Nakke - Hoved - Skulder-Smerter - Migræne - Piskesmæld - Gigt i Halshvirvler - Rygsmerter - hold i Ryggen

Nakkehvirvler og Nakkens naturlige krumning (Kurvatur)
Problemer i halshvirvlerne kan give utallige forstyrrelser, smerter forskellige steder, migræne og ondt i hovedet, påvirkning af hele kroppen, skæv rygsøjle, ryg- og lændeproblemer, forstyrrelse af det autonome nervesystem, stress i hele kroppen og påvirkning af alt, jeg mener ALT bogstavelig talt.

En hyppig årsag til nakkeproblemer, er foroverbøjet hoved og runde skuldre, som skyldes meget foroverbøjet arbejde, kontor og computer arbejde, mobil kigning, skæve arbejdsstillinger.


Det giver forkert hovedstilling, ændring af halsens form, så hals-hvirvlerne bøjer forkert fremover, i forhold til den normale svagt bagover bøjning af halsen, som afslutning på rygsøjlens svage S-form, som hele rygsøjlen skal antage.

De unge er i høj risiko for udvikling af problemer senere som følge af megen forover bøjning med mobil telefon, computer og spil.

Med tiden giver den forkerte stilling af hovedet, overbelastning af nakke hvirvler og gigt i halshvirvlerne (ledbetændelse), infiltration i halsmusklerne, låste facet led (små led mellem hvirvlerne), knoglenydannelse, indeklemte nerver, problemer med arm og skulder.

​De 7 halshvirvler har et naturligt svaj bagud

Rygsøjlens naturlige S-krumning
Rygsøjlens svage S-form, giver den en fjeder virkning. De 7 halshvirvler bøjer svagt bagud, de går fra ca. niveau med kraveben op til under øret.

Løb på hårdt underlag uden tilstrækkelig affjedring, dunker disk'ene hver gang du træder ned. Affjedrende sko, rigtig teknik, opret hoved kan mindske skaden. Ved løb bør hælen ikke være det første der rammer, men forfoden, så der er en fjedervirkning, ligesom de andre dyr som er tågængere, dvs der er en fjeder i foden.

Fysisk, psykisk, kemisk traume som årsag til nakkehvirvler ude af justering
Fysisk traume, f.eks piskesmæld, fald og sports skade, kan give forskudte hvirvler, som straks eller med tiden giver de samme forandringer og påvirkning af alt i kroppen.

Især hvis den øverste hvirvel "Atlas" kommer ud af justering, kan det give store problemer.

Stress, både psykisk, emotionel, infektioner og kemisk som tungmetal og vaccination, kan give stress og muskel spændinger og skævtrækning af halvhvirvler og bringe atlas ud af justering.


Syg i 10-20-30-40 år - og ingen læge kan hjælpe dig
Påvirkning af kroppen og kroniske lidelser p.g.a. forkert stillede halshvirvler, især den øverste halshvirvel Atlas, kan give personen lidelser i mange mange år, 10-20-30-40 år og lægerne har ingen forudsætning for at konstatere dette og hjælpe dig, de har aldrig hørt om det og ingen forudsætning for at rette det.

Det er måske først indtil du læser dette eller tilfældigvis hører om kiropraktik, at du opdager, at du muligvis kan blive hjulpet. 

Denne artikel er for at du kan få øjnene op for at hvis du er i denne gruppe, så ER DER ER HJÆLP AF FÅ!


Gigt i Halshvirvler

Dårlig holdning af hovedet, foroverbøjet hoved, overbelaster nakkehvirvlerne og giver med tiden gigt i halshvirvlerne. Lad være med at sidde og hænge med hovedet, træk hagen ind og ret nakken op. Normal holdning er hvor ørerne er ud for skulderen.

Træning eller kiropraktor
​Måske kan man klare gigten ved øvelser af nakke, hals, ellers må man finde en kiropraktor, til at rette på hvirvlerne. Massage af nakkens muskler, er ikke nok, halshvirvlerne skal også trænes, eller nærmere bestemt, deres bevægelighed og musklerne omkring. Det SKAL være øvelser anbefalet af kiropraktorer, der har forstand på det. Længere nede på siden finder du nogle øvelser til nakke og skulder.

Røntgen af normale halshvirvler
Fremad er til højre. Kraniet øverst med nakkeben (occiput) til venstre. Normal perfekt kurve og flotte hvirvler med angivelse af de 7 hvirvler: C1-C7. Hvirvlen under C7 er T1 den første thoracal hvirvel som er ca. i niveau med kraveben. (foto credit drpaulose.com)


Video: Live røntgen af hals

Gigt i halshvirvler (det samme gælder lændehvirvler)
Cervical Spondylosis
= en rodekasse, som man kan kalde gigt i halshvirvler, omfattende knogle nydannelse, affladning af disks, ledbetændelse omkring hvirvler, afkalkning af hvirvler, udposning af disk (diskusprolaps), indeklemte nerver hvor enten diskus udposning eller knoglenydannelse mindsker nervens åbning i siden mellem 2 hvirvler, så den blive klemt, får mindre blodtilførsel og gør ondt. Nerve impulsen til dens forsyningsområde hæmmes.

Årsagen er forkert stilling af hvirvlernes forløb, foroverbøjet hoved, forskudte hvirvler og dermed overbelastning. Årsagen kan også være en tidligere fysisk skade.


Røntgen af halshvirvler med Gigt

Degenerative forandringer i 4. 5. og 6. halshvirvel markeret med pilene med bone spurs (knogle nydannelse langs kanten af hvirvlerne). Afstanden mellem 5. og 6. hvirvel er formindsket som tegn på sammenpresning af disken. Der er sandsynligvis indeklemning af nerverne der går ud til armen i mellemrummet 5-6 hvirvel, måske også i den ovenover. Det er ofte hvirvel C5 og C6 der har gigt forandringer.

Note: denne gigt skyldes IKKE personens alder, fordi hvirvel 2 og 7 er normale og de er formentlig samme alder som de andre. Nr. 3 har lidt begyndende knoglenydannelse. Det er ALENE forkert belastning af hvirvlerne, hvor forkert hovedholdning er hyppigste årsag. Dette X-ray viser en lige hals, uden den naturlige krumning. (foto credit pivonkahealth.com)Tegning Halshvirvler med gigt ovenfor
Tegningen viser halshvirvler med gigt og degeneration af diskus (sammenpresning). Fremad er til venstre. Der ses knoglenydannelse langs kanten af hvirvlerne. Den midterste disk er trykket sammen og buler ud bagtil (diskus prolaps), hvor den trykker på en nerve der går ud fra rygmarven i mellemrummet mellem 2 hvirvler. Det er ofte de nederste halshvirvler særligt 5. og 6. hvirvel der rammes af degeneration (gigt). Nerverne i dette område går ud til armene, så man kan mærke en forandring i armen, måske en snurren, samtidig kan man have ondt i nakken og skulder.

Første halshvirvel "Atlas" - kroppens vigtigste knogle

Forskudt Atlas - første halshvirvel, kan have kolosal betydning for dit helbred - det kan påvirke alt! Dette har meget lidt opmærksomhed - og ingen læge aner en dyt om dette!

WOW !! her har lægerne OGSÅ sovet i timerne og fuldstændigt overset dette meget vigtige

​for 2.400 år siden skrev Hippokrates (460-370 før C): "One should first get a knowledge of the structure of the spine; for this is also requisite for many diseases" og selvfølgelig skrev han også "din mad er din medicin..." Alt er forbigået af lægerne. 

Atlas - Første Halshvirvel

Atlas er første halshvirvel også betegnet C1. En ringformet hvirvel hvorpå hovedet hviler på 2 ledflader, der giver bevægelse i een retning: hoved ned / op, mens drejning af hovedet, sker mellem 1. og 2. halshvirvel.

Atlas forskydning
Et traume, fald, sports skade, bil-uheld, piskesmæld, kan give en forskydning af atlas: Atlas sub-luxasation (atlas gået lidt af led).

Muskelspændinger som følge af stress, infektion og dårlig arbejdsstilling, kan også give atlas sub-luxation. 

atlas

Atlas, øverste halshvirvel, er kroppens vigtigste knogle. Markeret rød.

​Atlas, 1. hvirvel: grå
Axis, 2. hvirvel: Grøn

atlas

​Atlas hvirvlen er den øverste på tegningen, en ringformet hvirvel som bærer hovedet, mens den grønne er C2 (2.halshvirvel = Axis). Hovedet hviler på atlas på to ledflader, hvorpå kraniet glider når hovedet bøjes eller strækkes.

atlas

Atlas på Napoli's Museum

Atlas er navngivet efter den græske mytologi. Atlas var en kæmpe, som blev straffet til at bære verdenen på sine skuldre til evig tid. Atlas's hav er atlanterhavet (atlantic ocean).

Hovedet skal sidde lige
Hjernen er designet til altid at være vandret og sidde lige, ovenpå den øverste halshvirvel. Er hvirvlen forrykket en smule, vippet eller dreje, følger hovedet med og der er sensorer, der prøver at rette hovedet, så vidt det er muligt, så det altid er lige, det er det indre øre og øjne, der styrer det.

Men hovedet er nødt til at følge atlas og for at få hovedet rettet ind, er det kroppen, der kompenserer og retter sig ind for at hovedet kommer til at sidde korrekt. Mere præcist er det resten af rygsøjlen der retter sig ind og bliver skæv. 

En anden helt afgørende ting, er at når hovedet, atlas og 2. hvirvel ikke er i perfekt forløb vertikalt, så påvirkes hjerne stammen, som rækker ned til 2. hvirvel. Dette kan påvirke alt i hele kroppen.

8 små muskler, med stor betydning

Der er mange stillings sensorer i musklerne fra kraniet til 1. og 2. hvirvel, som mærker efter hvordan hovedet er placeret. Det er især 4 sæt små muskler tilsammen benævnt: Suboccipital muscles (link til Wiki).

Det er nogle af nakkens strækkemuskler, der strækker hovedet op. De har meget stor betydning for kroppens balance, krops holdning og hovedets korrekte placering. De har direkte nerve-forbindelse til øjnene.

8 små muskler, med stor betydning

8 små muskler, med stor betydning

Video: Gentle Upper Cervical "Atlas" Spinal Correction. Atlas Orthogonal betyder placeret i neutral normal position

Atlas sub-luxation - Betydning for dit helbred

​Stor bevægelighed mellem første og anden halshvirvel - prisen er stor følsomhed for forstyrrelse


Stor bevægelighed i Leddet 1.-2. halshvirvel (atlas-axis leddet)

Der er meget bevægelighed i leddene mellem kraniet, 1. og 2. hvirvel. 50% af hovedbøjning (ja-nik) sker i Kranie-Atlas leddet og 50% af hovedets rotation, sidedrejning (nej side-drejning), sker i næste led, leddet mellem atlas og axis.

Der er ingen diskus mellem kranie og atlas og mellem atlas og axis, der er ingen facet-led (små side-led), der er alm. led i hver side, derudover "flyder" det hele i muskler og bliver holdt på plads af muskler og ligamenter.

Mellem 2 og 3 halshvirvel og nedad i resten af rygsøjlen, er der diskus og facetled, hvorfor resten af rygsøjlen er meget mere stiv og med mindre bevægelighed. Den store bevægelighed sker altså mellem kranie-atlas og mellem atlas-axis.


Prisen for den øgede bevægelighed mellem 1.-2. led
Prisen for denne øgede bevægelighed, er at hele denne mekanik er meget følsom for påvirkninger udefra (traume, uheld) og for påvirkning hvis musklerne bliver spændte, eller nogle muskler bliver skadede, så de atrofierer.

Kommer musklerne, der holder hoved, 1. og 2. hvirvel i korrekt position, i uorden og trækker hvirvlerne skævt, kommer der problemer.


Atlas Sub-Luxation Giver Ubalance i Kroppen

Bunden af hjerne-stammen går ned igennem atlas og til 2. halshvirvel "Axis" og resten af rygmarven fortsætter ned til bækkenet. Atlas sub-luxation giver ubalance i kroppen og kan påvirke hjerne stammen og dermed påvirke ALT i hele kroppen.

En lille forskydning af atlas, så atlas sidder skævt eller drejet i forhold til den 2. halshvirvel, kan trykke hjerne stammen og rygmarv og give forstyrrelser i hele kroppen og hovedet, på utallige måder, idet hjernens kommunikation med kroppen bliver forstyrret, inklusiv det autonome (automatiske) nervesystem (se længere nede).

Atlas hvirvlen kan f.eks sidde drejet skævt, i horisontal plan, så den forstyrrer nerve og blodforsyning til og fra hjernen, idet vagus nerven og arterien til hjernen (a. carotis interna) går lige foran altlas's sidevinge. Eller der kan trækkes i hjernehinder eller hjernebasis, hvorved al nerve-forsyning til og fra kroppen påvirkes.

Blot 2 mm forskydning eller drejning af atlas, eller få graders vipning ud af horisontal plan, kan give meget store problemer og kronisk sygdom i årevis... og ingen kan fortælle dig hvad der er galt.

Video af Kiropraktor dr. Mandel
Atlas Axis Self-Mobilization (Neck Pain, Headache, Dizziness, Fatigue, Vision, TMJ) - Dr Mandell. (Han viser det autonome nervesystem på tavlerne med lys)

​Her er en anden men lignende video på youtube: Dr Mandell's Atlas Technique - The Miracle Bone that Can Help Spinal Pain, Muscles, Body Organs

Kroppens kompensation for at atlas sidder skævt

Hvis Atlas er sub-Luxeret og hovedet sidder skævt, forsøger resten af kroppen at kompensere for ubalancen og prøver at rette på kroppen, så hovedet kommer til at sidde lige.

Hjernen er det overordnede kontrol-center, som modtager og sender nerve-signaler til hele kroppen og alle organer og fortæller kroppen, at den skal kompensere for at hovedet sidder lidt skævt. f.eks trække skulderen ned i den ene side, trække hoften ned i den anden side, hvorfor det ene ben bliver lidt "kortere" og rygsøjlen og bækkenet bliver skæve.

​Med tiden giver disse kompensatoriske forandringer i kroppen svage ømme punkter, nakke-skulder smerter, smerter i lænden, bækkenet, benene, nerverne til arm og ben påvirkes.


Der kan ske påvirkning af sovecenteret, som sidder i hjernebasis, så man sover dårligt, hvorved kroppen og musklerne ikke kan restituere - dette resulterer i fibromyalgi, smerter overalt i kroppen, musklerne er kronisk udmattede med ophobning af mælkesyre.

Påvirkning af nervesystemet kan f.eks give Multiple Sklerose eller andre "uforklarlige" nervesygdomme som Parkinson's og sandsynligvis også ALS (amyotrofisk lateral sklerose).

Påvirkning af det autonome nervesystem
Hjernesignaler går også til alle indre organer via vagus nerven (det pare-sympatiske nervesystem "Rest & Digest") som løber henover atlas, ned langs halshvirvlerne på ydersiden, men indlejret i muskler. Nerven styrer det para-sympatiske autonome nervesystem til kroppen (Rest and Digest system). Atlas kan trykke på nerven, eller den er klemt af spændte muskler, så "Rest and Digest" systemet undertrykkes.

​Det sympatiske nervesystem ("Fight or Flight" stress systemet) har nerveknuder i den øverste del af nakken, hvorfor det sympatiske nervesystem også kan påvirkes direkte.

Illustration, der viser kraniets/hjernens relation til atlas

fra uppercervicalillustrations.com

Det sympatiske nervesystem kan også påvirkes indirekte, idet de kroniske smerter fra kroppen, stimulerer frigivelse af stress hormonerne, adrenalin og cortisol og det sympatiske nervesystem bliver dominerende. Samtidig bliver det para-sympatiske nervesystem automatisk hæmmet.

​Denne ubalance i de 2 autonome nervesystemer, påvirker ALT i hele kroppen. Fordøjelses forstyrrelser, acid reflux (opstød), irriteret tyktarm, forstoppelse eller diarre, undertrykkelse af thyroidea giver lavt stofskifte, nedsat immunsystem. Den kroniske stress giver med tiden udmattede binyrer og udtalt træthed.

korrigering af atlas hos kiropraktor, kan normalisere tingene
​En kiropraktor specialiseret i korrektion af øverste 2 halshvirler (upper cervical care), kan rette hvirvlerne og tilstanden normalisers og alle symptomer bedres og kroppen heler sig selv. Alt sammen på grund af en lille knogle øverst i halsen.

​Video: Kroppens Ubalance ved Atlas Sub-Luxation

What is Body Imbalance? af Kiropraktor dr. Drury. Flere videoer på Drury's Webside her

Gratis Bog om Upper Cervical Care
Gratis Bog af Kiropraktor Drury (fra videoen ovenfor): "The Best-Kept Secret in Health Care: No Drugs or Surgeries Required". Hent som pdf (højreklik for at gemme)

Kort Upper Cervical Care info video Kiropraktor dr. Drury. Flere videoer på Drury's webside her

Længere video : Introduction to Upper Cervical Chiropractic

The Power of Upper Cervical

Kiropraktor justering af atlas - Upper Cervical Care

Hvorfor er der ingen kiropraktor i Danmark, der har special uddannelse i Upper Cervical Care?

Kiropraktorer siger ikke de kan helbrede det og det. De retter på tingene og lader kroppen hele sig selv, uanset hvad sygdommen måtte hedde. Dette er filosofien.

Når det er sagt, så kræver helbredelse af nogle specielle sygdomme, som er relateret til Atlas sub-luxation, som fibromyalgi, Multiple Sclerose, Parkinsons og andet, at det er en kiropraktor med special kendskab til "Upper Cervical Care", en der kan rette på atlas, så hjerne-påvirkningen fjernes, så din krop kan hele sig selv.

Note: jfr BJ Palmer, så er Atlas-Axis sub-luxation ansvarlig for alt unormalt nedenunder, hvilket medfører, at du altid kun bør kontakte en kiropraktor, med speciel kendskab til "Upper cervical care"

Find en Kiropraktor - i Udlandet

​Er der nogle kiropraktorer i Danmark, der kan denne teknik? Jeg har ikke fundet nogle. Har du klinik og har speciel uddannelse i upper cervical care, kontakt mig. Jeg vil gerne have nogle at henvise til.

Efter som der ingen kiropraktor er i Danmark, der udøver "Upper Cervical Care", vil jeg foreslå at starte med øvelser af nakkens muskler og prøve at få atlas på plads på den måde. Alternativt finde en kiropraktor i Udlandet - Sverige er nærmeste


Jfr. Dr. Drury' bog (hent den her som pdf), er kun 2% af samtlige kiropraktorer i USA (ca. 1.000 af 60.000), uddannet til Upper Cervical Care, så der er altså ikke mange som kan denne kunst-art. Jeg ved ikke om der er nogle af de ca. 650 kiropraktorer i Danmark, der kan dette, indtil videre har jeg ikke fundet nogen.

Jeg kan ikke få ind i mit hoved, hvorfor nutidens kiropraktorer er gået tilbage til den ældgamle metode med hel-rygsøjle kiropraktik, i stedet for at anvende den forfinede kiropraktik som B.J. Palmer udviklede indtil sin død i 1961.

Denne info side "upcspine.com" om upper cervical care, er lavet af en tidligere patient af Dr. Drury og på siden har "Greg" som han hedder, en oversigt over kiropraktorer der praktiserer denne specielle teknik. Der er ikke mange udover USA. De nærmeste er Sverige ved Göteborg og Stokholm og i Tyskland i Køln. 2 i England, 2 i Spanien. Dr. Drury har etableret mange klinikker i USA og 4 i Italien, som han omtaler i sin bog.

Websiden upcspine oversigt over klinikker i Europa der beskæftiger sig med upper cervical care

Kiropraktorer med special kendskab til upper Cervicial Care

Danmark: Ingen
Sverige: Der er 2 klinikker i Sverige som har specialist uddannelse i upper cervical Care. De fremgår af denne side uppercervicalcare.com

Den ene er 50 km nord for Göteborg, 363 km fra København: VästkustKliniken Den er også inden for rækkevide hvis du i Jylland (Grenå - Varberg færge / Frederikshavn - Göteborg).

Den anden klinik er i Upplands Vaesby ved Stockholm (679 km fra København): kiroklinik.se

England: London og Newport
Italien: Firenze og Reggio Emilia og Rom
Tyskland: Köln

Vælg IKKE teknikken "AtlasProfilax"
Jeg har set der er nogle i Danmark (2 stk), der praktiserer Atlaxprofilax, som er en Sweizisk teknik de har licens til, med korrigering af atlas uden røntgen, uden måling, uden at være kiropraktor. Jeg kan ikke gå ind for dette. Det er lidt tilfældigt, om atlas bliver korrigeret rigtigt og nogle gange bliver det værre. Det er uacceptabelt. Det samme gør sig gældende for teknikken "AtlantoTec" som jeg har set nogle i Sverige praktiserer.

Dette er jfr massiv kritik af teknikken på denne side, som advarer mod specielle teknikker: Warning about Atlasprofilax , Atlantotec and Atlas Evolution. Atlasprofilax: A potentially dangerous procedure 

Teknikker, de siger god for er upper cervical care kiropraktor, herunder teknikkerne: Knee-Chest, Grostic - NUCCA - Atlas Orthogonal - Orthospinology techniques. Jeg finder ingen af disse teknikker i Danmark.

Her er en liste fra upcspine.com, over Upper Cervical Care teknikker

Er der nogle kiropraktorer i Danmark, der har specialist uddannelse i upper cervical care? Er det virkelig nødvendigt at jeg skal henvise til Sverige?

Jeg har ikke fundet nogle. Har du klinik og har specal uddannelse i upper cervical care, kontakt mig. Jeg vil gerne have nogle at henvise til.

B.J. Palmer - kiropraktikkens udvikler
D.D. Palmer (1845-1913) grundlagde kiropraktikken i 1895.
Sønnen BJ Palmer (1882-1961) betegnes som kiropraktikkens udvikler, mens BJ. Palmers søn, D.D. Palmer (1906.1978) betegnes som kiropraktikkens skole-udvikler af nutidens kiropraktik (lidt forvirring fordi sønne-søn og farfar hedder det samme).

BJ Palmer kom frem til at næsten alle tilstande i kroppen, kan føres tilbage til de øverste 2 hvirvler i nakken, hvilket han betegnede som "hole in one", også kendt som "Palmer Upper Cervical Specific Toggle Recoil", justerede de øverste halshvirvler og han mente det var det eneste en kiropraktor skulle koncentrere sig om.

Atlas sub-luxation, er den primære årsag til alt andet og hvis en kiropraktor ikke justerede atlas, blev årsagen ikke fjernet.Nutidens Kiropraktik skoler
Sønnen D.D. Palmer videreførte kiropraktik skolerne, men på grund af jalousi, forkastede sønnen sin fars viden og gik tilbage til den helt gamle teknik som hans farfar, grundlæggeren af kiropraktik, havde udviklet.

De kiropraktorer der brugte den ældgamle metode blev selvfølgelig også sure at der nu kom en ny teknik.
Den gamle teknik før BJ Palmers upper cervical care, er altså også den teknik danske kiropraktorer praktiserer.

Fra tidlig 1960'erne har kiropraktor skoler brugt den ældgamle metode og ønsker tilsyneladende ikke at bruge den nyere bedre teknik som BJ Palmer udviklede og hvor der kun fokuseres på øverste 2 halshvirvler.

BJ Palmer betegnes som udvikleren af kiropraktik og han behandlede tusindvis af patienter og bedte om at få henvist de mest vanskelige tilfælde.

Hvorfor forkaste "Upper Cervical Care" den bedre teknik, som BJ Palmer udviklede? 


Hvorfor bruger nutidens kiropraktorer ikke den nyere og bedre teknik fra 1950'erne, som i USA betegnes "Upper Cercical Care" og som er ved at udbrede sig i USA? Det er mig en gåde. Jeg har ikke fundet nogle i Danmark, der kan denne teknik, hvorfor folk må finde en kiropraktor i udlandet.


Referencer vedr BJ Palmer
• Om B.J. Palmer på Wikipedia
• B.J. Palmer "An Integral Biography" som pdf
• BJ Palmer and the hole in one adjustment. som pdf
• "Bonesetting, Chiropractic, and Cultism". Chapter 11: The Palmer Method. Chiropractic "Technique Wars"
• "Bonesetting, Chiropractic, and Cultism": Index side

​​video: BJ Palmer, Upper Cervical Chiropractic Class

​Dr. BJ Palmer taught Upper Cervical Chiropractic from 1930-1961 as the the true art of delivering an Upper Cervical Adjustment

Hvad er Nucca justering af atlas?
Nucca står for "National Upper Cervical Chiropractic Association"


San Diego NUCCA - NUCCA Adjustment
Upper Cervical Care teknik, er IKKE den kendte knæk af nakken

Nucca teknik demonstreret af Dr. Aaron Kenna fra San Diego Spinal Care. Der tages røntgen, skulder, hofte, benlængde, vægtfordeling måles før og efter justering. Justeringen er uden knæk og bræk, men særligt tryk på atlas retter dens placering op.
Videoen viser benlængde forskel på knap 1 tomme før og lige lange ben efter justering. Hvorfor er der ingen i Danmark der kan dette?


Atlas Orthogonal teknik - er en anden Upper Cervical Care teknik. Her hos kiropraktor Dr. Saba - Milano - Italien: Chiropratica-atlante-saba.com/en/

Lige som Nucca teknikken, bruger Atlas Orthogonal teknikken, at tage 3 røntgen billeder i 3 vinkler: Forfra, fra siden og ovenfra. Atlas' position vurderes og måles. Atlas palperes, benlængden måles, skulder og hofter måles. Atlas orthogonal bruger et vibrations instrument til at skubbe atlas på plads, helt smertefrit og uden at røre patienten.

​Benlængde før og efter atlas korrektion fra ovenstående video fra Dr. Saba i Italien

Liste over tilstande der kan hjælpes med Upper Cervical Care

​Følgende er en liste over tilstande eller sygdomme, der er rapporteret at reagere positivt på upper cervical care kiropraktik. Rapporterne er fra dokumenterede casestudier, avisartikler, videnskabelige undersøgelser og andre materialer og anekdotiske rapporter.

Det er ikke en komplet liste, da der er en endeløs liste over tilstande eller sygdomme, der har reageret på korrigering af atlas.

Hvis der var eet lægemiddel, der havde den samme virkning ville det blive udnævnt som et "mirakel stof" og millioner af dollars ville blive hældt i forskning og fremstilling. Men fordi disse resultater stammer fra kiropraktik, tiltrækkes kun skeptikere.


Kiropraktorer har ingen ressourcer eller økonomiske interesser, som lægemiddelvirksomheder har, til at iværksætte forskning og på grund af medicin verdenens økonomiske afhængighed af lægemiddel industrien og lægernes manglende interesse for kroppens funktioner, er alle lægers patienter henvist til utilstrækkelige løsninger i form af medicin som aldrig helbreder eller fjerner årsagen.

Kontrollerede blindstudier og forskning er i sagens natur ikke muligt når drejer sig om kiropraktik. Man kan ikke have en gruppe som får kiropraktor korrigering og en anden gruppe der ikke får, det er åbenlyst hvilken gruppe der får korrigering og derfor ikke et blindstudie.

En anden ting er at kiropraktik er mekanisk korrigering, hvorefter kroppen heler sig selv.
Når din bil trækker skævt sender du den til mekaniker, som retter årsagen. Spørger du mekanikeren om der er lavet videnskabelig blindstudie om det virker eller ej?  


Lægerne har altid bekriget kiropraktorer
Lægerne har altid bekriget kiropraktorer og prøvet at udrydde dem fra jordens overflade. De kan da ikke have at nogle helbrede folk og trænger sig ind på lægerne, ved at anvende metoder der virker og som ikke er baseret på penge og et lægemiddel produceret af et lægemiddel firma.

Lægerne (AMA, American Medical Association) er endda i 1987 blevet dømt for systematisk og konspiratorisk at prøve at udrydde kiropraktikken.

Dommen er omtalt i disse artikler, hvor dommeren betegner lægernes svineri som "systematic, long-term wrongdoing and the long-term intent to destroy a licensed profession"

Artikel: U.S. Judge Finds Medical Group Conspired Against Chiropractors
Artikel: The AMA Conspiracy Against Chiropractic

Judge found the AMA and others guilty of an illegal conspiracy against the chiropractic profession in September of 1987, ordering a permeate injunction against the AMA and forcing them to print the courts findings in the Journal of the American Medical Association.

Men en dom ændrer ikke lægers opfattelse og mobningen foregår mere skjult. 

​Lægerne har sovet i time
Det sørgelige er at Lægerne har sovet i time og været blindt forgabt og vildledt af den økonomisk baserede lægemiddel symptom behandling som aldrig adresserer årsagen. Et økonomisk lægemiddel- og økonomisk baseret system sat i værk af Rockefeller tidlig i 1900. 

De havde muligheden for at beskæftige sig med årsagerne til sygdom, men har ikke grebet den. Det har ikke været nogen hemmelighed at halshvirvlerne er vigtige for sygdom:  Hippokrates (460-370 før 0), læge-videnskabens grundlægger skrev for 2.400 år siden: "One should first get a knowledge of the structure of the spine, for this is also requisite for many diseases" og selvfølgelig skrev han også det velkendte "din mad er din medicin, din medicin er din mad"

Alt er gået over hovedet på lægerne, de vil kun behandle symptomer og ikke fjerne årsagen og kun udskrive medicin leveret af et lægemiddel firma, det er der pengene er.

Prøv at se hvor de stejler med cannabis (produceret af et gartneri), som lige er lovliggjort i Danmark til visse smerte tilstande, til trods for man har brugt cannabis i tusinder af år.   

Liste over tilstande der kan hjælpes med Upper Cervical Care

• Smerter i nakke, arm, skulder, ryg, hofte, bækken, ben, knæ
• Ene ben kortere
• Iskias, diskusprolaps, tendinitis, bursitis, artritis, tennis albue, skoliose, skæv ryg, kæbeled problem
• Karpal tunnel syndrom (håndled smerte)
• ADHD, hyper aktivitet, rastløshed
• Cerebral palsy, epilepsi, taurette
• Børns udviklings problemer, indlæringsproblemer, Sengevædere
• Allergi, høfeber, astma
• Nedsat immunforsvar
• Hyppige eller kroniske infektioner, øre, hals, sinus, øje infektioner
• Tør hoste, influenza symptomer
• Dårlig syn, nogle former
• Døvhed, nogle former, især hvis det opstår hurtigt
• Forstoppelse og fordøjelses forstyrrelser
• Depression, nervøsitet, dårlig søvn
• Hovedpine, migræne,
• svimmelhed, Meniere's disease (verden drejer rundt)
• Kronisk træthed
• Højt blodtryk
• Infertilitet, kvinder
• Multiple sklerose
• ALS, amyotrofisk lateral sklerose. Dr Drury skriver i sin bog på side 101 "I’d had other patients with Lou Gehrig’s who had responded well to Upper Cervical Care"
• Parkinson's
• Muskel spasmer, muskel ømhed
• Neuralgi, neuritis, snurren, prikken i fingre, arm, ben, restless leg
• Kroniske smerter, fibromyalgi
• Fald, piskesmæld og sports skader

​Reference: UpcSpine.com

Tjek selv om du har sub-luxeret atlas

​Du kan selv tjekke om du har tegn på sub-luxeret atlas. Har du nogle af symptomerner i listen ovenfor?

• Stå foran spejlet: Er hovedet skævt til den ene side, er den ene skulder eller hofte lavere?

• Tjek om dine ben er lige lange
Læg dig på gulvet med sko på. Få en til at se om benene er lige lange, med lidt kreativitet kan du bruge et spejl. Skoene fordi, så er det nemmere at se forskel i længde.

Er benene altid ulige ved atlas sub-luxation? Jeg ved det ikke, jeg vil tro at hvis atlas er roteret, uden at være vippet, så er benene ikke ulige. Jfr. uppper cervical care kiropraktorer, så er der 270 forskellige måder atlas kan være sub-luxeret.

Denne artikel beskriver flere symptomer på atlas sub-luxation: Symptoms and Signs of Atlas Subluxation

​Ulige benlængde skyldes atlas sub-luxation
Foto før og efter atlas korrektion, fra en patient hos upper cervical care kiropraktor i milano. Fra youtube videoen: Atlas Orthogonal Chiropractic - Dr. Saba - Milan - Italy

Det Autonome Nervesystem - er automatisk uden vores kontrol

​Det autonome nervesystem forstyrres hvis atlas er ude af justering


Se min artikel om ubalance i det Autonome Nervesystem og hvordan du kan rette det

==> Gå til artikel


​Det Autonome nervesystem
Styrer ubevidst automatiske funktioner i kroppen og består af det Sympatiske Nervesystem (Fight or Flight, stress systemet) og det Para-Sympatiske Nervesystem (Rest and Digest). De to systemer virker modsat rettede. De styrer alt det der foregår automatisk, som vi ikke selv kan styre. Hjertefrekvens, blodtryk, pupil størrelse, fordøjelse, spytkirtler.

Bliver du udsat for pludselig stress, stiger pulsen, blodtrykket stiger, åndedræt øges, tør i munden, fordøjelsen går i stå, blodsukker stiger, stress hormonerne cortisol og adrenalin frigives. Er du udsat for akut stress er det overlevelse her og nu og det er det sympatiske nervesystem der sørger for det.

Er det kronisk stress, er fordøjelsen permanent lukket ned (forstoppelse), cortisol hæmmer thyroidea og stofskiftet falder, immunsystemet hæmmes, øget risiko for kræft, kolesterol stiger for at prøve at helbrede dig.

Det para-sympatiske nervesystem til kroppen (Nervus Vagus 10.hjernenerve), udspringer fra den forlængede marv lige før foramin magnum (kraniets åbning til rygmarv) og går ud gennem forarmen jugularis i bunden af kraniet og løber derefter henover atlas sidevinge, ned langs halsen udvendigt på hvirvlerne, men indlejret i musklerne. Via brystindgangen til alle indvolde i kroppen.

Klemning af Nerven
Har du problemer med halsen i form af muskel infiltration, kan det klemme på nervus vagus og hæmme det parasympatiske nervesystem, hvorved det sympatiske bliver dominerende = STRESS. Det samme gælder hvis 1. halshvirvel, Atlas, er ude af justering, så der trækkes i ligamenter, ledkapsel og hjernehinder, så kan det påvirke Nervus vagus og dermed hæmme det para-sympatiske nervesystem.


Klemning af Nerve og Arterie
Nervus Vagus gren til krop og indre organer (det para-sympatiske) samt arterien (a. carotis interna) til hjernen, sidder lige foran atlas's side vinger. Hvis atlas sidder lidt drejet i horisontal retning, lidt længere fremme i den ene side og lidt længere tilbage i den anden side, kan den presse på nerven og på arterien (og venen) til hjernen, medførende nedsat blodforsyning til hjernen og hæmning af nerven til og fra kroppen.

Find Atlas
Du kan mærke pulsen på siden af halsen, i furen bag kæbevinklen. Følg pulsen opad, det først hårde du kommer til, ca. 5 cm. under øret er Atlas's sidevinge. Den er svær at finde, sidder langt inde. Lige bag øret er en knop på kraniet, det er ikke den, du skal længere ned og langt ind. Atlas følger med hovedet når du drejer det. Du drejer i leddet mellem atlas og 2. hvirvel. Man kan hvis man ligger ned afslappet prøve at skubbe atlas's vinger fra side til side for at løsne op i musklerne og ligamenter. Man kan fornemme man kan skubbe en lille smule.Afstress - Stimulering af parasympatiske nervesystem:
Det Sympatiske nervesystem udspringer fra rygmarven i brystkasse regionen, dog er der grene til hoved, hjerte, lunger der udspringer i halsregionen.

Er du stresset, eller har du problemer med halshvirvler, så para-sympaticus er hæmmet og stress systemet blevet dominerende, kan du stimulere det para-sympatiske system, "Rest and digest" systemet sådan:

Sang, gurglen hals, åndedræts øvelse dyb indånding, stimulerer nervus vagus (10.hjerne nerve), som fører det parasympatiske nervesystem til kroppen.

Afslapnings musik, let motion, ud i naturen, meditation, yoga, et godt afslappet måltid med et glas og social aktivitet. Sov godt. SLUK MOBILEN OM NATTEN.

Sang og gurglen hals stimulerer det parasympatiske system, fordi det har grene til svælget via hjerne nerver.
Dufte stimulerer parasympaticus. Feks Essentielle olier, udtræk af planter.

Lavendel olie (aroma terapi). Find disse olier i Matas og helsekost. Koster omkring 40 kr. for 10 ml. koncentreret duft. 

Ansigtet forsynes af grene af det parasympatiske nervesystem, dvs massage af ansigtet og smil, vil stimulere det afslappende nervesystem.

Først nu giver det mening for mig når nogen snakker om kranio-sacral terapi. Det er jo simpelthen det parasympatiske nervesystem der stimuleres.


Nedenfor det Para-sympatiske nervesystem. Fra Wiki 

Nedenfor det Sympatiske nervesystem. Fra Wiki

Træning af musklerne omkring Atlas, Nakken og Skulder

​Følgende muskler er vigtige at træne for at stabilisere Atlas og de 6 andre halshvirvler og rette nakken op
Longus capitis, Longus colli, sub occipital muskler. De er nogle af de vigtigste for et stabilt atlas led.

Andre Vigtige muskler at træne, er også: scalenus, trapezius, levator scapulae, splenius cervicis og Longissimus cervicis.


​Video Halsens anatomi med gennemgang af halsens muskler

​Her er musklerne vi skal træne - Nakkens Muskler på bagsiden, på siden og foran

Nakkens muskler fra siden

Vi skal træne Scalene muscles anterior, middle, posterior (for, midterste, bageste). Sterno-cleido-mastoideus (går fra kraniet bag øret til kraveben), Trapezius muscle skulderens store muskel. Levator scapulae muscle skulderbladets løftemuskel.

Læg mærke til "Brachial plexus" det er nervebundtet til armen, det løber sammen med arterie og vene. Nerverne udspringer fra siden af 5-6-7 halshvirvel, løber i mellem musklerne, løber under kravebenet som her er skåret over, og løber ud til armhulen og armen. Netop i området 5-6-7 halshvirvel er der ofte gigt forandringer hvis du har dårlig foroverbøjet hoved. Det betyder du kan have indeklemte nerver til armen. Indeklemte nerver kan også opstå, hvis du har spændte halsmuskler.

Nakkens Dybe Bøje muskler - Nakkens forside

Nakkens forside, med de dybe bøje muskler (bøjer hovedet ned): Longus capitis og longus colli, endvidere vises nakkens sidemuskler: Scalene muskler, forreste, midterste og bageste.
Der vises ribbenene, men kravebenet er ikke vist, skal sidde oven over 1. ribben og over nervebundtet (brachial complex), så nervebundet går under kraveben og over 1. ribben

Nakkens dybe strække muskler

Sub-occipetalis musklerne er nakkens dybe strække muskler (hovedet ser op) 4 par små korte muskler, som hæfter fra kraniet til atlas og axis.
Vigtige for at holde hovedet i position og holde atlas på plads. Musklerne har mange positions sensorer, der føler hvordan hovedet er placeret og med nerveforbindelse til øjnene. Øjnene hjælper til med at holde hovedet vandret.
Læg mærke til "Transverse process of atlas" det er atlas' sidevinge hvor nogle af musklerne hæfter.

Nakkens bagside, med de dybe strække muskler (løfter hovedet op): sub-occipetalis. Musklerne i næste lag: Semispinalis capitis, Splenius capitis, Longisimus capitis.

Musklerne yderst: Sterno-Cleido-Mastoideus og skulderens store muskel Trapezius, som hæfter i nakken af kraniet og hele vejen ned langs halshvirvlernes torntappe. 

Vedr øvelser

Genopretning af normal hals kurvatur

Hvis du har foroverbøjet hoved, dårlig hoved holdning, SKAL halsens normale kurvatur genoprettes.

​Hvis du ikke har problemer får du det. Du kan lige så godt starte før du får problemer. Sørg for ikke at sidde med hovedet forover, ikke sidde og hænge med hovedet.

Træk hagen ind, Ret nakken op, lav nogle øvelser for at styrke musklerne.

Hvis du HAR fået problemer: ondt i hovedet, migræne, nakken, skulder, ryg eller lænd, gigt i halshvirvler eller lændehvirvler,: SKAL halsens normale kurvatur genoprettes. Det er forudsætning for at tingene kan normaliseres.

Nakkens kurvatur
Musklerne omkring halshvirvlerne skal trænes. Det SKAL være øvelser anbefalet af kiropraktorer, der har forstand på det, nogle der er eksperter i halshvirvler. Hele deres ekspertise er hvirvlerne.

Det skal være øvelser som er velegnet hvis man har problemer i:
• nakkehvirvler inkl. deres kurve forløb
• gigt (ledbetændelse i hvirvlerne)
• knogle nydannelse (bone spurs)
• sammenpressede disks
• indeklemte nerver

​Øvelserne skal genetablere hvirvlernes kurve forløb, løsne stramme muskler, løsne op i ubevægelige små led mellem hvirvlerne (facet-led), så der opnås øget bevægelighed, aflastning af sammenpressede disks, åbning af klemte nerver. Fjernelse af knoglenydannelse.

Diskene mellem hvirvlerne har meget dårlig blodforsyning og ernæring, de skal holdes i bevægelse for at forblive sunde og velhydrerede. Øvelserne er med til at re-hydrere diskene og re-generere dårlige disks.

Ja, øvelser kan regenerere hvirvlerne og fjerne knogle- nydannelser, hvis det tages før hvirvlerne er vokset sammen.

Øvelser til at gendanne halsens normale kurvatur - Styrkelse af nakkens muskler og musklerne omkring atlas

Note: Øvelser er kun til kroniske problemer, der har varet mere end et par mdr. Gå MEGET langsomt frem, kun små bevægelser og kort tid i starten. Du bliver garanteret øm i muskler. De skal vænne sig til andre bevægelser og stillinger. Hvis det smerter udover alm. muskel ømhed, så stop.

Du kan træne musklerne 1-2 gange daglig. Det tager tid at træne muskler, men hvis du træner daglig 1 md bliver det til noget.

Har du fået akut smerte, nylig traume eller ulykke, skal du først forhøre dig hos en professionel.

A. Træning Nakkens normale kurvatur
Du kan få nakkens normale kurvatur tilbage og tilbagedanne gigt i halshvirvlerne ved at træne bevægelighed og musklerne. Forudsat du ikke har sammenvoksning af hvirvler og ikke har fået en kirurg til at ødelægge det hele ved operation, ved at skrue hvirvlerne sammen.

B. Træning ved Atlas sub-luxation
Hvis atlas er sub-luxeret kan træning af bevægelighed og muskler omkring kraniet - atlas og axis måske bringe atlas tilbage i normal position. Kun måske, hvis atlas er fastlås i en forkert position, kan du måske ikke. Men ved at styrke musklerne i området, er det nemmere at holde en evt kiropraktor korrektion, hvis du er nødt til at have behandling hos en upper-cervical care kiropraktor. Fordi, vigtigt ved en kiropraktor korrektion, er at du kan holde den ny position af hvirvlen og her er styrkelsen af hele muskulaturen i øvre halsregion, vigtig.

Øvelse 1

træk hagen ind 2 cm, uden at vippe hovedet op eller ned. Herved rettes halshvirvlernes forløb op. 10 gange. Du kan gentage dette mellem de andre øvelser.

Demonstreret i nedenstående video ved min 3.45. "13 Best Postural Exercises for Forward Head Posture & Rounded  Shoulders - Kiropraktor Dr. Alan Mandell, DC"

Øvelse 2

Håndklæde om nakken ca midtpå nakken og hold et træk på 1-2 kg. Vip hovedet med håndklædet som omdrejningspunkt. 10 gange hver bevægelse.

Øvelse 3

Hold hovedet stille. Anbring hånden på siden af hovedet. Spænd musklerne imod hånden i 5 sek. Derefter den anden side. Det samme med hånden på panden og i nakken. Styrker musklerne omkring halshvirvlerne og sender signaler til hjernen vedr. musklerne. 10 gange hver stilling.

Øvelse 2 og 3 demonstreres i nedenstående video af kiropraktor Dr. Alan Mandell, fra hans video: Restore Your Bad Neck Curve With a Simple Towel - Kiropraktor Dr. Alan Mandell

Øvelse 4

Atlas rotations Øvelse
Drej hovedet til venstre, hold venstre hånd på hovedet og pres hovedet imod hånden 5 sek. Gør det 10 gange, derefter den anden side. Styrker musklerne omkring atlas.

TV-kigger stilling

Øvelse 5

Strækning af sub-occipetal muskler. De små muskler i nakken, der forbinder kraniet, atlas og axis (1.og 2. halshvirvel). Musklerne er meget vigtige for atlas position og hovedets position.
Stæk bagsiden af nakken, hovedet ned, dernæst til hver side. Hold stillingen i 5 sek.

Efter strækningen kan du løfte hovedet imod hånden, så du aktivt styrker musklerne.

Strækning af sub-occipetal muskler

Demonstreret af Kiropraktor Dr Mandell i nedenstående video "Superb Suboccipital Stretch For Neck Pain, Spasm & Headache"

Øvelse 6

​Scalenus musklerne: forreste midterste og bageste

Vi skal massere trigger-points på scalenus musklerne, strække dem og styrke dem.

Musklerne sidder på siden af halsen og kan give masser af problemer med ømhed og indeklemning af nerver i brachial plexus, nerverne til armen, som løber sammen med arterie og vene. Nerverne udspringer fra siden af 5-6-7 halshvirvel, løber i mellem musklerne, løber under kravebenet som her er skåret over, og løber ud til armhulen og armen.

Netop i området 5-6-7 halshvirvel er der ofte gigt forandringer hvis du har dårlig hovedholdning, foroverbøjet hoved. Det betyder du kan have indeklemte nerver til armen. Indeklemte nerver kan også opstå, hvis du har spændte halsmuskler.

Thoracic Outlet Syndrome
Problemer med brachial plexus og indeklemte nerver eller kompromiteret blodforsyning, også kaldet "Thoracic Outlet Syndrome På Wiki", kan ytre sig på utallige måder, med smerter, snurrende fornemmelse i fingre, carpal tunnel syndrom, muskel atrofi, nedsat muskel kraft, kolde hvide fingre (Raynaud syndrom). Thoricic outlet syndrome i Lægehåndbogen.


Først denne sjove video der viser de 7 halshvirvler og scalenus musklerne, der hæfter på 1. ribben og brachial plexus (gul), som er nerverne til armen. Udspringer fra siden af 5-6-7 halshvirvel går mellem musklerne og dykker under kraveben ud til armen. (kraveben vises ikke i videoen)

Find Scalenus musklerne

Du ved hvor man kan føle pulsen på halsen? lige bag pulsen sidder en lang muskel sterno-cleido-mastoid, fra under øret til brystbenet. Den er tydelig på billedet foran den røde trekant.

Du skal bag den muskel og i den røde trekant ned til kravebenet sidder scalenus musklerne og nederst lige over kravebenet dukker nervebundtet til armen frem og går under kravebenet (nerverne gul på tegningen). Kravebenet markeret grå

Øvelse 6 a

Trigger points på Scalenus musklerne

Du starter med at massere blidt i området i den røde trekant, for at løsne lidt op. Trigger punkter, er en muskel infiltration, en lille hård øm knude af kontraherede muskelfibre, i en muskel.
Punktet her lavere surheds grad (pH 5), som tegn på minder iltforsyning, der er øget mængde inflammations faktorer. Man trykker eller masserer punktet ½-1 minut, for at få det opløst, inaktiveret.

Palper området igennem med tommelfingeren, (samme sides hånd), masser området igennem og når du finder et ømt punkt, det er et trigger point. Ved tryk kan der opstå smerte andet sted, såkaldt referred smerte, som viser at tingene er i forbindelse via nerver. Se videoen nedenfor.

Øvelse 6 b

Stræk Scalenus musklerne

Med hånden føres hovedet til siden så musklerne i modsatte side strækkes. Modsatte arm og skulder holdes nede, meget gerne med en håndvægt. Der er 3 scalenus muskler og for at få alle med laves også sidebøjning med hovedet til side-fremad og hovedet til side-tilbage.

Træning af Scalenus
Du kan når du har strakt musklen prøve at arbejde imod hånden så musklerne aktivt motioneres (det viser han ikke i videoen) 

Videoen nedenfor "Scalenus Stretch Release Exercise - The Hidden Cause to Neck Pain and Pinched Nerve - Dr Mandell"

Øvelse 6 b

Træning Scalenus musklerne

Læg dig ned. Træk hagen ind og løft hovedet ca 3 cm og hold det der 10 sek. Gentag 3 gange. Dernæst drej hovedet 45 grader og løft hovedet i samme retning - til begge sider. Du bliver lynhurtig træt i disse muskler ....fordi de trænger til at blive motioneret.

Løfter du hovedet højere, træner du de dybe bøje muskler, det er også OK (det er øvelse 7), men først bare løft 3 cm. 

Øvelse 7

Træning Nakkens Dybe bøjemuskler. Longus colli, longus Cervicis

Læg dig ned. Træk hagen ind og bøj hoved og hals op og hold det der 10 sek, eller sænk langsomt som vist i videoen. Derefter gør det samme til højre side og venstre side. Drej hovedet 45 grader og løft hoved og nakke i samme retning og hold det der. Begge sider.
Dette giver ømme muskler i halsens forreste muskler, som tegn på at du ikke bruger disse muskler ret meget. 

Hvis du er lidt kreativ, kan du også træne alle nakke-øvelserne med en bold, som vist i videoen nedenfor.

Øvelser Skulder

Skulderen og nakken hører uløseligt sammen - når du træner en del træner du også den anden, så man kan ikke helt adskille nakke og skulder træningerne. Men her er overvejende øvelser til skulderens muskler

Øvelse 8

Strækning af Brystmusklerne
God øvelse til strækning af Pectoralis, brystmysklerne. Stå i en døråbning og stræk musklerne

TV-kigger stilling

Øvelse 9

Skulder rul
Lav store rulle bevægelser med skuldrene, prøv at putte skulder-bladene ned i baglommen.

TV-kigger stilling

Øvelse 10

Træning af nakke / ryggens længde muskler

Læg dig ned på maven og løft overkroppen og hold det 10 sek. Gentag så mange gange du har lyst. 

TV-kigger stilling

Øvelse 11

Rhomboideus musklen
Den eneste muskel der bringer skulderbladene sammen. Hold 10 sek, gentag.

TV-kigger stilling
TV-kigger stilling

Øvelse 12

​Stræk Levator Scapulae, musklen der løfter skulderbladet

Musklen hæfter på de øverste 4 halshvirvler og 6-7 halvhvirvel og brysthvirvlerne.

The Killer Stretch! LEVATOR SCAPULAE - Try This For Quick Neck Pain Relief - Dr Mandell, DC

Øvelse 13

Træning af Trapezius
Skulderens store muskel. Musklen hæfter bag på kraniet og hele vejen ned ad rygsøjlen.
Løft skuldrene så højt du kan og hold 10 sek, gentag så mange gange du har lyst. Evt tag en håndvægt i hver hånd.

Upper Trap Release Exercise for Instant Neck Pain Relief - Dr Mandell

Øvelser du IKKE skal gøre ved gigt - eller vær forsigtig

Øvelser du IKKE skal gøre hvis du har gigt i halshvirvler

Gigt i halshvirvlerne kan være inde klemning af nerverne der træder ud i siden af halsen, knogle nydannelse på hvirvlerne, eller diskus der flader ud eller buler ud. Kraftig sidebøjning eller bagover bøjning af halsen kan derfor gøre disse ting værre, så det gør ondt at sidebøje eller bagover-bøje nakken. Vær forsigt hvis det gør ondt.

Forover eller forover til siden er ingen problem. Isometriske muskel øvelser er også OK (man presser imod, men uden at bevæge musklerne)

Video: Cervical Spondylosis Exercises You Should Never Do (Correct Exercises) - Kiropraktor Dr. Alan Mandell

Midlertidig afslapning

​Du kan afslappe kroppen og midlertidigt slippe for smerter med denne "Still Point Inducer" (den røde sag). Du kan også nemt lave en selv med 2 tennisbolde i en sok, eller tape dem sammen med elefant tape.

Still Point Inducer er et begreb inden for Kranio Sacral terapi, hvor det kranio sakrale system nul-stilles. Kranio sacral terapi er stimulering af det para-sympatiske nervesystem "Rest and digest" og dermed afstresser det.

Det helbreder ikke, men viser dig at der er forbedring i vente hvis du har en atlas sub-luxation, som bevirker et træk i hjernehinderne, som påvirker alt. 

Tennisboldene anbringes nederst på kraniet (ikke på halsen og ikke på musklerne og atlas lige under kraniet). Du ligger på dem 10-20 minutter.

Du kan på et andet tidspunkt massere musklerne på halsen med tennis boldene, men lige nu ligger du bare på dem med kraniet.

Det trykker på trigger points i nakken og afslapper kroppen. Nogle bliver så afslappede at de falder i søvn.

Reference: The Still Point

​Video: Still Point Inducer Demo

​Nakkepude 10 minutter
Prøv en nakkepude 10 minutter, eller bare et sammenrullet håndklæde midt på nakken, man kan også få helt runde puder.

Bliver du afslappet i kroppen og reduceres smerterne?

Atlas er forkert stillet og trækker i hjernehinderne. Hvis nakken er unormalt foroverbøjet, vender halshvirvlerne forkert og rygmarven bliver strakt 10% eller mere og dermed bliver hjernehinder også strakt.


Halsen skal have en naturlig svag bagover bøjning, derfor bør belastningen af hjernehinder aftage, hvis du anbringer nakken i den naturlige bagover bøjede stilling.

Det helbreder ikke, men hvis dette hjælper dig midlertidigt, kan du se hvilken vej du skal gå, nemlig få atlas rettet. Desuden bør du lave træning til nakken for at få den naturlige bagover bøjning tilbage.

Som noget meget vigtigt vil det vise dig, at der er håb for bedring og du bliver motiveret til at gå videre.

Øvelser til Ryg og Lænd

Øvelse --

Træning af nakke / ryggens længde muskler

Læg dig ned på maven og løft overkroppen og hold det 10 sek. Gentag så mange gange du har lyst. 

TV-kigger stilling

Piskesmæld - Whiplash

Piskesmæld er ikke kun ved bil ulykke - det samme kan ske ved fald eller sports skader

​Hovedet bliver pisket frem og tilbage ved en ulykke eller under sport. Først bliver nakken overstrakt (hovedet bagover), dernæst bliver nakken overbøjet (hovedet fremad). Enhver kraftig hurtig påvirkning af hoved og hals, kan fremkalde skader. Skaderne består i strækning af muskler, ligamenter, nerver, hjernehinder, hjernebasis som rækker ned i gennem 1. og 2. halshvirvel.

En typisk reaktion fra en muskel, der pludselig bliver overstrakt, er at den trækker sig sammen. Der er MANGE små muskler omkring halshvirvlerne og fra de øverste halshvirvler til hovedet. Efter denne overstrækning, kan musklen blive permanent kontraheret og forkrampet og smertende. Typisk ved piskesmæld, er at der er atrofi af nogle af de små muskler fra øverste halshvirvler til kraniet (sub-occipital muskler).

Ligamenter og ledkapsler omkring halshvirvlerne kan bliver overstrakte og slappe, hvilket giver ustabilitet og dermed bane vejen til yderligere forværring. Altlas kan kommer ud af justering, enten straks eller som følge af efterfølgende muskel spændinger.

En atlas ude af justering kan det give alle slags symptomer afhængig af hvordan hjernebasis er forstyrret. Ondt i hovedet, depression, træthed, fibromyalgi.


Piskesmæld og Røntgen
Ofte er der intet at se på røntgen for en læge, som ikke kigger efter en lille atlas afvigelse, det samme med MR. Når læger efterfølgende konkluderer at piskesmæld er rent pjat, det er simpelthen noget svineri, men det er den samme historie som altid, med lægers arrogance og manglende kompetence. Som f.eks. fibromyalgi, her kan man intet se, derfor må det være pjat.

Whiplash Animation

​Behandling af piskesmæld skader
Du kan forsøge dig med øvelser til styrkning af musklerne omkring halshvirvler, som beskrevet nedenfor. Hvis du ikke kommer nogen vegne, vil jeg anbefale kiropraktor, med speciale i "upper cervical care"

Whiplash Injury Animation

Ondt i hovedet - Migræne - Depression


Årsag til ondt i hovedet, migræne og depression, kan skyldes at atlas eller andre nakkehvirvler er ude af justering som følge af ulykke, eller at der er spændinger i nakkemuskulaturen, som har bragt atlas ud af justering, så hjernen, hjernestammen og rygmarven er påvirket.

En atlas ude af justering kan påvirke ALT, inklusiv give dyb depression og INGEN læge vil nogensinde fortælle dig dette, for de aner ikke en dyt om dette og meget lidt om kroppen i det hele taget.


Vær opmærksom på at gluten sensitivitet, eller andre levnedsmidler også kan være årsagen, som aspartam (kunstig sukker), MSG (E621, mono-natrium glutamat, 3.krydderi, smagsforstærker, gær-ekstrakt), også magnesium mangel.

Dit metylerings system skal også virke og her er de rigtige B-vitaminer vigtige. Få den rigtige B9 vitamin, undgå folinsyre (kunstig B9) som op til 20% kan have problemer med og tag den rigtige B9 i form af metyl-folat.
Tag Ominimin Pure mulitvitamin tablet og suppler med Omni-B som er en B-complex vitamin. Fås Matas og helsekost.

Migræne: prøv B2 vitamin, riboflavin som er vigtig for at metylerings systemet kan virke.

Video om Migræne: "Natural migraine relief without drugs or surgery through upper cervical chiropractic"

​Patient testimonial om depression: "Insomnia, Depression and Anxiety, Chronic Pain Resolve Under Upper Cervical Care Los Angeles"

Karpal Tunnel Syndrom

​Karpal tunnel syndrom (Se video fra minut 22 til 27)
Karpal tunnel syndrom (Carpal tunnel), er smerter i håndleds roden, hvor sener, nerver og blodkar bliver indeklemt. Hovedårsagen er problemer i halshvirvlerne (5., 6. og 7. hvirvel), hvor nerver til arm, underarm og hånden træder ud i siden.

En supplerende årsag, er at vi hovedsaglig bruger underarmens bøjemuskler til at bøje håndled og fingre, mens underarmens strækkemuskler bliver brugt mindre.

I videoen ovenfor af kiropraktor John Bergman (USA - drjohnbergman.com ) demonstreres hvordan man dels selv kan afhjælpe smerter med elektriker tape rundt om håndleds roden og dels kan træne underarmens strækkemuskler for at få balance i bøje/strække musklerne. Se fra minut 22 til 27.

I øvrigt bør du se hele videoen for den handler om nakke og skulder.

Fibromyalgi
Årsag:  Atlas Sub-Luxation

​For mere information om Fibromyalgi, Se min artikel om Fibromyalgi

​Dr Ray Drury explains Fibromyalgia condition. The Upper Cervical Spine Center. http://uppercervicalspinecenter.com/

Parkinson og Multiple Sklerose helbredt ved kiropraktor korrigering af halshvirvler

For mere information om Multiple Sklerose og Parkinson's
Læs min artikel om: Multiple Sklerose og ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose) og min artikel om: Parkinson's

​81 Sklerose og Parkinson's Patienter - alle med Atlas Sub-luxation
Artiklen nedenfor omhandler 81 patienter med Multiple Sklerose (44) og Parkinson's (37). Samtlige 81 personer havde atlas sub-luxation. 40 af de 44 patienter med Multiple Sklerose og 34 af 37 med Parkisons's, viste forbedringer af symptomer og standsning af sygdoms udvikling efter kiropraktor korrigering af atlas, ved "Upper Cervical Care" en teknik udført af en kiropraktor med special uddannelse i øverste 2 halshvirvler.

Artikel: Eighty-One Patients with Multiple Sclerosis and Parkinson’s Disease Undergoing Upper Cervical Chiropractic Care to Correct Vertebral Subluxation: A Retrospective Analysis

​Noel Batten specialiseret sig i helbredelse af Multiple Sklerose og Parkinson's
Massør og helbreder Noel Batten, har specialiseret sig i Multiple Sklerose og Parkinson's. Han siger alle har atlas-subluxation. Han er ikke kiropraktor, men sender dem til kiropraktor for korrektion af atlas, hvorefter han arbejder videre med dem med massage og træning.

Noel Batten siger at MR ikke har noget med Multiple Sklerose og Parkinson's at gøre, evt læsioner fundet ved MR er ikke i overensstemmelse med symptomer og sygdommen.

Har mange videoer hvor han demonstrerer resultatet af sin behandling.

​Parkinson's i 30 år og bliver normal på 5 dage med kiropraktik
Denne video er om Parkinsons og MS. Se de første 13 min, der er 4 parkinsons patienter. Se især ham ved minut 10.30. Han har fået Parkinson diagnosen for 30 år siden og kan næsten ikke gå. Det er chokkerende hvad der sker med ham på 5 dage. Parkinson's i 30 år og bliver normal på 5 dage! Dette er for sindsygt - og samtidig sørgeligt at læger ikke gider lære om kroppens funktioner!

​Parkinson's Disease (PD) and Multiple Sclerose (MS) Overcome By A New Treatment Created By Noel Batten

Her har han endnu et eksempel på, at en patient bliver helbredt på 3 dage. Patienten har haft parkinsons i mange år, patienten er læge fra Sydamerika, som ikke kan engelsk, så det er lidt træls at høre det første, men spring til minut 8 og se derfra. Han droppede sin medicin på dag 2.

Medical Surgeon Denounces Medical Treatment Of Parkinson's Disease

Læs min artikel om:
Multiple Sklerose og ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose)

Læs min artikel om: Parkinson's

Eksempler Kiropraktor korrigering af halshvirvler

forskel på Upper Cervical Care og alm Kiropraktik

1. Upper Cervical Care kiropraktik - knækker ikke nakken
Upper cervical care korrektion af atlas bruger ikke knæk af nakken, men et blidt pres på atlas. Der er forskellige teknikker, nedenfor Nucca.

San Diego NUCCA - NUCCA Adjustment

Upper Cervical Care teknik, er IKKE den kendte knæk af nakken

Nucca teknik demonstreret af Dr. Aaron Kenna fra San Diego Spinal Care. Der tages røntgen, skulder, hofte, benlængde, vægtfordeling måles før og efter justering. Justeringen er uden knæk og bræk, men særligt tryk på atlas retter dens placering op.
Videoen viser benlængde forskel på knap 1 tomme før og lige lange ben efter justering. Hvorfor er der ingen i Danmark der kan dette?

2. Alm. Kiropraktor knæk af nakken
​Det ser ud og lyder voldsomt af få vredet halsen om, men kiropraktor justering er meget sikkert. Dette er ikke upper cervical care, men alm. kiropraktik.

Man kan knække nakken så meget man vil, men hvis atlas er sub-luxeret og ikke bliver korrigeret, ordnes den grundlæggende årsag ikke.

Ashley BREAKs DOWN CRYING when she realizes PAIN is GONE with single Chiropractic Adjustment

Patient has 18 Years of PAIN erased in 5 minutes and BREAKs Down Crying

MRI af halshvirvler

​Røntgen er kiropraktorernes værktøj. På hospitaler bruges også MRI skanning, hvor man "skærer" halsen i små skiver og tager et billede af hver skive, både vertikalt og horisontalt og når man stykker alle billederne sammen kan man bladre imellem billederne og se hvad der sker i halsen. Nedenfor videoer hvordan man tolker et MRI billede. MRI = Magnetic Resonance Imaging


Der er et stort problem med MR
Patienten ligger ned og man kan ikke vurdere halsens kurvatur, kun resultatet efter den dårlige hovedholdning: Gigt i halshvirvlerne.

Jeg er ret sikker på lægerne ikke gider beskæftige sig med forkert hovedholdning og under ingen omstændigheder kiropraktik. De har kun en eneste løsning: medicin. Panodil? OK, panodil ødelægger heling og ødelægger ledbrusk, hæver blodtrykket, øger dødsrisiko, hæmmer para-sympatiske nervesystem som i forvejen er nedsat. Panodil helbreder ikke, gør kun tingene værre. Panodil tager nogle af smerterne, mens tingene bliver værre og halsen degenererer yderligere. 

Medicin kan ikke helbrede halsgigt. Man kan kun helbrede ved at fjerne årsagen. Kun øvelser, træning og evt kiropraktor korrektion kan helbrede halsgigt og selvfølgelig anti-inflammatorisk kost som man altid bør køre med.

​How to Read a MRI of the Normal Cervical Spine (Neck) | Colorado Spine Expert

​How to Read a MRI of Cervical Stenosis with Spinal Cord Injury | Spine Surgeon in Colorado

​Dette MRI af halshvirvler og rygmarven og rygmarvs kanalen, viser en udbulning af discus mellem 5 og 6 halvhvirvel, som er det typiske sted for diskus prolaps og slidgigt i halshvirvler. Hvis du tæller halshvirvler ovenfra, er 1+2 halsvhirvel som en høj hvirvel fordi de sidder meget tæt og overlappende sammen, mens hvirvlerne nedenfor er tydeligt adskilte med tydelig discus som her er mørke. Mellem 5 og 6 hvirvel er disken større bagtil og rygmarvskanalen med rygmarvs væsken (hvidt her) er sammenpresset.

Discus buler bagud og sammenpresser rygmarvskanalen og presser på rygmarven, som viser lysere område som tegn på ødem (forøget væstk) i selve rygmarven hvor disken trykker på rygmarven.

Rygmarvsvæsken får også nedsat sin cirkulation med mulighed for forøget tryk af væsken i hjernen. 

Dette giver naturligvis forstyrrelse i nervefunktionen til og fra kroppen og mulighed for alle mulige symptomer.

Referencer - Atlas - Nakke

​•  Blog Artikel:  C1 Vertebra – Atlas and Accompanying Structures
•  Blog Artikel:  Atlas joint instability: Causes, consequences and solutions
•  Kiropraktor Dr. Mandel, mange youtube videoer: www.motivationaldoc.com - Dr. Mandel's, channel på youtube
•  Artikel: The Role of the Craniocervical Junction in Craniospinal Hydrodynamics and Neurodegenerative Conditions
•  Blog Artikel om hvordan hjernehinderne trækker i rygmarv og nerver ved atlas sub-luxation: Fibromyalgia and Meningeal Compression
• Kiropraktor side, Upper Cervical Health Care Los Angeles: Why Are The Atlas(c-1) And Axis(c-2) Special? | Los Angeles Chiropractor
• Blog artikel: Symptoms and Signs of Atlas Subluxation
• Thoracic Outlet Syndrome. På Wiki - i Lægehåndbogen
• Kiropraktor side: Upper Cervical Adjustment: A different approach to leg-length discrepancies
• Artikel oversigt forskellige sygdomme & artikler. Health Challenges - articles
• Blog Artikel: Neurophysiology and the Upper Cervical Subluxation
• Blog Artikel: Atlas Subluxation
• Blog Artikel Upspine.com: THE ANATOMY OF THE ATLAS SUBLUXATION
• Blog Artikel: WHAT IS THE ATLAS?
• Bog Online: Basic Principles of Chiropractic Neuroscience 
• Artikel som PDF: Upper Cervical Protocol to Reduce Vertebral Subluxation in Ten Subjects with Menieres: A Case Series


• Kiropraktor Sverige, nærmeste Upper Cervical Care specialist: vastkustkliniken.se

Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk