Parkinson's disease - beskrivelse og Alternativ Behandling

Dette er Del 1 af 2  -  Fortsættes ​==>
Del 2 om Kost og kosttilskud til Hjernesygdomme

​Formålet med denne side er at angive alternative metoder via kost og kosttilskud, til at hjælpe kroppen med at forbedre Parkinson's disease, forbedre livskvalitet, om muligt bremse sygdommens fortsatte udvikling, reversere de degenerative forandringer eller helt helbrede eller i det mindste reducere symptomer og reducere medicin indtagelsen.

Hvad er Parkinson's sygdom (Parkinson's disease)?
Parkinsons sygdom er den næstmest almindelige neurodegenerative lidelse på verdensplan efter Alzheimers sygdom. Parkinsons sygdom er en kronisk uhelbredelig fremadskridende hjernesygdom, som med tiden nedbryder flere og flere nerveceller(neuroner) i de dele af hjernen, som styrer den motoriske funktion. Sygdommen resulterer i tab af dopamin producerende nerveceller (neuroner) i hjernen.

Alternativ Parkinson's Disease Behandling

Substantia Nigra markeret pink, sender signaler (røde pile) op til Striatum som kommunikerer med de motoriske centre i hjernebarken.

Parkinson's sygdom påvirker neuroner i den del af midthjernen kaldet "substantia nigra", som er ansvarlig for koordinering af muskelbevægelser. Sygdommen hæmmer og ødelægger de nerve-celler, som producerer dopamin, hvorved dopamin produktionen nedsættes.

Dopaminerge neuroner stimulerer andre nerve-celler i hjernen (i striatum), og giver besked til den motoriske hjernebark om, at udføre bevægelser hurtigt, smidigt og præcist. Når ca 70% af dopamin neuronerne er ødelagt, indtræder symptomerne på parkinson.

Resultatet af nedsat produktion af dopamin, er de karakteristiske Parkinson's symptomer: stivhed i muskler og i kroppen, rystelser, stiv gang, langsomme bevægelser og problemer med balancen.

Symptomer forværres over tid, i sidste ende fører det til kognitive problemer, besværlighed med at tale og demens. Selvom Parkinsons kan resultere i invaliditet efter en årrække, skrider sygdommen ofte langsomt frem, og de fleste har en række år med kun mindre handicap efter en diagnose.

​Parkinson's disease udvikler sig hovedsaglig efter de 60 år, men kan begynde allerede i 30'erne. I USA ses flere og flere unge parkinson's patienter.  I Danmark er forekomsten ca. 140 pr. 100.000 eller ca total 7.000, hvoraf 10% er under 55 år. Forekomsten hos mænd i Danmark er ca. lige så stor som hos kvinder, mens i andre lande kan der være 2-3 gange så mange mænd som kvinder.

​Sygdommen er opkaldt efter James Parkinson, en britisk læge, som udgav den første detaljerede beskrivelse af tilstanden i 1817. Berømte amerikanere herunder skuespiller Michael J. Fox, 55 idag og bokser Muhammed Ali (død 74 år) har og havde parkinson's og har øget bevidstheden om sygdommen via bøger, optrædener og interviews.

•  Om Parkinson's Dansk Parkinson forening 
•  Patient Håndbogen Sundhed.dk Om Parkinson's 
•  Om Parkinson's på Wiki 
•  Om Dopamin på Wiki

​Hvad er årsagerne til Parkinson's?

Der er ikke én årsag til Parkinson's disease, der er sandsynligvis en række forskellige faktorer, der enkeltvis eller flere i samspil medfører sygdommen. Miljøfaktorer som tungmetaller og pesticider og kostfaktorer er naturligvis afgørende for enhver sygdom.

Man ved med sikkerhed at Pesticider (sprøjtemidler) kan give Parkinson, for man kan fremkalde det eksperimentelt på dyr som bruges som Parkinson's modeller. Det drejer sig om Maneb, som har være i brug i Danmark (forbudt 2011) og Parquat som bruges udbredt i mange lande, men forbudt i Danmark fra 1995. Der er flere andre sprøjtemidler, der kan give Parkinson's

​Der synes at være en genetisk komponent (omkring 10% af tilfælde), sådan at folk i slægt (en forældre) med en parkinson patient, har øget risiko for at udvikle sygdommen. En mulig genetisk faktor, er en mutation i et gen kaldet LRRK2, som er forbundet med den mest almindelige arvelig form af tilstanden. Andre gener knyttet til øget forekomst af Parkinson's er SNCA og TMEM230.

Men en genetisk komponent giver ikke automatisk sygdom, det er altid epigenetikken, hvordan genet aflæses, der afgør om et gen kommer til udtryk og det er miljø og kostfaktorer, der styrer det.

Endelig ser det ud til at skæv første halshvirvel, kan trække i hjernehinder og forlænget rygmarv og belaste hjernebasis, kan medføre Parkinsons. Dette er det oprindelige som James Parkinson beskrev i 1817 i bogen "An Essay on the Shaking Palsy", som du kan downloade her som indskannet i PDF format, højreklik og gem.

Så dette er den oprindelige Parkinson's sygdom, som er navngivet efter James, men dengang var der heller ikke sprøjtemidler og aspartam i Diet Pepsi og MSG (smagsforstærker).

Er en af årsagerne til Parkinson's Skæv første Halshvirvel?

Der er talrige rapporter om at årsagen til Parkinson's stammer fra den øverste halshvirvel, kaldet "Atlas", som er ude af justering og efterfølgende påvirkning af hjerne og rygmarv

​​Atlas er Sub-Luxeret, lidt ude af led, vippet lidt eller drejet lidt i forhold til horisontal plan - dermed er der mindre plads til den forlængede rygmarv, som rækker ned igennem Atlas og ned til 2. halshvirvel. Desuden hæfter dura mater, den yderste hårde hjernehinde på atlas, så når den er skæv, kommer der et træk i hjernehinden.

​​Artiklen nedenfor omhandler 81 patienter med Multiple Sklerose (44) og Parkinson's (37). Samtlige 81 personer havde atlas sub-luxation. 34 af de 37 patienter med Parkinson's viste forbedringer af symptomer og standsning af sygdoms udvikling efter kiropraktor korrigering af atlas, ved "Upper Cervical Care" en teknik udført af en kiropraktor med special uddannelse i øverste 2 halshvirvler.

Artikel: Eighty-One Patients with Multiple Sclerosis and Parkinson’s Disease Undergoing Upper Cervical Chiropractic Care to Correct Vertebral Subluxation: A Retrospective Analysis

I James Parkinsons original bog (An Essay on the Shaking Palsy) fra 1817, 200 år siden, siger han at Shaking Palsy (senere betegnet Parkinson's) er en af følgende:

• Spændinger i nakkemuskulaturen
• Forskubbelse af halshvirvler
• Permanent sænket hoved
• Forkert stilling af hals hvirvlernes krumning

Alle disse ting betyder, spændte nakkemuskler, nedsat blodforsyning til nerver, eller indeklemning af nerver. Det forkerte forløb af halsen, betyder strækning af den forlængede rygmarv og træk i hjernebasis, noget Parkinsons konstaterede ved opduktioner. Hent bogen fra 1817 "An Essay on the Shaking Palsy" her som indskannet i PDF format, højreklik og gem.

Det har lægerne tilsyneladende ikke læst, eller også er de ligeglade med at helbrede folk. Som altid er det medicin-medicin-medicin, der er lægernes løsning, som ikke er en løsning for medicin helbreder aldrig noget.

​Parkinson's sygdommen har ingen helbredelse med lægers hjælp, men Kiropraktorer har taget Parkinsons oprindelige 200 år gamle optegnelser op og helbreder Parkinsons og Multiple Sklerose patienter med massage af nakke og korrigering af halshvirvler og halshvirvlernes kurvatur. Jeg ved ikke om de kan helbrede alle Parkinsons.

​​Massør og helbreder Noel Batten, har specialiseret sig i Multiple Sklerose og Parkinson's. Han siger at alle har atlas-subluxation. Han er ikke kiropraktor, men sender dem til kiropraktor for korrektion af atlas, hvorefter han arbejder videre med dem med massage og træning.

Noel Batten siger at MR og dopamin, ikke er i overensstemmelse med symptomer og sygdommen. Nogle har Parkinson's uden MR forandringer, man kan altså ikke bruge MR til diagnostisering.

​Nedenfor et par videoer af Noel Batten's arbejde med Parkinson's patienter.

​Video nedenfor. Denne video er om Parkinson's og MS
Se de første 13 min, der er 4 parkinson's patienter. Se især ham ved minut 10.30. Han har fået Parkinson diagnosen for 30 år siden og kan næsten ikke gå. Det er chokerende hvad der sker med ham på 5 dage. Parkinson's i 30 år og bliver normal på 5 dage! Dette er for sindsygt - og samtidig sørgeligt at læger ikke gider lære om kroppens funktioner! Han er tydeligvis mis-diagnostiseret med Parkinson og det er også sørgeligt. Dette er ikke Parkinsons, han har knæk på halshvirvlerne og hovedet holdes helt skævt.


Her har han endnu et eksempel på, at en parkinson's patient bliver helbredt på 3 dage. Patienten har haft parkinson's i mange år, patienten er læge fra Sydamerika, som ikke kan engelsk, så det er lidt træls at høre det første, men spring til minut 8 og se derfra. Han droppede sin medicin på dag 2 og blev symptomfri. Disse symptomer er klassiske Parkinsons med små trippende bevægelser og vanskelighed med at vende.

Medical Surgeon Denounces Medical Treatment Of Parkinson's Disease

Parkinson's Disease Case Study. Note dette er alm. kiropraktik med knæk af nakken og denne klinik har nogen succes med det alligevel. Men jeg har taget den med, for de forklarer i starten hvorfor problemer i nakken, kan påvirke nervesystemet.

Det er ikke upper cervical care, som ikke knækker nakken, men som alene korrigerer atlas ved enten tryk eller vibration direkte på atlas.

​Parkinson's Disease Overcome by patient. Kiropraktor Noel Batten

​The Solutions for Parkinson's Disease. Kiropraktor Dr. John Bergman

​​
Jeg har lyttet til dette radio show med Noel Batten (video nedenfor), vedr. Parkinsons og MS. Han siger at det ofte er problemer med spændte nakkemuskler og problem med at halshvirvel 1 og 2 er lidt forskudte i forhold til hinanden eller i forhold til kraniet. Han nævner en øvelse for at mærke hvor man evt har problemer og at det kan bedre symptomer.
Man drejer hovedet til den ene side og sætter hagen på skulderen, dernæst til den anden side. Dernæst sætter hagen ned på brystet.

​​​Robert Rogers Parkinson's Recovery Radio Show, med interview af kiropraktor Noel Batten.

​Lær mere om nakken, halshvirvler og Atlas Sub-Luxation i min artikel her   

Du SKAL finde en kiropraktor som er specialist i upper cervical care, og den nærmeste er i Sverige, alternativt kan du prøve med øvelser først og se om du får bedring af symptomer. En alm. kiropraktor duer ikke

Parkinson's .... Fortsat

​Der er sandsynligvis andre genetiske komponenter, der øger forekomsten af Parkinson's f.eks forekommer parkinson's 2 gange så hyppigt hos rødhårede og blonde end hos mørk/sorthårede. Sorte i USA har halv så stor forekomst i forhold til hvide. Interessant, for pigmentet melanin som danner hårfarven og hudfarven, har udgangspunkt i aminosyren tyrosin, samme udgangspunkt som dopamin har.

​Det bliver endnu mere interessant, når man ved at den mørke farve i Substantia Nigra (mørk substans) i den del af hjernen, der producerer dopamin, skyldes melanin pigmenterede neuroner (neuromelanin) OG Parkinson's patienter har nedsat mængde af dette neuromelanin, altså deres Substantia Nigra er lysere.

Det kunne ligne at melanin er en beskyttende faktor for udvikling af parkinson's. Hvornår er det egentlig vi får gråt hår, altså håret mister sit melanin pigment? - det får vi når vi kommer op i årene. Skyldes parkinson's at patienter bliver "gråhåret" i substantia nigra, hvorved neuronerne mister sit pigment og beskyttende faktor?

Der er lavere forekomst hos rygere (nikotin), så det virker i gunstig retning. Der synes at være gunstig virkning på symptomer ved indtagelse af cannabis (hash). Coffein (kaffe, te) synes at virke gunstigt på symptomerne og en vis grad af forebyggelse. De virker alle som monoamin oxidase hæmmere.

Non-steroide anti inflammatoriske lægemidler mindsker forekomst af Parkinson's ( Anti-inflammatory drugs and risk of Parkinson disease )

Fysisk aktivitet gavner symptomer, ligesom taletræning og sang gavner symptomer ved taleforstyrrelser.

Vedr. genetisk faktor som årsag: Selvom man har et gen der giver øget risiko for en sygdom, behøver det ikke give anledning til sygdom. Det er afgørende hvordan et gen kommer til udtryk, det man kalder epigenetik, her kan kost, inflammation, oxidativt stress, tungmetaller, pesticider og øvrige miljøfaktorer være afgørende for hvordan et normalt gen og et "uheldigt gen" afkodes og kommer til udtryk.

Miljømæssige påvirkninger
Udover at der kan være en genetisk disponering for udvikling af Parkinsons sygdom, så er der visse miljøfaktorer, der øger risikoen for at udvikle Parkinson's. Det drejer sig om Aluminium, Kviksølv, Mangan og pesticider som ukrudtsmidler, insektmidler og svampemidler. Mangan hæmmer tyrosine hydroxylase som indgår i dopamin produktion.
Kviksølv findes i tun som bør undgås. Spis de mindre fisk lavere i fødekæden: sild, makrel, laks er også OK. Kviksølv findes i tandplumber. 

Aluminium findes i
Deodorant, vacciner, noget medicin, stanniol også kaldet alu folie og sølvpapir, alu-bakker, kogegrej, øl og sodavands dåser, gryder, slibning og svejsning i aluminium. Prøv at pakke noget surt ind i alu-folie, det bliver mørkt fordi syren ætser aluminium'et og frigiver aluminium til maden. Tilberedning af mad i alufolie og alubakker afgiver aluminium til maden og bidrager til kroppens samlede aluminium belastning.

Note vedr stanniol: det blev oprindeligt lavet af tin, latin stannum, deraf navnet, nu laves det af aluminium.

Aluminium er Neurotoksisk
I visse områder af Danmark bruges Aluminium klorid AlCl-3 til at "Klare" drikkevandet fra ferskvands søer for at bundfælde fosfat forurening. Så får du aluminium med drikkevandet, velbekomme!  De fortæller dig at al aluminium er væk fra drikkevandet indet det når hanen! - kan man tro på det - logisk set er der stadig lidt tilbage af letoptageligt aluminium, som vil forgifte dig.

Der er max grænser for Aluminium 2 mg pr. liter drikkevand. Aluminium i grundvand og drikkevand er naturligt fordi Aluminium findes i jord og i klipper, men meget tungt opløseligt og derfor tungtoptageligt til kroppen. Men hvad hvis de 2 mg som er inden for de tilladte max grænse for drikkevand, er letoptageligt? - ja så optager vi meget mere end hvis det er tungtoptageligt. Ingen gider beskæftige sig med det.

Aluminium er jordens 3. mest forekommende grundstof, men det er meget hårdt bundet i uopløselige forbindelser. Jord og ler har højt indhold af aluminium, men det er meget tungt opløseligt, vi får noget via kosten (planter), i størrelse ordenen 20 mg daglig, men vi optager meget lidt fra tarmen, fordi det er tungtopløseligt. Men hvis nu aluminium er i en letoptageligt form som aluminium klorid, så kan vi formentlig optage meget mere. Ingen taler om dette, men bio-tilgængelighed er altafgørende. Er tilsætning af aluminium klorid til drikkevand sikkert? - det tror jeg ikke!

En ting er sikkert, aluminium er neutoksisk, hvis vi får det ind i kroppen. Vi har ingen brug for aluminium, det er ikke et essentielt mineral vi skal bruge, mærkeligt biologisk set fordi det er så udbredt i jord og ler, men sådan er det altså. Symptomer på aluminium forgiftning er chokkerende lig symptomer på autisme, alzheimers, parkinson's og ADHD.
Artikel: First Case Study to Show Direct Link Between Alzheimer’s and Aluminum ToxicityLægemidler der fremmer Parkinson's
Sandsynligvis kan nogle lægemidler fremme udviklingen af Parkinson's f.eks de der indeholder Aluminium, flour og sandsynligvis en del andre. Desuden indeholder vacciner Aluminium og nogle desuden kviksølv. Aluminium holdige lægemidler bør man undgå, det er: Alminox, Noacid, Gaviscon, Novaluzid, Link (alle anticida mod opstød, håndkøb),

Kolesterol medicin er ikke foreneligt med Parkinson's (eller til mennesker i det hele taget). Kolesterol medicin hæmmer syntesen af kolesterol og Q10 begge vigtige til normal hjernefunktion og giver utallige andre bivirkninger. Desuden giver kolesterol medicin muskel smerter p.g.a. nedsat Q10. Der er sikkert stærke kræfter der prøver at finde nye indikationer til det unødvendige kolesterol medicin. Det har en let anti-inflammatorisk virkning hvorfor man kan forvente en lille effekt som sådan, men en panodil daglig vil have samme effekt.
Artikel: Negative impact of statins on oligodendrocytes and myelin formation in vitro and in vivo 

Parkinson fremkaldende stoffer som du kan finde i Frugt og Grønt
For at inducere Parkinson i dyremodeller bruges også carbamater (Mancozeb), som er et udbredt anvendt fungicid på frugt og grønt OGSÅ i Danmark.

​Artikel: Exposure to pesticides or solvents and risk of Parkinson disease (pdf åbner nyt vindue eller højreklik og gem) Neurology 2013;80:2035-2041

​I denne artikel findes at blandt folk der er udsat for fungicidet Maneb (carbamat), er der dobbelt så stor forekomst af Parkinsons. Dette er et sprøjtemiddel du finder i supermarkedet på frugt og grønt, det samme som bruges til at inducere parkinson i dyremodeller - Hallo!

Så er det meget betrykkende at der findes grænseværdier for sprøjterester, eller? Altså det er tilladt at der er sprøjterester op til en vis grænse, men hvor meget skal der til før man bliver syg og hvad hvis man er udsat for det i årevis og ophobes det? Og hvad når grænseværdier overskrides, som det ISÆR gør i udenlandsk frugt og grønt, som du finder i supermarkedet.

Se rapport fra Fødevarestyrelsen: Pesticidrester i fødevarer rapport fra år 2000

Carbamater overskridelser i Danmark år 2000 (jfr ovenstående rapport)
I danske afgrøder var der overskridelser i brøndkarse, grønkål, kartoffel, radise og rødbede med pesticiderne chlorpyrifos, DDT, dithiocarbamater, fenvalerat og iprodion.

I udenlandske afgrøder blev der konstateret overskridelser i agurk, ananas, citron, fersken, frisk figen, forårsløg, granatæble, gulerod, jordbær, kiwi, mandarin, melon, papaya, passionsfrugt, ribs og spinat med pesticiderne carbendazim, cypermethrin, dicofol, dithiocarbamater, endosulfan, fenthion, imazalil, metalaxyl og procymidon.

Parkinsons er mere udbredt hos agerbrugere og i landdistrikter i det hele taget, som følge af pesticider.
Artikel: Agricultural work and the risk of Parkinson's disease in Denmark
Artikel: Parkinson's Disease and Exposure to Maneb and Paraquat 

Parkinson fremkaldende stoffer på hylderne i supermarkedet
Excito-Toxiner er stoffer som skader nerveceller ved at overstimulere neurotransmitter receptorer. Det er stoffer du skal undgå for ikke at brænde hjernecellerne af. Om excitotoxiner på Wiki.

Glutamat - det 3. krydderi - Smagsforstærker, er et excitotoxin
Glutamat, det går under navnet: MSG, Mono-Natrium-Glutamat, Monosodium glutamate, Smagsforstærker, 3. krydderi, E621

​Aspartam kunstigt sødemiddel er et Neurotoksin
Aspartam er et andet excitotoxin du absolut må undgå. Denne er rigtig slem. Aspartam har følgende navne: Aspartam, Nutrasweet, E951. Du finder det overalt på hylderne især kendt i lightprodukter som sukkerfri sodavand og saft. Aspartam på Wiki.

Hele internettet er oversvømmet af beretninger fra folk om hvilke bivirkninger aspartam giver og når de holder om med at drikke giften, forsvinder symptomerne. Se denne artikel og læs diskussionen nedenunder: Aspartame: By Far the Most Dangerous Substance Added to Most Foods Today

Læs på denne danske side, beretninger fra aspartam forgiftede folk: Aspartam.dk

80% af alle klager til FDA (USA food and drug administration) er relateret til Aspartem, hvor en stor del af klagerne omhandler symptomer fra hjernen. Artikel: Aspartame Consumer Safety Network Fact Sheet    
Hjemmeside for Aspertam Consumer Safety Network.


Der er ikke meget forskning der underbygger påstandene om symptomer ved indtagelse af Aspartam, men det kan ikke være tilfældigt, at der er så mange. Man skal også tænke på, at der er meget stærke kræfter fra industrien der modarbejder ethvert forsøg på negativ omtale og negative artikler, eller forskning i det hele taget.

Et andet sødemiddel Acesulfam Kalium, som tit bruges samtidig med aspartam og som har været på markedet længere, har ikke tilsvarende beretninger (man skal ikke forveksle aspartam og acesulfam med hinanden)  

​Et norsk in-vitro studie (i labatorie med celle kultur) viser skade på hjernenerve celler med aspartam. Artikel: Aspartame Brain Damage In Mice

​Se oversigts artikler om aspartam:
Aspartame Pathway by Dr. Mercola
Aspartame - History of Fraud and Deception

Michael Fox, (f.1961) en amerikansk skuespiller blev i 1991 diagnostiseret med parkinson i en alder af 29. Hvordan kan en 29 årig få Parkinson?
Her er måske en forklaring: Han lavede reklame for Diet Pepsi fra omkring 1987 og var afhængig af Diet pepsi og storforbruger af det. Diet Pepsi er ren aspartam annonceret som nutrasweet. Han drak stadig pepsi i 2002 jfr denne artikel: Sugarfree Michael J. Fox Sips Liquid Parkinsons 

Michael Fox's arbejder med at at løse Parkinson's sygdommen gåde og støtter forskning vedr. Parkinson's.  se mere på hans hjemmeside her: MichaelJFox.org 
Hjemmesiden nævner intet om pepsi eller aspartam. Pepsi fjernede i 2015 aspartam fra diet pepsi og erstattede det med sucralose et andet kunstigt sødestof. Det er kun i USA, Danmark har fortsat aspartam i diet pepsi. Juli-16 har Pepsi gen-introduceret nutrasweet i Diet Pepsi.

​Michael Fox i en Pepsi reklame fra 87 - "Diet pepsi - the choice of a new generation 100% Nutrasweet"

Michael J. Fox Interview i 2014. Han kan ikke sidde stille, men det er ikke Parkinson's symptomer, det er "dyskinesi" ukontrollerede bevægelser, som er bivirkninger af parkinson medicinen Sinemet (levodopa+carbidopa).

Han siger et andet sted, at han gerne tager ekstra meget ved optrædener for ikke at falde igennem. Han foretrækker disse bivirkninger, fremfor de egentlige Parkinson's symptomer. Han siger et andet sted at når han bevæger sig f.eks sport, kan han bedre styre bevægelserne.

​Forekomst af Parkinson's - Lande og Områder

Forekomst af Parkinson's Disease - Lande og Områder
Indien har lav forekomst både af alzheimers og parkinson's, i størrelses ordenen 50 pr. 100.000 for parkinson, undtaget i et samfund af Zoroastrian folket ved Mumbai, hvor de som led i en ceremoni, afbrænder frø af Stepperude planten (Peganum harmala). Frøene indholder stoffer som er MAO-inhibitor (Mono Amin Oxidase hæmmer). Dette samfund har 328 tilfælde pr. 100.000

​Verdens højeste forekomst af Parkinson's efter lande, er Albanien 800 tilfælde af Parkinsons pr. 100.000. Landet er fattigt, men fattigdom synes ikke at give øget forekomst. Jeg kan ikke finde forklaring, men vil gætte på det er noget de spiser, eller drikker (drikkevand) eller i miljøet og støv (mangan, Jern, Aluminium) eller tung metaller i røg (brændsel). Eller stort forbrug af pesticider. 24% af landet anvendes til landbrug, så det kunne være pesticider.

​Verdens største forekomst af Parkinson's for noget område, land eller befolknings gruppe er Amish samfundet i USA med 970 tilfælde pr. 100.000. Forekomsten er ikke inden for bestemte familier, så det er ikke genetisk. Samfundet er udpræget landbrugs orienteret. Den høje forekomst kunne være udbredt brug af sprøjtemidler, som gøres manuelt, uden maskineri, som de generelt er imod, desuden forurening af brønde. De fleste Amish er ikke imod sprøjtemidler, mærkelig nok. USA som helhed har 329 pr 100.000. Artikel: A Population-Based Study of Parkinsonism in an Amish Community

​I Brescia i nord Italien er der en højere forekomst af Parkinson's end Italien som helhed. Det er pga. en Jern-Mangan mine i området. Støvet med mangan er sandsynligvis ansvarlig for den øgede forekomst. Artikel: High prevalence of Parkinsonian disorders associated to manganese

​Artikel vedr forekomst af Parkinson's - Lande - hårfarve: viartis.net/parkinsons.disease

​Parkinson's hos dyr
Parkinson's hos dyr eksisterer ikke, heller ikke hos chimpanser, der vildt bliver op til 50 år og i fangeskab op til 60 år.
Parkinson dyremodeller til studiet af parkinson, er altid kunstig induceret parkinson f.eks med neurotoxin Oxidopamin (6-hydroxydopamine) som indsprøjtet i substantia nigra, fremkalder frie radikaler som ødelægger dopaminerge neuroner.

Andre stoffer der kan bruges i dyremodeller til at ødelægge dopamin produktionen, er insecticidet rotenone og herbicidet paraquat, et af de mest brugte ukrudtsmidler i verden (Paraquat forbudt i Skandinavien).

Desuden bruges fungicidet Carbamater til at inducere parkinson's i dyremodeller.
Maneb (dithiocarbamat) "can be used to create a toxin-based animal model of Parkinson's disease, usually in primates".  Carbamater bruges i Danmark i landbrug og gartneri.

​Hvad er symptomerne på Parkinson's disease?

​Indledende symptomer kan omfatte: en arm, der nægter at svinge, når du går, en mild rysten i fingrene på den ene hånd eller utydelig tale. Du kan mangle energi, føler dig trist eller har svært ved at sove. Daglige aktiviteter kan tage længere tid end normalt. Andre tegn og symptomer kan omfatte:

​• Langsomme bevægelser, langsom gang
• Rystelser i hvile stilling, af hænder, hoved, ben
• Pille trillen mellem pege- og tommel finger
• Stive muskler
• Nedsat balance
• Holdning foroverbøjet og ustabil
• Små trippende ben bevægelser ved gang
• Tab af automatiske ubevidste bevægelser, sving af arme, blinkning, smil, reflexer
• Langsom tale, svag ensformig, tiltagende til yderligere taleproblemer
• nedsat ansigts mimik
• Manglende energi, led og muskel smerter
• Besvær med at synke, savlen
• Demens
• Forstoppelse

Hvordan Diagnostiseres Parkinsons' Disease
​En diagnose af Parkinsons sygdom foretages på grundlag af sygehistorie og en grundig neurologisk evaluering - der er ingen specifikke blodprøve eller røntgen resultater, der endeligt kan understøtte diagnosen. Din læge vil spørge om hvilket medicin du tager og om du har et familiemedlem med Parkinsons. Lægen vil vurdere din balance, gang, koordination og smidighed. Selv hvis symptomerne ikke er tydelige, kan en læge registrerer små tegn på parkinsonisme - nedsatte ansigtsudtryk, manglende fagter eller en svag rysten.

Den bedste indikation for at det drejer sig om Parkinson's disease, er at give Levodopa tabletter. Hvis symptomerne forsvinder er det Parkinson's.

​konventionel medicinsk behandling
Normal anvendte lægemidler til Parkinson's

​Årsagerne til Parkinson's er ødelæggelse af neuroner i hjernens stubstantia nigra. Det er Især neuroner, der danner dopamin signalstof, som ødelægges. Dopamin er ansvarlig for bevægelser og koordination af bevægelser og mangel på dopamin giver de karakteristiske Parkinson's symptomer.

​Det mest almindeligt anvendte lægemiddel til behandling af Parkinson er Levodopa, også kendt som L-DOPA, som er den naturlige forløber for dopamin. L-DOPA omdannes til dopamin i hjernen og perifere organsystemer. De motoriske symptomer, skyldes mangel på dopamin, derfor kan administration af forløberen levodopa mindske de motoriske symptomer. Levodopa blev introduceret i klinisk praksis i 1967.

Man kan ikke anvende dopamin direkte fordi det passerer ikke blod hjerne barrieren, derfor må man give et stof der kan passere til hjernen hvor det bliver omdannet til dopamin og det er forløberen L-DOPA. Det er dog kun 5-10% af L-DOPA der passerer blod-hjerne barrieren, resten forbliver uden for hjernen og omdannes til dopamin perifert.

For at hæmme omdannelsen af dopamin i de perifere organsystemer, gives en Dopa decarboxylase hæmmer, Carbidopa, som ikke kan passere hjernebarrieren og som hæmmer dopamin produktion fra Levodopa perifert, hvilket forlænger Levodopa's levetid og hæmmer perifere symptomer. Carbidopa hæmmer også den perifere produktion af serotonin, som i hjernen er vores lykke følelses stof.

Note: 90% af kroppens serotonin produktion og 50% af kroppens dopamin produkton sker i tarmen. Disse normale signalstoffer som indgår i tarmens funktion, hæmmes altså af Carbidopa. Følgende trace amines neurotransmitter stoffer hæmmes også af Carbidopa: histamine, phenethylamine, tyramine, tryptamine.

Dopamin er udgangspunktet for produktion af de vigtige neurotransmitter stoffer adrenalin og nor-adrenalin, som produceres i hjernen og perifert i binyrerne. Carbidopa hæmmer dopamin produktion perifert og hæmmer også den perifere produktion af adrenalin og noradrenalin.

Udefra kommende L-DOPA giver tilvænning og med tiden nedreguleres antallet af dopamin receptorer på samme måde som med narko, hvorved medicinens virkning bliver mindre og mindre. Medicinering af Parkinson's giver en endeløs række af bivirkninger og virker desuden ikke tilfredsstillende efter en årrække. Det gør det endnu mere relevant at finde alternative behandlings metoder for Parkinson's sygdom. Anti-Parkinson medicinering på wiki 


​L-DOPA og proteiner i kosten
L-Dopa er en aminosyre og hvis du spiser protein samtidig med medicinering, vil de forskellige aminosyrer i proteinerne konkurrere med L-Dopa medicinen. Du må vente 1 time efter du har spist, med at tage medicin og ikke spise 1 time efter medicinen.

Parkinson patienter har som regel nedsat fordøjelse og forøget mavetømnings tid og det er et problem i forhold til medicinen. Mave skal være tom, når du tager medicinen, eller optages den dårligt.


​Der er 3 Grupper af lægemidler, der anvendes til at behandle Parkinson's symptomer. De omfatter:

1) Lægemidler, der øger virkningen af dopamin i hjernen
De betegnes Dopamin agonister. Dopamin agonister er som regel første valg til behandling af Parkinsons og bruges også som tillægs behandling til levodopa.

Dopamin agonister er levodopa besparende i Parkinson's sygdommens initiale fase, Dopamin agonister kan udsætte anvendelsen af levodopa. Og det er vigtigt for virkning af levodopa aftager efter nogle års anvendelse, fordi man bliver tilvænnet.

​I senere faser af Parkinsons forbedrer Dopamin agonister, som tillægsbehandling til Levodopa, de motoriske komplikationer.

"Dopaminagonister virker aktiverende på dopamin-receptorer, hvilket forklarer præparaternes effekt på de motoriske parkinsonsymptomer. De fleste agonister har i forhold til levodopa en lang plasma halveringstid, hvilket muliggør en længerevarende virkning på receptorerne."
jfr Dopamin-agonister i lægemiddel kataloget

Dopamin Agonister findes i form af tabletter, plaster og injektionsbehandling. Dopamin-agonister er: pramipexol, ropinirol og rotigotin. Ligesom al andet medicin er der også her en række bivirkninger som søvnighed, kvalme og svimmelhed som de almindeligste. 


​2) Lægemidler der erstatter dopamin eller forlænger virkningen

Lægemidler til erstatning for Dopamin
Det er Levodopa (L-Dopa) og i kombination med dekarboxylase hæmmer.
Levodopa decarboxyleres uden for hjernen til dopamin, som ikke kan passere blod-hjernebarrieren, og som giver uønskede bivirkninger perifert i kroppen.

Kun 5-10% af levodopa passerer blod-hjerne barrieren og for at få høj koncentration i hjernen, gives en relativ høj dosis levodopa og kombineret med en decarboxylase hæmmer, for at hæmme den perifere produktion af dopamin og dermed perifere dopamin virkning.

​Tilvænning til Levodopa, ses hos 50% efter 5-10 år og hos 70% efter 15 år, især hos patienter med tidlig indsæt af parkinson. Ved tilvænning bliver virkningen kortere og kortere og man må øge dosis kontinuerligt. L-dopa øger væsentligt mængden af frie radikaler i hjernen og er dermed med til at forværre sygdommen (jfr. dr. Perlmutter) og det øger produktionen af homocystein.

​Levodopa bruges altid i kombination med Carbidopa og findes i disse tre lægemidler: Stalevo, Madopar og Sinemet. Se lægemiddel kataloget.

De fleste parkinson patienter vil ultimativt blive nødt til at bruge levodopa, på et tidspunkt, selvom andre lægemidler den tidlige parkinson fase, kan udskyde tiden.


NB. Forøget risiko for at dø ved brug af Levodopa + Carbidopa
Hvad lægen sikkert ikke har fortalt dig er, at der er 3 gange så stor risiko for at dø hurtigere ved denne kombineret medicinering end ved Levodopa alene. L-DOPA blev introduceret i 60'erne og der sås bedring af symptomer og nedsat dødsrate.

Efter introduktion af Carbidopa (Dopa decarboxyl hæmmer) i 1976, godkendt af FDA i USA, øgedes dødsraten med 3 gange. Årsag: både L-DOPA og Carbidopa binder og inaktiverer B6 vitaminet, som indgår i 300 forskellige enzymatiske processer. Medicineringen får dig i B6 mangel. Det har lægen nok heller ikke fortalt dig. Tag B6 vitamin som kosttilskud.
Artikel: The Parkinson’s disease death rate: carbidopa and vitamin B6


​Lægemidler der forlænger virkningen af dopamin ved at hæmme de nedbrydende enzymer.
Monoamino oxidase (MAO), er et naturligt enzym vi producerer for at nedbryde neurotransmitter stoffer. Det findes i 2 former Monoamino oxidase-A og B. Enzymet er ansvarlig for at neurotransmitter stofferne har begrænset virknings tid og ikke ophobes. Enzymet er ansvarlig for at halveringstiden for Dopamin er ca. 1 minut, altså det tager 1 minut for at koncentrationen bliver halveret, 1 minut senere er konc. 25% osv.

​MAO-A nedbryder noradrenalin, serotonin og dopamin, mens B hovedsaglig kun nedbryder dopamin. Om Monoamino oxidase enzym på Wiki

Både Alzheimer's og Parkinson's disease patienter har forhøjet niveau af MAO-B i hjernen og hos alle mennesker stiger MAO-B niveauet med alderen og man spekulerer i om det er med i aldrings processen.

​Lægemidler der forlænger virkningen af dopamin, er hæmmere af dette enzym, kaldet Monoamino-oxidase-B-hæmmere (passerer blod-hjerne barrieren). Ved brug af sådanne stoffer hæmmes nedbrydningen af Dopamin i hjernen og virkingen af levodopa medicin bliver forlænget og symptomer stabiliseret.

MAO-B hæmmere kan i sygdommens tidlige faser udskyde brug af Levodopa og når man er startet på levodopa kan dosis "række" længere, sådan at den totale dosis er reduceret og tilvænning til levodopa tager længere tid.

​Monoamino oxidase-B-hæmmere fås i form af lægemidlerne Rasagilin, Selegilin og gives som tabletter. Alm bivirkning ved MAO-B hæmmere er dyskinesier. MAO-B-hæmmere i lægemiddel kataloget

COMT-hæmmer (Catechol-O-methyl transferase-hæmmer)
Enzymet Catechol-O-methyltransferase (COMT) omdanner levodopa til den inaktive metabolit 3-O-methyldopa og er derved medvirkende til koncentrations svingninger af levodopa i plasma. Ved at hæmme enzymet med en COMT-hæmmer, forlænger man levodopa's virkingstid.

Entacapone er en COMT-hæmmer, som kan bruges i kombination med Levodopa. Denne inhibitor passerer ikke hjernebarrieren, men hæmmer levodopa's nedbryding perifert, sådan at det får en længere levetid.
Meget alm. Entacapone bivirkninger: Kvalme, Dyskinesier, Urinen farves rødbrun.
Comt-hæmmere i lægemiddel kataloget

​3) Lægemidler, der indvirker på andre signalstoffer i hjernen
eksempelvis signalstofferne serotonin og acetylkolin.

• Acetylcholin hæmmere er stoffer der hæmmer virkingen af acetylkolin fra Acetylkolinerge neuroner ved at hæmme acetylkolin (cholinerge) receptorer.

Der er normalt en balance mellem signalstofferne dopamin og acetylkolin. Når dopamin niveauet er lavt, bliver balancen mellem dopamin og acetylkolin ændret, så der er relativt for meget acetylkolin, hvilket også medfører motoriske symptomer som rysten, muskelstivhed og langsomme bevægelser. Antikolinerge midler hæmmer acetylkolin og genopretter balancen mellem acetylkolin og dopamin.

​Der kan være bivirkninger ved antikolinerge medicin, hallucinationer, bevægelses forstyrrelser, syns- forstyrrelser, vanskelig ved at synke, nedsat mavetarm funktion, tør i munden og nedsat blære funktion.

MAO-hæmmere øger den antikolinerge effekt.  Antikolinerge midler i lægemiddel kataloget 

​Lægemidler i denne gruppe: Akineton (indhold biperiden) - Lysantin (indhold Orphenadrin) - Kemadrin (indhold Procyclidin)


​• Serotonin, vores "lykke hormon" har indflydelse på humøret og kan give depression ved lavt serotonin niveau, hvilket er nogle af de non-motoriske symptomer ver Parkinson's patienter. En behandling med serotonin fremmere (lykke piller) kan bruges, som understøttende medicin behandling.

Glutaminerg-hæmmere, virker indirekte på dopamin.
Amantadine er en svag hæmmer af glutamate receptorer og øger frigivelse af dopamine og hæmmer dopamin re-uptake, hvilket gør det til en behandlings mulighed for Parkinson's disease.
Amantadin i lægemiddel katalogetKirurgisk behandling af Parkinson's
For patienter, som ikke længere responderer på lægemiddel behandling, hvor symptomerne ikke kan kontrolleres tilfredsstillende med medicin, kan man gå over til at implantere elektroder, som stimulerer hjerneområdet, kaldet "deep brain stimulation (DBS)", en slags hjerne pacemaker for at dæmpe motoriske fluktuationer og tremor.


Fysisk træning - øvelser - taleøvelser
Fysisk aktivitet gavner symptomer, ligesom taletræning og sang gavner symptomer på taleforstyrrelser. Det synes som om en aktiv frivillig bevægelse får overtaget og bliver dominerende ved motion eller sang, og undertrykker de ufrivillige ryste bevægelser.

Det samme fænomen ses ved taurette syndrom, hvor tick's og ufrivillige bevægeler, lyde og udtryk, forsvinder ved sang og musik "Cutfather" alias Mick Hedin, har et lille program kørende med sang og musik, hos en gruppe unge taurette ramte

​Regelmæssig motion, gå ture, træning herunder brug af lette håndvægte til at fremme stabiliteten i hænder og håndled. Balance øvelser. Regelmæssig motion forbedrer også humør og giver øget selvtillid. Der er også meditation, der kan afhjælpe depression og humør svingninger.

Du kan evt. få en fysioterapeut til at sammensætte et individuelt træningsprogram.
Inkontinens problemer, kan afhjælpes med bækkenbunds øvelser.

Der er også forskellige gamle kinesiske øvelses former, "tai chi" og "Qi Gong" der træner og styrker krop og sind.

​Forbyggelse og alternativ behandling af Parkinson's

​Ud fra ovenstående gennemgang af den konventionelle medicinske behandling af Parkinson's, er det tydeligt at:

1) Medicin til behandling af parkinsons helbreder ikke, det dæmper kun symptomer.
Læger er kun medicin orienteret og fokuseret på behandling af symptomer istedet for at gå bag om symptomerne og afhjælpe og forbedre eller fjerne selve sygdommen.

Læger er medicinal firmaernes salgsagenter for registrerede lægemidler og derfor ikke interesseret i at bruge alternative metoder, kost og kosttilskud til at hjælpe patienterne, selvom der forelægger videnskabelig dokumentation. Det er usandsynlig at de vil begynde på det, for der er ingen penge i det og går imod hele konceptet i det moderne sundheds system, som er styret af penge og ikke at folk skal blive raske.

2) det er kompliceret at håndtere og kontrollere konventionel medicinsk behandling af Parkinsons og det kræver konstant overvågning og justeringer.

3) det meste af medicinen har store bivirkninger og der skal anvendes medicin for at modvirke bivirkninger ... og endnu mere medicin til at modvirke de nye bivirkninger som det laver.

Medicinen bremser ikke udviklingen af parkinson's, den progredierer fuldstændigt uanfægtet af medicinen eller forværrer ligefrem sygdommens fremadskriden, fordi nogle af medicin stofferne skader hjernen yderligere ved at fremkalde frie radikaler, som er det der fremkaldte sygdommen oprindeligt.

4) efter en årrække, taber medicinen mere og mere sin virkning og medicinen giver endog samme bivirkning som selve sygdommen, nemlig motoriske forstyrrelser.

Det væsentligste lægemiddel i dette kæmpe virvar af medicin stoffer er fortsat levodopa som blev introduceret i 1967 altså for ca. 50 år siden.

​Sygdommen kræver mere og mere medicin og flere og flere forskellige typer medicin, sygdommen helbredes ikke, patienterne holdes i live en årrække. Det er konstant business for medicinal firmaerne et perfekt scenarie, så hvorfor opfinde noget nyt? - Kan Parkinson patienter være tilfreds med det?


​Når man læser på dansk parkinsonforenings hjemmeside fremgår: "Parkinsonpatienter har ikke behov for en kostsammensætning, der adskiller sig fra andre"  Dette er en katastrofe, men fuldstændig i tråd med det officelle sundheds systems betragtning af sygdomme. Kost negliseres fuldstændigt, for lægen har aldrig læst en linie om kostens betydning for sygdom og nægter konsekvent at vide noget som helst om kost. Samtidig siger de at sygdommen er af ukendt årsag.

Kost og helbred har intet med hinanden at gøre, virker det som om man lægerne tænker, øh ups tænker man i det hele taget?

​Hippokrates har sagt det for 2.500 år siden: "Din mad er din medicin, din medicin er din mad". Intet har ændret sig og jeg må sige det samme som med alle andre kroniske sygdomme: selvfølgelig kan man forbedre Parkinson's tilstanden ved at justere på kosten og tilføje bestemte kost elementer i form af kosttilskud.

​Jeg vil tro man kan bremse tilstandens progression og i nogen grad reversere tilstanden med kost og kosttilskud. Det er ikke sikkert fuldstændigt, det afhænger af hvor mange dopamin producerende neuroner der er døde og hvor mange der blot er skadede og om man kan rette op på de skadede neuroner og bremse videre udvikling.

Sygdommen starter når ca 70% af dopamininerge neuroner er ødelagt. Man kan inducere dannelse af nye neuroner til en vis grad fordi alle har lidt stamceller cirkulerende rundt med blodet. Tidligere har man troet at man ikke kan danne flere hjerneceller.

Forbedring / Helbredelse af Parkinson's disease - Alternativ behandlings Strategi
En stor del af dit helbred afhænger af hvad du putter i munden! Der er flere faktorer involveret i  Parkinson's, det er uklart hvilke, men der kan ikke være tvivl om, at det overordnet set skyldes oxidativt stress og efterfølgende inflammation i hjernen som årsag til denne kroniske nervedegenerende sygdom.

Alternativ forbedring eller helbredelse af Parkinson's, må rette sig mod hele kroppens balance og særligt balancen i hjernen og prøve at hjælpe hjernecellerne til at regenerere sig og fungere optimalt.

Det gør vi ved:

   •  At forbedre immun systemet og fjerne ting der giver inflammation i kroppen med en Anti-inflammatorisk kost og med særlig vægt på inflammationen i hjernen.
 
   •  At genoprette kroppens indre balance på celleniveau med rigtig kost, de rigtige fedtstoffer, anti-oxidanter, vitaminer og mineraler. Med særlig vægt på ting der indvirker på Parkinson's disease og nerve degenerationen i dopamin producerende neuroner.

   •  Tarmens tilstand er essentiel og af stor betydning for opretholdelse af et godt helbred. Etablering af normal tarmfunktion er af afgørende betydning for enhver sygdom.

​Funktionel medicin anviser alternativ kur mod parkinson

​Den rigtige måde at betragter enhver sygdom på, er ved logisk videnbaseret tænkning med åbent sind, at gennemgå trin for trin, hvad er årsagen til det hele, hvilke faktorer indgår biokemisk og på celle niveau og hvor kan det tænkes at gå galt og hvordan kan man rette op på tingene med kost og særlige kost elementer UDEN medicin og hjælpe kroppen til at komme tilbage til normaltilstand. Denne måde at betragte og behandle sygdom på hedder "Funktionel Medicin"

Udgangspunktet er at prøve at undgå medicin så vidt muligt eller i det mindste reducere medicin til det minimale, bremse og helbrede sygdommen og reversere tilstanden hvis muligt. Hvis celler eller organer har taget varig skade, kan man muligvis ikke bringe tilstanden helt tilbage til normal.

​Et Lægemiddel er som en elefant i en glasbutik

Medicinal firmaer tænker med tegnebogen i stedet for det indvendige af hovedet. Hvad med at gå lidt bag ved tingene? hvad med at tænke på hvorfor ødelægges dopaminerge neuroner og hvorfor dannes for lidt dopamin - og så rette op på det?

Som nævnt, medicin helbreder IKKE Parkinson.

Medicin helbreder i det hele taget meget få sygdomme og stort set ingen kroniske sygdomme.

Eksempler på at medicin kan helbrede:
sygdomme fremkaldt af udefra kommende organismer og ved at elliminere dem kan sygdommen helbredes, f.eks bakterie, svampe og parasit infektioner, desuden en vis procentdel kræft tilfælde dog med varierende success.

Virus infektioner kan ikke helbredes med medicin (men kan helbredes med kosttilskud nemlig højdosis C-vitamin).

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease

Et lægemiddel er som en elefant i en glasbutik - det laver kolossal ravage i form af en lang række bivirkninger - men helbreder næsten aldrig nogen sygdom!

Kost, vitaminer og mineraler kan helbrede sygdomme, ved at rette op på ting der er i ubalance, sådan at kroppen hjælpes til at helbrede sig selv.


At forbedre og helbrede sygdom med kost og kosttilskud kaldes normalt alternativ helbredelse, jeg vil blot kalde det alm. sund fornuft. Læger modarbejder konsekvent den slags "Sund Fornuft", de kan da ikke have at folk bliver raske bare ved at spise det rigtige - så har vi intet job og værre medicinal firmaerne, som styrer hele sundheds væsenet, har ingen indtjening!

Det samlede sundhedsvæsen er kolossal stor, samtidig er flere og flere syge, enhver kan se der er noget galt med hele systemet og den måde man betragter sygdom.
Kosten burde altid være det første man kigger på, kosten har helt afgørende betydning for kroppens funktion og helbred.


Den konventionelle medicin registrerer, at man ved Parkinson's danner mindre dopamin og pøser derefter en masse "dopamin" på patienten på forskellig måde, i form af L-dopa, dopamin fremmere og diverse hæmmere, uden at være interesseret i, at helbrede de bagved liggende årsager.

Naturligvis giver medicinen en masse bivirkninger og nedreguleringer af forskellige ting. Kroppen har ALTID feedback mekanismer og lægemidler har masser af utilsigtede virkninger (af læger kaldet bivirkninger). Man kan ikke som en elefant gå ind i en glasbutik og forvente, at der ikke sker noget, der ikke var meningen!

Et lægemiddel er som en elefant i en glasbutik - det laver kolossal ravage i form af en lang række bivirkninger - men helbreder aldrig (næsten) nogen sygdom!

Generelt om Alternativ behandling
Planteverdenen er et Skatkammer

Alternativ behandling
Alternativ behandling bruger naturens egen medicin i form af grøntsager, specielle urter, suppleret med kosttilskud og alm sund kost med sunde fedtstoffer.

Grøntsager og urter indeholder tusindvis af stoffer der hjælper cellerne og kroppen og beskytter cellerne mod oxidativ stress.

Det er fytokemikalier, som er bio-aktive naturlige stoffer indeholdt i planter: carotenoider, polyphenoler, anthocyaniner, alkaloider, svovl forbindelser, olier og specielle stoffer specifikt for hver plante, som giver planten dens særlige smag, men ofte har en plante en række forskellige stoffer udover de der giver smagen.

Eksempel på kendte planter med særlige ofte kraftige smags stoffer: Kanel, ingefær, chilli, eucalyptus, pebermynte, nelliker, sort pepper, oregano og krydderier, løg, hvidløg.

Alternativ Parkinson's  behandling bruger naturens egen medicin i form af grøntsager, specielle urter, suppleret med kosttilskud.

Alternativ behandling bruger naturens egen medicin: grøntsager, specielle urter, suppleret med kosttilskud

Planteverdenen er et skatkammer med en endeløs række af planter og endnu flere stoffer indeholdt i disse planter. Mange af stofferne er gode anti-oxidanter og beskytter cellerne generelt, andre er vitaminer, mineraler og særlige stoffer der hjælper cellerne og bringer balance. Nogle stoffer er specifikt aktive mod kræftceller, andre aktive ved at hjælpe cellerne og biokemiske reaktioner på bestemte punkter. 

Alternativ behandling stimulerer og retter op på hele immunsystemet og cellernes balance og er en universel behandling med naturens egen medicin og langt at foretrække end konventionel behandling og uden bivirkninger. Desuden koster det ikke ret meget at købe sund kost og lidt specielle kosttilskud.

Kosten er naturligvis nøglen til genoprettelse af kroppens og cellernes balance og immunsystemet.

Alternativ behandling for en bestemt sygdom - en kombination af forskellige ting
En alternativ behandling specifikt for en bestemt sygdom, er en kombination af forskellige ting hvor man prøver at understøtte kroppen og cellerne lige netop på de punkter, hvor noget er galt og sådan at hver ingrediens bidrager på sin unikke måde i kroppens egen helbredelse, enten additivt eller synergistisk, for at give kroppen den bedste mulighed for egen helbredelse.

​Eksempel:  Kost helbreder en dødelig Sygdom
Verdens første kliniske forsøg med .... Citron saft

​Skørbug var en frygtet sygdom tidligere, som ikke alene dræbte 1 mill+ søfolk, men var også udbredt i befolkninger og hære og har haft større betydning end man kan forestille sig. Man kendte ikke årsagen, C-vit mangel.

Lind, en britisk flådeofficer udførte 1747 et lille eksperiment ombord på skibet hvor besætningen led af frygtelig skørbug: han inddelte besætningen i grupper, en gruppe fik udover den alm. kost, 2 appelsiner og 1 citron dagligt i 6 dage og de bedredes betydeligt meget hurtigt. Dette var verdens første kliniske forsøg ... og så med kost.

Lind forlod flåden året efter for at læse til læge og fortsatte sin interessere for skørbug og udgav et skrift om det. Hans ideer vandt ikke genklang i flådens bureaukrati og søfolk fortsatte at få skørbug.

Først 42 år senere og efter yderligere 100.000 dødsfald i den engelske flåde, beordredes det, at alle mand skulle have 30 ml citronsaft daglig, hvorefter skørbug forsvandt i den engelske flåde (dog med undtagelse af nogle fejtagelser senere hvor man brugte lime-frugt juice fra østen, som ikke indeholdt meget C-vit).

Citron saft var den engelske flådes hemmelige våben og har formentlig haft stor betydning for Englands erobringer og herredømme.

​Andre forstod ikke hvordan man forebyggede skørbug og helt op i 1913 led Scott ekspeditionen til Antarktis af skørbug.

Mennesket har tabt evnen til at producere C-Vitamin
​Mennesker og de andre primater har ved en mutation tabt evnen til selv at producere C-vitamin, mens de fleste andre dyr selv producerer C-vit i store mængder, det er simpelthen en del af kroppens naturlige biokemi og forsvar mod sygdom (marsvin og frugtædende flagermus har også tabt evnen).

​Det er omkostningsfrit udviklingsmæssigt ikke at kunne producere C-vit, så længe man får rigeligt med kosten dvs spiser rigeligt med grøntsager og frugt, som vi er skabt til, lige som vores nærmeste slægtninge, de højere aber chimpanser, gorilla og orangutang. Men det moderne menneske spiser ikke rigeligt med grøntsager og frugt som vi er skabt til og så går det galt.

Minimum indtagelse af C-vit, som anbefalet af alle, er 80 mg daglig, som er sat for at undgå skørbug, men alle andre dyr får betydeligt mere C-vit, også aber via kosten og de 80 mg er formentlig langt fra nok for optimal sundhed og beskyttelse mod sygdom hos mennesker.

C-vitamin har afgørende betydning for hjernens normale funktion, beskyttelse af nerverne og medvirker til dopamin, noradrenalin og adrenaline produktion. Den højeste koncentration i kroppen af C-vitamin er hjernen og binyrer. C-vitamin er så vigtig for hjernen at der er aktive mekanismer der holder på C-vitaminet i hjernen under C-vitamin mangel, skørbug, så hjernen fungerer nogenlunde, selvom resten af kroppen henfalder i skørbug. C-vitamin er også med til at chelere tungmetaller.
Artikel: Vitamin C Function in the Brain

Læger og hele sundheds systemet er fortsat ikke kommet meget længere end dengang man ikke forstod skørbug.

Gratis bog online: "The Healing Factor" Vitamin C Against Disease

​Tilbage til Parkinson' - Lad os kigge på nogle ting for at finde en alternativ behandlings kur mod Parkinson's disease

​Hjernen er det mest fedtrige organ, ca. 60% af hjernes tørstof er fedt. Hjernen er også det mest kolesterol rige organ og indeholder ca 35 gram, 20% af kroppens totale kolesterol.

Kolesterol er en meget vigtig ingrediens i hjernen og dens funktion, idet det danner myelinskeder, neuronernes isolation. Alle kroppens celler producerer selv kolesterol og det gælder også hjerne celler.

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease

Kolesterol i blodet kan ikke passere via blod-hjerne barrieren, men kolesterol medicin (statiner) kan nemt passere blod-hjerne barriren og det er meget lidt smart at nedsætte hjernes produktion af det livsvigtige kolesterol. Desuden nedsætter statiner den vigtige produktion af Q10 (indgår i cellers energiproduktion) og en udbredt bivirkning ved statiner er muskelsmerter. Derfor skal enhver form for alternativ behandling af Parkinson's og andre hjernesygdomme, udelukke anvendelsen af kolesterol medicin.

Det gælder selvfølgelig alle mennesker, kolesterol medicin er ikke foreneligt med normal funktion af kroppen og kolesterol er livsvigtig og naturligvis ikke årsag til blodprop, som alle prøver at pådutte folk, helt uden videnskabelig dokumentation.

artikel: Cholesterol: Its Regulation and Role in Central Nervous System Disorders
artikel: Negative impact of statins on oligodendrocytes and myelin formation in vitro and in vivo
artikel: Fedtrig kost bremser aldring af hjernen
artikel: Fed mad hjælper epileptikere Omega-3
er også helt afgørende i hjernens opbygning og funktion. Omega-3 udgør op til 1/3 af hjernens fedt og er den mest forekommende fedt i hjernen. Omega-3 på Wiki

Alle celler er omgivet af en dobbelt fedtlags membran af fosforlipider, hvor de enkelte fedtsyrer er en blanding af fedtsyrer i forholdet: mættet fedt ca 50%, enkelt umættet fedt 35% (oleinsyre fra olivenolie) og resten en blanding af omega-6, omega-3 og kolesterol. Sjovt nok samme fordeling som man finder i mælkefedt i modermælk og komælk. Et tilfælde? - næppe, vi er pattedyr og det aller første fedt vi får er mælkefedt og det indgår i vores ernæring indtil vi selv begynder at spise.

​Det er vigtig at alle cellers membran, har den rette fordeling af fedtstoffer og at vi ikke fylder celle-membranen op med margarine, hærdet fedt, transfedt og for meget omega-6.

Hjernens 300 milliarder neuroner har også en cellemembran og skal også have en korrekt fordeling af fedtstoffer i cellemembranen, for at kunne fungere korrekt.

Tror du fedtstof er vigtig for normal hjernefunktion? Ja, selvfølgelig.


Fedtstoffernes sammensætning af stor betydning
Fedtstoffernes sammensætning er af langt større betydning end kostens andre elementer: proteiner og kulhydrater, fordi de sidste bliver nedbrudt til sine mindre bestanddele, mens fedtstoffernes enkelte fedtsyrer indbygges direkte i cellemembranen. Når det gælder fedt: Du er hvad du spiser, det fedt du spiser placeres i cellemembranen.

Spiser du OMA margarine, sidder der OMA margarine, hærdet hydrogeneret vegetabilsk fedt, indbygget i dine cellers membraner. 

​Tidligere hvor smør nærmest var forbudt og hvor man fyldte sig med margarine med 50% giftigt transfedt, satte transfedt syrerne sig i cellemembranen og gjorde skade der. Margarine har slået mange ihjel. Sørgeligt at margarine blev markedsført som sundt, mens smør og mættet fedt blev nedgjort som gift uden videnskabelig baggrund. Baseret på forkert og manipuleret forskning helt tilbage i 50-60'erne hvor man fremførte, at mættet fedt og animalsk fedt var skadelig.

Man tog fuldstændig fejl, det er kunstigt mættet fedt, hærdet hydrogeneret vegetabilsk fedt og kunstig mættet transfedt, der er skadeligt.   

I 2004 indførte DK pr lov, at der max må vær 2% transfedt i noget levnedsmiddel, men der er fortsat hydrogeneret fedt også kaldet hærdet vegetabilsk fedt i levnedsmidler, hvor der ikke er nogen grænse. Vi har ikke brug for hærdet fedt til at sidde i vores cellemembraner.

Kunstigt mættet fedt, hydrogeneret fedt og hærdet vegetabilsk fedt som i margarine og brugt overalt i færdig mad, er fortsat skadeligt, mens naturligt forekommende mættet fedt som findes i varierende mængder i alle planteolier og animalsk fedt, er sundt.

Der hvor man finder mest mættet fedt (90%) er kokos olie og det er noget at det sundeste du kan få. Den mærkelige opfattelse at animalsk fedt sættes lig med mættet fedt, er altså også forkert og giver ingen mening.

Der er mættet fedt i alt naturligt fedtstof, blot i varierende mængder og de enkelte fedtsyrer er ikke forskellig om de er fra dyr eller planter. Eksempel med den enkelt-umættede fedtsyre Oleinsyre (den er sund, også kaldet omega-9) indgår i oliven olie og avocado olie med ca. 70% og det findes i smør (mælkefedt) med 35%, men det er den samme fedtsyre kemisk set. Vores cellemembraner har også 35% af denne fedtsyre.

Mættet fedt er flere forskellige fedtsyrer, men det er de samme i planter som i dyr, men i varierende mængde: f.eks palmitinsyre og stearinsyre som er 2 alm mættet fedtsyrer.    

​Substantia Nigra området i hjernen

​Lad os kigge nærmere på der hvor dopamin produceres, nemlig Substantia Nigra i midthjernen.
Det står klart at den primære årsag til Parkinson's, ikke starter med neuron død af dopamin producerende neuroner og dermed manglende dopamin. Det er slut resultatet af en række forudgående begivenheder, som ultimativt leder til neuronernes død og dermed mangel på dopamin.

Substantia Nigra er et begrænset område i midthjernen, hvor de dopamin producerende neuroner er placeret. De sender udløbere og signaler ud til flere områder af hjernen og giver impulser til det motoriske center og til centeret for belønning og nydelse.

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease hjernen Substantia nigra

Substantia Nigra er de mørkfarvede områder over de rødmarkerede. de lange sorte "stænger" mærket CN III er 3.hjernenerve = N. Oculomotorius som styrer øjets bevægelser)

Serotonerge neuroner er andre neuroner der producerer serotonin. Neuronerne sender udløbere og signaler ud til centre for hukommelse, humør, søvn og tale. Serotonin er vores "lykke hormon". Lykkepiller virker ved at hæmme re-uptake af serotonin, så det virker længere.

Substantia Nigra på Wiki 
Artikel vedr forekomst af Parkinson's - Lande - hårfarve: viartis.net/parkinsons.disease

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease hjernen Substantia nigra

Skematisk oversigt over dopamin vejene og serotonin vejene

Substantia Nigra - Lewy bodies - a-synuclein
Neuromelanin - Jern ophobning

​Den mørke farve i Substantia nigra skyldes neuromelanin, som er melanin pigment holdige neuroner. Neuromelanin dannes tidligt efter fødslen og tiltager med alderen og menes at være beskyttende for neuronerne ved at binde (chelere) frit jern og andre metaller, som dannes ved oxidativt stress.

Karakteristisk for Parkinson's patienter, er at der er betydeligt mindre neuromelanin end hos normale ca. 50% mindre, så området fremtræder lysere end normalt. Sandsynligvis afspejler det at der er mindre antal neuroner.

Neuromelanin er dopamin-melanin og ikke helt identisk med melanin, det pigment der giver mørk hud og mørkt hår og som dannes ud fra aminosyren tyrosin ved oxidering med tyrosinase enzymet.

Neuromelanin dannes ud fra overskydende dopamin hvor det oxideres af tyrosinase enzymet, samme enzym som bruges til melanin.

Dopamin på Wiki.  -  Om neuromelanin på Wiki.
Artikel: Interactions of iron, dopamine and neuromelanin pathways in brain aging and Parkinson's disease

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease hjernen Substantia nigra

​Substantia Nigra er lysere hos Parkinson's patienter, der er mindre antal neuromelanin holdige neuroner

​Karakteristisk for Parkinson's patienter er også, at der er en ophobning af Jern i substantia nigra, lokaliseret sammen med neuromelanin og desuden indlejret i lewy bodies inde i neuronerne.

​Dopamin bliver normalt nedbrudt hurtigt af et enzym, men det er også følsomt for oxidation og danner frie radikaler og quinoner, som begge er cellegift.
Graden af oxidation kan øges ved tilstedeværelse af frit jern og andre faktorer. Der er studier der viser at denne mekanisme kan bidrage til neuron død som ses i Parkinson's

artikel: Dopaminergic neuron-specific oxidative stress caused by dopamine itself

Alpha-synuclein  -  Lewy Body
Alpha-synuclein er et normalt protein (140 amino-syrer) tilstede overalt i hjernen og lokaliseret i neuron enderne nær synapserne.

Det bidrager til normal synapsefunktion og vescikel transport, som er bobler med neurotransmitter stoffer, som ved sammensmeltning af synapse cellemembranen frigiver sit neurotransmitter stof.

I dopaminerge neuroner er alpha-synoclein vigtigt for frigivelse af dopamin til synapse gabet, som er området hvor nerve til nerve kommunikation foregår.

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease hjernen Substantia nigra lewy body

​Alfa-synuclein findes også i neuronernes mitokondrier, som er cellens små kraftværker og ansvarlig for energiproduktion. ​Alfa-synuclein kodes af genet SNCA og ved Parkinson's disease og i sygdommen "Dementia with Lewy bodies", danner det uopløselige ansamlinger af Alfa-synuclein proteinkæder i de såkaldte Lewy bodies, hvor flere alfa-synuclein proteiner molekyler er sat sammen til en unormal foldet kæde. Dette er karakteristisk for de 2 sygdomme.

​Er jern ophobning i hjernen den egentlige årsag til Parkinson's?
Der ses en jern ophobning i hjernen i substantia nigra hos parkinsons patienter. Dette kan påvises ved magnetisk resonans og jernet er sandsynligvis involveret i sygdommens udvikling eller endog start. Der er en jernophobning forud for de typiske symptomer. Man kan også påvise forøget mængde jern ved ultralydskanning i tinding regionen. Jernet findes koblet sammen med neuromelanin og lewy bodies.

Selv om der er ophobning af jern hos Parkinson's patienter, ses normal niveau af serum ferritin som angiver kroppens totale jernbelastning.

I det omfang jernet er bundet til ferritin (det naturlige jern bindende protein) er det uskadeligt, men frit jern er stærkt toxisk og relateret til oxidativt stress.


Kobber
Kobber er et essentielt mineral til knogle og bindevæv produktion, og til at kode specifikke enzymer af forskellilg art varierende fra elimination af frie radikaler til fremstilling af melanin. Vi skal have i omkring 2 mg kobber daglig med kosten.

Samtidig med jernophobning ses et lavere indhold af kobber i substantia nigra, men forøget indhold af frit kobber i hjernevæsken (Cerebrospinal væsken), samtidig er der normal serum niveau af kobber.
Underskud af kobber i hjernen fremmer en jernophobning i hjernen.

Kopperafhængig ferroxidase enzym (Ceruloplasmin) bidrager normalt til at Jern fjernes fra hjernen ved at oxidere Fe2+ til Fe3+. Sandsynligvis betyder mangel på kobber i hjernen, at jernet ikke kan fjernes.

Ceruloplasmin er det vigtigste kobber holdige protein i blodet og vigtig i jern omsætningen. Der er i en gruppe af Parkinson's patienter overensstemmelse mellem højt jernindhold i Substantia Nigra (målt ved magnetisk resonans), Parkinson's symptomer og lavt Ceruloplasmin i blodet, men jfr artiklen nedenfor identificeres 2 grupper af Parkinsons patienter:
• en gruppe med højt jernindhold i hjernen og lavt ceruloplasmin i blodet
• en anden gruppe med normalt jernindhold og normalt ceruloplasmin i blodet

Hvilket indicerer forskelig årsagssags sammenhæng og at Parkinsons er en multifaktoriel sygdom.

Artikel: Decreased serum ceruloplasmin levels characteristically aggravate nigral iron deposition in Parkinson’s disease.  Brain - A Journal of Neurology (pdf doc åbner i nyt vindue - eller højreklik for at gemme)


I denne artikel sammenlignes en gruppe Parkinsons patienter med en control gruppe. I Parkinsons gruppen findes normal kobber, men nedsat ceruloplasmin indhold i blodet. Undersøgelsen foreslår en forstyrrelse i Ceruloplasmin omsætningen relateret til Parkinson's: Copper, ceruloplasmin and iron parameters in Parkinson's disease. (hele artiklen som PDF)


Ceruloplasmin er et protein (enzym) som syntetiseres i leveren cirkulerer rundt i blodet og har bundet 95% af kroppens kobber.
Normalt er kobber bundet til proteiner og det kunne se ud som om kobberet i Substantia Nigra frigives fra sin proteinbinding til cerebrospinal væsken. Kobber indgår også i tyrosinase enzymet som danner neuromelanin og er altså vitalt for dannelse af det beskyttende neuromelanin.

Både frit jern og frit kobber er celle-toksisk og relateret til oxidativt stress og er endvidere relateret til alpha-synoclein ansamling og lewy body dannelse.


Det kunne se ud som om vi er ved at komme nærmere noget der ligner en af årsagerne, nemlig lavt Ceruloplasmin i blodet, forstyrrelse af kobber-Jern omsætningen i hjernen, kombineret med oxidativt stress. Måske lavt kobber niveau generelt - eller forstyrrelse af Ceruloplasmin omsætningen? 


Artikel: Copper and Copper Proteins in Parkinson’s Disease 
Artikel: Excess Iron and Brain Degeneration: The Little-Known Link
Artikel: Serum Iron and Ferritin Level in Idiopathic Parkinson
Artikel: Copper dyshomoeostasis in Parkinson's disease: implications for pathogenesis and indications for novel therapeutics 


Kroppens Jernbelastning
Som følge af disse oplysninger vil jeg ikke foreslå nogen form for jerntilskud med mindre du kender din jernbelastning. Kroppen har ingen naturlige mekanismer til at blive af med jern, derfor kan man ophobe mere og mere jern gennem mange år. For meget jern er skadeligt for kroppen. En vis del af befolkningen  har for meget jern i kroppen og det er skadeligt. Der er også en arvelig sygdom, der medfører jernophobning.  

Generelt opbygger mænd hurtigere en jernophobning end kvinder fordi kvinder i den bliver af med jern via de månedelige blødninger. Bloddonorer bliver også af med jern jævnligt og har derimod tendens til lavt jernniveau.  


Et studie med Parkinson's patienter viser normal Ferritin indhold i blodet sammenlignet med kontrol gruppe, så årsagen til Parkinson's er ikke generelt høj jernbelastning. Det er kun i hjernen, der er en ophobning.

Alligevel vil jeg foreslå at du får målt dit serum Ferritin, jernmætning og hæmoglobin i blodprøve. Serum Ferritin er et udtryk for kroppens indhold af Jern. Eller find nogle gamle resultater frem for tidligere blodprøver. Hvis Ferritin P er væsentlig over 100 mikrogram/L og op i nærheden af 150, vil jeg anbefale at tage skridt til at bringe det ned. WHO angiver grænserne 150 for kvinder og 200 for mænd.

Normal værdi for Ferritin angives her til 15–200 µg/L Ferritin, hvad er det?
Jeg mener 200 er for højt! Jeg har set i udlandet de snakker om at 100 er et sikkert niveau.

Artikel: Most Men Have Iron Levels That Are Killing Them - Here's the Solution
Artikel: Little-Known Secrets About Optimal Iron Levels

Behandling af højt jernindhold er som regel regelmæssig blodtapning med 3-4 ugers mellemrum. 1 er ikke nok. Men hvis blodprocenten (hæmoglobin) er lav, er det ingen god ide. Man kan få jern-chelerende lægemidler men der er grimme bivirkninger (hvilket lægemiddel har ikke det?).

Et alternativ er at bruge jern-chelerende kostelementer, samt reducering af levnedsmidler med meget Jern: lever har særlig højt indhold (leverpostej, paté) desuden rødt kød. Du må godt spørge mig om kost tilskud til nedsættelse af jern.


Jeg anbefaler altid en alm. multivitamin tablet og hvis du har høj jern kan man få dem uden jern. I multi-vitamin er der også omkring 1 mg kobber, derudover får du kobber via grøntsager som du altid bør spise rigeligt af under alle omstændigheder.

Det står uklart hvorvidt jernophobningen skyldes kobbermangel eller ceruloplasmin forstyrrelse, hvorfor jeg ikke vil foreslå et kobber tilskud udover en alm multi-vitamin tab og god kost. Alligevel kan du forsøge med en forsigtig dosering på 2 mg kobber f.eks. (Berthelsen 200 tabletter) 112 kr. på Helsebixen.

Muligvis kan kobber tilskud hjælpe, jeg har set der er forsøg igang vedr kobber tilskud til Parkinson's: Copper dyshomoeostasis in Parkinson's disease: Implications for pathogenesis and indications for novel therapeutics     

Dopamin og Synapser

​Dopamine​
Dopamine er et organisk molekyle (3,4-dihydroxyphenethylamine) af catecholamine og phenethylamine familien, som spiller flere vigtige roller i hjernen og i kroppen.

Det er en amin, der syntetiseres ved af fjerne en carboxyl gruppe fra dets forløber L-DOPA, som syntetiseres i hjernen og perifert i kroppen. Dopamin syntetiseres også i planter og dyr.
Om Dopamin på Wiki

Dopamin fungerer i hjernen som en neuro-transmitter, et stof der frigives af dopaminerge neuroner og sender signal til andre nerveceller i de såkaldte synapser, som er et nerve til nerve signal område.

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease hjernen Substantia nigra synapse

​Hjernen indeholder flere adskilte dopamin veje, hvor een er belønnings og motivations adfærd. En belønning øger niveauet af dopamin i hjernen og f.eks narko afhængighed øger dopamin aktivitet i neuronerne. Andre dopamin veje er involveret i den motoriske kontrol og frigivelse af forskellige hormoner.


Hvis man tager medicin, forløberen for dopamin L-DOPA oralt (udefra kommende) over længere tid nedreguleres antallet af dopamin receptorer, en helt alm. feedback mekanisme og der kræves højere og højere dosis. Kroppens egenproduktion af L-DOPA og dopamin, bliver nedjusteret f.eks feedback hæmning af tyrosin hydrolase.
Dopamin syntetiseres normalt inde i neuronerne ud fra tyrosin og L-DOPA, det er ikke naturligt af få L-DOPA oralt og via blodbanen.

Synapser bliver dysfunktionelle og signalerne til det motoriske center bliver unormale, hvilket fører til dyskinesier, de typiske bivirkninger af medicinen. Dyskinesier er en anden slags morotiske forstyrrelse end Parkinson's egne symptomer.   


Uden for central nerve systemet, fungerer dopamin i flere områder af det perifere nervesystem som lokal kemisk budbringer. I blodkar hæmmer det frigivelsen af nor-epinephrine og virker som en vasodilator, udvider blodkar.

I nyrerne virker det ved at øge natrium og urin udskillelse. I pancreas virker det ved at reducere insulin produktion, i fordøjelses systemet reducerer det mave tarm peristaltik og beskytter tarmslimhinden. I immunsystemet reducerer det aktiviteten af lymfocytter, de hvide blodlegemer.

Med undtagelsen af blodkarrene, produceres dopamin lokalt i disse organ systemer og udøver dets effekt lokalt.

​Den naturlige produktion af Dopamin
Dopamin produceres naturligt i dopaminerge neuroner og perifert i kroppen i forskellige organsystemer. Det syntetiseres sådan

L-Phenylalanin ==> L-tyrosin ==> L-Dopa ==> Dopamin

Dopamin er forløber for: norepinephrin (noradrenalin) og epinephrin (adrenalin)
("L" står for "Left"  og er blot en kemisk terminologi på hvordan molekylet er drejet rumligt, alle naturlige stoffer i kroppen er L form, det spejlvendte molekyle er R)

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease - Levodopa

Levodopa, L-dopa = L-3,4-dihydroxyphenylalanine

Alternativ Behandling Parkinson's  Disease - dopamin

Dopamin = L-3,4-dihydroxyphenethylamine

​Phenylalanin er en essentiel aminosyre, en vi ikke kan danne selv og skal have tilført via kosten. Tyrosin er ikke essentiel, vi kan danne den ud fra phenyl alanin. Den findes især i ost i mængder på 1 gram/100 g (tyros på græsk = ost).

L-dopa kan passere blodhjerne barriere ca. 5-10%, så den kan nå hjernen efter oral indtagelse af tabl. Dopamin kan ikke passere hjernebarrieren.
L-Tyrosin omdannes til L-DOPA af enzymet tyrosine hydroxylase, som har tetrahydrobiopterin, O2 og Jern (Fe2+) som co-faktorer.

Tyrosine hydroxylase kodes af TH genet, en gendefekt her kan give Parkinson's lignende symptomer.

Noget tyder på at TH genet og Tyrosine hydroxylase selv kan have en rolle i udvikling af Parkinson's, enten ved enzym mangel eller defekt eller f.eks ved oxidation af L-dopa, så det bliver cytotoksisk. Artikel: Tyrosine hydroxylase and Parkinson's disease


Normal syntese af Dopamin i dopaminerge neuroner
Dopamine syntetiseres normalt ud fra dens forløber Tyrosin ved hydoxylering og efterfølgende decarboxylering. Tyrosin fra blodet optages af dopaminerge neuroner ved en aktiv proces hvor det omdannes til L-DOPA af tyrosin hydroxylase, hvorefter det decarboxyleres af dopa decarboxylase til dopamin. Nyligt dannet dopamin oplagres i vescikler, små bobler internt i neuronerne og frigives ved en elektrisk impuls til synapsegabet

Når man ved medicinering tilføjer L-DOPA via blodet, er det ikke den naturlige rute, kroppen tror der er nok Dopamin og nedregulerer Tyrosin hyroxylase, hvorved kroppens egenproduktion af L-DOPA og dopamin nedsættes. Kroppen har altid feedback mekanismer.

Magnesium - det mest oversete mineral
fuldstændigt ignoreret af læger

Magnesium er naturligvis oplagt som ingrediens
i en alternativ Parkinson's behandling

Kalk og Magnesium er 2 væsentlige faktorer for normal kropsfunktion, nerveimpuls, muskel funktion og for normal knogle dannelse. Der skal være en balance mellem Kalk og magnesium, du må IKKE få for meget kalk og hvis du spiser mælkeprodukter især ost får du rigeligt med kalk OG MÅ IKKE TAGE KALKTILSKUD.

Magnesium indgår i 700 forskellige biokemiske processer i kroppen, inklusiv nerve funktion, muskel funktion, cellens energi omsætning (citronsyre cyklens ATP produktion), enzymprocesser, synapse funktion, dopamin produktion og beskyttelse af dopaminerge neuroner. Dopamin er en Magnesium afhængig neurotransmitter. Magnesium er også med til at fjerne tungmetaller fra kroppen. 


Calcium (Kalk) trækker muskler sammen, mens Magnesium afslapper muskler. Magnesium er anti-inflammatorisk, mens Calcium er inflammatorisk. Der skal være en balance mellem kalk og magnesium, men ingen gider snakke om magnesium. Spis endelig rigelig med kalk (og bliv syg og få knogleskørhed) bliver du fortalt af lægerne, samtidig glemmer de det mest betydende mineral: Magnesium. Dette er en katastrofe.

Det er vigtigt at du ikke får for meget kalk og hvis du spiser mælkeprodukter, især ost får du rigeligt kalk og må ikke tage kalktilskud. Anbefalet mængde kalk daglig er 800 mg, du må ikke få mere, ellers driver du magnesium ud af knoglerne og ud af kroppen og du afkalker knoglerne (knogle opbygning er afhængig af magnesium). 


Som de fleste andre elementer i kosten ignoreres også magnesium fuldstændigt af læger, det indgår simpelthen ikke i deres ordbog og derved mis-repræsenterer de IGEN, deres funktion som samfundets sundheds garant. Læger er IKKE interesseret i at folk skal blive sunde.

I USA har 80% underskud i Magnesium. Derfor skal Magnesium tilskud naturligvis indgå i enhver form for alternativ helbredelse af Parkinson's og andre hjernesygdomme og psykiske tilstande og enhver anden sygdom og til alle mennesker i det hele taget.


Magnesium findes i planter: alt der er grønt og alt der kan spire. Den grønne farve i klorofylet er simpelthen et magnesium molekyle. Hvad er det der kan spire: korn, ris, frø, mandler, nødder, kerner, kokos, avocado, bananer. Der er mest i skallerne altså korn og ris med skaller på.


Enhver dyrebruger, kvægbruger og dyrlæge kender betydningen af mineraler til dyrene, for at de skal trives optimalt. Her er en slikkesten til ikke lakterende kvæg: Saltsten til Kvæg 
Læg mærke til deklarationen på slikkestenen: 6,5% Magnesium og 3,5 % calcium. Er det lakterende køer, skal de have mere calcium, for 35 liter daglig mælke produktion dræner naturligvis kroppen for calcium.

Kvæget kan instinktivt selv finde ud af at indtage det nødvendige mængde mineral hvis de bliver det tilbudt via en slikkesten. Se videoen nedenfor til venstre.
Til højre kan du se hvad der sker hvis kvæg er i underskud med magnesium. De ligger i kramper, muskel spasmer og dør som regel hurtigt af hjertestop, hvis man ikke giver intravenøst magnesium sulfat.  

Slikkesten til kvæg. De finder selv ud af at indtage de mineraler de har brug for, hvis de bliver tilbudt det.

En ko i Magnesium mangel. Kendt tilstand hos kvæg om foråret, når de kommer på græs. Magnesium mangel hos kvæg hedder græssyge eller græs tetani. Se Wiki

Magnesium: The most powerful relaxation mineral available...Dr. Mark Hyman

Big Pharma Scandal - Dr Carolyn Dean.
Dr. Carolyn Dean er læge og naturopath og ekspert i Magnesium og Calcium. Hun har skrevet bogen: "The Magnesium Miracle"

Magnesium tilskud som "Lykke-Pille"
Iøvrigt, så virker Magnesium tilskud lige så godt som lykke-piller, for lykke-pillers virkning er netop at øge magnesium mængden i hjernen, hvorefter Magnesium øger Serotonin. Hvis du ikke får nok magnesium, hvilket de færreste får, tager Lykke-pillerne Magnesium fra knoglerne, indtil knoglerne er tømt (knogleskørhed). Hvis du får tilstrækkeligt med magnesium, har lykke-piller ingen virkning.

Ups, der kom jeg til at ødelægge medicinal firmaernes lykke-pille milliard forretning. Tag Magnesium i stedet for lykke-piller og få samme virkning - og INGEN bivirkning!

Magnesium har ingen bivirkning (som tabl. eller kapsler dog måske lidt tynd mave i starten), det er et naturligt og livsvigtigt mineral som vi burde få nok af via kosten, mens lykkepiller har tonsvis af bivirkninger, inklusiv selvmord. Desværre er jorden udpint for magnesium og der gødes ikke med magnesium, derfor er der ikke så meget magnesium i planterne som der burde være. En anden ting er at de fleste mennesker spiser alt for lidt grøntsager.

Se artikel: "Magnesium is as effective in the treatment of depressed elderly type 2 diabetics with hypo-magnesemia as imipramine" (=Lykkepille)

Bare sørgeligt at lægemiddel industrien og hele sundheds systemet ikke gider beskæftige sig med kosten og dens naturlige elementer, blot fordi det ikke kan patenteres og tjenes penge på. I stedet skal de finde på alt muligt kunstig kemi for at tjene penge og bilde os ind, vi bliver lykkelige og sunde af det.

Konklusion:
Naturligvis skal Magnesium indgå i en alternativ behandling af Parkinson's disease og iøvrigt til alle mennesker syge som raske. Både i form af rigeligt med grøntsager, men også som tilskud f.eks 3-400 mg dagligt.

Artikel: Dealing with Parkinson's Disease - Magnesium
Artikel: Magnesium and the Brain
Artikel: Magnesium in Neurological Diseases and Emotions "Many of the symptoms of Parkinson’s disease can be overcome with high magnesium supplementation"  
Artikel: Magnesium in biology
Artikel: Magnesium: The mind mineral
Artikel: Why We’re All Magnesium Deficient – Top Signs & What to Do
Artikel: Novel Magnesium Compound Reverses Neurodegeneration
Artikel: Significant loss of dopaminergic neurons .... to low Mg intake (one-fifth of the normal level)

Se også min blog artikel om Kalk og Magnesium
Hjerne vitaminet - D-vitamin

Dette vitale D-Vitamin - Sol Vitaminet - er super vigtig til forebyggelse af alle sygdomme også parkinson's disease og alle former for neurodegenerative og neurologiske sygdomme og tilstande. Naturligvis skal D-vitamin indgå i enhver form for alternativ behandling af Parkinson's sygdom ligesom alle andre sygdomme og skal naturligvis også gives til alle raske mennesker som forebyggelse af sygdom.

Det er vist at Parkinson's patienter har lavt niveau af D-vitamin og at lang tid D-vitamin mangel går forud for udviklingen af Parkinsons, hvilket indikerer en mulig medvirkende årsag til udviklingen af Parkinsons.

Generelt beskytter D-vitamin hjernen og er vital for normal hjernefunktion og alle celler i det hele taget. Samtlige celler i kroppen har D-vitamin receptorer og D-vitamin er vital for normal celleaktivitet. D-vitamin indgår i 3.000 geners normale afkodning, det er 10% af kroppens 30.000 total antal gener. D-Vitamin er involveret i gen afkodningen for tyrosine hydroxylase produktion, som igen regulerer dopamin syntesen. 


Artikel: Is Vitamin D Deficiency Connected to Parkinson's Disease?
Artikel: Vitamin D insufficiency could play a role in the development of Parkinson's disease 
Artikel: The Vitamin That May Save Your Brain D-vit
Artikel: High Prevalence of Hypovitaminosis D Status in Patients With Early Parkinson Disease
D-vitamin er involveret i reguleringen af Tyrosin hydrolase gen afkodning, som kan regulere dopamin syntesen.

Youtube Video: Vitamin D and Parkinson's Disease
Artikel refereret til i video: Vitamin D insufficiency high among patients with early Parkinson disease
Tarmen - essentiel for helbredet

Tarmen er vigtig for helbred og almen velbefindende. Der findes ca 500 mill nervetråde i tarmkanalen, tarmen er vores anden hjerne og tarmen kommunikerer med hjernen via det sympatiske og para-sympatiske nervesystem. Hvis tarmen ikke fungerer ordentligt, føler vi os ikke godt tilpas,.nedsat tarmfunktion, nedsat fordøjelse, nedsat tarmbevægelse og tarmpassage. En stor del af immunforsvaret sidder i tarmen, tarmen er kroppens største immun organ.Tarmens funktion afhænger også af tarmflora og kommunikerer med tarmflora via signalstoffer. 

90% af kroppens produktion af serotonin og 50% af kroppens dopamin produceres i tarmen. Dopa decarboxylase-inhibitor Carpidopa (som gives i kombination med levodopa) hæmmer produktionen af både serotonin og dopamin i tarmen.  En bivirkning ved Parkinson's medicin, er at tarmens signalstoffer som serotonin, dopamin og andre signalstoffer hæmmes så tarmfunktionen hæmmes og giver forstoppelse og dermed dårlig optagelse af næringstoffer.  
 
Som følge af nedsat bevægelse, kan bakterier vandre op i tyndtarmen, hvor der normalt ikke er mange bakterier og give anledning til unormal stor bakterie eller svampe vækst i tyndtarmen, hvilket giver ubehag, smerter og luftudvikling, så snart man har spist noget, fordi tyndtarmen er irriteret. I virkeligheden er dette det centrale i irritabel tyktarm, det er ikke tyktarmen, men overvækst i tyndtarmen af bakterier og svampe (candida gærsvamp).

Som noget helt centralt i enhver alternativ behandling, er at normalisere tarmens funktion, herunder at få tarmflora i rette balance.

Artikel: Substantial production of dopamine in the human gastrointestinal tract 
Artikel: Enteric nervous system
Artikel: Microbes Help Produce Serotonin in Gut
Årsagen til Parkinson's sygdom er
Oxidativt stress og inflammation

Uanset hvilke faktorer der starter Parkinson's sygdom, så forårsager de oxidativt stress og en efterfølgende inflammations tilstand som giver de patologiske forandringer i hjernen og degeneration af de dopamin producerende neuroner.

Mennesket har et arsenal af beskyttende faktorer til bekæmpelse af oxidativt stress og inflammation, derudover har kosten en væsentlig betydning ved at tilføre anti-oxidanter, mineraler og vitaminer og til understøttelse af kroppens egen kamp mod oxidativt stress og inflammation.

Oxidativt stress betyder at visse molekyler bliver iltet og bliver skadelige som hyperaktive frie radikaler. Det er stoffer som er hyper villige til at forbinde sig med hvad som helst for at blive af med sit ekstra ilt atom. Denne neutralisering skal ske i løbet af et milli sekund før de frie radikaler ødelægger noget f.eks enzymprocesser, proteiner, DNA. Hvis hyperaktive frie radikaler når at forbinde sig med vitale elementer i cellerne kan det skade cellerne eller processer og strukturer inde i cellerne.

Hjernen har en høj energi omsætning og højt iltforbrug og derved særlig følsom for oxidativt stress. De faktorer der starter Parkinson's sygdom øger stress og dannelse af skadelige frie radikaler. Anti-oxidanter neutraliserer reaktive frie radikaler. Kroppen lave selv anti-oxidanter, men produktionen falder med alderen, desuden får vi anti-oxidanter via kosten især frugt og grønt.

Udefra kommende faktorer som pesticider og tungmetaller øger den oxidative stress og dannelse af frie radikaler, nogle faktorer mere aggressive end andre. Hvis vi har for lidt anti-oxidant, er der ikke nok til at neutralisere de skadelige frie radikaler.

Det er vist at anti-inflamatoriske lægemidler mindsker forekomsten af Parkinson's disease.
Artikel: Nonsteroidal antiinflammatory drug use and the risk for Parkinson's disease


Illustration af oxidativt stress for at forstå hvad der sker:
Ilt molekylet hedder O2, vand hedder H20. Hvis man tilføjer ilt til et vandmolekyle i en aktiv process, vandmolekylet bliver iltet, så bliver det til brintoverilte H202, dette kender du godt. Brintoverilte er hyper aktiv og vil meget gerne af med sit ekstra ilt atom. Når du putter brintoverilte på en rift bruser det op fordi brintoverilten forbinder sig med blod hvorved ilt frigives som bobler. Om Oxidativ stress på Wiki

 
Et væsentligt element i dæmpning af inflammation og oxidativt stress er kroppens egne anti-oxidanter og anti-oxidanter vi får via kosten. Det mest betydende naturlige anti-oxidant produceret i kroppen, moderen til alle anti-oxidanter, er GLUTATHION (mere om Glutathion nedenfor).

Artikel: Mechanism of Oxidative Stress in Neurodegeneration 
Menneskets mest betydende anti-oxidant
Glutathion - fuldstændigt ignoreret af læger

Glutathion væsentligste Anti-Oxidant oplagt som
ingrediens i en alternativ Parkinson's behandling

Et væsentligt element i dæmpning af inflammation og oxidativt stress er kroppens egne anti-oxidanter og anti-oxidanter vi får via kosten. Det mest betydende naturlige anti-oxidant produceret i kroppen, moderen til alle anti-oxidanter, er GLUTATHION (Glutathion på Wiki)

Der findes 80.000 videnskabelige artikler om glutathion, men menneskets væsentligste anti-oxidant er fuldstændigt ignoreret af lægerne, ligesom alt andet der ikke kan patenteres og sælges som et lægemiddel. Hvis en ting ikke kan patenteres og der ikke er penge i det og vi ikke kan udskrive recept på det, så eksisterer det ikke! - dette er det offentlige sundheds system's måde at se tingene på.


Glutathion fjerner symptomer på 30 minutter
Det er vist at Parkinson's patienter har nedsat mængde af det naturlige anti-oxidant glutathion i blodet og i Substantia Nigra.

Hvilken betydning kan et naturligt anti-oxidant som Glutathion have på Parkinson's disease? - Hvad sker der når man øger Glutation niveauet med en intravenøs indsprøjtning? - Tjek videoen nedenfor og få et chock!

Videoen nedenfor: Dr. Perlmutter, læge og neurolog har givet 3.000 mg glutathion intravenøst. Efter 30 min er patienten symptom fri.

Patienten på videoen er 66 år, pakinson's patient som i Vietnam var udsat for agent orange (ukrudts middel som USA brugte til at fjerne bladene på træerne, så "fjenden" kunne afsløres).

Karakteristisk for parkinson: små trippende skridt, unden sving på armene, dårlig balance, især vanskeligt at vende om, dårlig tale. Her er han er på pramipexol og Sinemet (levodopa+carpidopa), den traditionelle Parkinson medicin.

Han får derefter intravenøst Glutathion og efter 30 min er han symptom fri, går med normale skridt, svinger med armene og kan vende om uden problemer og kan tale normalt.    


I et studie med ikke medicinerede parkinson's patienter fik de intravenøst Glutathion 600 mg x 2 daglig i 30 dage, hvorefter de blev fulgt yderligere 4 mdr. uden glutathion og symptomerne blev registreret. Virkningen efter de 30 dages glutathion holdt sig et par måneder.

Derefter blev de samme personer behandlet med levodopa i 30 dage og fuldt yderligere 4 mdr.
Resultat: Glutathion behandlingen gav samme effekt som Levodopa behandlingen plus at glutathion behandlingen holdt et par mdr. efter ophør.   

Artikel: Intravenous glutathione in the treatment of early Parkinson's disease
Artiklens ord "reduced" betyder den reducerede form for glutathion, som er den aktive form, i modsætning til oxideret form. Hele artiklen er her som PDF (åbner i nyt vindue eller højreklik for at gemme).  


Glutathion som kost tilskud

Glutathion er naturligvis oplagt at tage med i en alternativ parkingson's disease behandling, men glutathion som intravenøs 2x daglig er ikke realistisk, det er ikke standard behandling og dermed dyrt for du må selv betale, hvis der skulle være en alternativ læge, der vil foretage det. Det er naturligvis utænkeligt at det almindelige sundheds system vil foretage det.

Desværre kan man ikke tage glutathion som tabletter, selvom man kan få glutathion kosttilskud i tabletform. Det nedbrydes i mave-tarmen, så det er uvirksomt og ingen god ide. Man kan i udlandet få glutathion som sugetabl, stikpille eller som liposomalt Glutathion. Jeg har kigget lidt på det og vil foreslå at man i stedet booster sit glutathion niveau via kosten. Mere om det i Del 2.

Dette er Del 1 af 2  -  Fortsættes ​==>
Del 2 om Kost og kosttilskud til Hjernesygdomme

•   Mere om Glutathion som alternativ behandling af Parkinson's
•   Mere om Alternativ behandling
•   Kost og Kosttilskud til Parkinson's disease
•   Samlet anbefaling Kost og Kosttilskud til Parkinson's disease

Tags
#Alternativ Behandling Parkinson's sygdom
#Hvad skal jeg spise for at få det bedre med Parkinson's disease
#Parkinson's disease kost og kosttilskud
#Parkinsons Sygdom – Alternativ behandling - Kost og Kosttilskud

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk