Udkast

Foryngelseskur - Forlæng dit liv
sådan bliver du 100+ år

Mennesekeden har altid kredset omkring, "det evige liv", og det indgår vel i alle religioner. Jeg kan tydelig huske filmen om Shangri-La fra da jeg var lille Tabte-Horisonter (1937, Lost Horizon).

Shangri-La er en fiktiv dal i Himalaya bjergkæden, hvor folk kunne holde sig unge og leve længe, et slags utopia. Hvis de forsøgte at komme ud af dalen, blev de med et forvandlet til sin rigtige alder og ældedes på få øjeblikke. Den har altid ligget i hovedet på mig og for et par år siden blev jeg nødt til at have denne film og købte dvd'en.

Jeg tror ikke på det evige liv, men jeg tror på, at man med en fornuftig kost og levevis kan putte 10-20 år oveni sin gennemsnitlige levealder, som i DK er noget i retning af 78/82 for mænd/kvinder.

En anden ting som jeg har tænkt på, er hvorfor har bestemte dyrearter en nogenlunde forudbestemt levealder, mennesker, aber, fugle. Hunde bliver 10 år for de store racer og 15+ for de små. Katte 15+. Mus og rotter er gamle som 2 årige og ældes på samme måde som mennesker, de bliver gamle og grå og alt går tilbage, indtil de dør af alderdom.


Hvad er det der ælder os og begrænser vores levealder?

• Oxidering, oxidativ stress beskadiger DNA, proteiner og fedtstoffer. Ilt er livsvigtigt, men også giftigt og kan danne høj-aktive iltede stoffer, frie radikaler (eksempel brint-overilte) som vil reagere med hvad som helst. Kroppen har sine egne anti-oxidanter, der uskadeliggør disse frie radikaler, men vigtigt at vi hjælper kroppen og tilføjer anti-oxidante via føden og her er grøntsager og krydderier rige på tusindvis af forskellige anti-oxidanter.
Sammenlign med et halvt æble der lynhurtigt bliver oxideret og brunt. Dryp lidt citronsyre eller gnid C-vitamin på og det bliver ikke brunt, for det virker som anti-oxidant.

Glycosylering: glucose (blodsukker) binder sig komplekst til DNA, proteiner og fedtstoffer (samme som når du bruner kartofler i sukker). Vigtigt at holde stabilt blodsukker. Ved højt blodsukker bliver dine blodårer brankede indvendigt af denne sukkerreaktion som kaldes Maillards reaktion. og giver anledning til inflammation og dannelse af plak og blodprop.

• Mitokondrier degenerer og mindskes i antal med alderen og er med til ældnings processerne. Kræft er en mitokondrie defekt.

• Inflammation og sygdom slider på cellerne og nedsætter levealder

• Skader, sygdom eller død af alm medicinering. Lægemidler har masser af bivirkninger en af dem er død. I USA dør årligt 100.000+ af korrekt udskrevet lægemidler.

• Død som følge af sygdom, hyppigst: hjertekar, kræft

• Programeret celledød. Dette er den arts specifikke indkodede levealder. Ældnings processerne bliver mere og mere udtalt, jo mere man nærmer sig den indkodede levealder.

• Død af ælde ifølge den programerede celledød. Dette er enden hvis vi ikke dør af sygdom


Hvad nu hvis man udover en fornuftig kost og levevis kan putte yderligere år på, ved at finde en "kur" der kan forlænge den forud programerede levealder?

Det er lige præcist det der findes


Foryngelses kuren


Foryngelses kuren er en 10 punkts Plan med kost og special produkter

1. Anti-inflammatorisk kost, rigeligt med grøntsager af forskellig farve, krydderier, Anti-oxidanter (er i grøntsager og krydderier), restriktiv kulhydrat indtagelse (= Opretholdelse af stabilt blodsukker), de rigtige fedtstoffer incl. hørfrø Olie, (= minus omega-6, margarine og hærdet fedt). Diverse vitaminer og mineraler som beskrevet flere steder. Hørfrø & loppefrø til maven.

A-Vit, C-vit, D-vit, K2-Vit, B12, B9 (folinsyre), Omega-3, Q10, Magnesium, Curcumin, Astaxantin, Pholyphenoler (resveratrol, cacao, grøn te). Endvidere Motion, intermitterende faste

2. Meget gerne restriktiv kulhydrat indtagelse i form af LCHF (low carb high fat, Lav kulhydrat høj fedtindtagelse).
 
3. Meget gerne lav indtagelse af kalorier generelt, så du holder den slanke linie. Det er vist at folk der indtager moderate mængder kalorier lever længere.

4. Meget gerne spis efter intermitterende faste (midlertidig faste), dvs faste hovedparten af døgnet F.eks. ingen mad og kalorier i 12-16 timer. 12 timer er nemt, 16 er svært. Jeg er selv startet på først at spise kl. 10 om formiddagen, selvom jeg tit står op kl. 6-7. Det har jeg ingen problem med. Hvis man ikke spiser noget fra kl. 22 til kl. 10 er det 12 timer. Det er vist at intermitterende faste stimulerer fedtforbrænding og stimulerer mitokondrierne (cellens små kraftværker).   

5. Probiotika f.eks yoghurt/cultura blanding. Som pattedyr lever vi af mælk i starten og vi lever symbiotisk sammen med mælkesyrebakterier, som findes på hud og slimhinder indvendigt og udvendigt. Det er super vigtigt, især i tarmen hvor de gavnlige bakterier udkonkurrerer dårlige bakterier og producerer talrige gavnlige stoffer, små proteiner peptider, som beskytter tarmen og kroppen, idet vi optager nogle af disse stoffer.

Det nyeste inden for mælkesyrebakterier er Bravo kultur til producering af yoghurt, med 42 bakteriestammer. Fås fra England, det skal jeg prøve.

Når bravo kulturen fermenterer mælk (laver yoghurt af mælk), produceres unikke helbredende stoffer som er i stand til at helbrede tarmen og helbrede diverse sygdomme i kroppen. Det er vist at der er 150 små peptider efter fermenteringen, som ikke var der i den oprindelige mælk. Et af stofferne er GcMAF = glycoprotein macrophage activating factor, som er i stand til at forbedre immunsystemet og helbrede kræft og andre immun sygdomme.

GcMAF Bravo Probiotic Yogurt - 1 Month Supply - Made in Switzerland. I og med det er levende bakterier man køber kan man nok strække det ved, bruge mindre og inkubere længere tid.

I forvejen laver jeg min egen yoghurt af kogt mælk og lidt youghurt/cultura blanding og inkuberer 24 timer ved 48-50C, så der er flere bakterier og mere surt, end hvis man bare køber noget youghurt.  

6. Motion, en gåtur ½-1 time f.eks. Behøver ikke være hård træning eller løb, som er skadeligt.

7. Undgå stress

8. På celleniveau forlænge den forudprogrammerede levealder. Stoffer der stimulerer telomerase enzymet og forlænger den programerede celledød og levealder (se nedenfor)

9. på celleniveau regenerere mitokondrierne som falder i antal naturligt og dramatisk med alderen. PQQ sammen med Q10 (se nedenfor)

10. at give fornyet energi til mitokondrierne med Q10 sammen med PQQ (se nedenfor)Ad 8)
Den forud programmerede levealder

Den forudprogrammerede levealder er bestemt af kroppens celler's DNA, deres kromosomer. Alle kroppens celler fornys og allerede ved fødslen er de forudbestemt til et bestemt antal celledelinger og bestemmende for levealder. Nerver fornys dog kun ringe.

For at forklare det metaforisk
Hvert kromosom i kroppens celler, har et målebånd i enden som angiver hvor mange år man har tilbage og for hver celledeling klippes lidt af og når der ikke er mere tilbage dør cellen. Målebåndets længde afgør hvor langt man har tilbage at leve i.

"Målebåndet" hedder telomere og det enzym der kan reparere telomererne og undgå at de bliver korte, hedder telomerase. Korte telomere er et tegn på ældning og jo kortere de er, jo kortere levetid er der tilbage og jo mere risiko for sygdom. 
Det er længden på vores telomere i cellerne, der bestemmer cellens og vore levealder.

Denne banebrydende opdagelse om telomere, telomerase og beskyttelse af kromosomerne, blev tildelt Nobel prisen i 2009 til et hold forskere. The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider, Jack W. Szostak:
https://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/2009/illpres.html

The Nobel Assembly at Karolinska Institutet has awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 jointly to Elizabeth Blackburn, Carol Greider and Jack Szostak for the discovery of how chromosomes are protected by telomeres and the enzyme telomerase.

Contents
• Background
• Telomere DNA protects the chromosomes
• Telomerase builds telomere DNA
• Telomerase and disease
• Credits and references


source: "Test that can predict death - with a terrifying degree of accuracy"  www.independent.co.uk
Findes der noget der kan aktivere telomerase og forlænge livet?

Hvad nu hvis man kan aktivere dette telomerase enzym og genopbygge og holde telomere'rene lange og holde cellerne og kroppen i live længere og sygdomsfri?
Findes der noget der kan aktivere telomerase og forlænge den forudprogrammerede ældning, så vi kan holde kroppen ung, leve længere og sygdomsfri, rynkefri og tilbagedanne gråt hår?

Yes, lige præcist og du har hørt om det før
Der er nogle gode gavnlige stoffer i rødvin, der er hundredvis af stoffer i rødvin, men det vi snakker om her er resveratrol. Det er i stand til at aktivere telomerase, forynge kroppen og øge levealderen, den er desuden en kraftig anti-oxidant.

Der er andre stoffer, der kan aktivere Telomerase og forlænge livet:
D-vitamin, A-vitamin, Omega-3, Magnesium, B9 (folinsyre), Gurkemeje (curcumin), Astragalus Rod (Astragel) solgt i kapsler under navnet TA-65. Astragulus har været brugt i traditionel kinesisk medicin i tusinder af år. Motion.


Det Franske Paradox, nej det er ikke Prins Henrik, men tæt på
Der er noget der hedder det franske paradox. I sydvest Frankrig har de verdens højeste gennemsnitlige levealder. Paradox, fordi de lever jo usundt med masser af det "usunde fedt" fra oste og gåseleverpostej og drikker rødvin.

Der er ikke ret meget resveratrol i rødvin og det varierer meget, hvis man skal have en god portion resveratrol, bør man drikke et par flasker og det er nok ikke gavnlig for levealderen af andre årsager.

Men man kan få resveratrol som kosttilskud eller man kan købe det i ren form fra bulkpowder.dk det har jeg gjort. Det er dyrt 649 kr. for 50 gram. Anbefalet dosis er 50 mg daglig, så der er til 1.000 dage i 50 gram, så det er kun 65 øre daglig. 50 mg er en meget lille knivspids

Resveratrol-pulver (99% Trans-Resveratrol) 50 g - 649 kr
http://www.bulkpowders.dk/resveratrol-pulver-99-trans-resveratrol-dk.html


Artikel af Dr. Mercola: Add These 12 Anti-Aging Nutrients to Your Diet
Han nævner: A-Vit, D-vit, K2-Vit, B12, B9 (folinsyre), Omega-3, Q10, Magnesium, Curcumin, Pro-biotika, Astaxantin, Pholyphenoler (resveratrol, cacao, grøn te). Endvidere Motion, intermitterende faste 

Artikel Dr. Al Sears: Resveratrol Benefits: Powerful New Discovery

Artikel af Dr. Axe: How to Lengthen Your Telomeres & Unlock the Key to Longevity

Artikel: Telomerase update –arguments for and against using telomere extender supplements

Slide Show:
Telomeres, Telomerase, and TA-65

Artikel:
 Museforsøg viser foryngelse og forlængelse af levealder med telomerase aktivering. Se skema nedenfor: Telomerase reactivation reverses tissue degeneration in aged telomerase deficient mice
Ad 9)

Regenere Mitokondrierne

Mitokondrier er cellerne kraftværker, det er der energi produktionen for kroppens processer produceres.

Det er vist at antallet af mitokondrier falder dramatisk med alderen og vi snakker rigtig meget fald, 80% fald for en 60'årig.

PQQ (Pyrroloquinoline quinone) er i stand til at regenerere antallet af mitokondrier, så det i nogen grad kommer tilbage til tidligere og genopbygge ungdommens energi og forbedre fysisk og mental sundhed. PQQ, producerer nye mitokondrier og booster energi i krop, hjerte og hjerne.

PQQ’s utrolige mitokondrie boosting evner er dokumenteret af University of California Davis forskere, som anses for pioneerer i studiet af PQQ.

Artikel om PQQ:  Pyrroloquinoline Quinone Stimulates Mitochondrial Biogenesis
Artikel: The Benefits of PQQ for Aging Support


Ad 10)

Tilføre energi til Mitokondrierne

Mitokondrier er cellerne kraftværker, det er der energi produktionen for kroppens processer produceres.

Mitokondrierne producerer energi via ATP systemet. Et vigtigt enzym i denne proces er Q10 som vi selv producerer, men mængden falder drastisk med alderen. Ved at tilføre Q10 som kosttilskud, kan man støtte og forbedre energiprocesserne i mitokondrierne.
Q10 er en kraftig anti-oxidant og virker i ATP systemet i elektron transport.

MEN, den Q10 man får i de fleste kosttilskud er den oxiderede form (Ubiquinon) som ikke er aktiv. Unge mennesker kan ændre den oxiderede form til den aktive reducerede form, men ældre mennesker kan ikke i samme grad.

Derfor er den bedste og mest effektive form for Q10 den reducerede form som hedder Ubiquinol.


Kosttilskud vedr 9+10)
PQQ og Q10 som Ubiquinol, fås som en kombination i form af en kapsel, der indeholder Q10 ubiquinol + PQQ. Fås fra UK på Amazon til £33.73 for 30 stk (1 softgel kapsel pr. dag så der er til 1 måned).


Jeg har først fornylig lært om disse ting og har fået Resveratrol + PQQ+Q10 hjem i marts og tager det hver dag.Størstedelen af cellernes energi produktion sker i mitokondrierne - cellerne små kraftværker