Multiple Sklerose Alternativ Behandling
Kost og Multiple Sclerose

ALS - Amyotrophic Lateral Sclerosis er ikke det samme som Multiple Sclerose. Om ALS alternativ behandling se nedenfor.

Af Wikipedia fremgår: "Multiple Sklerose (MS) er en kronisk, uhelbredelig neurologisk sygdom, som rammer centralnervesystemet, det vil sige hjernen og rygmarven. Mere præcist er det en sygdom i hvilken myelinskeder omkring hjernens og rygsøjlens axoner bliver beskadigede, hvilket fører til demyelinering og ardannelse såvel som et bredt spektrum af tegn og symptomer"

Wikipedia: Oversigt over Multipel Sklerose

MS ser ud til at være en degeneration af nerve-systemet udløst af betændelses reaktioner fra immunsystemet. Der er nogle gener involveret der udtrykker sig forkert.

foto fra bionews-tx.com

Min tilgang til tingene er altid helt anderledes end lægens, som med medicin lindrer symptomer og ikke andet, altså helbreder ikke. Det synes jeg ikke er godt nok, jeg søger altid at fjerne årsagen ved at korrigere nogle ting.

Multipel Sclerose skyldes Gluten Sensitivitet

Årsagen til MS angives at være ukendt, men hvis nogle gener udtrykker sig forkert, kan den grundlæggende årsag måske ikke fjernes helt, men jeg er ret sikker på at man kan rette op på tingene og hvis betændelses reaktionerne kan fjernes eller dæmpes, kan hele tilstanden bremses og forbedres.

Der er ingen tvivl om at Multiple sclerose er en auto-immun sygdom, sandsynligvis med oprindelse i Gluten overfølsomhed. Gluten proteiner ligner nogle proteiner på overfladen af hvide blodlegemer, de såkaldte HLA anti-gener som er en slags vævstype og forskellig fra person til person.

Hvis man danner antistoffer mod gluten, vil disse antistoffer angribe ens egne hvide blodlegemer, såfremt man har HLA antigener, der ligner gluten. Der starter en inflammatorisk proces og sygdommen er startet.

Hvordan kan man danne antistoffer mod gluten?
Hvis tarmen er utæt, kan ens immunsystem blive præsenteret for gluten ved at tarmen optager ting den ikke burde. Om utæt tarm, det skriver jeg om andre steder på denne blog.

MS er en auto-immun sygdom med årsag i Gluten overfølsomhed og derfor kan den naturligvis også helbredes. Store ord for en sygdom, der af læger angives som ukendt oprindelse og uden kendt behandling.

Så her er min tilgang til det:
1) Forbedre immunsystemet
2) Forbedre fedtsammensætningen, nervernes myelinskeder består af fedt.
3) Hjælpe nervetransmissionen
4) En kost der giver næring og beskyttelse til nervecellerne og naturligvis fjerner årsagen: GLUTEN.

1) Immunsystemet
Omega-6 og omega-3 olier er afgørende faktorer i immunsystemet, der skal være et bestemt forhold imellem de to, sådan at man skal have ca 2-3 gange mere omega-6 end omega-3. De anbefalede mængder er 6-9 gram omega-6 og 3 gram omega-3 daglig.

Omega-6 er betændelsesfremmende, mens omega-3 er betændelses hæmmende, de indgår simpelhen direkte i immunreaktionerne overalt i kroppen og dermed også i MS. Da Omega-6 er betændelses fremmende er det vigtigt du ikke får for meget af det.

Så første punkt er at få disse olier i rette mængder. Dvs drop alt hvad der har med ovenstående olier at gøre.

Tag fiskeolie kaplser fx. 6-9 stk af de billige fra Netto og spis fed fisk som laks og sild. IKKE tun, der indholder kviksølv.

Vedr. Omega-6 fler u-mættet fedt

Det usunde skadelige Omege-6 fler u-mættede fedt er overalt, det værste er solsikke olie med 65% i. Majsolie, sojaolie, madolie, becel, margarine. Raps olie har mindre indhold men stadig 20%.
Solsikke frø og valnødder har stort indhold af omega-6, Mandler er bedre.

Disse vegetabliske olier bruges overalt i færdigmad fx. dressing, majonaise, brød, kager, slik, chips men ofte ødelagt ved hydrogenering og går under betegnelsen hærdet vegetabilsk olie (læs gift). Se fx på deklararation på færdig kager.

En anden ting er at disse Omega-6 olier, inklusiv BECEL, kan IKKE tåle opvarmning (stegning, bagning), så bliver det harskt og endnu mere giftigt.

Som sagt vi skal have 9 g. pr. dag af omega-6
og IKKE MERE. Alle får meget mere, derfor drop alt hvad der har med ovenstående olier at gøre.

2) Fedtsammensætningen
Det optimale fedt for et menneske er SMØR, som er mælkefedt af samme sammensætning som mækefedtet i modermælk. Der er vel ingen der kan benægte at modermælk er den optimale ernæring for et spædbarn, vi er simpelthen som pattedyr designet til at få det som spæd. Derfor er det logisk at fedtet er optimalt (komælk fedt fx. smør og modermælk fedt er stort set ens)

Hvis man ser på kroppens 50 billioner cellers cellemembran, så indeholder den ca. samme fedtfordeling som mælkefedt. Igen en indikation på at mælkefedt er det optimale.

Menneskets hjerne indeholder 86 millliader nerveceller, som også har cellemembran.

Mælkefedt indeholder:
50% mættet fedt af forskellige fedtsyrer
35% olein syre. Enkelt umættet fedtsyre samme som i olivenolie (også kaldet Omega-9)
15% = resten en blanding af andre fedtstoffer inklusiv omega-6 og omega-3 samt 0,5% kolesterol.

Myelin skeder

Myelin skeder er nervecellernes isolation, ligesom isolationen på en ledning. Myelin består af FEDT hvor kolesterol indgår som en stor og væsentlig del. Om Myelin skeder

Så det jeg vil foreslå er at få noget ordentligt fedt dvs. mættet fedt og kolesterol samt olivenolie og avocado (som ligner oliven i fedtsammensæting).

Omega-6 og 3 som anført ovenfor skal vi ikke have ret meget af (om omega-3 og Omega-6). (Glem alt hvad du har hørt om mættet fedt at det skulle være usundt, vrøvl).

Kokos Fedt

Det mættede fedt, der vil jeg forslå smør, som jo er det optimale samt KOKOS OLIE.

Kokos olie er en vidunder olie især til nerve-systemet. Det er næsten ren mættet fedt og derfor super sundt. Det mættede fedt er mellemkædede fedtsyrer, som let bliver omdannet til ketonstoffer, som er super næring til hjernen.

Kokos olie bliver flydende ved 25 grader og så bliver det meget tyndt, tyndere end olivenolie og det er netop fordi det er mindre molekyler.

Du kan bruge kokos olie på brød og det er super godt og sundt at stege i, fordi som næsten ren mættet fedt, er det meget stabilt.

Du kan også tage 2 X 10-20 gram kokosolie daglig direkte med ske.

Der er masser af information om alle de gode virkninger ved kokos fedt. Det er ca. 95% mættet fedt af mellem korte fedtsyrer, som let bliver omdannet til keton stoffer i leveren og Ketoner er super food og næring til hjernen. Hjernen kan ernære sig af 75% ketoner og 25% af glukose.

Mennesker med hjerne symptomer og hjerne sygdomme burde have kokosfedt i kosten: blodprop i hjernen, ADHD, depression, alzheimers, parkinson, epilepsi, MS.

Alle mennesker bør simpelthen bruge kokosolie.

​Se også denne artikel på Videnskab.dk, som taler om at Fedtrig kost, især kokosolie, bremser aldring af hjernen.

Se mere om kokosfedt's gode egenskaber på Coconut Research Center
www.coconutresearchcenter.org/

Her er en historie om et ægtepar hvor manden fik alzheimers. Han blev sat på kokosolie og blev markant forbedret på få uger. Ikke noget videnskabeligt forsøg, bare en virkelig historie.

Coconut Ketones: coconutketones.com/

Mange fortæller at mættet fedt er dårligt, men det er der intet belæg for. Det er 50 års misinformation, manipulering, bedrag og efterfølgende fedt-forskrækkelse, der stadig hænger ved, så det er det man fortsat hører fra det offentlige system.

"Bivirkning" ved kokosolie: Udover det er super sundt og giver godt helbred, får du også en flottere hud og bliver smuk. 52-årig ligner en ung kvinde: Her er hendes hemmelighed​

Kolesterol Medicin
Kolesterol medicin blokkerer for den naturlige og livsvigtige syntese af kolesterol og er en dårlig ide for alle mennesker, især for MS

3) Nervetransmissionen

Magnesium
Magnesium er ekstrem vigtig for nerve transmissionen og jeg foreslår tilskud fx. 2-3 kapsler Magnesium Citrat (mærket Solaray fra Matas). Mere om Kalk og Magnesium her...

"Many of the symptoms of Parkinson’s disease can be overcome with high magnesium supplementation"  Magnesium in Neurological Diseases and Emotions

Magnesium Deficiency in Multiple Sclerosis
http://www.nhfw.info/magnesium.html

Kalk
Når vi snakker om Magnesium, så er det vigtigt der er en balance mellem Kalk og magnesium, de virker begge i nervetransmissionen og du må IKKE få for meget kalk og hvis du spiser mælkeprodukter især ost får du rigeligt med kalk OG MÅ IKKE TAGE KALKTILSKUD.

For meget kalk giver også afkalkning af knoglerne, ja det er rigtigt + blodprop.

4) En kost der giver næring og beskyttelse til nervecellerne

​Det er af afgørende betydning at du får en kost der hjælper og beskytter hjernen og myelinskedern.

1) god fedtsammensætning, fx. smør, kokosolie, oliven avocado. Du kan ikke få for meget fedt.
2) rette omega-3/6 forhold
3) rigeligt med grøntsager af forskellig slags og farve. Indeholder vigtige anti-oxidanter og vitaminer, herunder B-vit og selen.
4) minus sukker, slik, kage og hurtige kulhydrater
5) reduceret indtagelse af kulhydrater, det er ikke godt for noget, ingen brød, ingen rugbrød, ingen mel = GLUTENFRIT, kartofler, brune ris, men ikke store mængder.
6) kosttilskud som anført nedenfor.
7) Tarmen skal tætnes. Hørfrø opblødt i vand. Loppefrø til at beskytte tarmslimhinden og lette passage. De gode bakterier, der beskytter tarmen og udkonkurrerer de dårlige bakterier.

D-Vitamin
Generelt får alle for lidt D-vit. Jeg foreslår 85 Mikrogram (Matas). Det er 10 gange mere end anbefalet dosis, men anbefalet dosis bliver sikkert opjusteret og du kan roligt tage det.

Der er undersøgelser der tyder på at D-vit og MS omtalte gener direkte interagerer, se her:

Vitamin D. A Ray Of Hope For Multiple Sclerosis Patients

"The latest research shows that progress has been made in suggesting a link between the “sunshine vitamin” and a gene that increases the risk of the incurable neurological condition, Multiple Sclerosis (MS), an inflammatory disease of the nervous system. "

The news comes from a study that researched how vitamin D interacts with the genes that make certain people more likely to develop MS.

C-Vitamin
C-Vitamin er en vigtig antioxidant som neutraliserer stoffer fra stofskifteprocesser, der er blevet iltet og dermed aggressive. Tag 2x500 mg daglig. En stor dosis men det er ikke skadeligt, så det kan du roligt tage.

Q10:
Q10 indgår i cellernes energistofskifte, ATP systemet i mitokondrierne og er nødvendig for normal cellefunktion, nervefunktion (og hjerte funktion), desuden er det en kraftig anti-oxidant og vigtigt som forebyggende mod kræft.

Noget Q10 får vi med kosten, men det meste producerer vi selv, men produktionen nedsættes med alderen.
Et af de levnedsmidler med størst indhold er HJERTE. Det er ikke tilfældigt, det fortæller os at det er vigtigt for normal hjertefunktion. Du kan roligt tage 2 x 30 mg/dgl. som kosttilskud.

NB Statiner, det skadelige og unødvendige kolesterol sænkende medicin, reducerer Q10 produktionen med 40% og er en medvirkende årsag til statiners ødelæggende virkning på muskulaturen og hjertet

Alfa Lipoinsyre

Er en antioxidant som man har vist har direkte effekt på MS

Alpha-lipoic acid (ALA), a powerful antioxidant, has also been studied as a potential treatment for MS. It has been found to cross the blood-brain barrier and to reduce the activity of a molecule called ICAM-1 that allows T-cells to enter the brain and spinal cord, where they attack the myelin nerve sheaths (J Neuropathol Exp Neurol 2004; 63(3): 223-232).

"Animal studies have revealed that ALA is able to block the action of T-cells and significantly reduce the destruction of myelin (J Neurosci Res 2004; 78(3): 362-370). The recommended dose of ALA is 300mg a day."  A lipoic acid inhibits human T-cell migration: Implications for multiple sclerosis

Om Alfa-lipon på Natur-Drogeriet.dk

Kan Købes her. Alfa Lipoinsyre 300mg
http://www.webapoteket.dk/helbred/kost-og-helse/alfa-lipon-p-214253

Samlet anbefaling omkring MS

Kost der hjælper hjernen, rigtig fedt sammensætning, rigeligt med grøntsager.
Gluten fri kost
IKKE for meget omega-6
IKKE for meget sukker og hurtige kulhydrater
Omega-3. Fiskeolie kapsler fx. 6-9 stk af de billige fra Netto
C-Vit 2 x 500 mg
D-Vit 85 mikrogram
1 multi vit tab
B-vit tabl + B-12 vitamin 500 mg (fx matas)
Q10 2x30mg
Kokosolie
Magnesium 2-3 kaplser magnesium Citrat
Alfa Lipoinsyre 1 tabl 300mg

Andre artikler om MS
Multiple sclerosis: Breakthrough research points to nutrition as being a key factor in successfully managing the disease

Gurkemeje og MS

Gurkemeje har mange gode egenskaber og har være brugt i tusinder af år i Indien som krydderi og indgår i mange retter. Gurkemeje er det gule i karry, som er en blanding af forskellige krydderier.

De aktive stoffer i gurkemeje virker som anti-oxidant og anti-inflammatorisk og neutraliserer frie radikaler og modvirker de betændelses reaktioner som sker i og omkring nervecellerne og som nedbryder nervecellerne. De synes at reducere amyloid pigmenterne som er karakteristisk for alzheimers​ og der er rapporter om væsentlig forbedring for alzheimer patienter.

De aktive stoffers funktion som nerver-beskyttelse, gør gurkemeje til en kandidat at forsøge sig med i andre hjerne degenerative sygdomme som parkinson's og multiple sklerose.

Se afsnittet "Gurkemeje og Alzheimer's disease" på siden om Alzheimers 

Fra Kørestol til cykel på 5 mdr.

​Lægen Terry Wahls, kurerede sig selv fra MS

​Her er historien og video af lægen Terry Wahls, som havde en alvorlig MS, som trods det sidste nye i medicinering blev værre og værre indtil hun dårligt kunne komme op af sin kærestol og kun kunne gå kort afstand med to krykker.

Hun læste alt hvad der var af info omkring hjernecelle og deres ernæring og neuroprotection inden for muse og rotteforsøg og designede en kost som bragte hende tilbage som normal gående.

Efter 3 mdr. på denne kost kunne hun gå mellem sine konsultations rum kun med een krykke.
 Efter 4 mdr. kunne hun gå uden krykker og gå ud af hospitalet.
Efter 5 mdr. kunne hun cykle igen, noget hun ikke havde gjort i mere end 10 år.

Kosten hun brugte, var noget der gav næring til hjerneceller og mitokondrier, cellernes små kraftværker, de som laver energi via ATP systmet og som er afhængig af Q10 og magnesium.
I et rotte forsøg kunne man beskytte mitokondrier med fiskeolie, kreatin og Q10

Hun startede med D-vitamin (noget hun ikke siger i denne video) og en kost rig på Q10, B vitaminer (B1 tiamin, B6 pyridoxin, B9 folat, B12), jod, svovl, Omega-3. En kost uden brød og hvedeprotein, Glutenfrit.

Terry Wahls Ted-Talks foredrag ( ted.com/talks Ideas worth spreading). Hendes webside: TerryWahls.com og facebook page: Facebook.com/TerryWahls

How I Went From Wheelchair To Walking By Changing My Diet: Dr. Terry Wahls. 2015

Dr. Terry Wahls Presentation. "Dr. Terry Wahls speaks in Calgary, Canada on September 15, 2014. Dr. Wahls is a clinical professor of medicine at the University of Iowa Carver College of Medicine in Iowa City, Iowa, U.S.A. She is also a patient with a chronic progressive neurological disorder, secondary progressive multiple sclerosis, which confined her to a tilt-recline wheelchair for four years. But thanks to the power of the Wahls Protocol™, which is based on Functional Medicine and the Wahls Paleo™ diet, Dr. Wahls restored her health and now pedals her bike five miles to work each day." Citat fra youtube videoen:

Tragi-komisk, at når en læge selv bliver uhelbredelig syg, kan de godt finde ud af at kosten kan helbrede, mens alle deres patienter bare bliver påduttet medicin som aldrig helbreder nogen sygdom.

Hun gik igang med Paleo, også kaldet stenalderkost. Med rigeligt forskellige grøntsager og de grønne bladgrøntsager (rige på B-vit folat) inklusiv tang som er rig på jod og selen (Dannelse af myelinskeder kræver jod). Paleo er netop uden Gluten er er årsagen til MS.

​Stenalder kost kan være vanskelig at følge og jeg vil tro LCHF kost hvor man reducerer kulhydraterne meget, suppleret med masser af grøntsager og den kost jeg nævner incl kosttilskuddene, kan gøre samme underværker. Hvis man vælger LCHF kosten, er det fortsat afgørende at den er Gluten fri, fordi Gluten sensitivitet er årsagen til Multiple Sclerose.

Stenalder kost – Paleo
LCHF kost – Low Carb High Fat – Lav kulhydrat høj Fedt kost

Bøger af Terry Wahls

Terry Wahls har skrevet flere bøger, her "The Wahls Protocol"  A Radical New Way to Treat All Chronic Autoimmune Conditions Using Paleo Principles.

Du kan finde den og flere andre bøger på den engelske amazon.co.uk og få sendt bogen fra England.

"In "The Wahls Protocol, "Dr. Wahls provides elegant first hand validation that diet truly represents the most powerful medicine. This book is totally supported by the most leading edge research and provides a beacon of hope when compared to the ever changing landscape of pharmaceutical recommendations for multiple sclerosis"

Du kan finde bogen og flere andre bøger på den engelske amazon.co.uk og få sendt bogen fra England.

ALS - Amyotrofisk Lateral Sklerose
Alternativ Behandling - Kost og ALS

​De fleste har nok hørt om ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) hos fysiker Stephen Hawking (se Wiki) og senest er det kommet frem at Troels kløvedal har fået samme sygdom. ALS kaldes også Lou Gehrig’s Disease
Troels Kløvedal dødeligt syg: - Jeg dør snart: nyheder.tv2.dk
Kløvedal ramt af mystisk sygdom: Så grusom er den: Ekstrabladet.dk


ALS er forskellig fra Multiple Sklerose (MS). MS er en klokkeklar auto-immun sygdom forårsaget af gluten overfølsomhed.

ALS angives som ukendt oprindelse og uden mulighed for helbredelse. Den traditionelle behandling består i understøttende behandling, som er det samme som ingen behandling.


Jeg har ikke haft tid til at grave så dybt ned i ALS, men synes lige jeg vil give en hurtig gennemgang.

ALS ligner en autoimmun sygdom, når jeg lige kigger det hurtigt igennem. Det der med ukendt oprindelse og ingen behandling og konstant forværring, det går igen i alle auto-immune sygdomme. En auto-immun sygdom betyder, man danner antistoffer som angriber ens egne celler. Ved Multiple-Sclerose er det Gluten, der er årsagen til auto-immunitet. Ved ALS er det uklart hvad der er årsagen til auto-immunitet.

I USA er ALS forekomst hos hvide 2x højere end hos sorte jfr www.cdc.gov hvilket kunne tyde på genetisk forskelle og auto-immunitet er netop ofte knyttet til bestemte HLA anti-gener (overflade proteiner på hvide blodlegemer).

Ved ALS sker der en forstyrrelse af protein omsætningen i motoriske neuroner i hjerne og rygmarv, som forårsager ødelæggelse af nervecellerne, der styrer frivillige muskelbevægelser. Musklerne sygner derefter hen pga af manglende nerveforsyning.

Proteinerne folder forkert og medfører henfald af nerve cellerne, mitochondrier er formentlig involveret.

​Der er identificeret forskellige gener involveret i sygdommen, men jeg går ikke med til at et gen er årsagen til sygdom. Et gen skal udtrykke sig for at udløse en bestemt reaktion (protein), men hvad er det der gør at et uheldigt gen kommer til udtryk (epigenetik), det er det spændende og her er udefra kommende faktorer = kost og miljø faktorer afgørende. Så man kan selv tænde og slukke for gener, ved at spise ordentligt og fx. undgå miljø gifte og anden påvirkning.

Skyldes ALS Borrelia infektion?  (skov flåtens bakterie)
CancerTutor angiver at ALS måske kan skyldes Borrelia bakterien, som er den bakterie, der overføres med skovflåten (Ixodes ricinus). De skriver: "ALS is almost always caused by Lyme Disease . The bacteria Borrelia Burgdorferi is almost always the culprit."

Så Borrelia bakterien, årsag til Borreliose (Lyme Disease) kunne være årsagen til auto-immuniteten ved ALS. Lyme disease er kendt for at give nerveskader, føre til lammelser og hjerteforstyrrelser.

De skriver videre: "The Budwig Protocol has been proven to be effective for many ALS patients."
Budwig kost er Hørfrø olie og hytte ost, masser af grøntsager og restriktiv kulhydrat indtagelse.

Se mere om Budwig kost under min artikel om Morbus Bechterew
og mere udførligt om Budwig kost på min artikel om kræft del 2 (kræver medlemskab): langtfedtliv.dk/cancer/kraeft-alternativ-behandling-del-2/

Min vurdering af ALS er:
Naturligvis kan man bremse og helbrede ALS. Er der omfattende nerve ødelæggelser, kan man ikke skrue tiden så meget tilbage, men man kan bremse udviklingen og måske forbedre noget.

Nerveceller er dårlig til at regenerere, men der kan i nogen omfang dannes nye nerveceller ud fra stamceller. De nerveceller der endnu ikke er helt døde, kan man nok få vækket op.
Det betyder man skal sætte ind før der er alvorlige nerve ødelæggelser.

Hvad kan man gøre
Traditionen tro nævnes ikke et ord om kost i Wiki artiklen nedenfor, for kost og sygdom har ikke noget med hinanden at gøre, eller?

Her er et hurtigt bud på hvad man kan gøre:
Anti-inflammatorisk kost, restriktiv kulhydrat indtagelse, masser af grøntsager, de gode olier, som smør, kokos, oliven, avocado, fiske olie -eller krill kapsler (omega-3).
Vitaminer og mineraler: D-vit (85 mikro gram), C-vit (1-2 gram), Selen, magnesium, zink, b-vitaminer især B-12 højdosis 500 mikrogram.

Glutenfri Kost.
Omega-6 fri kost:
ingen solsikke olie, majs-, soja- og "mad olier" vi får rigeligt med Omega-6 via alm kost.

Som altid skal tarmen i orden med mækesyre bakterier, loppefrø og hørfrø, restriktiv kulhydrat og andet, der kan give fejlgæring.

Special tilskud: gurkemeje, ingefær, alfa-liponsyre (særlig god til hjerneceller), Kokosolie = kortkædede mættet fedtsyrer er energi til hjerneceller.
Glutathion liposomal form (anti-oxidant).

hørfrø olie 3 x spiseske daglig, stort indhold af omega-3 bringer elektrisk balance i cellerne jfr. Budwig kostplan.

At overveje: ketogen kost (keton stoffer er energi til nerveceller), Budwig kost


Se Videoen ovenfor af Lægen Terry Wahls. Hun helbredte sig selv fra Multiple Sclerose på 5 mdr. ved at gå over til Stenalder Kost med masser af grøntsager og diverse Vitaminer og Mineraler og Vigtigt Glutenfrit. Hun nævner B-vitaminer som vigtig for normal nervefunktion.

Hun nævner mitochondrierne og at støtte deres funktion. Multiple Sclereose er IKKE samme sygdom som ALS, men begge angriber nervesystemet og jeg ville helt klart følge samme kost og kost tilskud. Mitochondrier er sandsynligvis også involveret i ALS. 

Hun startede med D-vitamin (noget hun ikke siger i denne video) og en kost rig på Q10, B vitaminer (B1 tiamin, B6 pyridoxin, B9 folat, B12), jod, svovl, Omega-3. En kost uden brød og hvedeprotein, Glutenfrit.

​Disse patienter i videoen har forbedret eller delvis helbredt sin ALS med diverse alternative behandlinger.

Artikler om ALS

Om ALS på Wiki
ALS Does NOT Have to Be a Death Sentence!

​TAGS
#Troelskløvedal
#StephenHawking
#ALS
#AmyotrophicLateralSclerosis

Hyppigt søgte vendinger
Troels Kløvedals sygdom
Hvordan helbredes Troels Kløvedals sygdom
Hvad fejler Troels Kløvedals
Stephen Hawkings sygdom
ALS hos Troels Kløvedals
Kan man behandle Troels Kløvedals sygdom alternativt
AmyotrophicLateralSclerosis
amyotrofisk lateral sklerose

Referencer - Fedtstoffer

1. The Oiling of America - Om hele fedt og kolesterol forskrækkelsen. Løgnen om mættet fedt og kolesterol. Om Omega-3 og 6.  Weston A. Price Foundation

Weston A. Price Foundation er en uafhængig organisation, hvis formål er korrekt information om fødevarer, især fedtstoffer. westonaprice.org

2. Ovenstående "The Oiling of America" i dansk oversættelse. Weston A. Price Foundation
Livet er fedt - her får du sandheden om fedt

3. The Weston A. Price Foundation's forslag til USA's regering vedr. fødevarer og fedtstoffer:

Weston A. Price makes the following recommendations: Comments to the FDA Obesity Working Group. Dokumentet ligger på FDA's hjemmeside (FDA = food and drug administration svarer til fødevarer styrelsen)
Word doc, højreklik og vælg "gem destination som"

4. Omega-3 på Wikipedia. Dansk

5. Omega-3 på Wikipedia. Engelsk

6. Omega-3 på Netdoktor.dk

7. Omega-6 på Wikipedia. Dansk

8. Omega-6 på Wikipedia. Engelsk

9. U-mættet fedt. Unsaturated fat på Wikipedia

10. Essentielle fedtsyrer på Wikipedia. Engelsk

11. Kokosnød olie. Coconut Research Center

12. COCONUT OIL AND HEART DISEASE

13. Coconut Oil and Heart Disease

14. Health Benefits of Coconut Oil

15. Will New 2015 Dietary Guidelines Reverse Four Decades of Foolish Fat Phobia?

16. Fedtrig kost bremser aldring af hjernen

17. A wonder food for the brain is Coconut oil

18. Uheldige soja virkninger. Soy Myths & Truths

19. Skeaff, 2009. Artikel pdf
Samlet studie af 28 forskellige undersøgelser omfattende 280.000 personer og follow up perioder fra 4-25 år og analyse af 6.600 dødsfald, viste følgende: (CHD = coronary heart disease)

- Intake of trans fatty acids = transfedt was strongly associated with CHD mortality.
-  Intake of saturated fatty acids = mættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of mono unsaturated fatty acids = enkelt umættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of poly unsaturated fatty acids = fler u-mættet fedt omega-6 was significantly associated with CHD mortality

Videoer om Fedtstoffer

The Oiling of America (President Sally Fallon, Weston A. Price Foundation)
www.youtube.com/watch?v=fvKdYUCUca8

Kolesterol Myter og Fakta. Uffe Ravnskov Video foredrag på dansk.  https://vimeo.com/133132124Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)Mecindo er et online apotek. Vi har et stort sortiment inden for håndkøbsmedicin, vitaminer, kosttilskud og helsekost samt kropspleje