Fibromyalgi KAN Helbredes - Naturligvis!
Fibromyalgi årsag - Symptomer - Diagnose - Del 1

Dette er Del 1  af 2  -  Fortsættes  ==> ​ Næste side - Del 2

​Del 2 er kun med PLUS+ Adgang - Køb PLUS+ Adgang her

Fibromyalgi er (næsten*) altid et symptom på lavt stofskifte, hvor musklerne får for lidt energi, hvorved det bliver ømme og hårde. Karakteristisk for fibromyalgi er også at man har svært ved at sove

Det helt centrale symptom ved lavt stofskifte er lav temperatur, dvs under 37,0 (rectalt) om morgenen før du står op, hvor temp er lavest.

Blodprøver er ikke et symptom og kan ikke diagnostisere lavt stofskifte. Du kan have normale blodprøver og alle symptomer på lavt stofskifte. Blodprøver kan måske bruges til at give en indikation på hvor det går galt og om der skal gives T4/T3 kombination eller ren T3. T4 alene er måske ikke den rette behandling.

Vil din læge ikke høre på lav temperatur og ikke tror på du har lavt stofskifte, så find en ordentlig læge med forstand på tingene, dvs "en funktionel mediciner"

* Note, er din morgen temp normal, har du ikke lavt stofskifte, men du kan stadig have gavn af denne vejledning, det kunne f.eks. være en MTHFR mutation og fejl i metyleringssystemet, som ofte er associeret med fibromyalgi.

Fibromyalgi er en sygdom med et kompleks symptom billede med udbredte smerter fra kroppens muskler, muskel fascier, sener og led. Stor træthed og udmattelse og søvnløshed. Derudover er der en række andre symptomer. Ordet FibroMyalgi betyder blot smerter i bindevæv & muskler.

Fibromyalgi er et symptom på lavt stofskifte, hvor musklerne får for lidt energi, hvorved det bliver ømme og hårde. Karakteristisk for fibromyalgi er også at man har svært ved at sove.

Det helt centrale symptom ved lavt stofskifte er lav temperatur, dvs under 37,0 (rectalt) om morgenen før du står op, hvor temp er lavest. Vil din læge ikke høre på det, så find en ordentlig læge med forstand på tingene, dvs "en funktionel mediciner"

Fibromyalgi en sort sky hænger over dit hoved. Men fortvivl ikke, du kan helbredes for Fibromyalgi med alternative metoder!. Fibromyalgi helbredelse

Fibromyalgi - en sky hænger over din sundhed
og hjerne - men fortvivl ikke, du kan helbredes!
... der er altid sol over skyerne!

Sygdommen er anerkendt som en selvstændig sygdom, af ikke psykisk art, af WHO med ca. 2% forekomst i befolkningen, hvoraf ca 90% er kvinder og særligt kvinder over de 50, men kan også ses hos børn. Forekomst hos mænd ca 10% af total forekomst.

Med de u-diagnostiserede tilfælde og de med svage symptomer, som ikke er klar over det, må man antage, at der er op til 4% af befolkningen, der lider af Fibromyalgi. Trods WHO's erkendelse af sygdommen, som ikke psykisk betinget, betragter mange læger fortsat tilstanden som psyko somatisk - altså noget indbildt, noget der foregår i din hjerne, så du bilder dig ind at det gør ondt.

Du er hypokonder i Lægernes optik!

​Tidligere fik du blot fortalt af lægen, at det er noget pjat, tag dig sammen, det er psykisk, det er psyko-somatisk, det er depression, lægen troede ikke på dig og du fik alle mulige bortforklaringer, den sædvanlige historie, når lægen ikke ved hvad det er.... og selvfølgelig recept på nerve medicin, for det foregår jo kun i dit hoved! ..og så får du da noget med hjem og lægen bliver af med dig. Men helbredt for fibromyalgi? NEVER!

Idag betragtes Fibromyalgi af den officielle medicinske verden, fejlagtigt, som en særlig sensitiv og overfølsom hjerne, der overfortolker signaler fra kroppen.

Lægernes betragtning af Fibromyalgi som pjat, er sat i system med hypokonder manualen, denne vejledning (pdf) fra foreningen "Dansk Selskab for Almen Medicin" og fibromyalgi henregnes i dag af medicin verdenen til kategorien "funktionelle lidelser" og betegnes som en "somatiserings" lidelse, en psyko somatisk lidelse, det er lægernes ny opfundne betegnelse for "hypokondri".

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi lændesmerter er meget normalt - du må søge alternativ helbredelse for fibromyalgi

Som fibromyalgi patient bliver du stemplet som hypokonder, du er ikke rigtig syg, det betyder også at yderligere udredning, blodprøver og andre tests, er meget begrænset. Alle sygdomme og symptomer  som lægen ikke forstår, kan måle eller se, skal nu betragtes som hypokondri og patienten skal tilbydes pykiatrisk behandling og kognitiv terapi (samtale terapi).

Så jo mere uvidende, utilstrækkelig og ignorant lægen er, jo større er din chance for at ende som psykiatrisk patient, selvom fibromyalgi symptomerne er virkelige og ikke en psykisk sygdom.

Når det gør ondt i kroppen er det et tegn på at noget er galt, kroppen prøver at fortælle noget, smerten er ikke sygdomme i sig selv, eller noget der foregår i hjernen. Den officielle medicinske verden er syg, når de ikke kan forstå det og kan behandle mennesker sådan, de trænger til psykiatrisk behandling.

Med Fibromyalgi er du "Somatiserings Patient"
Som følge af, at du betragtes som hypokonder, øh undskyld nu hedder det "somatiserings patient", gives diverse medikamenter, der dæmper (bedøver) din hjerne og krop, i form af smertestillende morfin lignende præparater, psykofamaka (nervemedicin), angstdæmpende og epilepsi medicin, men ikke noget der reelt helbreder sygdommen. Desuden får du "tilbudt" kognitiv terapi, samtale med psykiater eller psykolog.
Der findes ikke i Danmark noget særskilt lægemiddel registreret til behandling af fibromyalgi.

Retfærdigvis skal siges at nogle lægemidler som "Lyrica" (Neuropatiske smerter, angstdæmpende, anti-epileptikum) og "Tramadol" (syntetisk opium lignende) giver nogle patienter smertelindring og en tålelig hverdag, men der er bivirkninger ved fibromyalgi medicin, ved AL medicin og det helbreder ikke og er en dårlig løsning på lang sigt, det ødelægger kroppen og med tiden nedsættes reponsen på det.

Psykopharmaka er ikke en anstændig behandling af fibromyalgi, for det har ikke noget at gøre med en psykisk tilstand, derfor er der Ingen grund til at gå til lægen, for de kan ikke gøre noget godt for dig.

Fibromyalgi kan naturligvis helbredes med alternativ behandling, hvilket vil sige kost og kosttilskud.

Konkret eksempel på Lægerne utilstrækkelighed

Et konkret eksempel på lægernes utilstrækkelighed
Her er et helt konkret eksempel på hvordan lægernes utilstrækkelighed er skadelig for patienterne: 
Ved sygdommen "lavt stofskifte" som følge af "under funktion" af skjoldbrusk kirtlen (thyroidea), er den normale blodprøve undersøgelse for TSH hormon (thyroidea stimulerende hormon fra hypofysen), som lægen typisk foretager, utilstrækkelig.

TSH tallet er langt fra nok til at få et fuldt billede af thyroidea status, endvidere vurderes TSH tallet forkert, allerede hvis det overstiger 2 bør man være på vagt, mens lægerne bruger tallet 5 eller endog 10 som grænse for hvornår der er noget galt (der bør også foretages undersøgelse for frit T4, frit T3, reverseT3 og thyroidea antistoffer).

Dette er et helt konkret eksempel på at lægens og endokrinologens (specialist i hormonsygdom) utilstrækkelighed og uvidenhed ødelægger patientens liv. Hvis lægen eller specialisten, siger at blodprøverne ser pæne ud, trods du har alle symptomer på lavt stofskifte, risikerer du at blive sendt hjem med en psykiatrisk lidelse, men du er fortsat syg uden forklaring eller løsning og ved ikke hvad du fejler, og du ved det er ikke psykisk.

Du har et elendigt liv - går fra læge til læge
Du har et elendigt liv og går fra den ene læge til den anden i årevis og kan ikke finde ud af hvad der er galt. Hvis lægen lige havde målt en parameter mere, havde du måske fået den korrekte diagnose: "Hypothyreose", lavt stofskifte, istedet for psykiatrisk patient.  

Hvis du endelig efter mange år HAR fået diagnosen lav funktion af thyroidea og får recept på det officielle medicin Euthyrox mod lavt stofskifte, som er et T4 thyroidea erstatningshormon, så er det ikke sikkert det er det bedste for netop dig, nogle har dårlig effekt af det. Der findes noget andet og bedre, nemlig naturlig thyroidea ekstrakt fra gris eller ko, som har været brugt i 100 år uden problemer.

Naturlig thyroidea ekstrakt fra gris fås stadig fra Glostrup Apotek, men endokrinologisk forening har besluttet af forbyde praktiserende læger og endokrinologer brugen af det, uden at ville erkende at naturligt thyroidea ekstrakt er bedre i nogle tilfælde, derfor kan du ikke få det mere.

Det efterlader nogle patienter i en elendig situation, nemlig de der ikke har tilstrækkelig effekt af det officielle lægemiddel og tit er de ikke selv klar over det. Hvis de ER klar over det, må de prøve at skaffe det naturlige thyroid ekstrakt fra udlandet, mere eller mindre illegalt.

Lægerne og specialisterne spænder konstant ben for de danske patienter og har tilsyneladende ingen interesse i at hjælpe, kun at hjælpe sig selv og medicinal firmaerne!

Til orientering så får Hillery Clinton netop det naturlige thyoidea ekstrakt for sit lave stofskifte, hun får præcist det de danske endokrinologer nægter danske patienter at få - interessant ikke? (jfr. brev fra Hillery's læge: se artikel).  Mere om lavt stofskifte - hypo-thyroidea i min artikel her

Uddrag fra lægernes Hypokonder Manual

​Uddrag fra Lægernes HypoKonder Manual
I lægernes hypokonder manual vejledes lægerne i at foretage undersøgelse af patienter med "ukarakteristiske symptomer", med en såkaldt Psykiatri-pakke omfattende nedenstående blodprøver. Jeg bragte linket ovenfor, men her er det igen: Lægernes Hypokonder vejledning som pdf fra "dansk selskab for almen medicin", hvori praktiserende læger instrueres i at håndterer fibromyalgi som hypokonder patienter.

Læger dette er bare svineri! - "Ukarakteristiske symptomer", så er man straks psykiatrisk patient, det kan også bare være, at det er lægen, der ikke er i stand til at åbne øjnene! 

Jeg har bragt et udsnit fra hypokonder manualen i nedenstående foto. Læg mærke til det jeg har markeret med rødt. Thyroidea status undersøges KUN med blodprøve for TSH, som i mange tilfælde intet siger om patientens thyroidea status, TSH er simpelthen en elendig, intetsigende, dybt forældet test for thyroidea status, dvs hvis der er noget galt med thyroidea, vil disse prøver ofte ikke afsløre noget, hvilket jeg har redegjort for længere nede i denne artikel.

Lægen vurderer også TSH tallet forkert (kræver over 5 for at være positiv), hvilket gør det endnu mere meningsløst. Men lægen mener jo også at patienten er psykiatrisk patient, så hvorfor undersøge korrekt og nøjagtigt?

MEN istedet for alle disse prøver og manualer, så prøv at kigge på patienten og symptomerne og se om der er overensstemmelse med fibromyalgi, hypo-thyroidisme (lavt stofskift) eller binyre træthed. Symptomerne er listet op sidst på denne side, så hvis du er læge, skriv dem ud og hav dem liggende på dit bord.  

lægernes hypokonder manual for håndtering af fibromyalgi

Fibromyalgi er Relateret til Kosten, Tarmen
og Hormon Systemet, hvad ellers?

Det lægerne siger er rent VRØVL - Fibromyalgi har intet - ABSOLUT INTET at gøre med fejl fortolkning af signaler fra kroppen, eller en psykisk tilstand. Hvis det gør ondt et sted, så er det fordi det gør ondt, meget simpelt!

Hvis man slår sig et sted, så gør det ondt, man kan ikke måle det, er det så en psykosomatisk tilstand, der kræver indlæggelse på psykiatrisk afdeling - og bedøvning af hjernen med kunstig kemi?

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi nakkesmerter - søg alternativ fibromyalgi helbredelse for lægen kan ikke hjælpe dig

Hvis det gør ondt fra musklerne, så må man fjerne årsagen til det, ikke skære hovedet af patienten ved at bedøve med medicin!
Til orientering for lægerne: Musklerne gør ondt ved fibromyalgi, fordi de ikke får nok energi, hvilket betyder at de kramper sammen ... og hvorfor får de ikke nok energi? ..se senere!

Fibromyalgi er Kost, Tarm og Hormon relateret, hvad ellers?
Hele symptom komplekset indikerer tydeligt, at det er kost, tarm og hormoner, der er årsagen til fibromyalgi, ligesom de fleste kroniske sygdomme, er relateret til kosten og tarmen. At hormon systemet indgår i sygdoms årsagen, forklarer også at kvinder udgør 90% af fibromyalgi patienter.

Man bliver helt deprimeret over at læse forskellige steder om fibromyalgi, DER ER IKKE ET ENESTE ORD OM KOSTEN på: Netdoktor.dk, Gigtforeningen.dk, Dansk Fibromyalgi Forening og Fibromyalgi forbundet i Sverige. Er der virkelig ikke nogen der har forstået noget om fibromyalgi?

Det er er i fuldstændig overensstemmelse med at lægerne ikke bliver uddannet i kost og ikke mener at kosten har nogen som helst indflydelse på helbredet.

​Hippocrates (grundlægger af moderne medicin, før medicinal firmaerne ødelagde alt) skrev om fibromyalgi for 2.500 år siden og intet er ændret siden da. Han skrev: "if these people will get a reasonable amount of physical activity, stop eating the trash the aristocrats eat and start eating vegetables and fruits, they’ll recover". Vi mangler bare at få lægerne til at forstå det som Hippocrates har sagt for 2.500 år siden! 

Vågn op Læger!

Læger vågn nu op, vi lever ikke i middelalderen, prøv at sætte jer ind i kroppens funktion og kostens betydning for sundhed og sygdom, prøv at se på helheden.

Prøv at sætte jer ind i begrebet "Funktionel medicin"! Jeg har skrevet noget om det på "Home". Kort fortalt handler det om at se på årsagen og fjerne den, ikke at undertrykke symptomer med medicin.

NB funktionel medicin har intet at gøre med lægernes hypokonder begreb "Funktionel lidelse"  


Fibromyalgi alternativ helbredelse. læger I har ikke forstået noget om fibromyalgi - vågn nu op! - ellers må vi finde alternative behandlinger for fibromyalgi

Vågn op Læger!


De værste og mest skadelige læger

De værste og mest skadelige læger, er de der pynter sig med titler som specialist eller professor i gigt, smerte og psykiatri, hvis de ikke først og fremmest starter med kosten, tarmen og hormoner.

I er skadelige fordi folk tror på jeres autoritet og tror I har viden om det I laver, hvad I IKKE har!,  og  fordi I "uddanner" dvs misinformerer alm. praktiserende læger via kurser, artikler og foredrag, til IKKE at fokusere på kosten og bilde dem ind at fibromyalgi er psykisk betinget og det handler om smerte og hvordan smerte opfattes af hjernen.

Kan I ikke forstå at smerte ikke er sygdommen i sig selv, men kroppen prøver at fortælle at der er noget galt. Smerten er symptom på at noget er galt, så må man finde ud af det og rette det!

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi læger I er psykisk syge - og har ikke forstået noget om fibromyalgi - vågn nu op! - ellers må vi finde alternative behandlinger for fibromyalgi

Skal din læge have psykopharmaka og kognitive samtaler?

Er din læge psykisk syg?
Der er Virkelig noget galt med disse specialister og professorer, der prøver at tørre deres uvidenhed over på en stor gruppe af fibromyalgi patienter og betegner dem neurotiske!

Disse såkaldt specialister og professorer, har helt bestemt en psykiatrisk lidelse, hvis de ikke kan indse at de følger en HELT FORKERT VEJ! - I er ikke ved jeres fulde fem! - I bør have psykopharmaka og kognitive samtaler!

Den Perfekte opbevaring af lægernes forkvaklede
ideer om fibromyalgi og Fibromyalgi Medicin 

Læger I er slået hjem til start. Fibromyalgi er  IKKE en psykisk sygdom og har ikke noget at gøre med hjernens opfattelse af smerte.

Smid alt væk og start forfra og læs om kroppens funktion, kost og sundhed og VIGTIGT frigør jer fra medicinal firmaerne og ideen om at sygdom behandles ved at undertrykke symptomer med kunstigt fremstillet kemiske stoffer med penge bundet i halen, benævnt "lægemidler"  

Kroniske sygdomme helbredes IKKE med læge-midler, men ved at se på helheden af tilstanden og med baggrund i viden om kroppens funktioner og indretning, at rette op på de ting der er i ubalance.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Ud med psykofarmaka til behandling af fibromyalgi - ind med alternativ helbredelse for fibromyalgi og det er først og fremmest kost og tarmen

Perfekt opbevaring af lægernes forkvaklede ideer
om fibromyalgi og lægernes fibromyalgi medicin

​For at få tingene tilbage i balance, inklusiv hormon systemet, starter man først og fremmest med KOSTEN og TARMEN og får de ting i orden!

​Fibromyalgi Symptomer og Diagnostisering

Symptomer på fibromyalgi kan være mange og er tit uspecifikke og vanskeligt erkendelige, især for en  læge, som normalt ikke kender ret meget til fibromyalgi, når der kommer en patient og klager over at det bare gør ondt i hele kroppen. Lægen ved ikke hvad fibromyalgi er og hvad man skal kigge efter.

​I sin sædvanlige arrogance, fortæller lægen fibromyalgi patienten at det er rent pjat, eller patienten bliver gjort grin med eller får at vide det er psykisk hvorefter patienten sættes på nerve medicin eller henvist til psykiatrisk udredning..
Patienterne er nødt til at være sin egen læge og finde ud tingene selv og søge alternativ helbredelse for fibromyalgi.

Som følge af lægens arrogance og ignorance og modvilje mod at sætte sig ind i tingene og høre på patienten, bliver kun ca. halvdelen af fibromyalgi patienter diagnostiseret, mens den andel halvdel må få finde ud af det på egen hånd og eller søge hjælp andre steder og prøve at finde nogle fornuftige, der vejleder i alternativ fibromyalgi helbredelse.

Ingen bliver helbredt for fibromyalgi af lægen, de kan ikke helbrede fibromyalgi, det kræver en anden tænkemåde at helbrede kroniske sygdomme.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. læger I har ikke forstået noget om fibromyalgi - vågn nu op! - ellers må vi finde alternative behandlinger for fibromyalgi

Her er symptomerne på Fibromyalgi


Muskelsmerter - Træthed - søvnløshed - kardinal symptomer for fibromyalgi
For at en patient's symptom billede skal klassificeres som fibromyalgi, skal der være udbredt smerte over mere end 3 måneder fra flere forskellige steder af kroppen, både over og under taljen. Desuden har man udpeget 18 såkaldt "Tinder Points" særligt følsomme punkter på kroppen. Ved tryk på 4 Kg. med fingrene, af en speciallæge, skal der være forøget smerte i mindst 11 af de 18 punkter. Idag kan man acceptere et færre antal sensitive punkter, hvis hele symptom billedet peger på Fibromyalgi. 

Udtalt træthed og udmattelse samt kronisk søvnløshed, er altid faste ingredienser i symptom billedet, desuden flere andre symptomer, som angivet nedenfor

Der findes ikke nogen specifik test f.eks blodprøve, der kan påvise fibromyalgi, hvorfor fibromyalgi diagnosen alene kan fastslås ved klinisk undersøgelse og patientens oplysninger og selvfølgelig fravær af andre sygdomme.

• Smerte mere end 3 mdr. flere steder i krop
• Udbredt muskel træthed, ømhed, stivhed, muskeltrækninger. Trættes let.
• Lændesmerter, nakke, Ledsmerter
• Forøget smerte i mindst 6-11 tinder points
• Forøget smerte overalt ved tryk
• Symptomer varierer med graden af fysisk aktivitet og vejret
• Stor træthed, manglende energi, udmattelse
• Kronisk Søvnløshed, nattesved
• Stivhed i kroppen og udmattet om morgenen
• Tåge over hjernen, kan ikke tænke ordentlig
• Manglende koncentration, dårlig hukommelse, depression, angst, humør svingning
• Svimmel, hovedpine, tinnitus, kæbeled
• Kronisk stress
• Fryser, Kuldskær, Kolde hænder, fødder
• Snurrende fornemmelse, følelsesløshed 
• Sensitiv overfor lugte, lys, lyd
• Brystsmerter, hjertebanken
• Allergi, kroniske infektioner
• Tørre slimhinder
• Vægtforøgelse
• Restless legs syndrome - Rastløse ben evt. arme. Kan ikke holdes i ro, kan ikke finde hvile, snurrende prikkende. Især i hvile og søvn

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi tender points - de 18 ømme punkter der skal undersøges i fibromyalgi

Fibromyalgi "Tinder Points", 18 punkter, hvoraf 11 skal være særligt ømme hos fibromyalgi patienten

• Bækkensmerter, urinvejs problemer, blødnings-forstyrelse kvinder
• Irritabel tyktarm, oppustet, skiftende forstoppelse diarre. IBS = irritable bowel syndrome

Forskellige Symptom billeder for Fibromyalgi

Fibromyalgi er et symptom kompleks sammensat af forskellige elementer 
Fibromyalgi kan ytre sig på forskellig måde med forskellig symptom billede og det skyldes at Fibromyalgi ikke er en egentlig sygdom i sig selv, men et sæt af symptomer fra en overordnet hormon ubalance.

Da der findes mange forskellige hormoner i kroppen, som alle spiller sammen, så er det samlede billede, det man kalder fibromyalgi, en blanding af symptomer med elementer fra de forskellige hormoner involveret og billedet er varierende afhængig af hvilke hormoner og hvor meget og hvor kraftigt et bestemt hormon indgår i det samlede billede.

Symptom billedet er en blanding af hypo-funktion af skjoldbrusk kirtlen af forskellig oprindelse, enten primær eller central betinget hypofunktion (hypofyse eller hypothalamus malfunktion), der er ofte binyre træthed (adrenal fatigue) hvor binyrerne er dårligt fungerende, med nedsat produktion af Cortisol stresshormonet (det er ikke en accepteret lidelse af lægerne i danmark),

Der er ofte irritabel tyktarm og dårlig fordøjelse og alt det som følger med, som bidrager til hele symptom billedet og fastlåser sygdommen (man kan ikke blive rask hvis tarmen ikke er rask). Irritabel tyktarm er også på lægernes liste over hypokonder diagnoser, trods det at 30% af danskere lider af det mere eller mindre.   


Nu er jeg klar over at nogle vil stejle over at jeg siger fibromyalgi ikke er en egentlig selvstændig sygdom, trods WHO siger det. Det skal ikke forstås sådan at jeg undervurderer tilstanden, slet ikke og I må bære over med det og vil selvfølgelig forklare hvorfor. Om nogle mange år vil man nok betragte sygdommen anderledes, når danske læger langt om længe, mange år efter alle andre, herunder alternativ behandlere, indser hvordan tingene hænger sammen.

Om nogle år, vil man måske kalde fibromyalgi sygdommen for præcist det den er:
Hypothalamus-hypofyse-binyre-thyroidea aksens hormon system ubalance syndromet

I USA har man inden for behandlings metoderne "Funktionel-Medicin" og "Hollistisk Behandling", i mange år behandlet og helbredt fibromyalgi. Man ser på helheden, hele kroppen og retter årsagen uden at dæmpe symptomer med nerve medicin. Metoderne som udføres både af læger, naturo-pater, kiropraktorer og andre medicinske behandlere, er ikke direkte imod lægemiddel anvendelse, hvis det er nødvendigt, men generelt kan man ikke helbrede kroniske sygdomme ved at dæmpe symptomer med medicin, man kan kun behandle kroniske sygdomme, inklusiv fibromyalgi, ved at rette på årsagen.

Lægernes tænke måde (kan de tænke?????) er fuldstændigt grebet forkert an og styret af medicinal firmaers begærlighed, så det hele handler om at promovere medicin der dæmper symptomer men aldrig helbreder. En del af lægernes medicin styrede koncept, er ideen om at helbredet er uafhængig af kosten. 

De alternative metoder går ud på at hjælpe kroppen til at helbrede sig selv ved rigtig kost, de rigtige fedtstoffer, kost tilskud, special tilskud. Måske kan det være nødvendigt i starten at hjælpe med medicin.

Oversigt Hormon Systemerne

Hormoner og hormon systemer som kan være involveret i Fibromyalgi

Hypothalamus er den forreste del af mellemhjernen, er et overordnet kontrolcenter for alle hormoner og styrer bl.a. temperatur, stofskifte, tørst, sult, mæthed, seksuel adfærd, frygt, vrede, søvn, døgnrytme. Hypothalamus er bindeled mellem nervesystemet og hormonsystemet. Den frigiver såkaldte "releasing hormones" neuro-hormoner, som stimulerer hypofyse forlappen til at frigive hormoner.

Hypothalamus producerer også selv hormoner som via hypofyse baglappen frigives til blodet: oxytocin (mælke-nedlægning, uteruskontraktion, moderfølelse) og vassopressin anti-diuretisk hormon (væske tilbageholdelse og blodtryk via kapillær kontraktion). 

Hypothalamus er boss'en og hypofysen som sidder lige under, arbejder under boss'en.

Hypofysen
Hypothalamus kommunikerer direkte med Hypofysen som er sammenvokset med hypothalamus (Hypofysen = Pituitary gland nedenfor på skema). Hypofysens forlap kommunikerer med organer og andre hormon organer i kroppen via hormoner.

Binyrer, Skjoldbrusk kirtel (Thyroidea) og Ovarier
Hypofysens forlap kommunikerer med andre hormon organer i kroppen via hormoner og her er binyrer (adrenal glands) og skjoldbrusk kirtlen (Thyroid gland) og ovarier særligt interessant for fibromyalgi hos kvinder. Der er andre hormoner, men lad os nøjes med dette.  

På siderne af skjoldbrusk kirtlen sidder bi-skjoldbruskkirtler, Para-Thyroidea, små bitte kirtler, der producerer "Calcitonin" et hormon som styrer kalk stofskiftet.

Tyroidea hormonerne fra Skjoldbrusk kirtlen
er overordnede hormoner, der styrer alle cellers energi omsætning i hele kroppen. Produceres af skjoldbrusk kirtlen og afleveres til blodet. Hormonerne hæfter sig på celleoverfladen og giver signal til cellens indre, mitokondrierne, cellens kraftværk, hvor meget der skal fyres, hvor hurtigt skal vi køre.

Tyroid hormonerne udgøres af T4, som er et inaktivt pro-hormon til det aktive hormon T3. Omdannelsen fra T4 til det aktive hormon T3 sker via en enzymatisk proces, men denne proces kan være nedsat af forskellige årsager.

Binyrernes hormoner
kontrollerer blodsukker, blodtryk og væskebalance. Kontrollerer immunsystemet. Binyrebark hormonerne bestemmer, hvor energisk du føler dig og din evne til at klare de fysiske krav i livet.
Ved stress og frygt, udsendes stress hormon, som gør dig parat til kamp eller flugt.

Pineal gland = koglekirtlen kontrollerer søvn mønster, døgnrytme. producerer Melatonin ud fra Serotonin

Thymus
= brislen, er ikke et hormon organ, men et immunsystem organ ansvarlig for immunsystemets "læring" og modning og produktion og modning af visse hvide blodlegemer (T-Celler), der indgår i immunsystemet. Størst hos unge (35 gram), skrumper ind med alderen (5 gram). Thymus på Wiki


Hvad er Hormoner
Hormoner er kemiske signal stoffer i blodet, udskilt af et organ til kommunikation med et andet organ. I alle hormon systemer er der feedback mekanismer, sådan at hvis der er for lidt eller for meget af et hormon, så vil kroppen automatisk regulere koncentrationen ved at producere mere eller mindre af hormonet.

Det samlede Hormon system - det endocrine system

Skema nedenfor af det endocrine system, som er kroppens hormon system og hormon organer.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi og hormonsystemet

Fibromyalgi er altså uorden i dette virvar af hormon systemer
Disse hormon organer, hormoner og feedback mekanismer, er et følsomt system, der arbejder fint sammen som et urværk. Hvis der sker noget i et system, hvis et af hormonerne eller et af hormon organerne bliver påvirket, påvirker det hele systemet.

Fibromyalgi er altså uorden i dette virvar af hormon systemer, som alle er i indbyrdes forbindelse via hormoner. Derfor kan symptombilledet ved Fibromyalgi se noget forskellig ud fra patient til patient afhængig af hvor meget de enkelte hormon organer og deres hormoner er involveret. Fibromyalgi er en samling af symptomer fra forskellige hormoner i ubalance.

Der kan være for meget eller for lidt af et bestemt hormon. Er der for lidt af et bestemt hormon, mangler der noget i den anden ende, nemlig det hormonet skulle stimulere. På den måde bliver det uhyre komplekst.

Eksempler på ubalancer i Hormon Systemet
ved Fibromyalgi

Eksempler på ubalancer i hormon systemet ved fibromyalgi
Binyrernes bark (binyre cortex) laver cortisol (stress hormon) som bruges til at regulere betændelses tilstand og blodsukker og regulerer at skjoldbrusk kirtel hormonet kommer ind i kroppens celler, så stofskiftet skrues op.
Skjoldbrusk kirtlens hormon (T4 og T3) er kroppens termostat og varmemester, som går ind i cellerne og skruer op for varmen og energi niveauet via ATP systemet (øger stofskiftet), øger protein syntesen og øger fedtforbrændingen. 

Der kan ske det at hypofysen ikke stimulerer binyrerne til at lave cortisol, eller ikke stimulerer skjoldbrusk kirtlen til at danne hormon, eller selve skjoldbrusk kirtlen ikke virker korrekt og er holdt op med at lave hormon eller binyrerne er blevet stresset og udmattet og har nedsat hormon produktion. Så der er mange muligheder for, at noget ikke fungerer.

Under stress frigøres mere cortisol fra binyrerne, som får blod sukkeret til at stige. Meget stress = højt cortisol niveau hæmmer betændelse, så man har større risiko for infektioner under stress.

Hvis binyrerne er udsat for stress i lang tid, bliver de udmattede og laver mindre cortisol (binyre træthed) og skjoldbrusk kirtlens hormon kan derfor ikke komme ind i kroppens celler, døren er lukket for varmemesteren, der er ikke nogen til at skrue op for cellernes energi og man har derfor lavt stofskifte, manglende energi, lav temp og fryser. Muskel cellerne får heller ikke energi og kramper sig sammen.

Hvis der mangler skjoldbrusk kirtel hormon, og det kan der være flere årsager til, vil det samme ske, stofskiftet er lavt, cellerne mangler energi.


Jeg gentager lige ==> løsningen på Fibromyalgi mysteriet!

Hvis der er for lidt skjoldbrusk kirtel hormon, eller det ikke kan komme ind i kroppens celler og skrue op for varmen og energien, inklusiv muskelcellerne, har du nedsat stofskifte, kroppen mangler energi, du har lav temperatur, du fryser.

Muskelcellerne får ingen energi, de sulter og skriger efter mad, de kramper sig samme, de bliver hårde og ømme, det gør ondt... og hvilke symptomer er det du har med din fibromyalgi?? - lige præcis disse symptomer.


Funktionel medicin, er rigtig dejlig, for det forklarer alt hvad der sker, den har netop forklaret Fibromyalgi. Nogle dages litteraturstudier og logisk tænkning, skrotter 30 års dansk forskning i fibromyalgi og arbejde til et 3-cifret million beløb.

Vigtigst af alt, denne information kan give livet tilbage til de patienter lægerne ikke kan hjælpe og det er min mission for denne artikel.


Det er ikke min, men Dr. Lowe's fortjeneste og vi kan takke ham for at han fandt årsagen til fibromyalgi = hypo-thyroidea og koblede de to tilstande sammen og beskrev fibromyalgi som en særlig type af lavt stofskifte, nu mangler vi at danske læger, endokrinologer og fibromyalgi eksperter også finder ud af det. De kunne jo starte med at læse hans artikler.

Som nævnt længere nede, har Dr. John C. Lowe fra USA, forsket i fibromyalgi og haft praksis i 30 år og behandlet fibromyalgi. Han har skrevet 160 artikler og et par bøger, herunder bogen "The Metabolic Treatment of Fibromyalgia" fra 1998, som af mange anses for at være det vigtigste dokument inden for fibromyalgi.

Motor Check - Thyroid Check
At arbejde med funktionel medicin er lige som at være mekaniker, er der noget galt med en motor et eller andet sted, påvirker det andre ting. Alarm lampen lyser, det gælder bare om at vide hvordan det hele fungerer og fikse problemet.

Det må være ualmindelig træls og utilfredsstillende at være læge og ikke vide hvordan "motoren" arbejder". Hvad skal man gøre når man ikke ved hvordan den arbejder? Ignorere alarm lampen? eller tage pæren ud? eller sætte plaster over lampen, så man ikke kan se den?

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi motor check

Nå ja, nu ved jeg det:  patienten er besværlig, det er direkte til psykiatrien, så er vi af med den!- SØRGELIGT LÆGER!

Tilbage står blot at få rettet op på tingene for dig, at få gang i de ting der er gået i stå eller i uorden f.eks: tarmen, binyrerne, skjoldbrusk kirtlen, hypofysen og hypothalamus eller hvad der er gældende for dit tilfælde.

Hypofyse hormonerne - Skema

Nedenfor skema hvordan hypothalamus og hypofysen (Pituitary gland) arbejder sammen med mange forskellige organer i kroppen og de hormoner der er involveret.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi og hyposyse hormon systemet

Hvorfor kommer der uorden i hormon systemet
Årsagen til Fibromyalgi

Årsag til uorden i hormonsystemet - der er røget en "sikring" i Hypothalamus
For overskuelighedens skyld kan man betragte hele sygdoms komplekset fibromyalgi / hormon ubalance, ved at forestille sig en model af systemet og sige at der er "røget en sikring" i hypothalamus, som er det overordnede styresystem for hele kroppens hormonsystem.

Et eller andet har gjort at hypothalamus er sat ud af funktion mere eller mindre og har påvirket hypothalamus's produktion af hormoner og styring af de andre hormon organer.

Hypothalamus er overbelastet og er gået i hi, som en bjørn, der er gået i hi, dvs alle funktioner er gået på halv blus, stofstiftet, temperatur, fordøjelsen, alle funktioner, er sat på halv blus. Det er reversibelt, det bliver sommer igen, det gælder bare om at finde ud af hvordan du komme ud af dit vinterhi! 

Det der kan udløse at "sikringen ryger" i hypothalamus
Det der kan få sikringen til at gå, kan være et traume, uheld, skade, sygdom, infektion, vaccination, stress, psykisk traume, hormon ændringer, graviditet, allergi, overfølsomhed, levnedsmiddel intolerans,  auto-immun sygdom, tarm infektion, antibiotika kur, overvoksning i tarmen af dårlige bakterier og svampe (Candida).

Det kan således være opstået pludseligt, ved et fysisk / psykisk traume, du har måske ligefrem en dato, min fibromyalgi startede dato: XX ...eller det kan være opstået gradvist over måneder eller år med kraftigere og kraftigere symptomer.

​Hypothalamus er dit overordnede styresystem, der regulerer følgende ting

Nu skal du helbredes, ikke?
Du skal tilbage til hvor du var rask - du skal helbredes for fibromyalgi med funktionel medicin - og det bliver du!

Uanset hvad der har udløst din kortslutning i hypothalamus og hormon ubalance, så skal du tilbage til da du var rask, kroppen skal "re-settes" og det gør du ved at se på Kost, kosttilskud, vitaminer, mineraler,  fjernelse af det du ikke kan tåle og så skal din tarm fikses.

Såvidt muligt uden medicin, men hvis nødvendigt evt thyroidea substitutions hormon, hvis du ikke kan få gang i stofskiftet i løbet af et pa måneder, eller andet medicin f.eks svampemiddel mod Candida svamp i tarmen.

Kort og godt, du skal helbredes ved anvendelse af "Funktionel Medicin" metoden som er den eneste fornuftige måde at se på sygdomme og den eneste måde du kan blive rask på. Du kan ikke blive rask med nervemedicin, du kan kun blive helbredt for fibromyalgi ved at rette op på helbredet og hormon ubalancen.

Det er en alternativ behandling af fibromyalgi, hvor man ser på kroppens funktioner og retter op der hvor det er nødvendigt, - for du kan IKKE helbredes med danske specialisters og professores vanvittige ideer om psyko-pharmaka og andet bedøvende medicin, psykoterapi eller kognitiv terapi, for det har intet at gøre med fibromyalgi - det er horribelt, hvordan kan sundhedssystemet synke så dybt?

De danske læger har spillet fallit, har forsket i 30 år, men har stadig ikke forstået en dyt af det hele, men de har ødelagt mange patienters liv og så har de jo haft et job og titel, det er det vigtigste.. for dem! .. men patienterne... og lægeløftet .. øh, hvad var det nu det var? 


89% fibromyalgi patienter har Thyroidea forstyrrelse
Resten, 11%, har Thyroidea lignende forstyrrelse

​Dr. John C. Lowe fra USA har forsket i fibromyalgi og haft praksis i 30 år og behandlet fibromyalgi. Han har skrevet 160 artikler og et par bøger, herunder bogen The Metabolic Treatment of Fibromyalgia fra 1998, som af mange anses for at være det vigtigste dokument inden for fibromyalgi.

Han siger i sin bog "virtually every symptom and abnormal finding in Fibromyalgia is plausibly explained by inadequate thyroid hormone regulation" (næsten alle symptomer på fibromyalgi, kan forklares ved thyroid forstyrrelse og utilstrækkelig thyroid hormon regulering).

Han har grundlagt non-profit instituttet: Fibromyalgia Research Foundation nu lukket fordi John Lowe døde i 2011 efter en skade, så hans websider er taget ned, men kan stadig findes i webarkiv som linkene ovenfor.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. bogen The Metabolic Treatment of Fibromyalgia af John Lowe

Bogen "​The Metabolic Treatment of Fibromyalgia" på Amazon

Dr. Lowe har påvist at 89% af fibromyalgi patienter har thyroidea forstyrrelse (skjoldbrusk kirtel forstyrrelse), som fordeler sig sådan:

• Primær hypo-thyroid: 10%  underfunktion af skjoldbrusk kirtlen eller hormonet
• Central Hypo-thyroid: 45%  følge af hypothalamus / hypofyse underfunktion
• Perifer Celle thyroid hormon resistens: 35%  kroppen har reduceret respons på thyroidea hormon

Alle grupper af thyroid forstyrrelse kan effektivt behandles med thyroid erstatnings hormon, hvorefter fibromyalgi symptomer bedres, dog sådan at for de med thyroid resistens, kræves en del højere dosis end normalt.

De resterende 11% af fibromyalgi patienter har symptomer, der ligner hypo-thyroidisme, uden det tilsyneladende er direkte relateret til thyroidea hormonet. Han formoder, at der ligger andre patofysio-logiske faktorer bag, der genererer symptomer på lavt stofskifte. Det kunne f.eks. være binyre træthed, eller ukendte faktorer, der blokkerer eller hæmmer et eller andet sted.


Dr. Lowe betragter fibromyalgi som en hypo-thyroid tilstand, med sit eget karakteristiske symptom billede
Dr. Lowe siger endvidere: De fleste af de 89% med thyroid forstyrrelse, har en eller flere andre faktorer, der påvirker stofskiftet: dårlig kost, især det der forhøjer blodsukkeret og påvirker celle energien, ernærings mangler, dårlig fysisk kondition, binyre eller kønshormon problemer og brug af stofskifte skadende lægemidler. For at få patienterne på ret køl, må vi dosere dem med korrekt thyroid hormon og rette op på de andre faktorer.

Han har i studier påvist at fibromyalgi patienter gennemsnitlig har 30% nedsat basal metabolisme (stofskifte) og lavere kropstemperatur i forhold til kontrol gruppe.


Nogle af disse resultater har Dr. Lowe præsentere ved en fibromyalgi kongres i Frankrig 2000 og her er kongres skriftet som pdf dokument (højreklik for at downloade):
Fibromyalgia & Thyroid Disease Dr. John C. Lowe, et al
Han indleder skriftet med: "The clinical features of fibromyalgia and hypothyroidism are virtually the same. The most common symptoms of fibromyalgia are also common symptoms of hypothyroidism."


OK, nu har du måske forstået hvorfor jeg tidligere i denne artikel har fokuseret på lavt stofskifte! Nedenfor finder du sympomerne på lavt stofskifte. Som du kan se, ligner symptomerne på fibromyalgi meget symptomerne på lavt stofskifte og er stort set identiske. Dr. Lowe betragter fibromyalgi som en hypo-thyroid tilstand, med sit eget karakteristiske symptom billede.

For at læse mere om lavt stofskifte, så har jeg skrevet denne artikel.


Symptomer på lavt StofSkifte - HypoThyroidea

• Sløv, manglende energi, udmattelse 
• Kan ikke komme ud af sengen
• "Sover" mange timer, men med Søvnløshed
• Tåge over hjernen, kan ikke tænke ordentlig
• Manglende koncentration, depression, angst
• Dårlig hukommelse
• Fryser, Kuldskær, Kolde hænder, fødder, balder
• Lav puls og blodtryk
• Lav morgen temperatur under 36,6 C
• Nedsat appetit
• Forstoppelse, træg tarm 
• Tør tarm pga. nedsat slim og fordøjelses safter
• Væske i kroppen, hævet ansigt, ben, ankler
• Vægt forøgelse, kan ikke tabe sig
• Hårtab, groft hår, tør skællet hud, tynde øjenbryn
• Ru stemme, tør i munden, hævet tunge
• Kan ikke svede
• Hævet fortil på halsen (skjoldbrusk kirtlen)
• Tørre øjne, poser under øjnene
• Nedsat smag og lugtesans
• muskel træthed, ømhed, stivhed

Synlige tegn på hypo-tyroidea

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi og hævet skjoldbrusk kirtel

Skjoldbrusk kirtlen hævet, især højre side af
halsen er hævet her (venstre på foto).
Man kan næsten fornemme omridset af tyroidea

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi og tynde øjenbryn

Øjenbryn med hårtab i siderne

Det store spørgsmål - Har du lavt stofskifte?

Nu tænker du nok, hvordan i alverden ved jeg om jeg har lavt stofskifte (hypo-thyroid)?
Blodprøve tests er stort set ikke brugbare for de afspejler sjældent patientens symptomer, men der findes et flere hundrede år gammelt instrument, der kan måle om du har lavt stofskifte.

Det kan ikke være mere simpelt: mål din rectal temperatur (mål i 2 minutter) hver morgen over et par dage, før du står op. Normal rectal temp er 37,0 om morgenen hvor temp er lavest. Er den under 36,6 C, har du hypo-thyroid = lavt stofskifte. Jo lavere temp. jo lavere stofskifte. Er det slemt kan du komme ned i 35,+. Ligger du på 36,6-36,8 er du formentlig sub-hypo-thyroid.

Er det ikke fantastisk, et simpelt flere hundrede år gammelt instrument, kan måle om du har lavt stofskifte?

Fibromyalgi alternativ helbredelse.

Temperaturen stiger normalt op til 0,5 grad i løbet af dagen afhængig af aktivitet og spisning. Temp er ca. 0,3 grad over normal umiddelbart efter kvinders ægløsning. Er du forkølet eller anden infektion, har du måske lidt feber og kan ikke regne med temperaturen, med mindre den er lav. Undgå Panodil (gift undgå altid panodil) og magnyl og andet febernedsættende, når du måler temperatur.

Thyroidea hormonet styrer det basale stofskifte og dermed også temperaturen. Det skal måles nøjagtigt og derfor skal det være et gammeldags termometer, digitale er ikke nøjagtige. Eller ckeck det digitale op mod et gammeldags, for at se hvordan det digitale måler.
 
Ved at følge temperaturen, kan du meget nøjagtigt fastlægge din stofskifte status og følge temperaturen op, når du begynder at rette dit helbred op. Det samme hvis du er nødt til at tage thyroidea hormon medicin, når du rammer 37 gr, har du korrekt medicinering.  

Puls er nedsat ved lavt stofskifte måske under 60, så hvis du har puls på 50-60, kan du også være hypo-thyroid. Pulsen skal måles i hvile. Pulsen svinger meget og er også individuel, så den er ikke pålidelig til fastlæggelse af hypo-thyroid, men det giver et fingerpeg. Er pulsen relativ høj 70+ har du måske ikke hypo-thyroid. Du skal faktisk kende din normal puls før du fik fibromyalgi.


Muskler kræver energi for at afslappes
En anden ting, er at muskler slapper ikke af med det samme, hvis du mangler energi, fordi det kræver energi, ATP, at slappe af i musklerne. Har du lavt stofstifte og har brugt en muskel, så tager det lidt tid for den at komme tilbage til afslappet tilstand.

At der kræves energi til afslapning af muskler, illustreres med rigor mortis, dødsstivhed, som indtræder fra ½ time efter døden (ja, undskyld jeg bringer det op, men det illustrerer tingene). På grund af manglende ilt og energi går musklerne i krampe, som varer 12 timer, hvorefter de løsner op pga af generel nedbrydning.   

En af testene for denne muskel forsinkelse er en gammel test: Akilles-Sene testen, hvor foden vipper ned ved slag på senen og hvis der er hypo-thyroid, kommer den kun langsomt op igen. Denne test er forsøgt korreleret med TSH, men lægerne kunne ikke finde korrelation, hvorfor testen, fejlagtigt, er forladt.

NOTE: Lægerne i USA har helt tilbage i 1970'erne besluttet, at den eneste blodprøve test for lavt stofskifte, er TSH og de har aldrig interesseret sig for at teste TSH overfor basal metabolisk stofskifte og patienternes symptomer. Hvorfor?, fordi I USA er der store penge i disse TSH tests - og så det ligegyldig om det er relevant eller ej, der er penge i det og derfor er det, der gælder, basta.


Blodprøver svarer sjældent til kliniske symptomer - Lavt Stofskifte
Som Dr. Lowe har påvist, er der ved lave niveauer af TSH, stort set ingen korrelation mellem patientens symptomer, basal stofskifte og blodtest for TSH, derfor er der heller ingen korrelation mellem Akilles-Sene testen og TSH. Sådan er det hele vejen igennem med lægerne, fusk og falsk forskning, kun drevet af penge. I Del 2 kommer en video hvor Dr. Lowe præcist fortæller om dette.

Blodprøver for hypo-thyroidea, svarer sjældent til kliniske symptomer og slet ikke de prøver lægen normalt tager i Danmark (TSH og MÅSKE T4). Den bedste prøve er frit T3 og revers-T3, men selv disse giver sjældent et klart billede, der afspejler symptomerne.

Dr. Lowe fandt kun svag korrelation mellem frit T3 værdi og kliniske symptomer og han konkluderer, at blodprøve test for thyroid hormon forstyrrelse, er stort set værdiløse! Se på patienterne, i stedet for at se på laboratorie tests og behandl patienterne og ikke labaratorie resultaterne, er hans konklusion.

Han siger endvidere: Thyroid hormon forstyrrelse er sammen med diabetes den langt overvejende del af alle hormon forstyrrelser,  .. og blodtestene for thyroid kan man ikke stole på! - er det ikke sindsygt? Derfor kan man lige så godt smide blodprøve tests væk og udelukkende se på patientens kliniske symptomer og behandle derefter.


Binyre Træthed - Lav Binyre funktion

​Binyre træthed - oversigt - symptomer - betydning (Adrenal Fatigue)

Mange med fibromyalgi, lider også af adrenal udmattelse, binyre træthed. Patienterne har næsten bogstavelig talt brændt deres binyrer ud, efter mange års dårlig søvn, træthed, kroniske smerter og evt dårlig kost og overflod af medicin, så binyrerne er kørt træt, udmattet og er delvist holdt op med at lave hormoner.

Binyrerne er en del af det endokrine hormon system. Du har 2 binyrer, valnød store kirtler, som sidder ovenpå nyrerne. Binyren består af et ydre lag, binyrebarken (cortex) og et mindre indre lag binyre marven (medula).

Binyre barken (Cortex) producerer Cortisol og dehydro-epi-androsterone (DHEA).

Cortisol hjælper med at øge cellens energi, mental klarhed, immunfunktion, og virker kraftigt anti-inflammatorisk.

DHEA bidrager til at øge mental klarhed, velvære, evne til at håndtere stress, immunsystemets funktion og libido.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi og binyre træthed

Binyrebark hormonerne bestemmer, hvor energisk du føler dig og din evne til at klare de fysiske krav i livet. Trætte (Slidte) binyrer og manglende hormon, får dig til at føle dig udmattet. Normalt fungerende binyrer, bestemmer om du vågner op om morgenen frisk.

Binyrerne er et stress organ, som gør dig parat til kamp eller flugt, men de er også de første til at sætte ud hvis du er udsat for langvarig stress. Binyrer på Wiki

Binyrerne Kontrollerer blodsukker, blodtryk og væskeballance. Kontrollerer immunsystemet, for meget hormon hæmmer immunsystemet og giver øget risiko for infektioner, mens for lidt giver overreaktion af immunsystemet med risiko for auto immun sygdom.

NB: Binyrehormoner indgår også i kontrol af stofskiftet og højt cortisol niveau hæmmer thyroid hormonet. Hvis kroppen presses for hårdt er udsat for stress i lang tid, så påvirker det thyroid hormonet  negativt og stofskiftet falder. Cortisol hæmmer TSH og dermed thyroid hormon produktion og hæmmer T4 => T3 omdannelsen og fremmer T4 til reverse T3.   


Binyrer træthed er ikke noget lægerne beskæftiger sig med, det er en tilstand de ikke gider høre om. De har kun lært om ekstremerne inden for binyrer: addison's disease (totalt ophørt binyre) og Cushings syndrom, voldsom overproduktion af cortisol. De har kun lært sort og hvidt - alt imellem ekstremerne eksisterer ikke, men sådan er den virkelige verden jo ikke!

Der er ikke nogen test du kan bede om, selvom de kan udføre en binyre belastnings test med ACTH = Adreno CorticoTropic Hormon fra hypofysen, men hvis du ikke er ekstrem, vil den ikke sige noget. 

Binyrerne har 3 hoved funktioner
Glukokortikoider - omfatter cortisol fra cortex.
Hjælper kroppen med at omdanne fødevarer til energi, normalisere blodsukker, reagerer på stress og vedligeholde dit immunsystems inflammatoriske reaktion.

Mineralkortikoider - omfatter aldosteron fra cortex. Opretholder en passende balance af natrium, kalium og vand i kroppen, de hjælper med at normalisere blodvolumen og dermed dit blodtryk.

Adrenalin og Norepinephrin fra medula.
Hormoner øger pulsen og styrer blod gennem-strømningen til musklerne og hjernen. Hjælper også leveren til at omdanne glykogen til glukose.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi og binyre træthed

​Binyrer har en "FIGHT or FLIGHT" funktion
Binyrer her en "fight or flight" funktion, som gør dig parat til kamp eller flugt, men langvarig stress kan forårsage funktions svigt. Stigende adrenalin og andre hormoner øger pulsen og blodtrykket og bremser fordøjelsen så kroppen viderestiller alle sine energier til en potentiel trussel eller udfordring. Langvarig stressfaktorer overanstrenger binyrerne og udmatter dem, disse stressfaktorer omfatter:

• Vrede, frygt, ængstelse, skyld, depression, bekymringer, negative følelser
• Overarbejde, fysisk og psykisk belastning
• Overdreven træning
• Søvn mangel, døgn rytme forstyrrelse, natarbejde
• Kirurgi, traume, skade
• Kronisk betændelse, infektion, sygdom eller smerte
• Temperatur ekstremer
• Gift påvirkning
• Ernærings mangler eller mad allergier, mad intolerence

​Symptomer på lav funktion af Binyrer - Binyre udmattelse

• Kronisk træthed og svaghed, især om morgenen og eftermiddagen - kan ikke holde trit med daglige krav. Fornyet energi kl. 18. Søvnig kl. 21. Kvik igen kl 23, som holder dig fra at kunne sove før 01
• Undertrykt immunsystem, hyppige infektioner, forkølelser, allergi, autoimmune lidelser
• Muskel og knogletab og muskelsvækkelse
• Dårlig hukommelse, Depression og andre psykiske forstyrrelser, såsom øget frygt og angst
• Trang til fødevarer med højt salt, sukker eller fedt indhold
• Kronisk betændelse, infektion, sygdom eller smerte
• hudproblemer
• Hormonel ubalance, Øget PMS eller menopausale symptomer, Lav sexlyst
• Ernærings mangler eller mad allergier, mad intolerence
• Svimmel når man rejser sig fra siddende eller liggende / unormal blodsukkerniveau
• Nedsat evne til at håndtere stress
• Svært ved at vågne op om morgenen, trods en fuld nats søvn - er afhængige af kaffe / sodavand stimulation

Det store spørgsmål - Har du lav funktion af Binyrer?

​​Nu tænker du nok, hvordan i alverden ved jeg om jeg har binyre-underfunktion - trætte binyrer?
Der findes en spyt test, der kan måle cortisol indholdet i spyt. Cortisol niveauet varierer normal  meget over dagen med højst niveau om morgenen og 1/4 om aftenen. Har du lav produktion af Cortisol har du formentlig lavt niveau om morgenen. Man kan købe spyttest over internet, men de koster ca 1.500 kr. og der er 4 test så man kan måle 4 gange over dagen. Du kan sikkert ikke få lægen til noget som helst i den stil.

Er du øm i binyrerne, de sidder øverst på nyrerne, så har du formentlig udmattede binyrer, de bliver forstørrede ved stress.

Her en nem lille gratis test for Binyre træthed her:

Pupil test for binyre træthed
1) Tag et mørkt rum med spejl
2) Tag en lomme lygte eller lampe
3) kig dig i spejlet, lys skråt ind på øjet 1 min. og iagtag pupillen
4) pupillen skal normalt trække sig sammen og bliver der alle 60 sek.
5) hvis pupillen udvider sig efter 30 sek eller står og udvider sig og trækker sig sammen, så har du sandsynligvis trætte binyrer.

Musklerne i regnbuehinden bliver trætte og kan ikke holde pupillen kontraheret pga lavt Aldosteron niveau = trætte binyrer, så det måler ikke cortisol niveauet, men et andet binyre hormon, aldosteron.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. fibromyalgi og pupil test af binyre træthed

Alternativ behandling af Fibromyalgi

Alternativ behandling af fibromyalgi Starter her på tallerkenen - Men hvad skal der på?
Stort set alle kroniske sygdomme inklusiv auto-immune sygdomme, hvor man ikke kender årsagen, kan helbredes med rigtig kost, fordi de er kost relateret.

Men hvad er rigtig kost? - Der er ikke kun én sandhed, der er flere forskellige former for rigtig kost. Men rigtig kost er IKKE det der bliver markedsført af levnedsmiddelstyrelsen, kost pyramiden, hjerte foreningen og andre lægelige foreninger støttet af medicinal firmaer og heller ikke patientforeninger. 

Fibromyalgi alternativ helbredelse.

Alternativ behandling af Fibromyalgi
Starter Her - men hvad skal der på tallerkenen?


Man er nødt til at fjerne de elementer du ikke kan tåle og som holder fibromyalgien fastlåst og tilføre de ting man mangler i form af vitaminer, mineraler, anti-oxidanter og specielle kosttilskud, der understøtter og forbedrer funktion af muskler, thyroidea, binyrer og tarmen. Fjerne stress og forbedre søvnen, energi niveauet og hæve stofskiftet og dermed hæve temperaturen.

Man skal genoprette kroppens indre balance på celleniveau. Man skal have en anti-inflammatorisk kost, der modvirker betændelses tilstand i kroppen, man skal have de rigtige fedtstoffer, som IKKE er det du tror og bliver markedsført af levneds middelstyrelsen og hjerte-foreningen og alle andre!.

​Som noget helt essentielt ved alle kroniske sygdomme, så skal tarmens funktion genoprettes, ellers kommer man ingen vejne. De fleste kroniske sygdomme har tarmen som udgangspunkt.


Fibromyalgi har mange mange symptomer, det kan ikke nytte noget at tage ét symptom ad gangen og behandle det med medicin, så gå til næste symptom og give noget andet medicin til det osv, som lægerne gør, uden at rette den grundlæggende årsag til alle symptomerne, uden at helbrede, uden at kende årsagen. Det er en fuldstændig forfejlet måde at se på sygdom på og "behandle" sygdom. Det er den metode hele det etablerede sundheds system bruger og derfor kan de ikke helbrede dig for sådan en sygdom.

Den eneste rigtige måde at behandle sygdom på, er at se på helheden, på hele kroppen, finde ud af hvor det går galt og så rette på årsagen, så retter kroppen selv på hele rækken af symptomer automatisk. Kroppen har en enestående evne til at hele sig selv, hvis man fjerner årsagen og giver de rette betingelser for heling, dvs kosten.  

​Du må være lidt tålmodig når du skal helbredes alternativt for Fibromyalgi
Fibromyalgi er et kompliceret symptom kompleks, der involverer mange elementer, skjoldbrusk kirtel hormonerne, sandsynligvis binyre hormonerne, tarmsystemet, betændelses faktorer, ernærings mæssige faktorer, fødemiddel intolerans, måske nogle auto-immune faktorer. De forskellige systemer hænger sammen og påvirker hinanden.

Nedsat produktion af binyre hormonet cortisol, påvirker thyroidea hormonet negativt, det samme gør for meget cortisol. Forøget produktion af Insulin, som ved type 2 diabetes, hæmmer også hormonet. Tarmen er involveret i thyroidea hormon omsætningen, herunder omdannelsen af T4 til det aktive T3 hormon. Der er en hel kæde af ting, der skal bringes tilbage i balance, for at du kan blive helbredt for fibromyalgi.

Du er nødt til at være tålmodig og være indstillet på at det kan tage et par måneder at komme på ret køl. Kroppen og tarmen skal trænes til en anden kost. Du har formentlig haft fibromyalgi i mange år og kroppen har "lidt" med dig. Det vil tage noget tid at få kroppen tilbage på ret spor.

Så er der spørgsmålet om du kan få thyroidea hormonet og stofskiftet igang igen eller om du er nødt til at starte på thyroidea erstatnings hormon. I så fald bør du involvere lægen til udskrivning af recept, hvilket ikke bliver let. Lægen vil ihvertfald se positive blodprøver på lavt stofskifte, men da blodprøver sjældent afspejler symptomer og lægen iøvrigt ikke tager de rigtige blodprøver, kan du ikke forvente lægen vil hjælpe dig.
Hvis lægen vil hjælpe dig, udskriver de kun en slags erstatnings hormon (T4), som i mange tilfælde ikke er optimalt eller endog virkningsløst for nogle patienter. 

Du må nok selv tage afære, gå efter symptomerne og temperaturen og være din egen læge og skaffe det rigtige hormon fra udlandet. Mere om det i Del 2.    
  

Søvnen - er ekstrem vigtig
Vi bor på planeten Jorden, som har en døgnrytme med lys og mørke. Stort set alle levende organismer følger denne døgnrytme og sover når det er mørkt. Selv insekter sover. I de mørke timer skal kroppen restituere.

Karakteristisk for fibromyalgi er manglende søvn - det er meget skadeligt for kroppen, for kroppen er designet til at vi skal have en hvileperiode hvor cellerne kan restituere. 6-7-8 timers hvile hver dag er meget vigtigt. Så en vigtig øvelse for fibromyalgi patienter, er at få denne hvile.   

Tarmens tilstand er essentiel
Tarmen er vigtig for helbred og almen velbefindende. Der findes flere nervetråde i tarmkanalen end i hjernen, tarmen er vores anden hjerne og tarmen kommunikerer med hjernen via disse nervetråde. Hvis tarmen ikke fungerer ordentligt, føler vi os ikke godt tilpas.

Tarmen er vores største immun organ og vigtig for immunsystemet. Næsten alle auto-immune sygdomme har sit udgangspunkt i en dårligt fungerende tarm, en tarm der er utæt, så den optager ting som ikke er meningen. For at helbrede en kronisk sygdom, er det vigtigt at sørge for at tarmen fungerer korrekt og er tæt, så den ikke optager ting der skader kroppen. Så optimering af tarmmiljøet og bakterierne i tarmen er essentielt for helbredet og for helbredelse af fibromyalgi. 

Tarm Flora
Indtagelse af meget sukker og store mængder andet letoptageligt kulhydrat, er stærkt skadeligt for tarmen og dermed helbredet. Det kan forårsage "Leakey Gut" (utæt tarm). Meget kulhydrat kan forrykke tarmflora og favoriserer uønskede bakterier og candida svampe. En antibiotika kur vil også forårsage en forrykkelse af tarmflora og favorisere svampe (som ikke påvirkes af antibiotika) og bakterier, som er resistente overfor det pågældende antibiotika. Korrigering af tarm flora er vigtig hvis du skal helbredes for fibromyalgi.

Dette er Del 1  ==> ​Fortsættes Næste side - Del 2

​Del 2 er kun for medlemmer - Bliv medlem her

•   Videoer om alternativ behandling af Fibromyalgi
•   Fibromyalgi alternativ Behandling & helbredelse
•   Bliv helbredt for Fibromyalgi på 5 dage!
•   Hvordan man retter op på Fibromyalgi
•   Kost og kost tilskud - til Fibromyalgi Helbredelse
•   Rigtig Medicin, hvis du har behov for medicin
•   Referencer

INFO BOX - om Celle Stofskifte og Energi produktion

En Celles Stofskifte - Energi Produktion

​Det aktive Thyroidea hormon, T3, øger cellens stofskifte via forbrænding af glucose i ATP systemet (citron syre cyklus), øger protein syntesen og øger fedtforbrænding.

T3 produceres på følgende måde:
TSH, thyroidea stimulerende hormon, frigøres fra hypofysen ==> stimulerer thyroidea til produktion af T4 skjoldbrusk kirtel hormon ved processen: 4 Jod + aminosyren tyrosin ==> T4, som er et forstadie til det aktive T3 hormon.

Omdannelsen T4 => T3 sker for en god del i leveren, men også i andre organer, inklusiv tarmen, ved en enzymatisk proces (enzymet "Deiodinase" fjerner et af de 4 jod atomer, så der nu er 3 Jod), processen er Selen afhængig.

T3 frigøres til blodet hvor det transporteres rundt bundet til protein carrier molekyler, hvorefter det hæfter sig på celle overfladen. Alle kroppens celler har T3 receptorer på celleoverfladen. T3 transporteres aktivt ind i cellen og hæfter sig til receptorer på celle kernen, hvorefter bestemte gener og proteiner kommer til udtryk, som øger cellens stofskifte. Denne proces er afhængig af D-Vit og A-Vit.

T4 er et inaktivt forstadie til det aktive T3 hormon. Der er betydeligt mere T4 end T3 og det har længere halveringstid. T4 er et slags reservelager af hormon, der hurtigt kan rekruteres og omdannes til aktivt T3 hormon.

Det aktive T3 thyroidea hormon påvirker kroppens fysiologiske processer, øger stofskiftet, cellernes energi og ilt forbrug, øger cellens ATP produktion (Energi rigt molekyle) i cellen kraftværker Mitokondrierne, øger protein syntese, øger temp, øger vækst og udvikling og puls. Øger også forbrændingen af fedt. Mangel på thyroid hormon kan sænke stofskiftet med 50%.

Hvis T4 og T3 falder, er der feedback på hypothalamus stimulation af hypofysens TSH produktion, så der produceres mere T4 og omvendt. Denne feedback mekanisme involverende hypothalamus, hypofysen, thoroidea og thyroidea hormonerne T4/T3, holder kroppens stofskifte nogenlunde konstant.

Fibromyalgi alternativ helbredelse. Fibromyalgi og cellens energi omsætning


Cellens Energi produktion sker Via ATP produktion i Mitokondrierne


Energi produktionen i kroppens celler sker i cellens mitokondrier, som er bakterie lignende celle strukturer med membraner, eget DNA og RNA. Der kan være hundreder og op til et par tusind mitokondrier i hver celle.

Nedbrydning af 1 glucose blodsukker molekyler, sker først i cytoplasma til 2 molekyler pyrodruesyre og dannelse af 2 ATP, uden forbrug af ilt.
Pyrodruesyren går derefter ind i mitokondrierne og ved forbrug af ilt indgår det i det man biokemisk kalder "Citron Syre Cyklus" eller Krebs' Cyklus hvor der dannes yderligere ATP molekyler.

Det aktive thyroid hormon T3 som kommer ind i cellen, fremmer denne energi produktion og øger det basale stofskifte. Cellernes sensitivitet overfor T3 reguleres af T3 Receptorer på celleoverfladen.

INFO BOX
T4 / T3 thyroid hormon - Hvad hæmmer omdannelsen af T4 til T3?

Nogle har problemer med at omdanne T4 til aktivt T3, hvilket giver store problemer for hypo-thyroid patienter hvis de er afhængig af medicin. Fordi det eneste medicin man kan få i Danmark er T4 hormon, lægerne nægter at erkende at nogle ikke kan omdanne T4 til T3 og derfor har ringe effekt af medicinen. Lægen fortæller dig at det officielle lægemiddel er godt nok, basta og hvis du mener noget andet så er det vist noget psykisk! - Sådan opfører lægerne sig konstant.

Hvis man ikke kan omdanne T4 til T3, er T4 indholdet i blodet normalt, hvilket holder TSH på et normalt niveau. Blodprøven ser pæn ud med normal TSH, som er det der normalt måles. Men du har det elendigt, for du kan ikke lave det aktive T3 hormon og er derfor hypo-tyroid med hele rækken af symptomer, selvom blodprøven er normal.


Følgende ting har indvirkning på T3 produktion og virkning


•  Stress hormonet Cortisol
og adrenalin, hæmmer omdannelsen af T4 til T3 og hæmmer tillige TSH, sådan at stress giver nedsat stofskifte.
•  Selen mangel hæmmer omdannelsen af T4 til T3, fordi Selen indgår i enzymet, der styrer processen.
mangel på Zink og omega-3 hæmmer også omdannelsen. 
•  Visse lægemidler hæmmer også T4 Til T3 omdannelse. F.eks Propanolol, som bruges mod migræne, højt blodtryk og HYPER-thyroidea. Prednison, som er kunstigt cortisol, hæmme også.
Man kan nemt forestille sig mange andre ting der hæmmer omdannelsen til T3, f.eks. miljøgifte, auto-antistoffer, antistoffer der blokkerer for T3 receptoren eller for enzymet. Inflammatoriske cytokiner fremmer hypo-thyroidisme ved at hæmme thyroid hormon receptorer.   
•  Tarmen har indflydelse på T4/T3 omdannelsen og T4 har indflydelse på tarmen og dens funktion. Tarmen synes at være et slags reservoir for T4, idet T4 kan udskilles med galde og genoptages via tarmslimhinden. T4 / T3 omsætningen i tarmen er afhængig af sund normal tarm og de gode bakterier. Op til 20% af T3 omdannelsen kan ske i tarmen / tarmslimhinden.    
•  D-Vit, A-Vit. T3's tilhæftning og funktion på cellekernens T3-receptorer er afhængig af D og A-Vit, så underskud af disse vitaminer, medfører lavt stofskifte.
•  Tungmetaller som bly og kviksølv fremmer reverst-T3 dannelse og blokkerer derved T3 produktion og giver lavt stofskifte. Der er kviksølv i TUN, med stor variation hvilke, og andre store fisk højt i føde-kæden. De akkumulerer kviksølv gennem mange år. Anbefalet grænse for kviksølv er 1 mg/kg fisk. De store fisk som sværdfisk og haj går op til den grænse. De små fiske arter som sild, sardin, laks, makrel har betydeligt minder indhold.  Om kviksølv i fisk på Wiki
Auto-immunitet, HLA antigener. Fibromyalgi er i nogen grad associeret med HLA antigenerne: B58, DR5, and DR8, hvilket kunne indikere at nogle af fibromyalgi tilfældene, er af auto-immun oprindelse, jfr denne artikel på samme måde som hashimoto hypo-thyroidisme er associeret med DR5 og auto-immunitet.

Dette er Del 1  ==> ​Fortsættes Næste side - Del 2

​Del 2 er kun for medlemmer - Bliv medlem her

​   Del 2 Indhold

•   Videoer om alternativ behandling af Fibromyalgi
•   Fibromyalgi alternativ Behandling & helbredelse
•   Bliv helbredt for Fibromyalgi på 5 dage!
•   Hvordan man retter op på Fibromyalgi
•   Kost og kost tilskud - til Fibromyalgi Helbredelse
•   Rigtig Medicin, hvis du har behov for medicin
•   Referencer

​Tags

#Fibromyalgi
#FibromyalgiBehandling
#AlternativFibromyalgiTerapi
#FibromyalgiKanHelbredes
#FibromyalgiMedicin

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)Mecindo er et online apotek. Vi har et stort sortiment inden for håndkøbsmedicin, vitaminer, kosttilskud og helsekost samt kropspleje