Diabetes kost

Kontroler Diabetes med kosten & Reducer Insulin

Ingen har brug for særlig mange kulhydrater heller ikke diabetikere
Hvorfor skal du fylde dig med kulhydrater - netop det du ikke kan tåle?

Som diabetiker kan du ikke tåle kulhydrat hvorfor i alverden skal du spise noget du ikke kan tåle? - HVORFOR?

Det er total gak i låget, at du som diabetiker får at vide du skal spise masser af kulhydrat, netop det du ikke kan tåle! - hvor er logikken og fornuften? Du har ikke brug for kulhydrat og kan selvfølgelig reducere insulin forbruget (misbruget) betragteligt ved at spise mindre kulhydrat, men ingen er interesseret i at fortælle dig det, fordi insulin er på verdensplan det mest proffitable lægemiddel og intet medicinal firma er interesseret i at informere læger, diætister, diabetesforeningen og DIG om korrekt og sund kost til diabetikere, der betyder mindre insulin forbrug.

Moderne diabetes håndtering er reducering af kulhydrater og reduktion af Insulin forbruget

Den traditionelle behandling af diabetes er forkert og skadelig for DIG som diabetiker, fordi med masser af kulhydrat kræves, at du også tager meget insulin og du kan ikke kontrollere blodsukkeret tilstrækkeligt og du kan ikke undgå at sukkeret kommer op i det røde felt nogle gange, der hvor det skader kroppen, blodkarrene, hjernen, øjnene, blodforsyningen i ekstremiteter, nyrerne og giver hjerte kar sygdomme, blodprop og alzheimers.

Selv med en kontroleret traditionel behandling og kost, vil du med tiden få diabetes komplikationer.

De autoriserede forstokkede behandlere må se at vågne op og tænke selvstændigt og begynde at arbejde FOR patienten og ikke anbefale noget der skader patienten. De må frigøre sig fra en forstokket tankegang og frigøre sig fra medicinal industrien, som ingen interesse har i, at du skal nedsætte insulin forbruget.

En diabetiker på kulhydrat misbrug, er fanget i et jerngreb af insulin misbrug, de får at vide de skal spise masser af kulhydrat og følgelig er de nødt til at bruge masser af insulin for at kompensere for den megen kulhydrat, som de ikke kan tåle.

Samtidig er det svært at holde et stabilt blodsukker, med de skadelige virkninger det har.

De autoriserede forstokkede behandlere gider ikke sætte sig ind i en ordentlig diabetes håndtering og inden de vågner op om måske 10 år, så må du selv tage affære og tage hånd om din egen sundhed og selv starte på en moderne diabetes håndtering.

Ved at reducerer kulhydrat indtagelsen, kan du måske komme helt ud af kulhydrat og insulin misbruget, simpelthen ved at spise mindre kulhydrat, det er jo simpelt og logisk.

Det kommer an på hvor lidt kulhydrat du spiser og hvor meget insulin du selv producerer.... samt om din bugspytkirtel kan komme op i højere omdrejninger, hvilket selvfølgelig er muligt.

Er du type 2, kan du med reduceret kulhydrat indtagelse alene komme ud af insulin misbruget.

Er du type 1 eller 1½, kan du reducere insulin misbruget til under halvdelen alene med en korrekt og sund kost med lav kulhydrat og dermed få et meget mere stabilt og pænt blodsukker niveau, hvorfor du fuldstændig eliminerer komplikationer.

Alle har en stor fordel i at reducere kulhydrat indtagelsen også ikke diabetikere og dermed insulin forbruget (naturligt produceret eller taget som medicin), fordi konstante svingninger i blodsukker og insulin niveauet er ikke sundt for nogen.

Hvis du spiser store mængder kulhydrater, får du netop tilført meget insulin, enten som du selv producerer hvis du er normal fungerende, eller pr. sprøjte hvis du er diabetiker, fordi du er nødt til det for at holde blodsukkeret i skak.


DE RIGTIGE KOSTRÅD
Du kan lige så godt få chokket nu!
Intet menneske på denne jord har brug for særlig meget kulhydrat, du har ikke brug for en kost indeholdende sukker, slik, kage eller masser af kulhydrater som groft brød, rugbrød, hvidt brød, ris, kartofler, pasta og pizza!

Alle, ikke mindst diabetikere, vil have stor glæde af at leve på en kulhydrat fattig kost og dermed sund kost.

Vi er ikke designet til at spise masser af kulhydrater. Vi har i vores 3 mill års udvikling ikke spist meget kulhydrat, først da vi for ca. 10.000 år siden begyndte at dyrke korn og ris. Helt galt gik det da man opfandt madpyramiden for 30 år siden, hvor man, uden dokumentation, anbefalede masser af kulhydrater som bunden af pyramiden.

Endvidere den usunde kulhydrat kultur der har bredt sig i det moderne samfund, med chips, popcorn, slik, kage og ikke mindst COLA og andet sodavand.

Vores krop kan ikke klare al den kulhydrat. Vi er designet til at spise kød og fedt, snegle, vilde grøntsager & vild frugt (lavt sukker), muslinger, smådyr, bær, rødder samt en mammut i ny og næ = stenalder kost.

Som diabetiker kan du ikke tåle kulhydrat hvorfor i alverden skal du spise noget du ikke kan tåle? - HVORFOR?

Ved at spise mange kulhydrater er det nødvendigt at dope dig med masser af insulin, for at holde dig på et passende blodsukker niveau, men hvad skal du med masser af kulhydrater og dermed masser af insulin?

Er du ikke diabetiker endnu, bliver du type 2 inden længe, hvis du fortsætter med at vælte dig i kulhydrater.


Gå over til lav kulhydrat kost
Du kan få et meget bedre liv, livskvalitet og mindre sygdom og følgesygdom, ved at gå over til en kulhydrat fattig kost (LCHF Low Carb High Fat).

Det er simpelt, du erstatter kulhydraterne med fedt, mens proteinerne skal forblive ca. det samme (ca. 1-1,5 g pr. kg legemsvægt). Du supplerer med masser af salater og grøntsager med lavt glucæmisk index. Frugt indeholder sukker (ca. halvt frugtsukker, som er giftigt og halvt glucose som du ikke kan tåle), så det holder du dig fra.

Vi har simpelthen ikke brug for ret meget kulhydrat. Det meste af energien du skal bruge til muskler og hjerne, kan kommer fra andet end glucose. Når det gælder hjernen, så kan den nøjes med 25% glucose og resten keton stoffer som den bedre kan lide.

Vore energi leverandør, mitokondrierne som findes i alle dine celler, har simpelthen 2 forskelllige måder at levere energi på. Glucose eller keton stoffer fra fedt nedbrydning.

Vi kan klare os med 30 g. total kulhydrat daglig eller mindre, hvilket er det niveau de hårdkogte LCHF folk kører på.

Det er faktisk svært helt at undgå kulhydrater og det skal du heller ikke, du skal blot reducere det kraftigt. Du får noget kulhydrat via grøntsager, nødder, frugt og mælke produkter, som du kan danne glucose fra.

Du kan desuden danne glucose fra proteinerne du spiser og du kan omdanne ca 10% af fedtet (glycerol molekylet) du spiser (eller fra fedtdepot) til glucose. Fedtstofferne udgør den helt store energi kilde, der er ca. dobbelt så mange kalorier i fedt som i kulhydrat og protein og fedt er et glimrende næringstof for mennesker generelt og også for diabetikere.

At kunne bruge fedt og forbrænde det til energi for kroppen er simpelthen designet ind i kroppens funktion, til brug i perioder hvor der ingen mad er.

Hvis du har meget fedt kan du leve af dine fedt depoter, uden at spise noget overhovedet.

Et ekstremt eksempel er Angus Barbieri, som besluttede sig for en slankekur. Han spiste ikke noget i 382 dage, den længste faste der er kendt. Han gik fra 214 kg to 81 kg. Det var overvåget af en læge og han fik den nødvendige væste og salte.

Et eksempel fra dyrenes verden er isbjørnen, som i knappe perioder kan gå flere måneder uden mad, hvor den tærer på kroppens fedtreserver og noget af muskulaturen, som den forbrænder til energi for kroppen.

Vi skal ikke tære på vores muskulatur, derfor har vi brug for konstant tilførsel af mad, men vi kan bruge af vores fedtreserver.... eller fedt i kosten.

Ved fedtstoffernes nedbrydning dannes keton stoffer som er glimrende næring til dine celler, muskler og hjerne. Op til ca 75% af hjernens energi forbrug kan komme fra ketonstoffer, mens ca. 25% skal være i form af glucose. Mere om kulhydrat og fedt forbrændingen her...


Fedtet skal være det sunde fedt dvs. mættet fedt fra smør, kokosolie, oliven olie, avocado olie og fedt på kødet og fedt i fede mælke produkter. IKKE det skadelige fler-umættet omega-6 fra solsikke, majs, soja, becel, margarine.

Jamen er fedt ikke usundt?
Absolut IKKE, det er mange års fedt forskrækkelse og misinformation om fedt især mættet fedt, kolesterol og smør, der går igen i diætisternes anbefalinger.

Det sunde fedt dvs mættet fedt, smør, kokos olie, enkelt umættet oliven olie samt kolesterol er sundt og livsnødvendigt for alle, også diabetikere (og diætister!) - UANSET HVAD DU HAR FÅET AT VIDE!

Dine fedtdepoter består af tri-glycerider og de enkelte fedtsyrer er hovedsaglig mættede fedtsyrer og oliven olie fedtsyren Oleinsyre.

Samme sammensætning som dine celle membraner og som mælkefedtet, fra din mors mælk, da du pattede. Derfor er der intet mærkeligt i at netop disse fedtstoffer er sunde.

Det mærkelige er at industrien og de officielle sundheds myndigheder i mange år har prøvet at bilde dig ind at kraftigt kemisk forarbejdet hærdet vegetabilsk fedt (= margarine) og fler umættet fedt = skadelige omega-6 vegetabilske, olier er sundt.

Det eneste usunde fedt er de fler-umættede Omega-6 holdige vegetabilske olier (solsikke, majs, soja, becel) (udover de anbefalede 9 g daglig) samt transfedt som er i margarine og andre hærdede vegetablilske olier.

ALLE KAN LEVE PÅ EN LAV KULHYDRAT - HØJ FEDT KOST!
Alle mennesker kan leve på en lav kulhydrat & høj fedtholdig kost (LCHF kost) - og ISÆR diabetes patienter har stor gavn af dette.

Som diabetiker er målet naturligvis at holde et stabilt blodsukker, der ikke går op i det røde felt og som ikke går for lavt ned, endvidere er målet et godt helbred uden komplikationer på længere sigt og god livskvalitet... og det opnår du med så lidt kulhydrat og så lidt insulin som muligt.

Hvis du er diabetiker og kun spiser en smule kulhydrat og kan holde et normalt blodsukker niveau, uden at tage insulin, ER DU IKKE SYG! - og dermed får du heller ingen følgesygdomme.

OK, du kan ikke tåle så mange kulhydrater som andre og hvad så? ...så spiser du bare mindre.


VIGTIGT - gå langsomt frem
Jeg vil understrege igen, at hvis du ændrer din kost til lav kulhydrat kost, skal du du gøre det langsomt, med små skridt ad gangen, over et par uger og indtage mindre og mindre insulin i takt med indtagelse af mindre og mindre kulhydrat.

Du skal som du plejer måle dit blodsukker og lære hvordan du reagerer på mindre kulhydrat og du bør gøre det i samarbejde med din læge eller diætist.

Fedt er sund kost også for diabetikere!
Fedt er sund kost for alle også for diabetikere, man kan ikke leve uden fedt, hvis du hører noget andet, er det vrøvl. Går man meget lav i kulhydrat indtagelse, fx. under 30 g. daglig kommer du i mild ketose, hvilket er en god tilstand, hvor du hovedsaglig forbrænder fedt til energi istedet for kulhydrater.

En mild ketose som ved LCHF kost er ønskværdig, kroppen arbejder bedre sådan og er ikke farlig for nogen, heller ikke diabetikere, såfremt dit blodsukker er kontrolleret. Med lav kulhydrat og evt. med mild ketose holder du blodsukkeret meget stabilt.

Er dit blodsukker helt ude af kontrol, altså højt, kan man risikere at komme i keto-acidose som er en anden og alvorlig tilstand af ketose, hvor syre base balancen forrykkes. Et vigtigt tegn er hurtig vejrtrækning. Læs mere om ketose og keto-acidose her...

​LCHF KOST - LOW CARP HIGH FAT
Lav kulhydrat, høj fedt holdig kost. Se her om LCHF Kost.


Sverige er længere fremme
I sverige er de længere fremme med kost, den sunde LCHF kost er nærmest ved at blive en hel folke bevægelse og mange har nu en anden opfattelse af kost end det du har fået at vide af de danske forstokkede diætister og det gælder også kost til diabetikere.

LCFH kost anbefales nu, siden 2011, af de svenske myndigheder som første valg til diabetikere, hvilket du kan læse på: Kostdoktorn.se

Læs om hvordan du kan nedsætte dit insulin forbrug på den svenske Kostdoctorn.se:
Diabetes 1 - nedsæt Insulin forbruget
Diabetes 2 - nedsæt Insulin forbruget

STENALDER KOST
Stenalderkost (Paleo), som jeg omtaler her, er også ideel at kigge på som diabetiker, omend vanskeligere at følge, men kan give noget inspiration.

MODERNE HÅNDTERING AF DIABETES 1 & 2 med lav kulhydrat kost og reduceret insulin forbrug.

Nedenfor 2 video'er om Moderne diabetes håndtering. Det er 2 læger fra Australien Lowcarbdownunder.com.au der holder foredrag. De forklarer meget godt og grundigt om den moderne diabetes håndtering for diabetes 1 og 2.

1. Video om hvordan kulhydrat ødelægger din krop og hvor meget alle kan opnå ved at reducere kulhydrat og gå over til LCHF (Low carb high fat).

Prof. Tim Noakes (tidligere type 2) - Medical aspects of the low carbohydrate lifestyle.


Video 2. Foredrag "LCHF to manage Diabetes" Dr. Troy Stapleton, type 1 diabetiker, fortæller om hvordan han har reduceret kulhydrat og insulin ved at gå på lav kulhydrat kost.

Dr. Troy's blodsukker målinger på sig selv 2 forskellige uger. 1. med anbefalet diabetes kost. 2. med den gode sunde lav kulhydrat kost, LCHF

Øverst den traditionelle forkerte diabetes kost som anbefales til diabetikere af danske læge og diætister.

Nederst blodsukkeret ved at følge den gode og sunde kost LCHF (lav kulhydrat høj fedt). Kurverne taler for sig selv. Den traditionelle anbefalede kost giver store svingninger i blodsukker (rød kurve) selvom patienten er velkontrolleret med insulin (insulin i blodet er stiplet linie).

Den korrekte moderne kost til diabetikere LCHF, giver et meget stabilt blodsukker omkring de 5 og stabilt insulin niveau. Indsulin forbrug reduceret med mere end 50%. Dermed elimineres komplikationer fuldstændigt og patienten får et meget bedre liv.

Læs også denne artikel i Politiken
Moderne diabetesbehandling er en skandale

​Facebook Grupper vedr. Diabetes og LCHF

Dansk LCHF basic - facebook gruppe. LCHF / Lavkarbo på dansk. Debatforum for dig der spiser LCHF og lavkarbo. antal medlemmer: 18.000+    https://www.facebook.com/groups/dansklchf/

Facebook gruppe. Diabetes 1 & LCHF.   https://www.facebook.com/groups/DT1LCHF/
En lukket gruppe for type 1 diabetikere der er nysgerrig efter informationer om levemetoden LCHF eller ønsker at dele deres viden for at få LCHF og insulin og kulhydrater til at gå op i en højere enhed.

Facebook group - Diabetes - LCHF.    https://www.facebook.com/groups/DiaSupCoaching/
We are a LC/LCHF, Low Carb, Low Carb High Fat group. This means that we eat less than 50 grams of carbohydrates a day, in fact most of us eat 30 or less a day. We do not believe in the ADA, American Diabetes Association’s guidelines for meals. By following a LCHF WOE many of our members have greatly reduced the need for medication and some have even been able to eliminate meds, along with stabilizing their blood sugar and lowering their numbers.

Glykæmisk index

Glykæmisk index fortæller dig i hvor høj grad og hvor hurtigt et levneds middel ender som blodsukker.

Interessant er det at rent hvidt sukker har samme eller lavere glykæmisk index end fx. de stivelses rige fødemidler: ris, pizza, spageti, kartoffelmos, tørrede dadler, honning. Det er naturligvis fordi rent sukker kun indeholder 50% glukose og 50% fruktose, hvoraf den sidstnævnte ikke bidrager til blodsukkeret, mens det rene stivelse (= kæder af glukose) indeholder mere glukose, som altså giver højere og hurtigere stigning i blodsukker, som igen betyder risiko for diabetes 2. Hvis du er diabetes 1, kræver det mere insulin for at holde blodsukkeret i skak.

Dadler = rent slik med kæmpe sukker indhold, topper listen over fødemidler med højt glykæmisk index.

​Diabetikere skal undgå kulhydrater
det har man vidst i 100 år

Man har vidst i 100 år at diabetikere skal undgå kulhydrat- og at de kan leve på en lav kulhydrat kost.

Ingen nyhed, men det ser ud til de fleste har glemt det, i tilbedelsen af INSULIN som holder patienten i et JERNGREB af afhængighed af kulhydrat og Insulin.

Hvorfor skal diabetikere nu have masser af kulhydrat? - der er ingen login, andet end at medicinal firmaer skal sælge så meget insulin som muligt, men det gavner IKKE patienterne!

I bogen "Diabetic Cookery" Recipes and menus af Rebecca W. Oppenheimer fra 1917, fremgår det side 13 hvilke levnedsmidler som er "stricktly forbidden foods" (strengt forbudte fødemidler) for diabetikere: nemlig sukker og stivelses holdige levnedsmidler som brød, kager, ris, makaroni.

Præcis det, der er i bunden af den anbefalede kostpyramide og som har forårsaget en eksplosiv vækst i antal diabetikere.

Og næsten diamentralt modsat af hvad diabetes patienter får at vide af diætisten idag, de får nemlig at vide de skal spise rigeligt med kulhydrater, hovedsaglig grove kulhydrater, men alligevel levnedsmidler, som ender som blodsukker - DETTE ER GAK I LÅGET!

Læs Bogen online eller download den
som pdf: Højreklik her og "gem som"

Flere artikler om Sukker-Kulhydrat-Diabetes

Sukker - Hvide Dræber

Hvor giftig er sukker egentlig, er frugtsukker sundere end sukker, er honning sundt? Læs mere....

Om Diabetes

Om Diabetes, Blodsukker og Insulin, Det Grundlæggende. Læs mere....


Referencer om Sukker - Kulhydrat - Diabetes

Diabetes

1. Sukkersyge. på Wikipedia

2. Den Nationale Kosthåndbog. Diabetesdiæt

3. Diabetes foreningen anbefaler masser af grove kulhydrater

4. WHO Diabetes 2 fremtidsprognose

5. Diabetes mellitus type 1 - på Wiki

6. Diabetes mellitus type 2 - på Wikipedia

7. Om Diabetes på svensk: kostdoctorn.se

8. Diabetes 1 - nedsæt Insulin forbruget. kostdoctorn.se

9. Diabetes 2 - nedsæt Insulin forbruget. kostdoctorn.se

10. Diabetic Cookery - download bog

11. Moderne diabetes håndtering. fra Lowcarbdownunder.com.au

12. Blodsukker målinger på netdoktor.dk

14. Insulin – et tveægget sværd

15. How Much Glucose Does Your Brain Really Need?

Ketose & forbrænding

16. Ketogenesis på Wikipedia

17. Ketogenic Diet på Wikipedia

18. Diabetesisk syreforgiftning - Netdoktor

19. Diabetic ketoacidosis på Wikipedia

20. Is Ketosis Dangerous - på EatingAcademy?

21. Ketoacidosis versus Ketosis. Dangerous?

22. How Long Can You Live Off Your Body Fat?

23. Energi omsætning. Metabolisk syndrom - på EatingAcademy

24. LCHF kost på denne blog, Low Carb High Fat, Lav kulhydrat høj Fedt kost

Beta-celler & Regenerering

25. Can Beta Cells Be Healed?

26. Beta cell regeneration

27. Diabetes researchers track cells’ ability to regenerate

28. Regeneration of Insulin-Producing Cells in the Pancreas: A New Hope for Diabetic Treatment

29. New potential way to regenerate beta cells in type 1 diabetes revealed

Sukker

30. Sukker er skadeligt artikel på Videnskab.dk:

31. Sukker (sukrose) på Wikipedia

32. Sucrose (sukker). Engelsk på Wikipedia

33. Glukose (druesukker, blodsukker) på Wikipedia

34. Glucose (druesukker, blodsukker) Engelsk Wikipedia

35. Frugtsukker, Fruktose på Wikipedia

36. Fructose. Engelsk på Wikipedia

37. Honning på Wiki

38. brun farin

39. Om sukker fra Dansukker (pdf)

40. Table of Fruits and Sugars. Sugar Content of Fruit

42. Sugar 101. Den amerikanske hjerte forening (American Heart Organisation)

43. Arne Astrup, påstand om at "sukker ikke feder"

44. Arne Astrup, påstand, nu var det øl, som ikke feder

45. Du er måske for sød. Pjece om sukker. fødevare-styrelsen. pdf

46. Sukker. Fødevarestyrelsen

47. Du er måske for sød. Pjece om sukker. fødevare-styrelsen. pdf

48. Sukker Fakta. Børns sukker indtagelse. Fødevarestyrelsen (pdf)

Videoer om Sukker-Kulhydrat-Diabetes

49. The Secrets of Sugar - CBC News.
https://www.youtube.com/watch?v=xDaYa0AB8TQ

50. Fructose is POISON: Sugar the Bitter Truth
Prof. R. Lustig, MD, University of California
https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

51. The Skinny on Obesity. University of California Flere videoer http://www.uctv.tv/skinny-on-obesity/

52. Medical aspects of the low carbohydrate lifestyle
Prof. Tim Noakes (fra Lowcarbdownunder.com.au ), (tidligere type 2)
https://www.youtube.com/watch?v=fL5-9ZxamXc

53. LCHF to manage Diabetes Dr. Troy Stapleton (fra Lowcarbdownunder.com.au ), (type 1 diabetiker)
https://www.youtube.com/watch?v=SI5l6NqVYw0