ER DU OVERVÆGTIG? - SÅDAN TABER DU DIG, DET ER SIMPELT!

Det er simpelt at tabe sig!
Har du 5-10-20 kg for meget og har du prøvet at tabe dig på diverse måder? - det har de fleste nok.

Så har du sikkert også oplevet, at du hurtigt taber 2-3 kg de første par dage, så gå det langsommere med at smide kiloene og du opgiver hurtigt og begynder at spise normalt igen.
Big Surprise!, du tager det hele på igen og måske lidt til.

Det kan ikke lade sig gøre at tabe 2-3 kg på 3 dage, umuligt. Det du taber er væske som er bundet i kroppen fra det du spiser fx. glucogen lagrene binder væske, endvidere taber du ved at tarmens fyldningsgrad (indhold) bliver mindre.

Et kg kropsfedt indeholder ca. 7.500 cal, så for at tabe 1 kg fedt skal du forbrænde 7.500 cal extra ud over de ca. 2.500 cal pr. dag du bruger. Hvis du intet spiser overhovedet kan du altså max tabe 1 kg. kropsfedt på 3 dage.

Du har måske hørt at fedt i mad indeholder 9 cal pr. gram og 1 kg fedt i mad giver så 9.000 cal. Det er rigtigt, men kropsfedt indeholder også lidt vand, blodkar mm. derfor er kropsfedt ikke rent fedt og indeholder altså færre cal end fx. rent fedt som olivenolie.

Nu snakker jeg om gennensnits personen med alm. let arbejde eller aktivitet. En person med hårdt arbejde eller en som træner hårdt mange timer, bruger selvfølgelig flere kalorier og kan derfor tabe mere fedt pr. dag.

Farer du rundt på stierne i parken når du kommer hjem for at tabe dig?

Big Surprise!, det taber du dig ikke meget af udover de 300 cal du bruger på ½ time. Det er sundt for kroppen, musklerne, knoglerne, hjerte-kar og alm. velvære, men at gøre det for at tabe sig, det er noget pjat. Du går sikkert hjem og spiser lidt ekstra, for nu har du fortjent noget mad og er sulten eller værre du tager en alm. cola eller juice, for du er jo blevet tørstig.

Vil du tabe dig med træning, så skal der hård træning af store muskel grupper til. Det skal svide i musklerne, så danner de hormonstoffer der øger forbrændingen i mange timer efter ophør.
Interval træning med kortvarig hård, skiftende med moderat. Det behøver ikke være mere end ½ time 3 gange ugentlig med en dags mellemrum til restitution.


Men fortvivl ikke - det er simpelt at tabe sig, hvis du følger simple regler:

1) Du må omprogrammere din hjerne og slette det du tidligere har hørt. Dit nye mantra hedder:
Kulhydrater og sukker gør mig fed og syg. Fedt slanker og gør mig rask. Fedt feder ikke, jeg skal ikke undgå fedt. Fedt er sundt, min krop har godt af fedt. Jeg kan ikke leve uden fedt. Jeg bliver usund og fed uden fedt. Fedt giver IKKE blodpropper.

Det jeg bliver fed af er Sukker og kulhydrater og det er det der giver blodpropper og alskens sygdomme.

2) du må ikke sulte dig. Du nedsætter kroppens forbrænding, idet kroppen prøver at tilpasse sig, til at der ikke er noget mad. Tværtimod skal du spise noget der får din fedtforbrænding op, nemlig FEDT og PROTEIN og spise mindre af det der bliver til fedt, nemlig Kulhydrater.

3) Du kan tabe dig uden at træne som en gal eller svede nede i fitness. En alm. gåtur eller løbetur på ½ timer er fint som alm. motion for at holde kroppen i gang.

4) Følg mine alm. kostråd på siden her.

5) Reducer det du tager på af, det der sætter sig som fedt, den fede kost, som er:

» SUKKER (slik, kage, sodavand)
» KULHYDRAT (pizza, pasta, brød, kartofler, ris, chips, popcorn)
» ALKOHOL, FRUGT, JUICE og FRUGTSUKKER
» OMEGA-6 OLIER (solsikke, majs, soja, margarine, becel, raps)

Insulin er det hormon der regulerer blodsukker og fedtaflejring. Højt indtag af kulhydrater giver højt insulin i blodet og svingende insulin og dermed aflejring af FEDT i dine fedtceller. Med et højt insulin indhold i blodet kan du ikke tabe dig. Den eneste måde at få insulin ned på, og dermed tabe sig, er ved at skære ned på kulhydrater.

Høj indtagelse af kulhydrater giver også insulin resistens, dvs dine celler bliver udmattet af al den kulhydrat og det bliver sværere at transportere blodsukkeret ind i cellerne, blodsukkeret stiger og der frigøres endnu mere insulin, som igen opbygger fedtdepoterne. Denne tilstand hedder diabetes 2 og fedmen inkl. den tilhørende fedtlever, hedder metabolisk syndrom.


Insulin, som følge af massiv kulhydrat indtagelse, den mest betydende faktor

At insulin er den mest betydende faktor for fedme, det er der ikke nogle der fortæller dig, slet ikke lægerne og diætisterne. Og hvis du vil ud af denne onde cirkel, er det helt nødvendigt, at du reducerer kulhydrater, og jo mere du reducerere jo bedre og jo mere taber du dig. Ingen på denne jord har brug for masser af kulhydrater.

Vi er ikke designet til at spise masser af kulhydrater. Vi har i vores 3 mill års udvikling ikke spist meget kulhydrat, først da vi for ca. 10.000 år siden begyndte at dyrke korn og ris og særligt efter madpyramidens introduktion for 30 år siden med brød i bunden. Endvidere den usunde kulhydrat kultur med sodavand, chips, popcorn, kage, slik.

Vores krop kan ikke klare al den kulhydrat. Vi er designet til at spise kød og fedt, snegle, vilde grøntsager & vild frugt (lavt sukker), muslinger, smådyr, bær, rødder = stenalder kost.

Fedme er et kulhydrat problem. Kulhydrat ødelægger appetit reguleringen, så du ikke føler mæthed, selvom du får kalorier i overflod.

Al kulhydrat, der ikke forbrændes her og nu, lagres som glukogen i lever eller muskler (og der kan kun være ca. 2000 kal i disse lagre) og det der ikke er plads omdannes til fedt i leveren og går derefter direkte til fedtcellerne og oplagres der.

Så hvor meget, eller rettere hvor lidt kulhydrat kan du klare dig med? Du kan gå helt ned på 30 g. kulhydrat eller mindre pr. dag. NB NB. Læs igen!. Det svarer til ca. 50 g. rugbrød pr. dag.

Jamen der er da flere kalorier i fedt end i kulhydrater? - Ja rigtigt, når man måler i laboratoriet er der 9 kal pr. g. olie og 4 kal pr. gram kulhydrat. Men glem det, vores krop behandler kalorierne helt forskelligt.

Jamen skal hjernen ikke bruge sukker?
Hjernen behøver ikke meget sukker, kan ernære sig af hovedsaglig ketonstoffer (fra fedt metabolisme) op til 75%, kan faktisk bedre lide dette ketoner og alså kun 25% glukose.
Musklerne kan også arbejde med ketonstoffer og behøver ikke glukose.

Glucose dannes også ud fra protein og lidt fra fedt (10% af fedt kan omdannes til sukker), så du behøver ikke spise meget kulhydrat for at dække dit lille behov.
Kulhydrat giver ikke mæthed men øget sult, mens fedt og protein giver mæthed.

Kulhydrat i overflod er ansvarlig for: fedme, insulin resistens, diabetes 2, hjerte-kar sygdomme, blodprop, hjerte tilfælde, højt blodtryk, gigt, kræft, alzheimer....

Denne række af sygdomme har een årsag, for meget kulhydrat og dermed for meget insulin og insulin resistens som følge deraf.​

Der er een årsag og een kur: skær ned på kulhydraterne - så simpelt er det!​

Er det ikke fantastisk, man kan give alle mulige og umulige (kolesterol medicin verdens mest tåbelige "medicin") medicin stoffer til hele denne række af sygdomme ... og så kan man kurere dem alle i et snuptag, uden medicin, med EEN eneste kost korrigering! - der fjerner årsagen = kulhydrater.

OK, nu gjorde jeg lidt ud af forklaringen om kulhydrat, fordi det er det vigtigste helbreds problem OVERHOVEDET og fordi du ikke får sandheden at vide fra læger, diætister og levnedsmiddel styrelsen.

84 kg. ned på 8 mdr. Udelukkende ved at reducere kulhydrat. Simpelt, men ikke nødvendigvis nemt. Fra videoen nedenfor

Se denne youtube video ovenfor om hvordan kulhydrat ødelægger din krop og hvor meget du kan opnå ved at reducere kulhydrat: Foredrag af Prof. Tim Noakes fra lowcarbdownunder.com.au  - "Medical aspects of the low carbohydrate lifestyle"


Her er hvordan du taber dig!

Så simpelt kan det siges, som nedenfor. På ca. 20 linier har du en fantastisk slankekur som tillige forebygger og helbreder alskens sygdomme.

Spis mad der mætter, mad der øger fedt forbrændingen, spis til du er mæt af det sunde slankende, som er:

A) Rigeligt med fedt i maden og det skal være en blanding af det sunde mættet fedt som smør, fedt på kødet, kokos olie og mono-umættet fedt oliven / avocado olie samt fede mælkeprodukter. Æg og rogn indeholder også gode fedtstoffer.

Fedt, herunder mættet fedt og kolesterol, er livsnødvendigt (cellemembran, hjerne, hormoner, D-vit), du kan ikke leve uden fedt, men du kan leve uden kulhydrat.

De øvrige vegetabilske olier (solsikke, majs, soja, becel, margarine) er skadelige og dem dropper du helt og afleverer som kemikalie affald.

Fedt slanker => Tjek denne video. En gut har tabt 65 kg. ved at udskifte kulhydrat med smør og andet fedt (+ selvfølgelig andet mad).

B) Gode protein kilder: Kød, fisk, fjerkræ, æg, mælk, ost, bønner, ærter. Spis ca. 1-1,5 g protein/ kg legemsvægt.

C) Grøntsager, spis rigeligt med grøntsager der vokser over jorden (har mindst kulhydrat) af forskellig farve. Kål, salat, agurk, tomat og lignende.

Lidt mandler, et par nødder, avocado, et stk frugt (sukker i frugt).

Kartofler og gulerødder og andre planter, der opmagasinerer nede i jorden indeholder meget stivelse (= kulkydrat), hold igen med dem.

D) Kulhydrater: Groft brød, kartofler, brune ris. Spis kun lidt af disse fedende levnedsmidler og spis ikke hvidt brød, sukker, pasta, pizza, hvide ris mm. Du kan klare dig med 30 g. total kulhydrat daglig, eller mindre.

E) drik rigeligt vand, det øger forbrændingen og giver velvære og er livsnødvendigt for kroppen og dens funktioner.

F) Kosttilskud: omega 3, D-Vit, C-vit, E-vit, selen, multi-vitamin. Undgå kalktilskud.Som sagt det er simpelt at tabe sig, men ikke nødvendigvis nemt!

Det er ikke lige nemt for alle at tabe sig og gå low carb (lav indtagelse af kulhydrat). Du må forstå det er en ny livsstil du starter på og meget sundere, som vil forhindre at du får masser af helbreds problemer og dermed vil du få et længere liv med mere kvalitet.
Så taber du dig også og du vil føle dig bedre tilpas, med mere selvtillid.

Det kræver mental styrke, især i starten. Er du en sukkergris, starter du med at fjerne al sukker (slik, kage, sodavand) og det kan være svært, idet der er afhængighed lige som med narkotika. Husk frugt indeholder sukker, især tørret frugt som også er rent slik (dadler, rosiner), som indeholder lige så meget sukker som det alm. slik.

Drikker du alkohol (for meget?) reducerer du det, til et glas rødvin af og til.

Det tager ca. 2 uger af afvænne dig fra sukker. Det bliver det svære.
Når du er nået dertil fortsætter du med de øvrige kulhydrater, først det hvide brød, hvide ris, pasta, = al det der giver højt blodsukker og højt insulin niveau lynhurtigt.

Dit mål er kun at indtage det grove kulhydrat i begrænset mængde, som rugbrød, brune ris, kartofler, havregryn. Hvor langt du vil gå ned er op til dig, som nævnt kan du gå helt ned til 30 g. eller mindre daglig.

Er du allerede insulin resistent (= diabetes 2), hvad jeg gætter på du er, eftersom du læser dette, som flere hundrede tusind danskere, så er det helt nødvendigt du reducererer kulhydrat kraftigt og bliver der.

Gå langsomt frem og sæt dig nogle mål for vægttab, fx. 1 kg. pr. 10 dage, det er 3 kg. pr. måned. Det er 750 Kal i underskud pr. dag.
Det er absolut opnåeligt for alle og over 3,5 md er det 10 kg... kun ved at reducere kulhydrater og skrue op for fedtet.

Hvor meget og hvor hurtigt du kan tabe dig afhænger af hvor meget du vejer, er det 150 kg, bruger du flere kalorier på grund af størrelsen og det er nemmere at tabe flere kilo pr. måned end hvis du kun er 75 kg.

Hvordan vil du have det med at være 10 kg. mindre? forestil dig det!

​Læs mere om Low Carb kost (LCHF) på denne side

Test dit BMI tal og dit Kalorie Forbrug

Test dit BMI - er du overvægtig?


BMI (Body mass index) måler hvor meget fedt du har i forhold til din
på vægt og højde. For voksne personer.

Det fortæller dit BMI dig
BMI under 18.5. Du er undervægtig
BMI 18.5-25. Du er normalvægtig
BMI 25-30. Du er overvægtig
BMI over 30. Du er Fed

Din Idealvægt ligger i midten ca på en BMI på 22,5

Sådan udregnes BMI hvis du vil udregne det i hånden
I meter og kilo: BMI = Kg / M2 (Kg divideret med højde i meter i anden)
imperial BMI = Lbs x 703 / inches2 (højden i tommer i anden)


Daglig Kalorie beregning
Udregn dit daglige basale Kalorie forbrug

Sådan kan du udregne dit daglige Kalorie forbrug - også kaldet det basale Kalorie behov BMR (basal metaboliske rate). For voksne mænd og kvinder.

Angiv vægt og højde, din alder, køn og aktivitets niveau.
Om du vil builde muskler, vedligeholde din nuværende vægt eller tabe i vægt. Klik derefter knappen "Calculate"

Kalorie beregneren først det basale kalorie forbrug, derefter lægges der noget til i forhold til hvor aktiv du er - altså dit aktivitets niveau, om det er let, moderat eller højt niveau. Hvis du har valgt "vedligehold din nuværende vægt" får du dit normale kalorie behov, det du skal bruge for ikke at tage på eller tabe dig.

Laver du specielle aktiviteter, kan du udregne disse i kalorie aktivitets beregneren nedenfor. F.eks kan du se hvor mange kalorier du bruger på 1 times gåtur eller cykel-tur. Det kan du så lægge til dit basale kalorie behov.
Aktivitets Kalorie Beregner
kalorier forbrændt ved forskellige aktiviteter


Aktivitets kalorie Beregner, udregner hvor mange kalorier du forbruger på bestemte aktivitetet f.eks hvis du går 1 time i moderat tempo. For voksne kvinder og mænd
Angiv vægt, hvilken aktivitet og hvor lang tid og tryk "Calculate" det nemmeste er bare altid at vælge 1 time, så ved du hvor meget du forbrænder pr. time, så kan du altid regne op eller ned.

Aktivitets beregneren udregner f.eks hvor mange kalorier du bruger til at gå en tur, gå op af trapper, cykle en tur, løbe, spinning og muskelbuilding. Du kan også se hvor mange kalorier du bruger for at spise, sove, se TV eller ved let kontorarbejde.

Teksten nedenfor under redigering - undskyld rodet

​Piller, pulvere og at sulte, sig er håbløst
Piller, pulvere, at sulte sig eller kun spise grape frugt eller citronsaft, er en helt håbløs tilgang til det at tabe sig og er den direkte vej til at tage det hele på igen + mere, når du holder op.

​Slankekuren FatLoss 4 idiots er ikke baseret på at du skal sulte dig eller træne hårdt. Tværtimod, når du sulter dig nedsætter kroppen sin fedtforbrænding for at "overleve" og "spare" på Kalorierne.

​FatLoss 4 Idiots slankekuren får kroppen til at øge sin fedtforbrænding ved hjælp af en særlig kostplan hvor man skifter mellem bestemte madtyper. Der gives en ordentlig vejledning om hvad og hvordan du skal spise.

​Glem slankepiller, slankebarer og slankepulvere, som er spild af penge fordi det ikke virker. "Jeg tager lige en slankebar så jeg kan slanke mig" er jo kendt fra forskellige kure. fx. herbalife. Hallo, i sådan en slankebar er der kalorier i, lad dog for søren være med at spise den!!!! Tag et stykke frugt istedet f.eks et æble det er meget bedre, billligere og sundere.

​Pulverkure, Nupo, slankepiller, hvidvinskure, citronsaftkure, grapefrugt kur og andre, har du prøvet disse slankekure? Det kan være du slanker dig i starten, men vil du spise dette resten af livet? .. for det der sker når du holder op er at du tager mere på end du har tabt dig!!

... det er ikke den store videnskab, det er simpelthen fordi din krop har nedsat sin forbrænding mens du har sultet dig og når du starter med at spise normalt igen er du dårligere stillet end da du startede og tager på meget hurtigt igen og som regel MERE end du lige har tabt dig!!

​Det er lige som om at hvis noget koster mange penge, så må det da være godt at slanke sig på. Nupo slankepulver koster 60 kr. om dagen!! Hallo hallo 60 kr.!!! og når du holder op tager du det hele på igen! altså spild af penge! - Nupo chokolade bar 60 g kr. 17,50 Hallo hallo! Der er ca. 300 kcal/100 g i sådan en Nupo bar altså 180 Kcal i 60 g.

Spar dog pengene og de 180 Kcal og spis et æble til 2 kr. og 50 Kcal/100 g. Et pænt stort æble er ca 200 g så altså 100 Kcal for sådan et æble, eller nøjes med et halvt æble hvis du vil spare nogle kalorier.

​Sandheden er at du kan slanke dig med helt almindelig kost og det er meget bedre, sundere og billligere og det koster ikke noget, det er faktisk billigere end den kost du spiser idag. - Det eneste du behøver er en vejledning og forslag til hvad du kan spise og hvad du absolut IKKE skal spise og hvad du skal skære lidt ned på.

​For at slanke dig må du ændre din kost permanent til en fornuftig kost som du kan holde. En simpel vejledning om hvad der er fornuftigt at spise, det er det du har behov for. Du kan spise lækre ting og du behøver ikke at sulte dig for at tabe dig.

Og sådan en vejledning koster ikke meget og er en engangs udgift og du kan bruge vejledningen ud i al fremtid. Det er alt sammen beskrevet i del 2

Simpel vejledning hvordan du kan slanke dig:

​Her er en meget simpel vejledning, der vil få dig til at slanke dig og du sparer endda penge ved at undgå nogle at tingene.

​For at slanke dig må du undgå: Al slik, kage, sodavand med sukker (det er flydende slik), chips, pommes frites og overdrevent mængder af kulhydrater som brød, pasta og ris. Alt dette sætter sig som fedt i form af deller på sidebenene. Ikke den store viden-skab, bare fakta.

Undgå ting (sodavand) med kunstig sukker. Den søde fornemmelse hvad skal du med den? den vænner dig til at du skal have noget sødt! Drik vand, det mest sunde der findes og grundlæggende det eneste din krop behøver.

​Det behøver ikke være så drastisk som jeg lige skrev. Når jeg skriver minus slik og kage så kan du spise en lille smule og stadig tabe dig. Og hvis du har svært ved at skære det helt væk og du plejer at spise en pose slik, en chokoladebar og et stykke wienerbrød hver dag, så prøv bare i starten at nedsætte det til det halve.

​Nu skrev jeg lige: en pose slik, en chokoladebar og et stykke wienerbrød hver dag. Prøv at regne ud hvor mange kalorier der er i dette: en LILLE pose slik på 100 g = 400 Kcal, en STOR pose slik på 250 g = 1000 kcal, en chokoladebar på 60 g = 300 kcal. Et stykke wienerbrød = 400 kcal pr. 100 g. Men hvad vejer et stykke wienerbrød?

​En af de bedste investeringer i dit helbred og hjælpemiddel til at slanke dig, er en lille køkkenvægt, så kan du veje dit wienerbrød, dit brød og andet du spiser. Så kan du nemt holde lidt styr på hvor mange kalorier du fortærer.

​Hvor mange kalorier har du behov for dagligt, 2500 kcal sådan ca. Så ovenstående slik orgie er ca halvdelen af dit daglige behov!, tænk lige over det!

​Især sukker er en ret slem ting at spise. Sukker giver et højt blodsukker umiddelbart efter du har spist det. Det udløser at insulin frigives til blodbanen. Insulin virker på den måde at det transporterer blodsukker ind i cellerne så blodsukker fjernes fra blodbanen.

Hvis du har spist eller drukket rent sukker som slik og cola, så kommer der et ordentligt skud insulin som i løbet af et par timer bringer dit blodsukker under normalt niveau. Du bliver træt, ukoncentreret, sulten og med en kæmpe trang til mere sukker. Du er blevet sukker afhængig. Sukker feder og ødelægger dit liv, for at sige det kort.

​Hvis du er blevet sukker narkoman så tager det 1-2 uger at slippe ud af det. Stop med sukkeret, tag en kold tyrker, stop straks.

Nedsæt disse ovenstående ting og begynd at spise en sund kost som øger din fedt forbrænding, det er det du skal. Visse typer af madvarer ØGER nemlig din fedt forbrænding. Det er alt sammen beskrevet i FatLoss4Idiots

​Slankekuren er en e-bog i pdf format samt en online "diet generator" eller "menu plan regnemaskine" hvor du kan sammensætte dine måltider ud fra de levnedsmidler du synes om, samtidig med at din ernæring kommer til at overholder den særlige fordeling af levnedsmidler som øger fedtforbrændingen.

Du kan vælge en ekstra ebook "Beyond calories" med hemmeligheder og tips til hurtigt vægttab. - Systemet er på engelsk og hvis du er bare er nogenlunde til engelsk og vil gerne være slank, så er dette et system du bør have. Fordi systemet virker, jeg tabte ca. 9 kg. i løbet af 6 uger, UDEN at sulte mig, så jeg kan varmt anbefale det

Udregn dit BMI index og se om du er overvægtig

​BMI beregner: indtast din vægt og højde og tryk "calculate" og udregn dit BMI - BMI (Body mass index) er et mål for kroppens fedt baseret på højde og vægt. Gælder voksne kvinder og mænd

​Det fortæller dit BMI dig

​BMI under 18.5. Du er undervægtig - BMI 18.5-25. Du er normal vægtig - BMI 25-30. Du er overvægtig - BMI over 30. Du er Fed

​Din Idealvægt er ca. i midten af normal området dvs. ca 22,5 BMI

​BMI beregning - den teoretiske udregning af BMI - Metric BMI = Kg / M2 (Kg divideret med højde i meter i anden) imperial BMI = Lbs x 703 / inches2 (højden i tommer i anden)

​BMI Index beregner - kommer her

Daglig Kalorie beregning

​Udregn dit daglige basale Kalorie forbrug
Udregn dit daglige kalorie forbrug - dit basale kalorie behov også kaldet BMR (basal metaboliske rate). Gælder for mænd og kvinder.

​Skriv din vægt, højde, alder, køn og aktivitets niveau. - Om du vil builde muskler, vedligeholde din nuværende vægt eller tabe i vægt. Klik derefter knappen "Calculate"

​Kalorie beregneren udregner først dit basale calorie forbrug udfra dine givne date.

Kalorie beregneren bestemmer først dit normale basale kalorie forbrug udfra dine givne data, derefter tages der højde for hvilket aktivitets niveau du lever på: let, moderat eller højt niveau. Hvis du har valgt "vedligehold din nuværende vægt" får du dit normale calorie behov.

​Laver du specielle aktiviteter, kan du udregne disse nedenfor i kalorie aktivitets beregneren nedenfor. F.eks 1 times gåtur eller cykeltur daglig. Det kan du så lægge til dit basale calrorie behov.

Aktivitets Kalorie Beregner

​Kalorier forbrændt ved forskellige aktiviteter

​Aktivitets Kalorie Beregner for kvinder og mænd - Skriv din vægt, vælg aktivitet og varighed af aktivitet og tryk "Calculate"

​Aktivitets beregneren udregner f.eks hvor mange kalorier du bruger til at gå en tur, gå op af trapper, cykle en tur, løbe, spinning og muskelbuilding. Du kan også se hvor mange kalorier du bruger for at spise, sove, se TV eller ved let kontorarbejde.

kommer

Hvorfor er du overvægtig

​Hvorfor er du overvægtig ? - Simpelthen fordi din mad er sammensat på en måde der får dig til at opmagasinere FEDT og fordi din mad indeholder for meget energi (for mange kalorier) OG den "forkerte" slags kalorier.... og du spiser det dag efter dag!

​Hvorfor kan folk ikke tabe sig?
Den første og største grund som gør at man ikke kan tabe sig er at man konstant UDSKYDER beslutningen, at NU vil man gå igang. Du vil starte næste uge, efter din ferie eller til nytår... eller..... Men hvorfor vente?

​Det er nemt at ændre din kost til en FEDT FORBRÆNDENDE kostplan - Maden du spiser kan enten få dig til at OPHOBE fedt eller FORBRÆNDE fedt. Det hele komme an på hvad du spiser og med hvilke intervaller. Du bliver overvægtig, fordi du spiser flere kalorier end du forbrænder og kalorierne ophobes som FEDT. Ret simpelt, ikke?

Du har forskellige muligheder for at tabe dig:

​1. Du kan sulte dig ved at spise meget lidt mad. Dette er en meget dårlig ide fordi det er usundt at sulte og din krop vil begynde at "spise" af din muskel masse. Derudover vil dit basale stofskifte falde hvilket får din krop til at forbrænde færre kalorier. Når du starter med at spise normalt igen, har du et lavere stofskifte og vil tage på hvad du har tabt og sandsynligvis endnu mere.

​2. Du kan fortsætte med at spise hvad du har gjort og samtidig øge dine fysiske aktiviteter. Det er en god måde at tabe sig på og den øgede aktivitet er generelt godt for dit helbred. Vær opmærksom på at hvis eller når du mindsker dine aktiviteter bruger du mindre kalorier lige som før.

​3. Du kan ændre dine spisevaner og ændre din kostplan. En god måde at tabe sig på er at skifte din kost så du skifter mellem fedtforbrændende mad og kulhydrat holdig mad og samtidig en kost som totalt er mindre kalorieholdig.

På den måde kan du manipulere med de kalorier du spiser og få din krop til at øge sin forbrænding og derfor forbrænde mere og forøge din fedtforbrænding.

På den måde kan du tabe dig og få dit ekstra fedt f.eks på sidebenene omkring maven og lårene, til at forsvinde. Og UDEN at du sulter dig og UDEN overdrevent fysisk aktivitet.

Hvor mange kalorie er der i forskellig mad

​Kalorier i mad - Mængden af energi i mad udtrykkes i kalorier (Cal) eller som KiloJoules (KJ) hvor 1 Kcal er lig med 4,184 KJ. - Kalorier og Kilo-Kalorier bruges som synonymer i daglig tale, men når vi siger kalorier, skal det i virkeligheden være Kilo-kalorier (Kcal).

​Energien i vores mad kommer fra kulhydrater, fedt og proteiner . Efter maden nedbrydes i mave-tarm kanalen til små partikler og molekyler, absorberes føden til blodbanen og energien frigives og udnyttes til kroppens vedligehold, reperation og opbygning af væv og til fysiske aktiviteter og forbrændes af vores stofskifte via celle respirationen. Ved forbrændingen produceres varme lige som al anden forbrænding, og den varme holder vores kropstemperatur oppe.

​Fedt har den største energiindhold på 9 Kcal pr. gram, mens protein og kulhydrater indeholder 4,1 Kcal/g.

​Den anbefalede daglige energy (kalorier) er for voksne mænd ca 2.500 Kcal og for kvinder ca. 2.000 Kcal inkluderet let aktivitet. Dette er selvfølgelig kun en grov vejledning. Det afhænger af din vægt og dine fysiske aktiviteter. F.eks så bruger kraftige personer flere kalorier, der er mere væv til at forbrænde og der er mere vægt der skal flyttes ved bevægelse. Muskuløse personer bruger flere kalorier fordi muskelmasse forbrænder mere.

​Den vejledende daglige kalorie indtagelse afhænger naturligvis også af dine aktiviteter. Megen aktivitet kræver flere kalorier. Du kan bruge aktivitets kalorie beregneren ovenfor for at se hvor mange kalorier du bruger ved forskellige aktiviteter. Ved en times løb eller cykling kan du forbrænde 6-700 kalorier og med kraftigere aktivitet kan du forbrænde 1000 kcal.

Energi og indhold i vores daglige mad

​Energien fra vores mad kommer fra kalorier i fedt, kulhydrater og protein.

​Kalorie indtagelse - Den energi (kalorier) som vi får fra vores mad, skal ikke overstige den mængde kalorier som vi forbrænder ved vore basale stofskifte + det der forbrændes ved vores ekstra fysiske aktivitet - hvis vi skal holde vores vægt uforandret.

​from our daily food, should equal the basal body metabolism and the heat energy that is produced by our muscles - if we should maintain our current weight.

​Hvis vi får færre kalorier end vi forbrænder begynder kroppen at bruge fedt og protein (muskelmasse) som brændsel og omvendt hvis vi for flere kalorier end vi forbrænder, så ophobes de ekstra kalorier som fedt og du tager på.

​Protein. Vi har behov for omkring 1 g. protein pr. kg kropsvægt. Proteinet skal indholde de 8 essentielle aminosyrer. Protein fra fisk, køb og æg er gode kilder til disse aminosyrer som vores krop har brug for til at opbygge vores krop, f.eks muskelmasse. 1 g protein indeholder 4,1 Kcal.

​Protein fra planter er generelt ikke så lødig en kilde til de essentielle aminosyrer, som regel mangler en bestemt plante en eller flere af disse livsvigtige aminosyrer og for at få en dækkende kost som vegetar må man variere de planter der indgår i kosten.

​Fedt er den mest kompakte for for energi i vores kost. 1 g. fedt indeholder 9 Kcal. Så fedt bruges af vores krop som opmagasinering af kalorier, som subkutant fedt rundt om mave, lårene og ballerne og som visceral fedt inden i vores bughule som fedt omkring vores indre organer resulterende i en fed vom (f.eks øl vom).

​Vi har ikke brug for ret meget fedt, men vi skal have nogle essentielle fedtsyrer, men så snart vi har fået disse dækket, så kan man leve på en meget fedtfattig kost, men hvor skulle man det, det vil indebære at man får kalorier fra proteiner eller kulhydrater og det er hyppigst kulhydrater = du tager på.

​Kulhydrater er den billigste kilde til kalorier og normalt udgør halvdelen eller mere af vores kost af kalorier fra kulhydrater. Især i de fattigere dele af verden udgør kulhydrater en stor del af kosten. Kulhydrater er f.eks korn, ris, majs, kartofler, sukker og mad lavet af disse ingredienser som f.eks brød.

Kalorier i mad  - Kalorie Tabel

​1 gr. ren fedt i mad = 9 KCal 1 g krops fedt = 7.72 Cal (KCal) 1 lbs (pund) krops fedt (0.4536 Kg) = 3.500 Cals (KCal)

Kropsfedt er ikke ren fedt, det indeholder noget vand, bindevæv og blod og indeholder derfor mindre kalorier end ren fedt fra mad som f.eks oliven olie eller svinefedt eller palmin (palme fedt).

​Joule og Kalorier - 1 KiloCal (KCal) = 4.18 KiloJoule (KJ)

​Tag på eller tab dig. I forhold til dit daglige kalorie behov til at vedligeholde din vægt.

​Tag 1 kilo på. Spis 7.720 KCal extra - Tab dig 1 kilo. Spar (spis mindre) 7.720 KCal

​Tab dig ½ kilo om ugen - Det kan ikke anbefales af tabe sig mere end et halvt kilo om ugen svarende til ca. 500 Kcal "for lidt" daglig i forhold til dit behov.

Kalorie tabel

​på vej

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)Mecindo er et online apotek. Vi har et stort sortiment inden for håndkøbsmedicin, vitaminer, kosttilskud og helsekost samt kropspleje