Vegansk – Veganer – Veganisme
Ja: Jeg elsker også bacon

Review af Veganer propaganda filmen “What the health”

Vedr Vegansk – Veganer – Veganisme. Om den uærlige, mis-informerende forfærdelige Veganer propaganda film “What the health”

• Faktum: Veganer og veganisme er en modbydelig religion, der prøver at med usandheder at indoktrinere normale mennesker, deres forvrængede synspunkter.

• Faktum: Veganere er fanatisme, lige som religiøs fanatisme.

• Faktum: Veganere er Intolerante fanatikere, der ikke kan acceptere at andre har andre meninger. De tyer til aggressiv adfærd.

• Faktum: Veganere lever ikke længere end fornuftige mennesker som blander planter og kød

• Faktum: Veganere har dobbelt risiko for at dø af degenerative hjerne sygdomme. De mangler simpelthen essentielle næringstoffer f.eks. omega-3 af animalsk oprindelse. NEJ vi kan ikke nøjes med vegetabilsk omega-3, de har ikke de vigtige DHA og EPA, som mennesket kun i meget ringe grad kan danne fra vegetabilsk omega-3 …. fordi vi er IKKE rene plantespisere

• Faktum: planter er levende væsener. Veganer vil åbenbart godt spise og slagte og udnytte de søde små planter, som bliver dyrket intensivt og udnyttet til det yderste med intensiv brug af tusindvis af sprøjtemidler herunder roundup, som ender i mennesker.

• Faktum: Der er mange ting ved planter der er skadeligt, især overforbrug af kulhydrater og brankning af grøntsager især kulhydrat rige, som danner acryl amid og andre cancerogener. Det er sukkerindholdet, der danner acryl amid ved brankning, dermed er det hovedsaglig planter der danner acryl amid, fordi kød kun har lidt sukker i sig.
Omega-6 holdige vegetabilske olier er især skadelige og vi har et kæmpe overforbrug af dette skadelige fler-umættet fedt som også levnedsmiddelstyrelsen og alle andre promoverer som sundt.

• Faktum vedr.Væksthormon i kød, mælk og æg: Ingen i Danmark bruger væksthormon til dyr.
Bekendtgørelse om dyrlægers anvendelse, udlevering og ordinering af lægemidler til dyr
Kapitel 3.  Forbud mod og begrænsning i anvendelsen af visse hormoner m.v.
  § 11. Anvendelse af lægemidler eller stoffer med hormonel eller hormonlignende effekt til produktionsdyr til vækst- eller ydelsesfremmende formål er forbudt.


Filmen har også været på Youtube, men bliver slettet. Du kan selv søge på nye youtubes om filmen hvis der skulle komme nye versioner.


Meget ævl i den religiøse veganer propaganda film "What the Health"
Det er skræmmende så meget ævl der kommer i den film. Meget lidt er rigtigt. Den er forfærdelig og en propaganda film for Veganisme (udelukkelse af af levnedsmidler af animalsk oprindelse).

Mennesket er ikke veganer og har aldrig været det. Vi er blandings spiser, lige som vores forfædre menneske aberne. Menneskets udvikling er knyttet til vandområder og vandlevende dyr, vi er opstået omkring floder i øst Afrika, for 3 mill år siden. Vandlevende dyr er rig på Omega-3 animalsk oprindelse og grundlaget for vores store hjerne. Animalsk Omega-3 indholder DHA og EPA, særlige Omega-3 varianter, som IKKE findes i vegatabilier.

Der er flere ting der viser at vi er blandings spisere, bl.a. den korte tarmkanal. Planteføde er vanskeligt fordøjeligt, derfor har planteædere udviklet mekanismer for at lette fordøjelsen: drøvtyggere 4 maver. hesten en stor blindtarm. Vi kan dårligt omdanne plante omega-3 til de vigtige DHA og EPA. Vi kan ikke fordøje frugt sukker, det er en gift for os, vi kan ikke udnytte det, det bliver omdannet til rent fedt som enhver andre gifte, som f.eks. alkohol. Note: frugtsukker udgør halvdelen af sukkeret i frugt og i hvidt sukker.

​Menneskeaberne er hovedsaglig vegetarerer, men tager omkring 10 % kalorier som animalsk. De har en længere tarm end vores, Hvis du tager et kig på gorilla, ser du hvilken stor “vom” den har. De har andre enzymer og kan omdanne frugt sukker og danne DHA og EPA fra plante omega-3.

​Du starter livet med animalsk føde, nemlig mælk fra din mor, kan du se komikken? og så promoveres ren planteføde.

Enhver fanatisme, der promoverer enten ren planteføde (veganere) eller ren animalsk føde, har ingen steder hjemme. Vi er blandings spiserer og vi kan lade animalsk føde indgå i vores kost. Vi skal ikke fylde os med store mængder kød og skal stadig have en stor del grøntsager af forskellig farve, indeholder mange gode stoffer, anti-oxidanter, vitaminer, magnesium, som ikke findes i kød.

Jeg anbefaler altid en stor del grøntsager til enhver sygdom. Filmens sidste halve time, omhandler at man kan helbrede sygdomme med fuld plantebaseret kost, ja rigtigt, men det har ikke noget at gøre med Kød.

Filmen starter med at processed kød giver 18% større risiko for colon-rectal cancer. Kun 18%, det er minimalt. Så viser de en bøf, men det er ikke processed kød. Processed kød, det er kød som pølser, bacon, dåse kød. Disse ting indholder nitrit, røg, tilsætningstoffer, glutamat, konservering og andet som er cancerogent, men ikke har noget at gøre med selve kødet, der er i.

​Den slags undersøgelser er Meta-studier, som undersøger en befolknings gruppe hvad har de spist de sidste 10 år og hvad er forekomsten af cancer. Det siger sig selv at der er så mange faktorer, at det er umuligt at udlede noget som helst af det.

Hvad har DU spist de sidste 10 år.. øhh, jo lidt af det lidt af noget andet.

Hvad har de ellers spist? hvor meget af det skadelige Omega-6? har de branket pølserne eller kartoflerne eller grøntsagerne?

Brankede ting, kød, grøntsager eller brød danner cancerogener, et af stofferne er acryl amid. Især kulhydrat rige grøntsager som kartofler giver acryl amid.

Man kunne lave en lige så forfærdelig film om vegetabilske levnedsmidler, hvis man ville. Der er også mange problemer med planter, lad mig bare nævne, Omega-6, gluten, soja, natskygge familien, massiv anvendelse af sprøjtemidler, inklusiv roundup.

Du får roundup og andre sprøjtemidler konstant i kroppen fra planter (grøntsager og frugt). Nu er man begyndt at sprøjte roundup 14 dage før høst, for at få kornet og majs til at visne hurtigere og klar til høst.

​Filmen starter altså med disse 18% øget cancer risiko vedr processed kød og tager lige som udgangs punkt i det.

Filmen nævner derefter en masse ting og sygdomme, medicin, kolesterol medicin, diabetes, fedme, fylder en masse på, som giver det indtryk at det er animalsk relateret, fordi det var det man startede med, mens det i virkeligheden er plantebaseret.

Mælk og osteoporose, det er rigtigt, fordi man får osteoporose af for meget kalk, hvis man ikke samtidig får magnesium (er i planter) og K2 vitamin (er i planter). Folk der spiser kalk tabletter har samme problem, så det har ikke noget med mælken og den animalske oprindelse at gøre, men kalk.

​Fedme og diabetes 2:
skyldes ikke animalske ting, men overdreven indtagelse af kulhydrater, især de mange små mellem måltider med kulhydrat, som får blodsukker og insulin til at svinge kraftigt op og ned og til sidst giver insulin resistens, hvorefter vi begynder at lave mere insulin. Insulin er et fedt aflejrende hormon. Kulhydrater i overskud aflejres som fedt. Dette er et faktum. ---- De hurtige (let nedbrydelige kulhydrater) er de mest skadelige Kulhydrater, når de indtages i overflod og mange gange over dagen: sukker, kage, slik, sodavand, chips, popcorn, hvidt brød, hvide ris ---- Du kan tabe dig ved at spise mættet fedt, men tager på ved at spise omega-6 rige vegetabilske olier og mange kulhydrater. I min artikel er eksempler på at man kan tabe mange kilo vid at reducere kulhydrat:

se min artikel om overvægt: http://www.langtfedtliv.dk/slank-bmi-kalorier/overvaegtig-slank-dig-nemt-sadan-taber-du-dig/

og om diabetes: http://www.langtfedtliv.dk/sukker-kulhydrat-diabetes/diabetes-kost-blodsukker-insulin/

​Mættet fedt, eller kød giver IKKE fedme, blodprop eller hjertekar sygdom.
Mættet fedt er IKKE animalsk fedt. Det give ingen mening af skelne mellem vegetabilsk fedt og animalsk fedt. Det er nøjagtigt de samme fedtsyrer der indgår, men i forskellig mængde i forskellig typer fedt.

Der hvor der findes mest mættet fedt er kokos olie (over 90% mættet fedt), så er det en animalsk fedt?

Kolesterol er IKKE ansvarlig for hjertekar eller plak i blodkar og blodprop, Kolesterol er livsvigtig, vi kan ikke leve uden.

Så ævler de om æg, om mættet fedt og kolesterol. Det er ævl. Æg er noget af det bedste man kan få. Der er gode fedstoffer i og kolesterol, som vi ikke kan få for meget af. Det er så vigtigt at vi laver det selv, hvis vi ikke får nok. Grundlaget for D-vit og forskellige hormoner, det er et reparations stof og laver myelin skeder som isolation omkring nerver.

At give kolesterol medicin er en katastrofe.

Det er en meget uærlig og misinformerende film og nej, filmen giver ingen mening. Jeg kender en der går igen mange gange i filmen, han er inkarneret veganer. Jeg abonnerer på hans nyhedsbrev. Han er så kvalm. I en video fornylig nævner han netop "our faith" vores tro, ja det er lige præcis det veganisme er, en fanatisk religiøs misforståelse.

​​Alle har stort set fået fedt galt i halsen - og altså også religionen veganer
Alle har stort set fået fedt galt i halsen, siden vi fejlagtigt, med forfalskede artikler, blev fortalt i 50’erne at mættet fedt og kolesterol var lig med DØD. Herefter var det margarine producenterne der satte dagsordenen med margarine baseret på vegetabilsk omega-6 olie “det ligner næsten smør” annoncer.

​Margarine og hydrogeneret fedt og transfedt har dræbt flere end de 2 verdenskrige tilsammen, alt sammen for penges skyld og sat i scene af industriens lobbyister, Svindel artikler, svindelforsking og medgøring af smør osv. Påvirkning af regeringer.

​Vi er ikke nået videre idag hvor alle læger og levnedsmiddelstyrelsen fortæller dig at du dør af mættet fedt og du skal endelig erstatte det og spise vegetabilsk olie istedet (som er flerumættet fedt hovedsalig omega-6).

​Som spinoff at svindelen fra 50’erne har Medicinal industrien meget belejligt fået oprettet et svindel foretagende med salg af ligegyldig skadelig kolesterol medicin, trods det at ingen forsøg har vist at kolesterol er skadeligt, dødeligt eller giver blodprop. Alt sammen baseret på den samme svindel artikel fra 50’erne hvor forfatteren beviseligt har svindlet for at bevise sin terori. Det hele blev også fuldstændigt forfejlet fordi man dengang anså det skadelige dødelige margarine med transfedt, som mættet fedt. Alt er gået op i kuk og er ikke lødig forskning.

​Auto immun sygdomme, nej ikke animalsk. Hyppigst gluten, langt derefter pasteuriseret mælk, men ikke u-pasteuriseret mælk.

​Weston A. Price Foundation er en kapacitet inden for fedt --- “The Oiling of America” i dansk oversættelse “Livet er fedt – her får du sandheden om fedt”: http://www.westonaprice.org/translations/the-skinny-on-fats-danish-translation/

​Video “The Oiling of America” (byPresident Sally Fallon, Weston A. Price Foundation) http://www.youtube.com/watch?v=fvKdYUCUca8

​Weston A. Price organisationen ==> https://www.westonaprice.org/

​Weston A. Price var en tandlæge, der i 30’erne rejste verden rundt og i 10 år studerede sundhed og kost hos forskellige uspolerede befolkninger. Weston A. Price organisationen er grundlagt med hans ideer om sund kost som udgangspunkt. Det er en non-profit organisation, uden industriens og regeringers påvirkning.

​Det er en af de kilder jeg har benyttet i starten på min helse interesse. Alt hvad de siger kan jeg er jeg enig i, men jeg har også set på andre kilder.


​Foredrag i 3 dele af præsident for Weston A. Price, Sally Fallon. Det er et skatkammer af information

​Nourishing Traditional Diets, Part 1 Jeg vil især anbefale at se denne part 1 https://www.youtube.com/watch?v=kWxHq3Qv_BA

​Nourishing Traditional Diets, Part 2
https://www.youtube.com/watch?v=h7KhWBhnVL4

​Nourishing Traditional Diets, Part 3
https://www.youtube.com/watch?v=gayV6qqPFR8

De største syndere i kosten - er plante baseret - morsomt ikke?
Grundlæggende er de største syndere i den vestlige verdens dårlige helse ikke kød, men vegetabilier: Og Danmark ligger langt nede på listen over sunde lande, tæt på USA

​• Omega-6 holdige olier: solsikke, majs, soja, madolie, becel, raps, margarine, hærdet vegetabilsk fedt. Det er inflammatorisk og ødelæggende for kroppen. Giver sammen med overdreven indtagelse af kulhydrater en lang række sygdomme incl fedme, diabetes, hjerte-kar sygdom, kræft og meget andet.

• Stor indtagelse af kulhydrater, især de mange unødvendige små mellem måltider med kulhydrat. Det er inflammatorisk, giver svingende blodsukker og insulin => fedme, diabetes, hjerte-kar og mange andre sygdomme

• For lidt omega-3. Omega-3 er Anti-inflammatorisk. Super vigtig for hjernen. Findes KUN i animalsk fedt

• For meget kalk som i mælk ost og kalktabletter, uden samtidig indtagelse af magnesium og K2 vitamin og D-vitamin, giver aflejring af kalk uden for knogler, dvs i blodkar væggen og hjerteklapper. 

• For lidt magnesium (det grønne i planter er magnesium)

• For lidt grøntsager (indeholder vitaminer, magnesium, anti-oxidanter)

• For lidt D-vitamin findes KUN i animalske fødemidler. Plus vi danner det selv ud fra kolesterol. kolesterol findes KUN i animalske fødemidler + vi laver det selv dvs stadig animalsk. Kolesterol er sundt og ikke skadeligt, som nogle incl veganere fejlagtigt angiver

Referencer - Fedtstoffer

1. The Oiling of America - Om hele fedt og kolesterol forskrækkelsen. Løgnen om mættet fedt og kolesterol. Om Omega-3 og 6.  Weston A. Price Foundation

Weston A. Price Foundation er en uafhængig organisation, hvis formål er korrekt information om fødevarer, især fedtstoffer. westonaprice.org

2. Ovenstående "The Oiling of America" i dansk oversættelse. Weston A. Price Foundation
Livet er fedt - her får du sandheden om fedt

3. The Weston A. Price Foundation's forslag til USA's regering vedr. fødevarer og fedtstoffer:

Weston A. Price makes the following recommendations: Comments to the FDA Obesity Working Group. Dokumentet ligger på FDA's hjemmeside (FDA = food and drug administration svarer til fødevarer styrelsen)
Word doc, højreklik og vælg "gem destination som"

4. Omega-3 på Wikipedia. Dansk

5. Omega-3 på Wikipedia. Engelsk

6. Omega-3 på Netdoktor.dk

7. Omega-6 på Wikipedia. Dansk

8. Omega-6 på Wikipedia. Engelsk

9. U-mættet fedt. Unsaturated fat på Wikipedia

10. Essentielle fedtsyrer på Wikipedia. Engelsk

11. Kokosnød olie. Coconut Research Center

12. COCONUT OIL AND HEART DISEASE

13. Coconut Oil and Heart Disease

14. Health Benefits of Coconut Oil

15. Will New 2015 Dietary Guidelines Reverse Four Decades of Foolish Fat Phobia?

16. Fedtrig kost bremser aldring af hjernen

17. A wonder food for the brain is Coconut oil

18. Uheldige soja virkninger. Soy Myths & Truths

19. Skeaff, 2009. Artikel pdf
Samlet studie af 28 forskellige undersøgelser omfattende 280.000 personer og follow up perioder fra 4-25 år og analyse af 6.600 dødsfald, viste følgende: (CHD = coronary heart disease)

- Intake of trans fatty acids = transfedt was strongly associated with CHD mortality.
-  Intake of saturated fatty acids = mættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of mono unsaturated fatty acids = enkelt umættet fedt was not significantly associated with CHD mortality
-  Intake of poly unsaturated fatty acids = fler u-mættet fedt omega-6 was significantly associated with CHD mortality

Videoer om Fedtstoffer

The Oiling of America (President Sally Fallon, Weston A. Price Foundation)
www.youtube.com/watch?v=fvKdYUCUca8

Kolesterol Myter og Fakta. Uffe Ravnskov Video foredrag på dansk.  https://vimeo.com/133132124Hans Rønne

Hej og Velkommen til Siden LangtFedtLiv.dk.
Du er velkommen til at komme med kommentarer og spørgsmål.

Du bliver bedt om email, men den er ikke synlig for andre. Det er kun så jeg kan svare dig og bliver ikke misbrugt.

Hilsen Hans Rønne (Biolog & Dyrlæge)
Støt LangtFedtLiv.dk