forklaring eller behandling for de vaccine skadede?
At tænke selvstændigt og ud af boxen, er vejen frem.

Glutathion er vores vigtigste naturlige anti-oxidant, det kan man slå op alle steder, Her på Wiki og vigtig i bekæmpelse af oxidativt stress. C-vitamin er også en vigtig anti-oxidant, vigtig for immunsystemet og meget andet, dokumenteret i tusindvis af artikler.

Der er ikke noget hokus pokus ved Stig Gerdes behandling, det er videnbaseret, men man kan naturligvis ikke have en læge, der ikke bruger et registreret lægemiddel, men i stedet bruger midler som kan købes af alle og fuldstændig uskadelige og uden bivirkninger.

Man ved at C-vitamin er vigtig i opretholdelse af normal immunsystem:
Artikel: the Link Between Vitamin C and optimal Immunity
Artikel: Om C-vitamin og sygdom.

Afhjælpning af Vaccine Skader

Afhjælpning af Vaccine Skader
Det der kan hjælpe på disse vaccine skadede personer, er at understøtte den hjerne inflammation der er i gang og støtte immun systemet og detox'e systemet ved at hjælpe med at fjerne de skadelige ting der er i systemet. D.v.s. vitaminer, mineraler og store doser C-vitamin, intravenøst i starten og ting der øger Glutathion, vores vigtigste naturlig anti-oxidant, enten som Glutathion mundspray eller forløber for glutathion N-Acetyl Cystein som fås i håndkøb som slimløsnende hostemiddel "Mucomyst".

Det vides at Glutathion og C-vitamin er med til at fjerne tungmetaller og andre skadelige stoffer ved at virke som anti-oxidant.

Ting der støtter de energi krise ramte mitokondrier som Ubiquinol (Q10 som det aktive -ol), B-vitaminer, R-alpha-lipoin syre og Acetyl-L-carnitine som støtter og giver energi til de energi krise ramte mitokondrier. Alpha-lipoin syre er desuden en god anti-oxidant til modvirking af hjerne inflammation.

Naturligvis stejler det offentlige sundheds system over at give intravenøs C-vitamin som behandling, selvom C-vitamin behandling til sygdom, er beskrevet for 80 år siden og beskrevet af en række pionerer bl.a. Linus Pauling, den eneste enkelt person, som har fået 2 gange Nobel prisen (i kemi 1954).

Huden er kroppens største organ og et af dens funktioner er at eliminere stoffer og glimrende til at få uønskede stoffer væk fra kroppen ved at svede ved motion eller sauna.

Læge Stig Gerdes Behandlingsmanual for HPV Skadede: som PDF
Artikel: Mitochondria—Fundamental to Life and Health


Forebyggelse af vaccine skader
Forebyggelse af vaccine skader: tag store doser C-vitamin dagen FØR vaccination og dagene efter. Det samme hvis man skal have chemo. Man kan tage som tabletter, så meget man kan tåle i forhold til løs mave. C-vitamin er det mest uskadelige stof. Ved IV gives normalt 70 gram over 2 timer.

Man kan tage C-vitamin som Liposomal C-vit, hvor det er indkapslet i en fedt dråbe, så det optages langt bedre, end tabletter.

C-vitamin i store doser mindsker skader efter alt hvad man bliver udsat for, også strålings skader som f.eks opryddere var udsat for efter Fukushima atomkraftværket:  Vitamin C Prevents Radiation Damage
. .. og som det fremgår af den alternative behandlings manual for HPV skader af Læge Stig Gerdes, her som pdf

Liposomal C-vitamin - et brev indeholder 7,5 ml gel/olie agtig indlejret C-vitamin (1 gram) som tages i et glas vand før et måltid. Hæld det i glasset og drik med det samme uden at røre rundt.

Denne Altrient-C vitamin er et anerkendt mærke fra LivOn Laboratories, der findes andre efterligninger, men det er næppe rigtigt liposomal formulering.

Fås fra England online her: GoodHealthNaturally

YouTube film om C-vitamin: Du kan se en fantastisk film hvor læge Suzanne Humphries holder foredrag om C-vitamin og Liposomal-C og hvorfor det er så godt at tage C-vitamin.
Vitamin C Basics" by Suzanne Humphries, MD. Internist and Nephrologist

Artikler:
Studies Prove Vaccinated Children are at Greater Risk of Chronic Health Problems
America's New Normal: Chronically ill Kids
The Post-vaccination syndrome
 


Svine influenza vaccine

Svine influenza vaccine
Du har fået Svine influenza vaccinen H1N1 og ikke Gardasil, men grunden til jeg gjorde lidt ud af Gardasil, er at det viser hvor galt det kan gå med en vaccine og hvor store skader det kan give.

Jeg mener du har en "Gardasil Vaccine Skade Light", fra din Svine infuenza vaccination.
 
Svine influenza Vaccinen kan hos nogle give Narkolepsi og Katapleksi, som tegn på at hjernen er påvirket. Vaccinen indeholder kviksølv som konservering, men jeg tror skader skyldes andre komponenter, det kan være dele af virus antigenet, eller mediet det er dyrket i, eller tilsætning stofferne, der samlet set har lavet en immunreaktion.

Narkolepsi: hjernen har en nedsat eller manglende evne til at regulere søvncykluser normalt. Narkolepsi på Wiki
Katapleksi, kataplektiske anfald, kortvarige tab af kontrol med musklerne.
"Narkolepsi behandles ofte med Ritalin. Ritalin har en række bivirkninger, og virkningen varer kun 3-4 timer"

Denne svenske avis artikel om en 16 årig teenager, opsummerer problemerne: 
André, 16, har inte varit i skolan sedan han var tolv år. Efter sprutan mot svin­influensa lider han av hypersomni och kroniskt trötthetssymptom.


Artikel: Hundreds of children brain damaged by the swine flu vaccine to receive $90 million in financial compensation from UK government
"narcolepsy and cataplexy in hundreds of children. Both are signs of neurological damage caused by vaccine additives which include mercury, aluminum, MSG, antibiotics and even formaldehyde"Læge Claus Hancke oplyser om kviksølv i kommende Influenza A (H1N1) vaccine

​Læge Claus Hancke har klinik i Lyngby hvor han behandler med intravenøs C-vitamin.

Artikler H1N1 vaccine:
• Den svenske avisartikel som også er nævnt ovenfor
André, 16, har inte varit i skolan sedan han var tolv år. Efter sprutan mot svin­influensa lider han av hypersomni och kroniskt trötthetssymptom.

Glutathion-niveauet er vigtigt
"Professor Emeritus i kemi, Boyd E. Haley, siger, at han er dybt bekymret m.h.t. det øgede antal vaccinationer, der anbefales for at forhindre svineinfluenza og andre influenza-sygdomme"

Svineinfluenzaen set i bakspejlet
"den ekspertgruppe, som rådgiver WHO i pandemispørgsmål, og som var den direkte årsag til, at WHO opgraderede trusselsniveauet til pandemiske højder, stort set alle var udsendt af medicinalindustrien. Resultatet blev, at alle lande under FN/WHO blev pålagt at opkøbe vacciner hos medicinalproducenterne. En vaccine, der ikke var testet sikkerhedsmæssigt, men indeholdt både kviksølv og andre skadelige og tvivlsomme komponenter. Dette gjorde også, at regeringer måtte afstå retten til at sagsøge producenten i tilfælde af dødsfald og invalidering som følge af vaccinationerne"
Hvorfor er man ikke overrasket?

• Norge: European children suffer narcolepsy after swine-flu vaccinations

New Swedish Registry study confirms increased risk of narcolepsy in children and adolescents after vaccination with Pandemrix

Narcolepsy after swine influenza pandemic. A new Norwegian study confirms that the risk of narcolepsy was increased after vaccination with Pandemrix (H1N1 vaccine)

• Diagnosen narkolepsi har fået særlig bevågenhed efter den i 2009 i Sverige og Finland blev opfattet som bivirkning til Pandemrix (vaccinen mod H1N1 influenza) specielt hos personer med vævstype HLA DQB1*0602. Dokument sundheds styrelsen som pdf

Debatmøde om svineinfluenza-vaccinen

• Carsten Vagn Hansen (radiodoktoren). Indlæg på oplysnings- og debatmøde om svineinfluenza-vaccinen, mandag den 28. september 2009 på Borups Højskole

H1N1 influenza Responsum. 1. sept 2009, Claus Hancke, Speciallæge

Infektionsutlöst autoimmunitet vid ME/CFS. En förklaringsmodell

• Myalgisk encefalomyelit och kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS). download Som PDF

Vaccination - Pandemrix. Forum